15 июнь 2019 15 542

Як смачно приготувати печінку в молоці

Печінка відома як природне джерело вітаміну А, і багато лікарі рекомендують, проте не всім подобається її смак. Одні знаходять незвичним характерний присмак субпродукту, інші скаржаться на жорсткість і труднощі в приготуванні. Однак печінка в молоці подобається абсолютній більшості – страва значно пахучіше, має більш м'яку структуру і повніше стає смак.

Тим, хто готує вперше, слід врахувати, що смак печінки в чому залежить від її підготовки – необхідно видалити всі залишки жовчі, добре очистити від жил і прожилок, зняти плівку і лише потім вимочувати, лише так у вас вийде приготувати дуже смачне, корисне блюдо!

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
печінки - 0,5 кг
молока - 300 мл
лука - 1 шт.
олії соняшникової - для смаження
солі і перцю - за смаком
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 г: 180 Ккал

Іноді хочеться приготувати щось смачне і корисне, але не вистачає сил, щоб стояти довго біля плити. У такій ситуації стане в нагоді простий рецепт смаженої печінки в молоці, який дозволить оперативно і смачно нагодувати сім'ю корисним вечерею.

Печінку очистити від плівки, жив і згустків крові. Порізавши соломкою в 0,5 см, залити молоком на півгодини. Тим часом очистити цибулю, його треба порізати півкільцями або кубиками – не принципово.

Розігріваємо на сковороді олію і обсмажуємо в ній печінку, попередньо панировав її в борошні або дрібно змелених сухарях.

Смажимо не довго – приблизно півтори-дві хвилини на одну сторону. Додаємо цибулю і, не даючи йому підгоріти, смажимо ще 3-4 хвилини.

У молоко з-під печінки підсипаємо сіль, спеції і заливаємо в сковороду. Всі разом тушкуємо ще хвилин п'ять. При подачі можна посипати дрібно січеною петрушкою і часником – це додасть страві приємного аромату.

 

Куряча печінка з цибулею в молоці

Корисна печінка може бути і дуже смачною. Переконатися в цьому допоможе цей рецепт – страва ніжне, ароматне, на мові прямо тане. Готується дуже просто і легко. До того ж, крім високих смакових якостей, куряча печінка володіє багатьма чудовими якостями, обуславливающими стимуляцію імунітету.

Інгредієнти:

  • 300 гр курячих печінок;
  • 1 стакан молока;
  • одна цибулина;
  • спеції: сіль, духмяний перець чорний, мускатний горіх.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність на 100 гр: 140 кКал.

Промийте печінку, якщо є зайвий жир – зріжте, потім розріжте навпіл.

Цибулю нарізаємо досить дрібними кубиками, щоб по 3 мм сторона була.

Обсмажуємо цибулю на сковороді до рум'яності (5-8 хвилин), не давайте підгоріти. Потім вливаємо молоко, солимо, додаємо спеції і печінки. Накривши щільною кришкою, зменшуємо вогонь і выпариваем 15 хвилин. У результаті основна частина молока повинна випаруватися, залишивши ніжні смачні шматочки печінки в густому соусі.

Котлети з домашнього фаршу — кілька рецептів, які допоможуть вам зробити страву ще смачніше.

Фаршировані яйця — рецепти з фото і покроковими рекомендаціями цієї чудової і простий закуски.

Рецепт смачного шашлику з курки в духовці, читайте як приготувати це блюдо дуже смачно.

Яловичий субпродукт у молоці з цибулею по-царськи

Відомо, що до царського столу подають краще і печінка яловича в молоці з цибулею – не виняток. Ніжна, смачна і дуже корисна печінка, приготована за цим рецептом, нікого не залишить байдужим!

Інгредієнти:

  • 600 гр печінки;
  • 150 гр листкового тіста;
  • 3 курячих яйця;
  • 0,5 л свіжого молока;
  • одна велика цибулина;
  • панировочная борошно, сіль, перець.

Час готування: 2 ч.

Калорійність на 100 гр: 360 кКал.

З вимитої печінки видалити плівку і всі прожилки, вимочити в молоці 30 м.

Порізати субпродукт слід однаковими шматочками, щоб рівномірно приготувалася.

Зробивши льєзон з яйця і спецій (збити), маку туди шматки печінки, паніруємо в борошні й обсмажуємо на розпеченому маслі по 2 м. з кожної сторони.

Беремо глиняний горщик, і викладаємо в нього шарами печінка, порізану тонкими півкільцями цибулю поки не наповнимо до верху. Розчиняємо в молоці трохи солі і перцю і заливаємо в горщик. Тепер розкачуємо тісто, змастивши залишками яєчної суміші, накриваємо їм горщик, щільно притискаючи краю і защипывая, щоб вийшла їстівна кришка. Відправляємо в заздалегідь прогріту до 180 ° духовку на 40 хвилин.

Яловича печінка, тушкована з овочами в молоці

Тушкована печінка з овочами – смачне і ситне блюдо, де нотки різних смаків гармонійно доповнюють один одного. Швидше за все, дует молока, м'яса та овочів в цьому рецепті здивує вас своїм ніжним смаком. Блюдо славиться своєю поживністю і корисними властивостями.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг яловичої печінки;
  • 0,3 літра свіжого молока;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 2 середні головки цибулі;
  • 2-3 картоплини;
  • 50 гр моркви;
  • 100 гр консервованих бобів (при бажанні);
  • 2-3 ст. л. сметани;
  • 1 ч. л. з гіркою борошна пшеничного;
  • масло рослинне для смаження;
  • сіль, перець мелений (червоний і чорний).

Час готування: 2 ч.

Калорійність 100 гр.: 270 кКал.

Субпродукт необхідно вимочити в молоці протягом години хоча б, потім очистити від усіх прожилок, плівки, залишків засохлої крові. Нарізати слід рівними частками, можна соломкою або скибочками, головне – щоб однаково і товщина 0,5 див. Очистивши цибулю, поріжте його акуратними півкільцями товщиною 2-3 мм.

Очищаємо і ріжемо соломкою з ребром в 4-5 мм картоплю. Ріжемо моркву кубиками 2-3 мм. Печінка паніруємо в борошні й обсмажуємо на попередньо розігрітій олії у сковорідці. З кожного боку по 2 хвилини, якщо порізали соломкою, то перемішуючи дерев'яною лопаткою разів на хвилину протягом 4 хвилин.

Потім додати до печінки цибуля, картопля, морква і, не даючи підгоріти, смажити ще 3 хвилини. Тепер настав час додати боби без маринаду і влити в сковороду молоко (з-під печінки), воно має як раз ледь покривати печінку.

Регулярно помішуючи тушкуємо 5 хвилин. В окремій посудині готуємо суміш з сметани, 1 ч. л. борошна, спеції – ретельно все вымешав до однорідності, влити в сковороду і потримати на повільному вогні ще 3 хвилини. Тим часом дуже дрібно порізати часник – їм слід посипати гаряче блюдо перед самою подачею.

Свиняча печінка в молоці, запечена в духовці

Будь-яка печінка, яку готують з молоком, стає значно смачніше, м'якше і пахучіше, цей же рецепт поповнить вашу скарбничку золотих рецептиков!

Інгредієнти:

  • 0,5 кг печінки;
  • 1 стакан молока;
  • 2 середні цибулини;
  • куряче яйце;
  • борошно для панірування;
  • сіль, перець;
  • рослинний жир для обсмажування.

Час приготування: 1 годину і 30 хвилин.

Калорійність на 100 гр: 260 кКал.

Печінку слід добре очистити, а потім нарізати скибочками. Не ріжте занадто тонко – 1 або 1,5 см буде самий раз. Яйце посолити, додати столову ложку молока і збити до піни. Залити цією сумішшю печінку.

Поки субпродукт просочується, ріжемо тонко цибулю. На гарячу сковороду наливаємо трохи жиру і обсмажуємо печінку, обваляти спочатку в паніровці. Смажити потрібно швидко – приблизно за півтори хвилини на бік скибочки.

Прогріваємо духовку до температури 180-200 градусів, а тим часом в олії, на якому смажили печінку, смажимо цибулю – хвилин 5-7. Деко або форму для випікання змастити жиром, викласти печінку рівним шаром, посолити, поперчити.

Зверху посипати цибулею і акуратно залити молоком. Запікати 25 хвилин. Блюдо дуже добре йде як з гарніром, так і як самостійна – з будь-яким соусом.

Рецепт печінки в молоці з грибами в мультиварці

Печінка з грибами – дуже смачна страва, проте не всі знають, що це блюдо можна успішно приготувати в мультиварці, від чого воно стає ще корисніше.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг печінки;
  • одна цибулина;
  • 400 мл молока;
  • паніровка;
  • сіль, перець і олію для обсмажування;
  • 200 г свіжих або заморожених грибів (їх доведеться розморозити і прибрати конденсат).

Час готування: 1 год.

Калорійність на 100 гр: 195 кКал.

Омити печінка очистити від плівок і жив, згустків крові. Печінку залити молоком на пару годин. Гриби, якщо є можливість, краще брати гливи або печериці. Їх треба перебрати, розрізати навпіл і промивши, відкинути на друшляк.

Цибулю нарізати дрібно. Чашку для мультиварки злегка змастити жиром і обсмажити цибулю. Якщо у вашої мильтиварки немає спеціального режиму смаження, то можна вибрати режим «випічка» і залишити кришку відкритою.

Коли цибуля стане золотитися, доповісте грибочки і продовжуйте, регулярно перемішуючи, смажити до повного випаровуванні вологи. Поки гриби прожариваются, вийміть з молока печінка наріжте по 0,5 див. Звільніть жарочную чашу і, додавши в неї столову ложку рослинного масла, нагрійте.

Печінку парируйте, а потім обсмажте з обох сторін в мультиварці при відкритій кришці. Доповісте гриби з цибулею поверх печінки, посоліть, поперчіть, і влийте молоко, що залишилося так, щоб воно не було вище рівня продуктів, а їх ледь прикривало, і тушкуємо – не закриваючи кришку, до випарювання зайвих соків.

Вас здивує ніжний смак і соковитість страви.

Хитрощі досвідчених кулінарів

У професійного кухаря або господині з багаторічним досвідом вже є декілька важливих секретів, що дозволяють приготувати печінку в молоці більше смачно і оперативно.

Наші поради допоможуть вам почувати себе на кухні у «своїй тарілці» і вразити близьких майстерністю і віртуозністю:

  1. Вибираючи печінка, завжди намагайтеся брати ту, в якій гострі краї. Якщо край опуклий, майже округлий – не купуйте, тварина хворіла, страждала від запальних процесів в організмі;
  2. Обов'язково надріжте печінка самостійно і гарненько розгляньте свіжий розріз – якщо є жовтенькі горошини діаметром 3-4 мм, то ні в якому разі не купуйте субпродукт, не готуйте і не їжте – печінка заражена цепнем (паразит).

Будьте пильні!

Що ще почитати: