26 май 2019 3 826

Як приготувати тарталетки з куркою і грибами

Тарталетки в наш час користуються чималою популярністю. Особливо, якщо справа стосується підготовки святкового фуршету. Начинка, що включає в свій склад куряче м'ясо і гриби, що є найбільш популярною і простий у приготуванні. До того ж, весь процес займе невелику кількість часу. Розглянемо кілька варіантів приготування тарталеток з куркою і грибами.

Як спекти домашні кошики
Інгредієнти Кількість
масло вершкове - 100 грам
пшеничне борошно, вищий сорт - 2 склянки
сметана середньої жирності - 60 грам
сіль - маленька щіпка
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 414 Ккал

Звичайно ж, можна придбати практично в будь-якому магазині тарталетки у вже готовому вигляді, але деякі господині вважають за краще все ж зробити їх самостійно. Розглянемо уважно цей процес.

Етапи приготування тарталеток:

  1. Всі необхідну кількість борошна просіяти в глибоку ємність;
  2. Туди ж натерти на тертці охолоджене вершкове масло;
  3. Попередньо добре вимитими руками терти склад до отримання своєрідною крихти;
  4. Додати до отриманої крихті сметану і замісити еластичне гладке тісто;
  5. Отриманий куля з тіста необхідно відправити в холодильник на півгодини;
  6. Підготувати спеціальні формочки для випікання тарталеток. Попередньо змащувати їх чим-небудь не потрібно, оскільки тісто і так виходить досить жирним;
  7. Від основного кулі тесту відділяється невеликий шматочок, яким заповнюються всі наявні порожнечі підготовлених форм;
  8. Дуже важливо стежити за товщиною тесту, яка повинна бути досить тонкою, але при цьому не світиться;
  9. Дно кожної підготовленої тарталетки проколоти за допомогою звичайної їдальні вилки. В середину ємності насипати горох, для того щоб отримана випічка залишалася рівномірної з усіх сторін;
  10. Помістити підготовлені форми в духову шафу і при температурі 190С випікати до отримання золотистого кольору;
  11. Потім дістати випічку, охолодити і вийняти з кожної отриманої кошики горох.

Як приготувати ніжне сыровяленное м'ясо в домашніх умовах читайте в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепт ароматної пирога з консервованими персиками.

Спробуйте приготувати страви з тонкого лаваша за нашими рецептами.

Рецепт салату для тарталеток з куркою і грибами

Для приготування салату потрібно:

  • куряче філе – 500 грам;
  • свіжі гриби – 300 грам;
  • куряче яйце – 3 штуки;
  • ріпчаста цибуля – 1 штука;
  • кількість майонезу, солі і чорного меленого перцю на особистий розсуд.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 308 ккал.

Безпосередній процес приготування:

  1. Куряче філе відварити в злегка підсоленій воді;
  2. Яйця також відварити на вогні максимальної інтенсивності;
  3. Гриби вимити, перебрати, подрібнити і викласти на змащену олією сковороду. Обсмажувати до повного випаровування виділеної рідини;
  4. Лук очистити, помити і нарізати на дуже дрібні кубики, а потім відправити в сковороду з грибами. Викласти в окрему ємність і залишити до повного охолодження;
  5. Відварене м'ясо подрібнити за допомогою гострого ножа. Те ж саме проробити і з яйцями;
  6. У загальній ємності поєднати обсмажені з цибулею гриби, підготовлене м'ясо і яйця;
  7. Додати необхідну кількість майонезу, солі і чорного меленого перцю, а потім все ретельно перемішати;
  8. Салат повністю готовий для наповнення тарталеток.

Кошики з начинкою з копченої курки та грибів

Тарталетки, підготовлені за цим рецептом, виходять досить пікантним, смачним і незвичайним блюдом, здатним прикрасити будь-фуршет. Для приготування знадобиться наступний перелік складових:

  • копчене куряче м'ясо – 100 грам;
  • попередньо обсмажені гриби – 100 грам;
  • сир плавлений – 100 грам;
  • часникові зубки – 3 штуки;
  • майонез – 3 столових ложки;
  • волоські горіхи, попередньо подрібнені – 1 столова ложка;
  • тарталетки пісочний – 8 штук;
  • для прикраси можна підготувати трохи свіжої петрушки і журавлини.

Час приготування – 20 хвилин.

Калорійність – 286 ккал.

Основні етапи приготування страви:

  1. Копчене куряче м'ясо потрібно нарізати у формі дрібних кубиків;
  2. Плавлений сир необхідно подрібнити за допомогою дрібної терки. Для того щоб трохи полегшити цю роботу, варто попередньо помістити ненадовго сир в морозильну камеру;
  3. У глибокій ємності поєднати попередньо обсмажені гриби, копчене м'ясо, сир. Також туди необхідно додати попередньо подрібнений часник і майонез. Всі складові дуже ретельно перемішати;
  4. Тепер можна перейти до наповнення тарталеток. Для цього зручно використовувати чайну ложку, якою укладається салат і формується невелика гірка;
  5. Присипати кожну тарталетку невеликою кількістю подрібнених волоських горіхів;
  6. Прикрасити кожну тарталетку додатково невеликий гілочкою свіжої петрушки і ягідкою журавлини.

Тарталетки з грибами, куркою і сиром в духовці

Тарталетки, приготовлені в духовці, мають не тільки приголомшливий зовнішній вигляд, але і дивовижний смак. Для приготування потрібно:

  • куряче філе – 2 штуки;
  • свіжі шампіньйони – 300 грам;
  • твердий сир – 200 грам;
  • ріпчаста цибуля – 2 штуки;
  • жирна сметана – 1 склянка;
  • тарталетки – 15 штук;
  • кількість солі на розсуд кухаря.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 185 ккал.

Покрокове приготування кошиків в духовці:

  1. Цибуля звільнити від лушпиння, ретельно помити і нарізати у формі дрібних кубиків;
  2. Обсмажити кубики цибулі на сковороді до отримання характерного золотистого забарвлення;
  3. Філе також потрібно вимити, трохи обсушити, а потім нарізати на дрібні кубики і відправити до цибулі обсмажуватися. Цей процес повинен зайняти не менше десяти хвилин, оскільки м'ясо має дуже добре просмажиться;
  4. Печериці вимити, очистити і трохи подрібнити. Також обсмажити на сковороді з використанням соняшникової олії;
  5. Тарталетки розмістити на відповідному листі і розкласти так підготовлену обсмажену начинку так, щоб зверху вийшла невелика гірка;
  6. Залити зверху начинку в тарталетках сметаною;
  7. Поверх сметани розмістити попередньо натертий на дрібній тертці твердий сир;
  8. Помістити деко з тарталетками в духовку і випікати при температурі 200С протягом 15 хвилин.

Тарталетки з начинкою з курки та грибів дуже популярні, оскільки є шалено смачним та вишуканим блюдом, відповідним для будь-якого святкового столу. Приготування займе трохи часу, а от результат може перевершити всі очікування. Особливо, якщо підібрати підходящий для певного випадку рецепт.

Що ще почитати: