09 июнь 2019 1 900

Різноманітні рецепти приготування печива з мармеладом

Печиво з мармеладом – це прекрасна випічка, яка відмінно підійде до чаю. Приготувати її можна з легкістю будинку, при цьому вона вийде набагато краще, на відміну від тієї, яку продають у багатьох магазинах. Її приготування досить просте, з мармеладом працювати легко й зручно, він не випливає і дозволяє зберегти гарну форму печива.

Так, як же навчитися робити цю смакоту? Адже як добре щодня балувати своїх рідних ароматною і смачною випічкою, яка стане прекрасним доповненням до кави, какао, чаю, соку. Читайте далі і дізнаєтесь!

Покроковий рецепт солодощів із пісочного тіста
Інгредієнти Кількість
вода холодна - 30 мл
масло вершкове - невелика пачка
цукровий пісок - 140 грам
жувальний мармелад - одна упаковка
борошно - половина кілограма
розпушувач - 5 грам
кориця - 2 грами
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 420 Ккал

Для того щоб зробити все правильно, весь процес приготування пісочного печива з мармеладом виконуємо у відповідності з наступною схемою:

  1. Пачку вершкового масла рекомендується витягнути з холодильника приблизно хвилин за 40 до початку приготування, щоб воно стало м'яким;
  2. Далі в чашку до олії додаємо необхідну кількість цукру і акуратно розтираємо до однорідної структури;
  3. Насипаємо в масляну суміш борошно, підсипаємо трохи розпушувача і кориці;
  4. Все необхідно розмішати до появи крихти. Підливаємо трохи холодної води і збираємо все у вигляді круглого грудки;
  5. Після цього готове тісто розкочується пластом з розміром товщини приблизно 4 мм;
  6. Склянкою з пласта вирізаємо невеликі кружечки;
  7. В центрі кожного кружечка необхідно зробити невеликий круглий отвір;
  8. На поверхню листа кладемо лист пергаментного паперу і кладемо на нього печиво;
  9. Розжарюємо духовку до 180 градусів і прибираємо в нього деко;
  10. Запікати необхідно чверть години, за цей період печиво повністю пропечеться;
  11. Далі виймаємо і в центр кожного кружечка кладемо мармелад;
  12. Прибираємо знову в гарячу духовку і залишаємо на деякий час, щоб мармелад трохи розплавився;
  13. Після цього виймаємо і викладаємо печиво на тарілку.

«Рогалики» з мармеладом

Для того щоб зробити рогалики, підготуємо наступні інгредієнти:

  • 200 грамів вершкового масла або маргарину;
  • склянка сметани;
  • 130 грам цукрового піску;
  • борошно – 600-700 грам;
  • кілька дрібок солі;
  • харчова сода – половина чайної ложки;
  • 200 грам мармеладу.

На приготування знадобиться 75 хвилин.

Калорійність – 458 ккал.

Процедура правильного приготування:

  1. Шматочок масла необхідно покласти в сотейник, ставимо на вогонь і трохи розтоплюємо, але не до кінця;
  2. Далі кладемо до маслу потрібну кількість сметани, цукрового піску, солі, харчової соди. Всі компоненти добре розмішуємо до однорідної структури;
  3. Потім насипаємо борошно частинами і замішуємо тісто;
  4. Борошно додайте на свій розсуд. Тісто повинне вийти з м'якою, еластичною структурою;
  5. Формуємо з готової основи кулю, загортаємо в поліетиленову плівку і покласти в холодильник на півгодини;
  6. Після цього тісто розділяємо на кілька частин, кожну частину розкачуємо у вигляді круглого пласта і розрізаємо на сегменти трикутної форми;
  7. На широку частину сегменту потрібно помістити шматочок мармеладу;
  8. Звертаємо кожен сегмент з мармеладом у вигляді рогалика;
  9. На поверхню листа можна постелити лист паперу для випічки;
  10. Розкладаємо рогалики на деко;
  11. Розжарюємо духовку до 180 градусів і поміщаємо туди деко. Запікати рогалики необхідно протягом 20 хвилин;
  12. Готові рум'яні рогалики знімаємо з дека і подаємо до чаю.

Вітражне печиво до чаю

Готувати будемо з наступних продуктів:

  • 100 грам розм'якшеного вершкового масла;
  • цукровий пісок – половина склянки;
  • одне яйце;
  • 400 грам борошна;
  • трохи ванільного цукру;
  • щіпка розпушувача;
  • кухонна сіль – ¼ ч. ложки;
  • 100 грам різнобарвного жувального мармеладу.

На приготування буде потрібно – 75-80 хвилин.

Калорійність – 498 ккал.

Як буде виконуватися приготування:

  1. Вершкове масло заздалегідь виймаємо з холодильника, воно повинно стати м'яким;
  2. Засинайте до маслу цукровий пісок, додаємо сіль. Розмішуємо за допомогою міксера до однорідної структури;
  3. Потім додаємо ванільний цукор, куряче яйце. Добре вимішуємо за допомогою міксера;
  4. В іншу чашку насипати борошно, додаємо розпушувач і перемішуємо;
  5. Після цього додаємо борошно в масляну суміш і замішуємо тісто;
  6. Якщо тісто вийде дуже липке та м'яке, можна додати ще трохи борошна;
  7. Кладемо тісто в спеціальну плівку з поліетилену і поміщаємо в морозильник на 1 годину;
  8. Мармелад слід нарізати на невеликі скибочки;
  9. Тесть виймаємо з морозильної камери і розкачуємо у вигляді пласта з розміром товщини 1 сантиметр;
  10. За допомогою великих формочок вирізаємо печиво;
  11. В центрі кожного вирізаємо отвір для мармеладу;
  12. Викладаємо печиво на деко з пекарської папером;
  13. Прогріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо туди деко;
  14. Випікати потрібно приблизно 10 хвилин, до рум'яного кольору;
  15. Потім в центр кожної печеньки викладаємо шматочок мармеладу;
  16. Потім знову поміщаємо в гарячу духовку хвилини на дві;
  17. Готове печиво викладаємо на тарілку і подаємо на стіл до чаю.

Печиво з мармеладом в шоколаді

Печиво будемо робити з наступних компонентів:

  • яйця – 3 штуки;
  • пудра цукрова – 4 великі ложки;
  • 50-70 грам мармеладу;
  • борошно – половина склянки.

Інгредієнти для глазурі:

  • масло вершкове – 50 грам;
  • плитка молочного шоколаду.

Готувати будемо півтори години.

Калорійність – 485 ккал.

Процес приготування:

  1. Курячі яйця розбиваємо, поділяємо білки і жовтки;
  2. Кладемо В ємність білки, починаємо збивати і при цьому поступово насипати цукрову пудру;
  3. Далі викладаємо жовтки і за допомогою міксера або блендера збиваємо до стану пишної маси;
  4. Слід просіяти борошно і засипати її в збиту суміш;
  5. Добре перемішуємо до утворення однорідного і рідкого тіста;
  6. На форму для запікання потрібно постелити лист пекарської папери;
  7. За допомогою кондитерського мішка видавлюємо тісто у вигляді невеликих круглих печеньок;
  8. Розжарюємо духовку до 180 градусів і прибираємо в неї форму;
  9. Випікати печиво потрібно близько 8-10 хвилин;
  10. Готове печиво виймаємо, на поверхню кожного викладаємо по невеликому шматочку мармеладу;
  11. Прибираємо випічку в холодильник на півгодини;
  12. Приступаємо до приготування глазурі. Шоколад потрібно розтопити на водяній бані;
  13. Вершкове масло кладемо в сотейник і розтоплюємо на вогні до рідкого стану;
  14. З'єднуємо розтоплене масло і шоколад, добре перемішуємо;
  15. Готовою глазур'ю поливаємо охолоджене печиво з мармеладом.

Візьміть на замітку смачний рецепт супу харчо з свинини.

Смузі з сиром і бананом — ситний і корисний перекус, під час дієти.

Курка з шампіньйонами в сметані на сковороді — цей рецепт підійде до будь-якого гарніру, читайте докладніше у нашій статті.

Пісне печиво з начинкою з мармеладу

Які компоненти потрібні для приготування:

  • половина склянки мінеральної води;
  • олія соняшникова – 130 мл;
  • 500 грам пшеничного борошна;
  • щіпка харчової соди;
  • 150 грам мармеладу.

Період приготування – 75-80 хвилин.

Калорійність – 364 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Для пісного печива рекомендується використовувати мармелад на пектині або агар-агарі;
  2. Нарізаємо мармелад на невеликі шматочки;
  3. Просіваємо борошно добре і насипати в чашку;
  4. Наливаємо в іншу чашку мінеральну воду, підливаємо в ній рослинне масло і розмішуємо;
  5. Потім підсипаємо харчову соду і перемішуємо;
  6. Насипаємо частинами борошно в рідку суміш і повільно замішуємо тісто;
  7. У результаті повинно вийти м'яке тісто з масляною основою;
  8. Тісто ділимо на три частини;
  9. Кожну частину розкачуємо у вигляді пласта круглої форми;
  10. Розрізаємо цілий пласт на 8 трикутних частин;
  11. Потім кожен трикутник розрізаємо ще на дві частини;
  12. На широку частину кожного сегмента кладемо шматочок мармеладу і звертаємо у вигляді рогалика;
  13. Таким же чином розкачуємо інші частини тесту і робимо рогалики;
  14. На поверхню листа розстилаємо пергаментний папір і викладаємо на неї рогалики;
  15. Прогріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо в неї деко;
  16. Випікати слід до утворення рум'яного кольору, приблизно чверть години.

Сирне печиво «Ностальгія»

Для того щоб зробити сирне печиво з мармеладом, потрібно підготувати наступні компоненти:

  • сир – 250 грам;
  • 200 грам маргарину;
  • половина кілограма борошна;
  • мармелад – 200 грам;
  • борошно – 2 склянки;
  • цукровий пісок – 100 грам;
  • сода харчова – ¼ ч. ложки;
  • трохи кухонної солі;
  • 1 велика ложка рослинного масла.

На приготування буде потрібно – 2 години.

Калорійність – 456 ккал.

Як потрібно готувати:

  1. Маргарин потрібно вийняти з холодильника і залишити німого постояти при кімнатній температурі, щоб він став м'яким;
  2. Насипаємо в маргарин борошно і гарненько розтираємо;
  3. Потім додаємо цукровий пісок, сіль, харчову соду;
  4. В окрему чашку викладаємо сир, додаємо до нього яйце і перемішуємо;
  5. Викладаємо сирну масу до борошна з маргарином і перемішуємо;
  6. Замішуємо круте і еластичне тісто. Його краще прибрати в холод на 1 годину;
  7. Після цього ділимо на 2-3 частини;
  8. Кожну частину розкачуємо у вигляді тонкого шару;
  9. Розрізаємо пласт на трикутники;
  10. Мармелад ріжемо шматочками і викладаємо кожен шматочок на широку частину трикутників;
  11. Звертаємо трикутник з мармеладом у вигляді рогалика;
  12. Деко змащуємо маслом і викладаємо на нього рогалики;
  13. Прогріваємо Духовку до 200 градусів і поміщаємо туди деко;
  14. Запікаємо чверть години;
  15. Після приготування рогалики присипаємо цукровою пудрою, викладаємо на тарілку і ставимо на стіл до чаю.

Відео-рецепт сирного печива з мармеладом від Ірини Хлебниковой

Корисні поради

  • мармелад краще використовувати жувальний, при випіканні він не розтікається;
  • для того щоб печиво вийшло ошатне, краще використовувати мармелад різного кольору;
  • робити печиво можна різних форм – круглий, трикутний, зірочки, сердечка.

Печиво з мармеладом виходить незвичайне, але в той же час неймовірно смачне. Ця випічка стане прекрасним прикраса святкового столу, приміром, на новий рік. Також його можна готувати на дитячі свята, малюки вже точно оцінять, так і добавки ще попросять.

Що ще почитати: