Як приготувати тарталетки з крабовими паличками
Тарталетки мають форму невеликих кошичків, які випікають з тіста і заповнюють різноманітними начинками. Таку закуску можна приготувати по-швидкому, якщо купити в магазині готові тарталетки і наповнити їх начинкою з крабових паличок.
Рецепт домашніх тарталеток
Незвичайна подача закусок у тарталетках набирає популярність. Кошики з пісочного та листкового тіста і навіть прісного легко можна приготувати на власній кухні. Яке вибрати тісто? Це справа техніки і вашої фантазії.
Пісочне тісто
Розігріти духовку до 180 градусів. Приготувати тісто.
Для нього знадобиться:
- 1 пачка будь-якого вершкового масла;
- половина склянки цукру;
- куряче яйце;
- 2 повних склянки борошна;
- щіпка ваніліну.
Тісто можна приготувати за 20 хвилин.
Як зробити:
- Заздалегідь дістати пачку масла з холодильника. Розм'якшене масло з'єднати з цукром, збити міксером, поступово додавши яйце, дві склянки борошна і трохи ваніліну. Замісити і охолодити тісто;
- Приготоване тісто розкачують у тонку пластину. З неї вирізати однакові кружечки. Їх викласти у форму для кексів і сформувати майбутню тарталетку;
- Поставити вироби в духову шафу. Час випічки не перевищить 8-10 хвилин. Рекомендована температура не вище 180 градусів;
- Таким чином спекти 30 тарталеток. Для приготування начинки всі компоненти дрібно подрібнити і змішати, додавши соус.
Читайте як приготувати смачний торт «День і Ніч» з двома видами коржів і найніжнішим кремом.
Як зробити смачну начинку з маку з родзинками, курагою або горішками — пропонуємо вам кілька рецептів.
Рецепт салату з морського коктейлю для вашої вечірки — спробуйте наші варіанти.
Начинка для тарталеток
Ви можете зробити начинку «моновкуса» тільки з крабовими паличками і кремом з м'якого сиру з зеленню. Можете зробити асорті, додавши до паличок морепродукти, наприклад, креветки.
А також передбачити спеціальний варіант для тих, хто любить ананаси і авокадо. Багато люблять тарталетки з крабовими паличками тільки з яйцем. При бажанні в цю начинку можна додати дрібно порубаний свіжий огірочок і трохи консервованої кукурудзи.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
тіста пісочного - | 300 грам |
краб. паличок - | 300 грам |
сиру «чечіль» - | 100 грам |
маринований огірок - | 2 шт. |
кропу - | 3 гілочки |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 160 Ккал |
Вершковий сир збити в однорідну масу. Огірочок і гілочки кропу дрібно нарізати. Цієї сирної сумішшю наповнити кошики з тіста. До подачі на стіл, зберігати в холодильнику.
Приготування тарталеток з крабовими паличками і сиром:
- Тісто тонко розкачати, викласти його в змащені маслом форми для кексу, відправити їх у духовку, приблизно на 10 хвилин. Температурний режим – 180 градусів;
- Покласти м'який сир в чашу блендера, збити в однорідну масу;
- Нашаткувати маринований огірок дуже дрібними шматочками;
- Зелень гарненько промити, посушити на паперовому рушнику, після чого подрібнити;
- Додати всі підготовлені інгредієнти до сирної маси, змішати;
- Крабові палички нарізати акуратним кубиком;
- Заповнити кошики сирною сумішшю, зверху на кожну покласти подрібнені палички, прикрасити рубаним кропом.
Другий варіант начинки з крабових паличок з сиром:
- 100 г м'якого сиру;
- 50 г знежиреного сиру;
- 4 пера зеленого цибулі;
- 100 г паличок;
- 60 грам вершків.
Начинку легко приготувати за 10 хвилин. Порція містить всього 60 ккал.
Перо зеленого цибулі порубати. Крабові палички дрібно нарізати. Сир натерти. Змішати сир з сиром, зеленою цибулею, паличками та вершками. Цією начинкою наповнити кошики, прикрасити подрібненою цибулею.
Тарталетки з ананасом і крабовими паличками
Крабові палички в цьому салаті можна замінити крабовим м'ясом, а замість свіжого ананаса взяти хороший консервований продукт.
Для першого варіанту вам потрібно:
- готові тарталетки – 15 штук;
- упаковка краб. паличок (300 г);
- 2 тонких огірочка;
Для соусу:
- 100 г сметани;
- головка середнього цибулі;
- чорний перець – за смаком;
- 3 кружечки ананаса.
Приготувати можна за 20 хвилин, цінність однієї порції не більше 180 ккал.
Спосіб готування кошичків з ананасом і крабовими паличками:
- Спочатку приготувати соус. Для цього цибулину порізати на великі шматочки, зелень петрушки помити, порізати крупно;
- У чашу блендера покласти цибулину, зелень, ананас, додати сметану, трохи солі і збити до однорідності;
- Викласти соус в тарталетки, додати тонко нарізані крабові палички, і тонкі скибочки з огірків, згорнуті в трубочку;
- Зверху прикрасити листочками петрушки.
Для другого варіанту вам потрібно:
- ананас – 4 гуртка;
- майонез – 50 грам;
- йогурт натуральний – 20 г;
- палички крабові – 350 г;
- соус табаско – 4 краплі;
- сік 1 плоду лайма і дрібно подрібнена цедра;
- нарізану цибулю – 3 ст. ложки;
- 10 кошиків (тарталеток);
- сіль і перець чорний мелений – за смаком.
Час готування — всього 10 хвилин, порція не перевищить 140 ккал.
Рекомендації по готуванні:
- Ананас порізати, перекласти в чашу блендера або кухонний комбайн. Додати туди ж йогурт, майонез, змішати всі інгредієнти;
- Перелити отриману суміш у велику миску, перемішати з подрібненими паличками, табаско, соком лайма, цедрою і частиною цибулі;
- Викласти в тарталетки наповнювач, посипати зверху рештою цибулею.
Як начинити тарталетки крабовою начинкою з яйцем
Палички вийняти з упаковки, подрібнити. Додати до них порзане яйце, майонез, змішаний в рівних пропорціях зі сметаною і все гарненько перемішати, посолити. Начинку можна приготувати заздалегідь і поставити її в холодильник.
Приготувати тарталетки: розкачати тісто і викласти їм форми, діаметр яких від 8 до 10 див. Випікати протягом 10 хвилин при 180 градусах. Вийняти кошики з духовки. Коли вони повністю охолонуть, вийняти їх з формочок.
Змастити невеликою кількістю соусу зі сметани і майонезу внутрішню частину тарталеток, щоб зафіксувати начинку. Покласти палички з яйцем в кошики, які залишилися соусом полити зверху. Перед подачею тарталетки охолодити. Можна зверху присипати дрібно порубаним зеленою цибулею.
Соуси для заправки можуть бути самими різними:
- консервований або свіжий ананас, пропущений через кухонний комбайн, змішаний з йогуртом і майонезом;
- м'який сир типу чечіль, протертий з зеленню;
- подрібнений в блендері цибулина, змішана з зеленню, ананасом і сметаною.
Тарталетки з начинкою з морського асорті
Заморожені морепродукти заздалегідь вийняти з морозилки, щоб вони відтанули при кімнатній температурі.
Кількість необхідних продуктів:
- 1 кг сирих креветок;
- 2 авокадо (стиглих і великих);
- головка червоної цибулі;
- упаковка паличок;
- 2 апельсина;
- лимон;
- 80 г кетчупу;
- 20 г столового хрону;
- 4 часникові часточки;
- 3 гілочки петрушки;
- соус «табаско»;
- сіль морська і перець мелений – за смаком.
На приготування знадобиться 35 хвилин. Страва, в розрахунку на 100 грамів містить 128 ккал.
Покроковий Рецепт:
Крок 1. В об'ємну каструлю влити воду, покласти пучок петрушки, неочищений часник, але роздавлений. Після закипання необхідно міцно посолити воду. Опустити в каструлю креветки і варити на слабкому вогні, поки морепродукти не стануть оранжевого кольору. Досить буде 5-6 хвилин.
Крок 2. Вийняти з каструлі креветки, трохи остудити, очистити, видалити на спинці чорну кишкову смужку, після чого креветки дрібно порізати.
Крок 3. Для соусу: зняти з апельсина і ½ лимона цедру, порубати її дрібно. З цих фруктів віджати сік. У чашці змішати кетчуп з хріном, цитрусової цедрою і соком. Приправити соус табаско.
Крок 4. З авокадо вирізати кісточку, нарізати м'якоть дрібним кубиком, щоб вона не потемніла збризнути лимонним соком.
Крок 5. З другого апельсина зрізати шкірку, щоб м'якоть плоду була видна. Розділити апельсин на часточки і розрізати кожну на 2 частини. Дрібно порізати цибулину і палички.
Крок 6. Змішати інгредієнти: шматочки апельсина, рубаний лук, авокадо, креветки, крабові палички і заправку. За смаком приправити спеціями.
Крок 7. Розкласти цю начинку по готовим тарталеткам. Краще, якщо її буде багато і поверхня буде не рівною, а з гіркою. Тарталетки можуть бути пісковими або листковими.
Приємного апетиту!