29 апрель 2019 2 709

Як приготувати тарталетки з крабовими паличками

Тарталетки мають форму невеликих кошичків, які випікають з тіста і заповнюють різноманітними начинками. Таку закуску можна приготувати по-швидкому, якщо купити в магазині готові тарталетки і наповнити їх начинкою з крабових паличок.

Рецепт домашніх тарталеток

Незвичайна подача закусок у тарталетках набирає популярність. Кошики з пісочного та листкового тіста і навіть прісного легко можна приготувати на власній кухні. Яке вибрати тісто? Це справа техніки і вашої фантазії.

Пісочне тісто

Розігріти духовку до 180 градусів. Приготувати тісто.

Для нього знадобиться:

  • 1 пачка будь-якого вершкового масла;
  • половина склянки цукру;
  • куряче яйце;
  • 2 повних склянки борошна;
  • щіпка ваніліну.

Тісто можна приготувати за 20 хвилин.

Як зробити:

  1. Заздалегідь дістати пачку масла з холодильника. Розм'якшене масло з'єднати з цукром, збити міксером, поступово додавши яйце, дві склянки борошна і трохи ваніліну. Замісити і охолодити тісто;
  2. Приготоване тісто розкачують у тонку пластину. З неї вирізати однакові кружечки. Їх викласти у форму для кексів і сформувати майбутню тарталетку;
  3. Поставити вироби в духову шафу. Час випічки не перевищить 8-10 хвилин. Рекомендована температура не вище 180 градусів;
  4. Таким чином спекти 30 тарталеток. Для приготування начинки всі компоненти дрібно подрібнити і змішати, додавши соус.

Читайте як приготувати смачний торт «День і Ніч» з двома видами коржів і найніжнішим кремом.

Як зробити смачну начинку з маку з родзинками, курагою або горішками — пропонуємо вам кілька рецептів.

Рецепт салату з морського коктейлю для вашої вечірки — спробуйте наші варіанти.

Начинка для тарталеток

Ви можете зробити начинку «моновкуса» тільки з крабовими паличками і кремом з м'якого сиру з зеленню. Можете зробити асорті, додавши до паличок морепродукти, наприклад, креветки.

А також передбачити спеціальний варіант для тих, хто любить ананаси і авокадо. Багато люблять тарталетки з крабовими паличками тільки з яйцем. При бажанні в цю начинку можна додати дрібно порубаний свіжий огірочок і трохи консервованої кукурудзи.

Святкові кошики з сиром
Інгредієнти Кількість
тіста пісочного - 300 грам
краб. паличок - 300 грам
сиру «чечіль» - 100 грам
маринований огірок - 2 шт.
кропу - 3 гілочки
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 160 Ккал

Вершковий сир збити в однорідну масу. Огірочок і гілочки кропу дрібно нарізати. Цієї сирної сумішшю наповнити кошики з тіста. До подачі на стіл, зберігати в холодильнику.

Приготування тарталеток з крабовими паличками і сиром:

  1. Тісто тонко розкачати, викласти його в змащені маслом форми для кексу, відправити їх у духовку, приблизно на 10 хвилин. Температурний режим – 180 градусів;
  2. Покласти м'який сир в чашу блендера, збити в однорідну масу;
  3. Нашаткувати маринований огірок дуже дрібними шматочками;
  4. Зелень гарненько промити, посушити на паперовому рушнику, після чого подрібнити;
  5. Додати всі підготовлені інгредієнти до сирної маси, змішати;
  6. Крабові палички нарізати акуратним кубиком;
  7. Заповнити кошики сирною сумішшю, зверху на кожну покласти подрібнені палички, прикрасити рубаним кропом.

Другий варіант начинки з крабових паличок з сиром:

  • 100 г м'якого сиру;
  • 50 г знежиреного сиру;
  • 4 пера зеленого цибулі;
  • 100 г паличок;
  • 60 грам вершків.

Начинку легко приготувати за 10 хвилин. Порція містить всього 60 ккал.

Перо зеленого цибулі порубати. Крабові палички дрібно нарізати. Сир натерти. Змішати сир з сиром, зеленою цибулею, паличками та вершками. Цією начинкою наповнити кошики, прикрасити подрібненою цибулею.

Тарталетки з ананасом і крабовими паличками

Крабові палички в цьому салаті можна замінити крабовим м'ясом, а замість свіжого ананаса взяти хороший консервований продукт.

Для першого варіанту вам потрібно:

  • готові тарталетки – 15 штук;
  • упаковка краб. паличок (300 г);
  • 2 тонких огірочка;

Для соусу:

  • 100 г сметани;
  • головка середнього цибулі;
  • чорний перець – за смаком;
  • 3 кружечки ананаса.

Приготувати можна за 20 хвилин, цінність однієї порції не більше 180 ккал.

Спосіб готування кошичків з ананасом і крабовими паличками:

  1. Спочатку приготувати соус. Для цього цибулину порізати на великі шматочки, зелень петрушки помити, порізати крупно;
  2. У чашу блендера покласти цибулину, зелень, ананас, додати сметану, трохи солі і збити до однорідності;
  3. Викласти соус в тарталетки, додати тонко нарізані крабові палички, і тонкі скибочки з огірків, згорнуті в трубочку;
  4. Зверху прикрасити листочками петрушки.

Для другого варіанту вам потрібно:

  • ананас – 4 гуртка;
  • майонез – 50 грам;
  • йогурт натуральний – 20 г;
  • палички крабові – 350 г;
  • соус табаско – 4 краплі;
  • сік 1 плоду лайма і дрібно подрібнена цедра;
  • нарізану цибулю – 3 ст. ложки;
  • 10 кошиків (тарталеток);
  • сіль і перець чорний мелений – за смаком.

Час готування — всього 10 хвилин, порція не перевищить 140 ккал.

Рекомендації по готуванні:

  1. Ананас порізати, перекласти в чашу блендера або кухонний комбайн. Додати туди ж йогурт, майонез, змішати всі інгредієнти;
  2. Перелити отриману суміш у велику миску, перемішати з подрібненими паличками, табаско, соком лайма, цедрою і частиною цибулі;
  3. Викласти в тарталетки наповнювач, посипати зверху рештою цибулею.

Як начинити тарталетки крабовою начинкою з яйцем

Палички вийняти з упаковки, подрібнити. Додати до них порзане яйце, майонез, змішаний в рівних пропорціях зі сметаною і все гарненько перемішати, посолити. Начинку можна приготувати заздалегідь і поставити її в холодильник.

Приготувати тарталетки: розкачати тісто і викласти їм форми, діаметр яких від 8 до 10 див. Випікати протягом 10 хвилин при 180 градусах. Вийняти кошики з духовки. Коли вони повністю охолонуть, вийняти їх з формочок.

Змастити невеликою кількістю соусу зі сметани і майонезу внутрішню частину тарталеток, щоб зафіксувати начинку. Покласти палички з яйцем в кошики, які залишилися соусом полити зверху. Перед подачею тарталетки охолодити. Можна зверху присипати дрібно порубаним зеленою цибулею.

Соуси для заправки можуть бути самими різними:

  • консервований або свіжий ананас, пропущений через кухонний комбайн, змішаний з йогуртом і майонезом;
  • м'який сир типу чечіль, протертий з зеленню;
  • подрібнений в блендері цибулина, змішана з зеленню, ананасом і сметаною.

Тарталетки з начинкою з морського асорті

Заморожені морепродукти заздалегідь вийняти з морозилки, щоб вони відтанули при кімнатній температурі.

Кількість необхідних продуктів:

  • 1 кг сирих креветок;
  • 2 авокадо (стиглих і великих);
  • головка червоної цибулі;
  • упаковка паличок;
  • 2 апельсина;
  • лимон;
  • 80 г кетчупу;
  • 20 г столового хрону;
  • 4 часникові часточки;
  • 3 гілочки петрушки;
  • соус «табаско»;
  • сіль морська і перець мелений – за смаком.

На приготування знадобиться 35 хвилин. Страва, в розрахунку на 100 грамів містить 128 ккал.

Покроковий Рецепт:

Крок 1. В об'ємну каструлю влити воду, покласти пучок петрушки, неочищений часник, але роздавлений. Після закипання необхідно міцно посолити воду. Опустити в каструлю креветки і варити на слабкому вогні, поки морепродукти не стануть оранжевого кольору. Досить буде 5-6 хвилин.

Крок 2. Вийняти з каструлі креветки, трохи остудити, очистити, видалити на спинці чорну кишкову смужку, після чого креветки дрібно порізати.

Крок 3. Для соусу: зняти з апельсина і ½ лимона цедру, порубати її дрібно. З цих фруктів віджати сік. У чашці змішати кетчуп з хріном, цитрусової цедрою і соком. Приправити соус табаско.

Крок 4. З авокадо вирізати кісточку, нарізати м'якоть дрібним кубиком, щоб вона не потемніла збризнути лимонним соком.

Крок 5. З другого апельсина зрізати шкірку, щоб м'якоть плоду була видна. Розділити апельсин на часточки і розрізати кожну на 2 частини. Дрібно порізати цибулину і палички.

Крок 6. Змішати інгредієнти: шматочки апельсина, рубаний лук, авокадо, креветки, крабові палички і заправку. За смаком приправити спеціями.

Крок 7. Розкласти цю начинку по готовим тарталеткам. Краще, якщо її буде багато і поверхня буде не рівною, а з гіркою. Тарталетки можуть бути пісковими або листковими.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: