Різноманітні рецепти приготування печива з мармеладом
Печиво з мармеладом – це прекрасна випічка, яка відмінно підійде до чаю. Приготувати її можна з легкістю будинку, при цьому вона вийде набагато краще, на відміну від тієї, яку продають у багатьох магазинах. Її приготування досить просте, з мармеладом працювати легко й зручно, він не випливає і дозволяє зберегти гарну форму печива.
Так, як же навчитися робити цю смакоту? Адже як добре щодня балувати своїх рідних ароматною і смачною випічкою, яка стане прекрасним доповненням до кави, какао, чаю, соку. Читайте далі і дізнаєтесь!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вода холодна - | 30 мл |
масло вершкове - | невелика пачка |
цукровий пісок - | 140 грам |
жувальний мармелад - | одна упаковка |
борошно - | половина кілограма |
розпушувач - | 5 грам |
кориця - | 2 грами |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 420 Ккал |
Для того щоб зробити все правильно, весь процес приготування пісочного печива з мармеладом виконуємо у відповідності з наступною схемою:
- Пачку вершкового масла рекомендується витягнути з холодильника приблизно хвилин за 40 до початку приготування, щоб воно стало м'яким;
- Далі в чашку до олії додаємо необхідну кількість цукру і акуратно розтираємо до однорідної структури;
- Насипаємо в масляну суміш борошно, підсипаємо трохи розпушувача і кориці;
- Все необхідно розмішати до появи крихти. Підливаємо трохи холодної води і збираємо все у вигляді круглого грудки;
- Після цього готове тісто розкочується пластом з розміром товщини приблизно 4 мм;
- Склянкою з пласта вирізаємо невеликі кружечки;
- В центрі кожного кружечка необхідно зробити невеликий круглий отвір;
- На поверхню листа кладемо лист пергаментного паперу і кладемо на нього печиво;
- Розжарюємо духовку до 180 градусів і прибираємо в нього деко;
- Запікати необхідно чверть години, за цей період печиво повністю пропечеться;
- Далі виймаємо і в центр кожного кружечка кладемо мармелад;
- Прибираємо знову в гарячу духовку і залишаємо на деякий час, щоб мармелад трохи розплавився;
- Після цього виймаємо і викладаємо печиво на тарілку.
«Рогалики» з мармеладом
Для того щоб зробити рогалики, підготуємо наступні інгредієнти:
- 200 грамів вершкового масла або маргарину;
- склянка сметани;
- 130 грам цукрового піску;
- борошно – 600-700 грам;
- кілька дрібок солі;
- харчова сода – половина чайної ложки;
- 200 грам мармеладу.
На приготування знадобиться 75 хвилин.
Калорійність – 458 ккал.
Процедура правильного приготування:
- Шматочок масла необхідно покласти в сотейник, ставимо на вогонь і трохи розтоплюємо, але не до кінця;
- Далі кладемо до маслу потрібну кількість сметани, цукрового піску, солі, харчової соди. Всі компоненти добре розмішуємо до однорідної структури;
- Потім насипаємо борошно частинами і замішуємо тісто;
- Борошно додайте на свій розсуд. Тісто повинне вийти з м'якою, еластичною структурою;
- Формуємо з готової основи кулю, загортаємо в поліетиленову плівку і покласти в холодильник на півгодини;
- Після цього тісто розділяємо на кілька частин, кожну частину розкачуємо у вигляді круглого пласта і розрізаємо на сегменти трикутної форми;
- На широку частину сегменту потрібно помістити шматочок мармеладу;
- Звертаємо кожен сегмент з мармеладом у вигляді рогалика;
- На поверхню листа можна постелити лист паперу для випічки;
- Розкладаємо рогалики на деко;
- Розжарюємо духовку до 180 градусів і поміщаємо туди деко. Запікати рогалики необхідно протягом 20 хвилин;
- Готові рум'яні рогалики знімаємо з дека і подаємо до чаю.
Вітражне печиво до чаю
Готувати будемо з наступних продуктів:
- 100 грам розм'якшеного вершкового масла;
- цукровий пісок – половина склянки;
- одне яйце;
- 400 грам борошна;
- трохи ванільного цукру;
- щіпка розпушувача;
- кухонна сіль – ¼ ч. ложки;
- 100 грам різнобарвного жувального мармеладу.
На приготування буде потрібно – 75-80 хвилин.
Калорійність – 498 ккал.
Як буде виконуватися приготування:
- Вершкове масло заздалегідь виймаємо з холодильника, воно повинно стати м'яким;
- Засинайте до маслу цукровий пісок, додаємо сіль. Розмішуємо за допомогою міксера до однорідної структури;
- Потім додаємо ванільний цукор, куряче яйце. Добре вимішуємо за допомогою міксера;
- В іншу чашку насипати борошно, додаємо розпушувач і перемішуємо;
- Після цього додаємо борошно в масляну суміш і замішуємо тісто;
- Якщо тісто вийде дуже липке та м'яке, можна додати ще трохи борошна;
- Кладемо тісто в спеціальну плівку з поліетилену і поміщаємо в морозильник на 1 годину;
- Мармелад слід нарізати на невеликі скибочки;
- Тесть виймаємо з морозильної камери і розкачуємо у вигляді пласта з розміром товщини 1 сантиметр;
- За допомогою великих формочок вирізаємо печиво;
- В центрі кожного вирізаємо отвір для мармеладу;
- Викладаємо печиво на деко з пекарської папером;
- Прогріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо туди деко;
- Випікати потрібно приблизно 10 хвилин, до рум'яного кольору;
- Потім в центр кожної печеньки викладаємо шматочок мармеладу;
- Потім знову поміщаємо в гарячу духовку хвилини на дві;
- Готове печиво викладаємо на тарілку і подаємо на стіл до чаю.
Печиво з мармеладом в шоколаді
Печиво будемо робити з наступних компонентів:
- яйця – 3 штуки;
- пудра цукрова – 4 великі ложки;
- 50-70 грам мармеладу;
- борошно – половина склянки.
Інгредієнти для глазурі:
- масло вершкове – 50 грам;
- плитка молочного шоколаду.
Готувати будемо півтори години.
Калорійність – 485 ккал.
Процес приготування:
- Курячі яйця розбиваємо, поділяємо білки і жовтки;
- Кладемо В ємність білки, починаємо збивати і при цьому поступово насипати цукрову пудру;
- Далі викладаємо жовтки і за допомогою міксера або блендера збиваємо до стану пишної маси;
- Слід просіяти борошно і засипати її в збиту суміш;
- Добре перемішуємо до утворення однорідного і рідкого тіста;
- На форму для запікання потрібно постелити лист пекарської папери;
- За допомогою кондитерського мішка видавлюємо тісто у вигляді невеликих круглих печеньок;
- Розжарюємо духовку до 180 градусів і прибираємо в неї форму;
- Випікати печиво потрібно близько 8-10 хвилин;
- Готове печиво виймаємо, на поверхню кожного викладаємо по невеликому шматочку мармеладу;
- Прибираємо випічку в холодильник на півгодини;
- Приступаємо до приготування глазурі. Шоколад потрібно розтопити на водяній бані;
- Вершкове масло кладемо в сотейник і розтоплюємо на вогні до рідкого стану;
- З'єднуємо розтоплене масло і шоколад, добре перемішуємо;
- Готовою глазур'ю поливаємо охолоджене печиво з мармеладом.
Візьміть на замітку смачний рецепт супу харчо з свинини.
Смузі з сиром і бананом — ситний і корисний перекус, під час дієти.
Курка з шампіньйонами в сметані на сковороді — цей рецепт підійде до будь-якого гарніру, читайте докладніше у нашій статті.
Пісне печиво з начинкою з мармеладу
Які компоненти потрібні для приготування:
- половина склянки мінеральної води;
- олія соняшникова – 130 мл;
- 500 грам пшеничного борошна;
- щіпка харчової соди;
- 150 грам мармеладу.
Період приготування – 75-80 хвилин.
Калорійність – 364 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Для пісного печива рекомендується використовувати мармелад на пектині або агар-агарі;
- Нарізаємо мармелад на невеликі шматочки;
- Просіваємо борошно добре і насипати в чашку;
- Наливаємо в іншу чашку мінеральну воду, підливаємо в ній рослинне масло і розмішуємо;
- Потім підсипаємо харчову соду і перемішуємо;
- Насипаємо частинами борошно в рідку суміш і повільно замішуємо тісто;
- У результаті повинно вийти м'яке тісто з масляною основою;
- Тісто ділимо на три частини;
- Кожну частину розкачуємо у вигляді пласта круглої форми;
- Розрізаємо цілий пласт на 8 трикутних частин;
- Потім кожен трикутник розрізаємо ще на дві частини;
- На широку частину кожного сегмента кладемо шматочок мармеладу і звертаємо у вигляді рогалика;
- Таким же чином розкачуємо інші частини тесту і робимо рогалики;
- На поверхню листа розстилаємо пергаментний папір і викладаємо на неї рогалики;
- Прогріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо в неї деко;
- Випікати слід до утворення рум'яного кольору, приблизно чверть години.
Сирне печиво «Ностальгія»
Для того щоб зробити сирне печиво з мармеладом, потрібно підготувати наступні компоненти:
- сир – 250 грам;
- 200 грам маргарину;
- половина кілограма борошна;
- мармелад – 200 грам;
- борошно – 2 склянки;
- цукровий пісок – 100 грам;
- сода харчова – ¼ ч. ложки;
- трохи кухонної солі;
- 1 велика ложка рослинного масла.
На приготування буде потрібно – 2 години.
Калорійність – 456 ккал.
Як потрібно готувати:
- Маргарин потрібно вийняти з холодильника і залишити німого постояти при кімнатній температурі, щоб він став м'яким;
- Насипаємо в маргарин борошно і гарненько розтираємо;
- Потім додаємо цукровий пісок, сіль, харчову соду;
- В окрему чашку викладаємо сир, додаємо до нього яйце і перемішуємо;
- Викладаємо сирну масу до борошна з маргарином і перемішуємо;
- Замішуємо круте і еластичне тісто. Його краще прибрати в холод на 1 годину;
- Після цього ділимо на 2-3 частини;
- Кожну частину розкачуємо у вигляді тонкого шару;
- Розрізаємо пласт на трикутники;
- Мармелад ріжемо шматочками і викладаємо кожен шматочок на широку частину трикутників;
- Звертаємо трикутник з мармеладом у вигляді рогалика;
- Деко змащуємо маслом і викладаємо на нього рогалики;
- Прогріваємо Духовку до 200 градусів і поміщаємо туди деко;
- Запікаємо чверть години;
- Після приготування рогалики присипаємо цукровою пудрою, викладаємо на тарілку і ставимо на стіл до чаю.
Відео-рецепт сирного печива з мармеладом від Ірини Хлебниковой
Корисні поради
- мармелад краще використовувати жувальний, при випіканні він не розтікається;
- для того щоб печиво вийшло ошатне, краще використовувати мармелад різного кольору;
- робити печиво можна різних форм – круглий, трикутний, зірочки, сердечка.
Печиво з мармеладом виходить незвичайне, але в той же час неймовірно смачне. Ця випічка стане прекрасним прикраса святкового столу, приміром, на новий рік. Також його можна готувати на дитячі свята, малюки вже точно оцінять, так і добавки ще попросять.