15 июнь 2019 5 031

Як спекти тарталетки з листкового тіста в домашніх умовах

Якщо вам наділи класичні булочки, швидше збережіть собі нашу сьогоднішню статтю. Тут ми будемо готувати тісто для тарталеток. А в якості цікавого і смачного (!) бонус вас буде чекати тарталетка з начинкою. Приємного апетиту!

Тарталетки з домашнього листкового тіста
Інгредієнти Кількість
вершкове масло - 50 г
борошно - 150 г
сіль - 1 пучку
вода - 30 мл
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 грам: 385 Ккал

Менш ніж за годину ви можете приготувати листкове тісто в домашніх умовах. Можете собі уявити таке? Дивно ж, потрібно пробувати!

Як приготувати:

  1. Олію заздалегідь вийняти і розкрити, щоб нагрілося.
  2. Борошно пропустити через сито в глибоку миску.
  3. Додати сіль і перемішати, влити воду.
  4. Додати масло і все це ретельно перемішати.
  5. Тісто скачати в кулю і прибрати в холодильник на півгодини.
  6. Коли пройде час, дістати його і розкачати.
  7. Вирізати квадратики необхідного діаметра.
  8. Викласти їх у формочки і висипати зверху квасоля.
  9. Прибрати в духовку на двадцять хвилин при 200 градусах.
Порада: можна використовувати і холодне масло, але перед додаванням його потрібно буде натерти.

Тарталетки з магазинного листкового тіста

Мабуть, це самий простий і швидкий варіант випічки, який тільки можна придумати. Готове абсолютно все, потрібно лише трохи довести до їстівного стану.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйце 1 шт.
листкове тісто 550 г
борошно 30 г
кунжут 10 г

Піде на приготування – 20 хвилин.

В одній порції – 360 калорій.

Як приготувати:

  1. Головний інгредієнт заздалегідь дістати з морозилки.
  2. Розкрити упаковку, викласти пластинки тесту на робочу поверхню. Її при цьому важливо трохи присипати борошном.
  3. Зверху теж потрібно присипати тісто або накрити чистим і обов'язково сухим рушником, щоб верх слойки не заветрівся.
  4. Коли тісто стане м'яким, вирізати з нього кружечки.
  5. Половину з них розкласти на деко, укритий папером.
  6. З решти кружечків вирізати такі ж, але менше за розміром.
  7. Маленькі гуртки використати для іншого рецепту, а обідки нам знадобляться.
  8. Яйце збити і змастити коржі на деко.
  9. Зверху приклеїти обідки і їх теж змастити.
  10. Присипати кунжутом і відправити в духовку.
  11. Запікати до золотистого кольору при 180 градусах. Це займе близько п'ятнадцяти хвилин.

Порада: залишки тіста можна запекти, вийдуть листкові печива.

Як зробити без форми

Напевно, ви думаєте, що без форми тарталетки не приготувати. Але ви помиляєтеся! Це простіше простого, і з завданням ви впораєтеся!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 30 г
вершкове масло 250 г
сіль 1 пучку
борошно 600 г
розпушувач 5 г

Піде на приготування – 1 годину.

В одній порції – 459 калорій.

Як приготувати:

  1. Борошно просіяти два рази і відправити в миску.
  2. Додати м'яке масло і розтерти все це в крихту.
  3. Всипати сіль, цукор і розпушувач, перемішати.
  4. Замісити тісто і поставити його на тридцять хвилин у холодильник.
  5. Потім дістати його і розкачати, вирізати склянкою кружечки.
  6. Надати форму тарталетки, дно проколоти виделкою.
  7. Перекласти тісто на деко і прибрати в духовку на двадцять хвилин.

Порада: щоб вийшли тарталетки золотими, їх потрібно змастити сирим жовтком.

Візьміть на замітку, як приготувати вишукану закуску — тарталетки з сьомгою.

Тут ви знайдете рецепт дуже смачних тарталеток з куркою, грибами і сиром.

Рецепти приготування листкового тіста в домашніх умовах з секретами кулінарної майстерності.

З начинкою з жюльєна

Найчастіше жюльєн представляє з себе курку та гриби. Саме так! Приєднуйтесь, тому що все буде готово майже через півгодини.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль за смаком
печериці 0,2 кг
листкове дріжджове тісто 500 г
сухий базилік 10 г
цибуля 3 головки
куряче філе 0,5 кг
сир 240 г
рослинна олія 30 мл
сметана 60 мл
чорний мелений перець за смаком

Піде на приготування – 40 хвилин.

В одній порції – 236 калорій.

Як приготувати:

  1. Тісто заздалегідь дістати, дати йому розтанути.
  2. Курку промити, очистити від плівок.
  3. Нарізати її соломкою або дрібними кубиками.
  4. Гриби перебрати, почистити, нарізати пластинками.
  5. Цибулю очистити і вимити, порізати дрібними кубиками.
  6. Сир натерти і відставити ненадовго.
  7. У сковорідці розігріти олію і викласти м'ясо.
  8. Обсмажити, помішуючи, до рум'яності.
  9. Після цього всипати гриби і цибулю, чорний перець, сіль і базилік.
  10. Влити сметану і тушкувати все разом десять хвилин.
  11. Тісто розкачати і вирізати з нього кола за розміром форми.
  12. Форму змастити маслом і викласти тісто.
  13. Наповнити його жюльєном і прибрати в духовку на п'ятнадцять хвилин.
  14. Коли пройде час, дістати їх, посипати сиром і повернути ще на п'ять хвилин.
Порада: щоб сир смачно тягнувся, використовуйте моцарелу.

Корисні поради

Важливо пам'ятати про те, що листкове тісто для тарталеток краще використовувати всі або назад можна заморозити його. В холодильнику воно зможе зберігатися не більше двох діб.

Якщо ви готуєте тарталетки з рідкою начинкою або начинкою, в якій є соус, обов'язково дотримуйтесь наступного ради: готові тарталетки необхідно змастити сирим яйцем, викласти начинку і довести її до готовності в духовці. Яйце тут потрібно для того, щоб воно «затягнуло» усі дірки і пори, які утворилися, наприклад, від тієї ж вилки. Так ваша начинка не протече у форму.

Коли ви випікаєте кошики, не забудьте проколоти їх виделкою або кінчиком ножа. Це потрібно для того, щоб тісто на надулося і не з'явилися бульбашки. Можна також засипати в форми трохи гороху або сирої квасолі з тією ж метою.

Тарталетки – це завжди гарна ідея! Особливо, якщо ви готуєте їх у перший раз. Це дуже захоплюючий процес з шалено смачним результатом! Якщо у вас є малюки, обов'язково підключіть їх до роботи. Сподобається всій родині!

Що ще почитати: