Як спекти тарталетки з листкового тіста в домашніх умовах
Якщо вам наділи класичні булочки, швидше збережіть собі нашу сьогоднішню статтю. Тут ми будемо готувати тісто для тарталеток. А в якості цікавого і смачного (!) бонус вас буде чекати тарталетка з начинкою. Приємного апетиту!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вершкове масло - | 50 г |
борошно - | 150 г |
сіль - | 1 пучку |
вода - | 30 мл |
Час приготування: 55 хвилин | Калорійність на 100 грам: 385 Ккал |
Менш ніж за годину ви можете приготувати листкове тісто в домашніх умовах. Можете собі уявити таке? Дивно ж, потрібно пробувати!
Як приготувати:
- Олію заздалегідь вийняти і розкрити, щоб нагрілося.
- Борошно пропустити через сито в глибоку миску.
- Додати сіль і перемішати, влити воду.
- Додати масло і все це ретельно перемішати.
- Тісто скачати в кулю і прибрати в холодильник на півгодини.
- Коли пройде час, дістати його і розкачати.
- Вирізати квадратики необхідного діаметра.
- Викласти їх у формочки і висипати зверху квасоля.
- Прибрати в духовку на двадцять хвилин при 200 градусах.
Тарталетки з магазинного листкового тіста
Мабуть, це самий простий і швидкий варіант випічки, який тільки можна придумати. Готове абсолютно все, потрібно лише трохи довести до їстівного стану.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйце | 1 шт. |
листкове тісто | 550 г |
борошно | 30 г |
кунжут | 10 г |
Піде на приготування – 20 хвилин.
В одній порції – 360 калорій.
Як приготувати:
- Головний інгредієнт заздалегідь дістати з морозилки.
- Розкрити упаковку, викласти пластинки тесту на робочу поверхню. Її при цьому важливо трохи присипати борошном.
- Зверху теж потрібно присипати тісто або накрити чистим і обов'язково сухим рушником, щоб верх слойки не заветрівся.
- Коли тісто стане м'яким, вирізати з нього кружечки.
- Половину з них розкласти на деко, укритий папером.
- З решти кружечків вирізати такі ж, але менше за розміром.
- Маленькі гуртки використати для іншого рецепту, а обідки нам знадобляться.
- Яйце збити і змастити коржі на деко.
- Зверху приклеїти обідки і їх теж змастити.
- Присипати кунжутом і відправити в духовку.
- Запікати до золотистого кольору при 180 градусах. Це займе близько п'ятнадцяти хвилин.
Порада: залишки тіста можна запекти, вийдуть листкові печива.
Як зробити без форми
Напевно, ви думаєте, що без форми тарталетки не приготувати. Але ви помиляєтеся! Це простіше простого, і з завданням ви впораєтеся!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 30 г |
вершкове масло | 250 г |
сіль | 1 пучку |
борошно | 600 г |
розпушувач | 5 г |
Піде на приготування – 1 годину.
В одній порції – 459 калорій.
Як приготувати:
- Борошно просіяти два рази і відправити в миску.
- Додати м'яке масло і розтерти все це в крихту.
- Всипати сіль, цукор і розпушувач, перемішати.
- Замісити тісто і поставити його на тридцять хвилин у холодильник.
- Потім дістати його і розкачати, вирізати склянкою кружечки.
- Надати форму тарталетки, дно проколоти виделкою.
- Перекласти тісто на деко і прибрати в духовку на двадцять хвилин.
Порада: щоб вийшли тарталетки золотими, їх потрібно змастити сирим жовтком.
Візьміть на замітку, як приготувати вишукану закуску — тарталетки з сьомгою.
Тут ви знайдете рецепт дуже смачних тарталеток з куркою, грибами і сиром.
Рецепти приготування листкового тіста в домашніх умовах з секретами кулінарної майстерності.
З начинкою з жюльєна
Найчастіше жюльєн представляє з себе курку та гриби. Саме так! Приєднуйтесь, тому що все буде готово майже через півгодини.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | за смаком |
печериці | 0,2 кг |
листкове дріжджове тісто | 500 г |
сухий базилік | 10 г |
цибуля | 3 головки |
куряче філе | 0,5 кг |
сир | 240 г |
рослинна олія | 30 мл |
сметана | 60 мл |
чорний мелений перець | за смаком |
Піде на приготування – 40 хвилин.
В одній порції – 236 калорій.
Як приготувати:
- Тісто заздалегідь дістати, дати йому розтанути.
- Курку промити, очистити від плівок.
- Нарізати її соломкою або дрібними кубиками.
- Гриби перебрати, почистити, нарізати пластинками.
- Цибулю очистити і вимити, порізати дрібними кубиками.
- Сир натерти і відставити ненадовго.
- У сковорідці розігріти олію і викласти м'ясо.
- Обсмажити, помішуючи, до рум'яності.
- Після цього всипати гриби і цибулю, чорний перець, сіль і базилік.
- Влити сметану і тушкувати все разом десять хвилин.
- Тісто розкачати і вирізати з нього кола за розміром форми.
- Форму змастити маслом і викласти тісто.
- Наповнити його жюльєном і прибрати в духовку на п'ятнадцять хвилин.
- Коли пройде час, дістати їх, посипати сиром і повернути ще на п'ять хвилин.
Корисні поради
Важливо пам'ятати про те, що листкове тісто для тарталеток краще використовувати всі або назад можна заморозити його. В холодильнику воно зможе зберігатися не більше двох діб.
Якщо ви готуєте тарталетки з рідкою начинкою або начинкою, в якій є соус, обов'язково дотримуйтесь наступного ради: готові тарталетки необхідно змастити сирим яйцем, викласти начинку і довести її до готовності в духовці. Яйце тут потрібно для того, щоб воно «затягнуло» усі дірки і пори, які утворилися, наприклад, від тієї ж вилки. Так ваша начинка не протече у форму.
Коли ви випікаєте кошики, не забудьте проколоти їх виделкою або кінчиком ножа. Це потрібно для того, щоб тісто на надулося і не з'явилися бульбашки. Можна також засипати в форми трохи гороху або сирої квасолі з тією ж метою.
Тарталетки – це завжди гарна ідея! Особливо, якщо ви готуєте їх у перший раз. Це дуже захоплюючий процес з шалено смачним результатом! Якщо у вас є малюки, обов'язково підключіть їх до роботи. Сподобається всій родині!