Як приготувати ескалоп з свинини
Ескалоп з свинини – це вирізка свинячого м'яса без кісток. Вона смажиться на олії на сковороді без використання панірувальної суміші. Здається, начебто що тут такого складного, придбав м'якоть свинячого м'яса і посмажив.
Однак це зовсім не так! Для початку потрібно вибрати відповідну м'ясо, адже для готування цієї страви підходять не всі частини свинини. Крім цього, під час приготування є деякі важливі нюанси, які обов'язково потрібно дотримуватися.
Як раз про те, як зробити ескалоп з свинини в домашніх умовах, ми вам детально розповімо.
Що таке ескалоп і як вибрати для нього м'ясо
Для ескалопи можна використовувати будь-яке м'ясо, головне, щоб це була вирізка без єдиної кісточки. Для приготування цієї страви використовується рівний шматок. Добре підходить м'ясо з ниркової частини, в цьому місці воно більш ніжне і соковите.
Перед тим як почати обсмажувати, його потрібно гарненько відбити, щоб воно краще обжарилось. Але варто пам'ятати, що ніякої попередньої підготовки у вигляді маринування, панірування не потрібно.
Для ескалопи варто вибирати м'ясо в охолодженому вигляді з максимальною свіжістю. Воно повинно мати невелику кількість прожилок, а краще всього, щоб їх зовсім не було. Попередньо його можна розрізати на невеликі шматочки товщиною не більше 2 див.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Свинячої вирізки - | 600 грам |
соняшникової олії в рафінованому вигляді - | 120 мл |
солі - | на свій смак |
чорного перцю в молотом вигляді - | пару щіпок |
прованських трав - | пару щіпок |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 г: 290 Ккал |
Приступаємо до приготування свинячого ескалопи на сковороді:
- Свиняче м'ясо потрібно ретельно змити прохолодною водою, протерти паперовим рушником і розрізати на шматочки поперек волокон з розміром товщини не більше 1 см;
- Потім викладаємо шматочки м'яса на поверхню обробної дошки, прикриваємо харчовою плівкою, відбиваємо кулінарним молоком, але не занадто довго;
- Після відбивання шматки повинні стати товщиною близько 0,5 см;
- Ставимо сковороду на плиту, підливаємо рослинне масло і прогріваємо. Можна використовувати сковорідку-гриль, після обсмажування на ній на поверхні шматочків проступить гарний візерунок;
- Викладаємо ескалопи на прогріте масло. Їх слід розміщувати так, щоб між ними була невелика відстань, не варто класти їх занадто близько один до одного;
- Смажимо все на одній стороні протягом 3 хвилин;
- Поки одна сторона обсмажується, обсипаємо м'ясо сіллю, перцем і травами;
- Після цього перевертаємо на інший бік, посипаємо сіллю, спеціями і обсмажуємо на іншій стороні протягом 3 хвилин;
- Після цього викладаємо м'ясо на тарілку і подаємо на стіл. Перетримувати на вогні занадто довго не варто, інакше воно стане сухим.
Ескалоп з свинини з грибами
Які компоненти потрібно підготувати:
- Свиняче м'ясо, корейка – 500 грам;
- Шампіньйони – 300 грам;
- Кріп, петрушка – 6-7 гілочок;
- 4 середніх помідора;
- Томатна паста – 1 велика ложка;
- Олія оливкова;
- Сіль і мелений чорний перець за бажанням.
Час готування – 1 годину.
Скільки калорій в 100 грамах – 320 ккал.
Процес приготування:
- Корейку необхідно добре сполоснути в прохолодній воді, протерти паперовим рушником від зайвої води;
- Потім нарізаємо невеликими скибочками упоперек волокон з товщиною близько 1 см;
- Обсипаємо кожен шар сіллю і перцем з усіх сторін;
- Наливаємо на сковорідку оливкову олію, прогріваємо і викладаємо скибочки м'яса;
- Обсмажуємо ескалопи з кожного боку до утворення рум'яної скоринки;
- Викладаємо їх на тарілку;
- Тим часом гриби промиваємо, викладаємо в посудину з водою, ставимо на плиту, підсолюємо і відварюємо до готовності, приблизно 20 хвилин;
- У сковороду, на якій обсмажувалося м'ясо, викладаємо томатну пасту, наливаємо трохи грибного відвару і тушкуємо все до кипіння;
- Помідори промиваємо, нарізаємо невеликими кружечками;
- Викладаємо у поливання ескалопи, кладемо до них кружечки помідорів;
- Все тушкується близько 7 хвилин. Після цього викладаємо все на тарілки, поливають томатним соусом;
- Зверху викладаємо відварені гриби і посипаємо дрібно посіченою зеленню. Ескалоп з свинини з грибами готовий до подачі на стіл!
Рецепт приготування страви по-міланськи
Для приготування знадобляться такі інгредієнти:
- 500 грам свинячої вирізки, ниркова частина;
- 1 ст. ложка борошна;
- Одне куряче яйце і 1 жовток;
- 70 грам солодкого печива;
- 1 ч. ложка солі;
- Мелена солодка паприка – 1 маленька ложечка;
- 1 маленька ложка приправи каррі;
- ½ Ч. ложки меленого чорного перцю;
- Трохи сушеної зелені;
- Рослинна олія;
- Невеликий шматочок вершкового масла.
Тривалість готування – 50-60 хвилин.
Рівень калорійності в 100 грамах – 320 ккал.
Як приготувати ескалоп з свинини по-міланськи:
- Для початку промиваємо вирізку в прохолодній воді, обтираем паперовими серветками від зайвої вологи;
- Шматок м'яса розрізаємо впоперек волокон на невеликі скибочки. Товщина кожного шматочка повинна становити не більше 1 см;
- Викладаємо шматочки на поверхню робочого столу, закрийте харчовою плівкою і відбиваємо за допомогою кулінарного молотка. Відбиваємо не сильно, розмір товщини повинен стати не менш 0,5 см;
- Потім змішуємо борошно з сіллю, паприкою, каррі, меленим чорним перцем і сушеної зеленню. У цій суміші обвалюємо кожен шматочок м'яса;
- Далі розбиваємо куряче яйце, додаємо ще один жовток і добре збиваємо;
Солодке печиво подрібнюємо до дрібної крихти; - Потім кожен шматочок у збите яйце і обсипаємо крихтою меленого печива;
- На жаровню підливаємо рослинне масло, ставимо на плиту і прогріваємо;
- На розігріте масло викладаємо скибочки і обсмажуємо з кожної сторони протягом 5 хвилин;
- Потім розтоплюємо вершкове масло;
- Готові ескалопи з свинини викладаємо на тарілку, поливаємо розтопленим маслом і подаємо на стіл.
Ескалоп з свинини з помідорами і сиром в духовці
Що буде потрібно для готування:
- 600 грам м'якоті свинячого м'яса;
- 2 головки ріпчастої цибулі;
- 3 помідори;
- Скибочка сиру на 150 грам;
- 6 великих ложок сметани або майонезу;
- 1 велика ложка рослинної олії;
- Щіпка солі;
- Щіпка чорного перцю;
- Трохи сушених трав;
- 2-3 часникових зубця на свій розсуд.
Час приготування – 1 година 30 хвилин.
Яка калорійність на 100 грам – 250 ккал.
Як готувати смачний ескалоп в духовці:
- Першим ділом промиваємо м'якоть під прохолодною водою, обтираем паперовими серветками і розрізаємо на шматочки поперек волокон. Товщина кожного скибочки повинна становити близько 4-5 мм;
- Викладаємо шматочки на обробну дошку, накриваємо харчовою плівкою і трохи відбиваємо;
- Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо на неї шматочки м'яса на невеликій відстані один від одного;
- Потім скибочки посипаємо сіллю, чорним перцем. При бажанні можна додати суміш пряних трав для м'яса;
- Цибулю очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо тонкими кільцями. Цибульні кільця викладаємо зверху м'яса;
- Поливаємо ескалопи половиною сметаною або майонезом. Це додасть додатковий аромат і соковитість;
- Помідори нарізаємо тонкими кружечками, викладаємо зверху у вигляді шару, посипаємо невеликою кількістю солі, спецій, сушеної зелені;
- Очищаємо часник від шкірки, нарізаємо дрібними шматочками або пропускаємо через прес;
- Змішуємо сметану з часником і викладаємо поверх помідорів;
- Сирний шматочок натираємо теркою з дрібними зубцями;
- Викладаємо протертий сир поверх овочів у вигляді шару;
- Розігріваємо духовку до 180 градусів і прибираємо туди форму з усіма компонентами на 40 хвилин;
- Після того, як на поверхні утворюється рум'яна кірочка, частування готове;
- Перед тим, як подавати ескалоп з свинини з помідорами і сиром, можна прикрасити страву невеликою кількістю посіченою свіжої зелені.
Пиріжки в духовці з картоплею — приготуйте їх за нашим рецептом, вам обов'язково сподобається.
Грибний суп з білих сушених грибів — ви такого точно ще не пробували. Рецепт тут.
Сирна запіканка з родзинками в мультиварці — смачний і простий рецепт дієтичної випічки.
Секрети приготування
- Бажано попередньо скибочки м'яса відбити, але не дуже сильно. Інакше з них може вийти весь сік, і вони вийдуть занадто жорсткими;
- Обсмажувати ескалопи потрібно в добре прогрітому олії;
- Під час обжарювання сковорода повинна бути відкрита, під закритою кришкою м'ясо вийде пареним;
- Небажано ескалопи занадто довго смажити, достатньо щоб з них не йшла кров. Якщо перетримати м'ясо на вогні, з нього вийде вага сік, і воно буде сухим;
- Щоб ескалоп під час обсмажування не деформувався, перед обсмажуванням необхідно на поверхні м'яса зробити поздовжні неглибокі надрізи ножем;
- Скибочки можна попередньо натерти сіллю, спеціями і залишити полежати протягом 30 хвилин. За цей час м'ясо просочиться ароматами приправ.
Ескалоп з свинини, приготований в домашніх умовах на сковороді або в духовці, звичайно, відрізняється від оригіналу, але він виходить дуже смачним. Його можна подавати до різних основних страв. Він відмінно поєднується з картоплею або рисом. Також можна зробити окремо томатний або вершковий соус, вони додадуть м'ясу ще більш оригінальний смак.