01 апрель 2019 1 218

Як приготувати ескалоп з індички в духовці на сковороді

Соковитою індичці гурмани часто віддають перевагу, забуваючи про дієтичної курці. Все тому, що індичка набагато соковитіше і володіє більш вираженим смаком. Ці її особливості допомагають готувати більш багаті й цікаві страви. А які смачні ескалопи можна з неї приготувати!

Ескалоп з індички на сковороді
Інгредієнти Кількість
спецій - за смаком
масла вершкового - 60 г
олії соняшникової - 70 мл
петрушки - 10 г
лимонов - 0,5 шт.
м'яса індички - 0,4 кг
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 218 Ккал

Як приготувати:

  1. Готові ескалопи продаються вже готовими шматочками по 1,5 см завтовшки. М'ясо потрібно вимити і обсушити рушниками.
  2. Кожен шматок відбити молоточком з двох сторін. Щоб зробити це без бризок, треба покласти м'ясо в поліетиленовий пакет, розправити. Покласти на дерев'яну або пластикову дошку і відбити. Потім витягнути. Після такої процедури мити дошку не потрібно.
  3. Кожен ескалоп необхідно приправити з двох сторін, а потім полити свіжовичавленим соком лимона.
  4. Залишити на десять хвилин, щоб м'ясо добре просочилося.
  5. Розігріти сковороду. Налити олію, а коли воно нагріється, додати вершкове. Розтопити. Вогонь повинен бути середнім.
  6. Перекласти ескалопи на сковороду і обсмажувати хвилин по п'ять з кожного боку. Для шматочків побільше може знадобитися ще одна хвилина.
  7. Перекласти на тарілку. Можна додатково полити вершковим маслом або соком лимона.
  8. Дрібно порубати петрушку і присипати її зверху. Подавати відразу.

Рецепт приготування в духовці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яєць 1 шт.
твердого сиру 0,1 кг
часнику 3 зубця
філе індички 450 г
зелені 15 г
спецій за смаком
сухарів панірувальних 45 г
масла вершкового 40 г

Часу: 30 хв.

Калорій: 181.

Як приготувати:

  1. Нарізати філе на потрібні шматочки, вимити їх, потім відбити за допомогою молотка. Бити треба несильно, так як птах досить ніжна, її легко можна зіпсувати.
  2. Посипати спеціями кожен шматочок.
  3. Сильно розігріти сковороду і покласти сюди масло. Коли воно почне шипіти і пузиритися, перекласти сюди ескалопи і обсмажити їх з двох сторін по кілька секунд. Повинна різко схопитися скоринка. Потім м'ясо витягнути.
  4. У яйця відокремити жовток. Білок можна використовувати в інших стравах.
  5. Сир натерти як можна дрібніше.
  6. З часнику зняти лушпиння і пропустити його через давильню.
  7. Змішати сир, часник і жовток. Всипати сюди сухарі і знову перешкодити.
  8. Зелень дрібно нашаткувати і додати до сирної маси.
  9. Якщо сухарів вийшло занадто багато, можна додати сюди трохи соняшникової олії.
  10. Змастити форму для запікання. Перекласти сюди ескалопи.
  11. Зверху розподілити на них сирну суміш рівним шаром.
  12. Запікати п'ятнадцять хвилин при 200 градусах, потім відразу подавати до столу.
  13. Якщо скоринка починає підгоряти, то форму потрібно накрити фольгою. А за три хвилини до кінця готування її потрібно зняти.

Приготування шніцеля зі свинини в духовці не займе багато часу, але ви будете в захваті від цього смачного страви.

Не знаєте, чим здивувати сім'ю на вечерю? Приготуйте фетучіні з куркою і грибами у вершковому соусі.

Рецепт восьминогів з сосисок для дітей не залишить байдужими навіть дорослих.

Ескалоп з індички з сиром

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
масла вершкового 60 г
помідорів 2 шт.
філе індички 250 г
твердого сиру 0,1 кг
спецій за смаком

Часу: 40 хв.

Калорій: 176.

Як приготувати:

  1. Філе розрізати на потрібні за формою і товщині ескалопи.
  2. Кожен шматочок необхідно натерти спеціями.
  3. Змастити вершковим маслом деко. Перекласти на нього ескалопи.
  4. Нарізати вимиті м'ясисті помідори на кружечки, плодоніжки не використовувати.
  5. Покласти по кружечку на кожен ескалоп.
  6. Натерти дрібно сир і посипати його зверху на кожен помідор. Чи можна присипати сир за п'ять хвилин до готування, якщо він добре плавиться. Наприклад, так потрібно робити з моцарелою.
  7. Відправити на двадцять п'ять хвилин у духовку при середній температурі.

Як приготувати ескалопи з індички з сиром, дивіться на відео нижче:

;

Як приготувати м'ясний стейк на пару

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
м'яса індички 0,4 кг
сметани 0,1 л
спецій за смаком
лімонов 0,5 шт.
сиру 3 пластинки

Часу: 35 хв.

Калорій: 123.

Як приготувати:

  1. М'ясо поділити на однакові шматочки, але можна купити і готові ескалопи.
  2. Кожен з них потрібно злегка відбити спеціальним молотком. Для цього м'ясо треба накрити харчовою плівкою, щоб воно не брызгало і не прилипало до дошки. Потім плівку прибрати.
  3. Приправити м'ясо за смаком з усіх боків. Перекласти в миску.
  4. Додати до мисці сметану і все перемішати. Індичка повинна бути вся в сметані і спеціях. У такому вигляді її потрібно залишити маринуватися на кілька хвилин, зверху миску бажано чимось накрити, наприклад плівкою або рушником.
  5. Змастити форму пароварки невеликою кількістю масла.
  6. У воду, яку потрібно налити на дно, слід видавити весь сік з половинки лимона.
  7. Перекласти м'ясо в форму, поруч помістити скоринку лимона.
  8. Платівки сиру викласти зверху на м'ясо.
  9. Готувати не більше двадцяти п'яти хвилин, не забувши накрити кришкою.
  10. Подавати з будь-яким гарніром.
  11. Якщо немає пароварки, можна встановити водяну баню. Для цього знадобиться каструля побільше, на дно якої потрібно налити близько двох склянок води. Поставити на вогонь. Зверху встановити друшляк, в який і потрібно покласти м'ясо так само, як і в пароварку: з сиром, маслом, лимоном. Дати воді закипіти, потім накрити м'ясо кришкою і готувати близько півгодини. При такому способі готування може затягнутися на кілька хвилин.

Тонкощі приготування

Ескалопи готуються досить швидко. Смажити м'ясо сильно не можна, воно повинно зберегти в собі максимум соку. Також для ескалопи характерна хрустка скоринка зверху. Її освіти можна домогтися декількома способами: обсмаженням на сильному вогні, використанням сухарів або алкоголю під час маринування.

Подавати ескалопи можна з самим різним гарніром, але також можна використовувати і соуси. Часто доповнюють я просто кетчупом або майонезом. Але ще смачніше використовувати медово-гірчичний соус, ягідний, винний та ін. Приготувати їх не складе труднощів, але це сильно вплине на блюдо в кращу сторону.

Відео-рецепт ескалопи з індички:

Приготування ескалопи – справа швидке, але соковитість цього м'яса, його неповторний смак і універсальність роблять страву прекрасним вечерею. Таку смакоту можна подавати навіть на святковий стіл!

Що ще почитати: