Як приготувати ескалоп з індички в духовці на сковороді
Соковитою індичці гурмани часто віддають перевагу, забуваючи про дієтичної курці. Все тому, що індичка набагато соковитіше і володіє більш вираженим смаком. Ці її особливості допомагають готувати більш багаті й цікаві страви. А які смачні ескалопи можна з неї приготувати!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
спецій - | за смаком |
масла вершкового - | 60 г |
олії соняшникової - | 70 мл |
петрушки - | 10 г |
лимонов - | 0,5 шт. |
м'яса індички - | 0,4 кг |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 218 Ккал |
Як приготувати:
- Готові ескалопи продаються вже готовими шматочками по 1,5 см завтовшки. М'ясо потрібно вимити і обсушити рушниками.
- Кожен шматок відбити молоточком з двох сторін. Щоб зробити це без бризок, треба покласти м'ясо в поліетиленовий пакет, розправити. Покласти на дерев'яну або пластикову дошку і відбити. Потім витягнути. Після такої процедури мити дошку не потрібно.
- Кожен ескалоп необхідно приправити з двох сторін, а потім полити свіжовичавленим соком лимона.
- Залишити на десять хвилин, щоб м'ясо добре просочилося.
- Розігріти сковороду. Налити олію, а коли воно нагріється, додати вершкове. Розтопити. Вогонь повинен бути середнім.
- Перекласти ескалопи на сковороду і обсмажувати хвилин по п'ять з кожного боку. Для шматочків побільше може знадобитися ще одна хвилина.
- Перекласти на тарілку. Можна додатково полити вершковим маслом або соком лимона.
- Дрібно порубати петрушку і присипати її зверху. Подавати відразу.
Рецепт приготування в духовці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яєць | 1 шт. |
твердого сиру | 0,1 кг |
часнику | 3 зубця |
філе індички | 450 г |
зелені | 15 г |
спецій | за смаком |
сухарів панірувальних | 45 г |
масла вершкового | 40 г |
Часу: 30 хв.
Калорій: 181.
Як приготувати:
- Нарізати філе на потрібні шматочки, вимити їх, потім відбити за допомогою молотка. Бити треба несильно, так як птах досить ніжна, її легко можна зіпсувати.
- Посипати спеціями кожен шматочок.
- Сильно розігріти сковороду і покласти сюди масло. Коли воно почне шипіти і пузиритися, перекласти сюди ескалопи і обсмажити їх з двох сторін по кілька секунд. Повинна різко схопитися скоринка. Потім м'ясо витягнути.
- У яйця відокремити жовток. Білок можна використовувати в інших стравах.
- Сир натерти як можна дрібніше.
- З часнику зняти лушпиння і пропустити його через давильню.
- Змішати сир, часник і жовток. Всипати сюди сухарі і знову перешкодити.
- Зелень дрібно нашаткувати і додати до сирної маси.
- Якщо сухарів вийшло занадто багато, можна додати сюди трохи соняшникової олії.
- Змастити форму для запікання. Перекласти сюди ескалопи.
- Зверху розподілити на них сирну суміш рівним шаром.
- Запікати п'ятнадцять хвилин при 200 градусах, потім відразу подавати до столу.
- Якщо скоринка починає підгоряти, то форму потрібно накрити фольгою. А за три хвилини до кінця готування її потрібно зняти.
Приготування шніцеля зі свинини в духовці не займе багато часу, але ви будете в захваті від цього смачного страви.
Не знаєте, чим здивувати сім'ю на вечерю? Приготуйте фетучіні з куркою і грибами у вершковому соусі.
Рецепт восьминогів з сосисок для дітей не залишить байдужими навіть дорослих.
Ескалоп з індички з сиром
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
масла вершкового | 60 г |
помідорів | 2 шт. |
філе індички | 250 г |
твердого сиру | 0,1 кг |
спецій | за смаком |
Часу: 40 хв.
Калорій: 176.
Як приготувати:
- Філе розрізати на потрібні за формою і товщині ескалопи.
- Кожен шматочок необхідно натерти спеціями.
- Змастити вершковим маслом деко. Перекласти на нього ескалопи.
- Нарізати вимиті м'ясисті помідори на кружечки, плодоніжки не використовувати.
- Покласти по кружечку на кожен ескалоп.
- Натерти дрібно сир і посипати його зверху на кожен помідор. Чи можна присипати сир за п'ять хвилин до готування, якщо він добре плавиться. Наприклад, так потрібно робити з моцарелою.
- Відправити на двадцять п'ять хвилин у духовку при середній температурі.
Як приготувати ескалопи з індички з сиром, дивіться на відео нижче:
;
Як приготувати м'ясний стейк на пару
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
м'яса індички | 0,4 кг |
сметани | 0,1 л |
спецій | за смаком |
лімонов | 0,5 шт. |
сиру | 3 пластинки |
Часу: 35 хв.
Калорій: 123.
Як приготувати:
- М'ясо поділити на однакові шматочки, але можна купити і готові ескалопи.
- Кожен з них потрібно злегка відбити спеціальним молотком. Для цього м'ясо треба накрити харчовою плівкою, щоб воно не брызгало і не прилипало до дошки. Потім плівку прибрати.
- Приправити м'ясо за смаком з усіх боків. Перекласти в миску.
- Додати до мисці сметану і все перемішати. Індичка повинна бути вся в сметані і спеціях. У такому вигляді її потрібно залишити маринуватися на кілька хвилин, зверху миску бажано чимось накрити, наприклад плівкою або рушником.
- Змастити форму пароварки невеликою кількістю масла.
- У воду, яку потрібно налити на дно, слід видавити весь сік з половинки лимона.
- Перекласти м'ясо в форму, поруч помістити скоринку лимона.
- Платівки сиру викласти зверху на м'ясо.
- Готувати не більше двадцяти п'яти хвилин, не забувши накрити кришкою.
- Подавати з будь-яким гарніром.
- Якщо немає пароварки, можна встановити водяну баню. Для цього знадобиться каструля побільше, на дно якої потрібно налити близько двох склянок води. Поставити на вогонь. Зверху встановити друшляк, в який і потрібно покласти м'ясо так само, як і в пароварку: з сиром, маслом, лимоном. Дати воді закипіти, потім накрити м'ясо кришкою і готувати близько півгодини. При такому способі готування може затягнутися на кілька хвилин.
Тонкощі приготування
Подавати ескалопи можна з самим різним гарніром, але також можна використовувати і соуси. Часто доповнюють я просто кетчупом або майонезом. Але ще смачніше використовувати медово-гірчичний соус, ягідний, винний та ін. Приготувати їх не складе труднощів, але це сильно вплине на блюдо в кращу сторону.
Відео-рецепт ескалопи з індички:
Приготування ескалопи – справа швидке, але соковитість цього м'яса, його неповторний смак і універсальність роблять страву прекрасним вечерею. Таку смакоту можна подавати навіть на святковий стіл!