13 май 2019 2 577

Як смачно приготувати пісний салат з кальмарами

Пісні салати корисні для здоров'я і навіть якщо до Великого посту ще далеко, можна побалувати себе смачним і легким частуванням. Додайте до овочів трохи кальмарів, і страва вийде дивно ситним.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
кальмари - 1 тушка
свіжий огірок, середній - 1 шт.
цибулю - 1 шт.
часник - 1 зубець
свіжа морква, невелика - 1 шт.
рослинна олія - 25 мл
сік лимона - 50 мл
сіль - за смаком
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 190 Ккал

Цінителі вишуканих страв будуть приємно здивовані смаком цього простого салату: в ньому гармонійно поєдналися м'ясо кальмара, свіжі і пасеровані овочі, а заправка у вигляді лимонного соку робить присмак дивно яскравим, але витонченим.

Рецепт підійде і для святкового столу, і для легкого щоденного обіду, а процес приготування займає всього кілька хвилин. Готуйте його не раніше, ніж за один-два години до подачі до столу, щоб продукти зберегли свіжий, насичений смак і красиву форму.

Для цього частування підійдуть як мариновані, так і свіжі варені кальмари. Обидва варіанти гарні і кожна з них володіє своїм неповторним відтінком смаку.

Як готувати простий пісний салат з кальмарами:

  1. В першу чергу підготуйте кальмара. Морожену тушку повністю розморозьте, швидко облийте окропом і зніміть ножем шкірку. Видаліть всі нутрощі, хрящі і плавники, а потім ретельно промийте в холодній проточній воді. Опустіть в киплячу воду і відварюйте 3-5 хвилин. Точний час залежить від розміру молюска: чим він більший, тим довше його слід поварити. Потім злийте рідину, остудіть м'ясо і поріжте тонкою соломкою;
  2. Якщо ви вирішили використовувати мариновані кальмари, просто злийте з банки рідину і злегка обсушіть м'ясо на паперовому рушнику;
  3. Моркву очистіть, так само поріжте соломкою, цибулю покришіть півкільцями;
  4. У сковороду влийте рослинне масло, нагрійте, додайте овочі і пасеруйте їх до м'якості 3-4 хвилини;
  5. Свіжий огірок вимийте і обсушіть. Обов'язково спробуйте шкірку: якщо вона жорстка або гірка, її необхідно зняти. М'якоть наріжте так само, як і моркву — тонкою соломкою;
  6. З'єднайте в підходящої ємності м'ясо молюска, пасеровані овочі разом з рослинним маслом, нарізаний огірок і подрібнений зубчик часнику. Полийте соком лимона, посоліть за смаком, ретельно перемішайте салат готовий! Можна подавати частування до столу.

Самий смачний пісний салат з кальмарами і морквою по-корейськи

Морква по-корейськи — один з найбільш популярних і улюблених багатьма овочевих салатів. Вона гарна, як сама по собі, так і у складі інших страв, а в поєднанні з кальмарами стає просто чудовою: гострої, ніжною і ситної.

Склад продуктів:

  • сира морква — 2 шт.;
  • сіль — 3 гр.;
  • цукор — 5 гр.;
  • часник — 2-3 зубки;
  • яблучний оцет — 20 мл;
  • рослинна олія — 30 мл;
  • сушений мелений коріандр, чорний і червоний перець — 1 / 3 ч. ложки;
  • цибуля ріпчаста великий — 1 штука;
  • кальмари — 3-4 шт. середнього розміру;
  • соєвий соус — 25 мл;
  • насіння кунжуту — 1 ст. ложка.

Маринад для лука:

  • кипляча вода — 200 мл;
  • цукор — 20 гр.;
  • сіль — 5 гр.;
  • яблучний оцет — 50 мл

Час на підготовку: 30 хвилин. Загальний час приготування: 2 години 30 хвилин.

Калорійність 1 порції: 265 Ккал.

Як готувати смачний пісний салат з кальмарів і корейської моркви:

  1. Для початку слід приготувати моркву по-корейськи — основу майбутньої страви. Овочі вимийте, обсушити, видаліть шкірку і натріть на тертці. Часник подрібніть, змішайте з натертою морквою, всипте спеції, цукор і сіль, перемішайте, а потім додайте масло і яблучний оцет. Знову перемішайте і поки що відставте в сторону на півгодини, щоб основа настоялася;
  2. Приготуйте маринад для лука. Для цього закип'ятіть 200 мл води, додайте цукор, сіль і яблучний оцет. Цибулю порізати тонкими півкільцями і залийте гарячим маринадом на 15-20 хв;
  3. Тепер можна переходити до приготування морепродуктів. Розморожені тушки обшпарте окропом, зніміть плівку і видалити всі нутрощі. Відварюйте в підсоленій воді 3-5 хвилин, потім швидко злийте воду і трохи остудіть м'ясо. Наріжте молюска тонкою соломкою;
  4. Змішайте у великій мисці морква, маринована цибуля, м'ясо молюска і соєвий соус, ретельно перемішайте і поставте в холодне місце на півтори години, щоб страва настоялося.

Салат готовий! Посипте його кунжутним насінням і подавайте частування до столу.

З авокадо і грибами

Ще один смачний і оригінальний рецепт пісного салату включає в себе ніжну м'якоть авокадо і соковиті помідори. Блюдо виходить ситним, цікавим і дуже красивим, так що може замінити собою на святковому столі навіть традиційний салат олів'є.

Інгредієнти на 4 порції:

  • кальмар — 400 гр. (приблизно 2-3 тушки середнього розміру);
  • печериці — 100 гр.;
  • плід авокадо — 1 штука;
  • помідор, середній — 1 шт;
  • цибуля-порей — 80 гр.;
  • пісний майонез — 60 гр.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність 1 порції: 255 калорій.

Як готувати пісний салат з кальмарами і грибами:

  1. Тушки розморозьте, потім обдайте окропом, зніміть шкірку і очистити від нутрощів. Варіть в киплячій підсоленій воді 3-5 хвилин, після чого злийте рідину, охолодіть м'ясо і наріжте кільцями шириною 5 мм;
  2. Печериці наріжте тонкими пластинами і обсмажте на рослинному маслі до появи легкої золотистої скоринки. Остудіть;
  3. Зніміть з авокадо шкірку, а м'якоть наріжте кубиками. Цибуля-порей також подрібніть;
  4. Помідор розрізати спочатку на 4 частини, видаліть сік і насіння, а потім поріжте маленькими кубиками;
  5. З'єднайте всі компоненти у великій мисці, додайте майонез і старанно розмішайте. Потім встановіть на тарілці кільце для сервірування, викладіть салат, трохи утрамбуйте, зніміть кільце і відразу ж подавайте до столу. Для урочистого варіанти можна прикрасити частування скибочками авокадо і порізаним на 4 частини помідором черрі.

Блюдо на кожен день — піца в мікрохвильовці.

Рецепт з фото і покроковими рекомендаціями — пиріг з варенням в мультиварці.

А ви знаєте як приготувати рулет з пузанины? Читайте нашу статтю.

Пісний салат із морепродуктів

Ще один чудовий рецепт пісного салату з морепродуктів також має тонкий присмак загадкової східної кухні, чудовий аромат. Дуже простий у приготуванні. Легкий, корисний і красивий, він стане справжньою прикрасою урочистого столу.

Інгредієнти на 2 порції:

  • тушка кальмара — 1 штука;
  • очищені креветки — 150 гр.;
  • маслини без кісточок — 100 гр.;
  • солодкий салатний перець, краще всього зеленого кольору — 1 штука;
  • помідори, середні — 2 штуки;
  • солодкий салатний цибуля — 1 / 2 середньої цибулини;
  • сіль — 20 гр.;
  • приправа для риби — 1 ч. ложка;
  • вода — 1 1/2 літра;
  • соєвий соус — 25 мл;
  • оливкова олія — 25 мл;
  • мед — 5 гр.;
  • насіння кунжуту для декору — 1 ст. ложка.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність 1 порції: 185 калорій.

Як готувати таке блюдо:

  1. Креветки і кальмари розморозьте, видаліть плівки і нутрощі. 1 1/2 літра води доведіть до кипіння, додайте приправу для риби і посоліть. Опустіть В окріп тушку кальмара, дочекайтеся, поки рідина знову закипить, додайте креветки, знову дочекайтеся кипіння і знімайте каструлю з вогню. Вилийте воду, охолодіть молюсків і поріжте невеликими шматочками;
  2. Тепер приготуємо соус. Насіння кунжуту підсушіть на сухій сковороді до появи світло-жовтого кольору. З'єднайте в невеликій мисці соєвий соус, мед, оливкова олія і кунжут, перемішайте і поставте в холод на 15-20 хвилин;
  3. Салатний перець очистіть і подрібніть. Помідори розділіть на четвертинки, видалити сік і насіння, а потім також дрібно наріжте;
  4. Салатний цибулю наріжте найтоншими, прозорими півкільцями, а маслини – кільцями;
  5. З'єднайте всі компоненти у великій мисці, перемішайте, полийте охолодженої заправкою і відразу подавайте до столу. Частування готово!

Квасолевий салат з молюсками

Поживний і ситний салат з квасолею — ще один вдалий пісний рецепт, готується швидко, а продукти використовуються самі доступні.

Інгредієнти:

  • кальмар — 1 тушка;
  • квасоля стручкова — 100 гр.;
  • солоний огірок, середній - 1 штука;
  • ріпчаста цибуля — 1 маленька цибулина;
  • чорний перець, сіль — 1/3 ч. ложки;
  • рослинна олія — 15 мл;
  • яблучний оцет — 5 мл.

Час приготування: 25 хвилин.

Калорійність: 138 калорій.

Як готувати пісний салат з кальмарами і квасолею:

  1. Тушку кальмара очистіть і варіть в підсоленій воді 3-5 хвилин, після чого вийміть, охолодіть і наріжте кільцями шириною 5 мм;
  2. Заморожену квасолю відваріть протягом 6-8 хв. або приготуйте на пару;
  3. Цибулю наріжте прозорими півкільцями, а маринований огірок — соломкою. Якщо при цьому виділяється багато соку — злийте його;
  4. Змішайте всі компоненти, заправити оцтом і олією, посоліть, поперчіть, дайте настоятися 15 хвилин і приступайте до дегустації!

М'ясо кальмарів — відмінний інгредієнт для пісних салатів. Воно робить смак більш яскравим і багатогранним, а також насичує організм корисними мінералами і протеїном. Приємного апетиту!

Що ще почитати: