Як смачно приготувати пісний салат з кальмарами
Пісні салати корисні для здоров'я і навіть якщо до Великого посту ще далеко, можна побалувати себе смачним і легким частуванням. Додайте до овочів трохи кальмарів, і страва вийде дивно ситним.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кальмари - | 1 тушка |
свіжий огірок, середній - | 1 шт. |
цибулю - | 1 шт. |
часник - | 1 зубець |
свіжа морква, невелика - | 1 шт. |
рослинна олія - | 25 мл |
сік лимона - | 50 мл |
сіль - | за смаком |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 190 Ккал |
Цінителі вишуканих страв будуть приємно здивовані смаком цього простого салату: в ньому гармонійно поєдналися м'ясо кальмара, свіжі і пасеровані овочі, а заправка у вигляді лимонного соку робить присмак дивно яскравим, але витонченим.
Для цього частування підійдуть як мариновані, так і свіжі варені кальмари. Обидва варіанти гарні і кожна з них володіє своїм неповторним відтінком смаку.
Як готувати простий пісний салат з кальмарами:
- В першу чергу підготуйте кальмара. Морожену тушку повністю розморозьте, швидко облийте окропом і зніміть ножем шкірку. Видаліть всі нутрощі, хрящі і плавники, а потім ретельно промийте в холодній проточній воді. Опустіть в киплячу воду і відварюйте 3-5 хвилин. Точний час залежить від розміру молюска: чим він більший, тим довше його слід поварити. Потім злийте рідину, остудіть м'ясо і поріжте тонкою соломкою;
- Якщо ви вирішили використовувати мариновані кальмари, просто злийте з банки рідину і злегка обсушіть м'ясо на паперовому рушнику;
- Моркву очистіть, так само поріжте соломкою, цибулю покришіть півкільцями;
- У сковороду влийте рослинне масло, нагрійте, додайте овочі і пасеруйте їх до м'якості 3-4 хвилини;
- Свіжий огірок вимийте і обсушіть. Обов'язково спробуйте шкірку: якщо вона жорстка або гірка, її необхідно зняти. М'якоть наріжте так само, як і моркву — тонкою соломкою;
- З'єднайте в підходящої ємності м'ясо молюска, пасеровані овочі разом з рослинним маслом, нарізаний огірок і подрібнений зубчик часнику. Полийте соком лимона, посоліть за смаком, ретельно перемішайте салат готовий! Можна подавати частування до столу.
Самий смачний пісний салат з кальмарами і морквою по-корейськи
Морква по-корейськи — один з найбільш популярних і улюблених багатьма овочевих салатів. Вона гарна, як сама по собі, так і у складі інших страв, а в поєднанні з кальмарами стає просто чудовою: гострої, ніжною і ситної.
Склад продуктів:
- сира морква — 2 шт.;
- сіль — 3 гр.;
- цукор — 5 гр.;
- часник — 2-3 зубки;
- яблучний оцет — 20 мл;
- рослинна олія — 30 мл;
- сушений мелений коріандр, чорний і червоний перець — 1 / 3 ч. ложки;
- цибуля ріпчаста великий — 1 штука;
- кальмари — 3-4 шт. середнього розміру;
- соєвий соус — 25 мл;
- насіння кунжуту — 1 ст. ложка.
Маринад для лука:
- кипляча вода — 200 мл;
- цукор — 20 гр.;
- сіль — 5 гр.;
- яблучний оцет — 50 мл
Час на підготовку: 30 хвилин. Загальний час приготування: 2 години 30 хвилин.
Калорійність 1 порції: 265 Ккал.
Як готувати смачний пісний салат з кальмарів і корейської моркви:
- Для початку слід приготувати моркву по-корейськи — основу майбутньої страви. Овочі вимийте, обсушити, видаліть шкірку і натріть на тертці. Часник подрібніть, змішайте з натертою морквою, всипте спеції, цукор і сіль, перемішайте, а потім додайте масло і яблучний оцет. Знову перемішайте і поки що відставте в сторону на півгодини, щоб основа настоялася;
- Приготуйте маринад для лука. Для цього закип'ятіть 200 мл води, додайте цукор, сіль і яблучний оцет. Цибулю порізати тонкими півкільцями і залийте гарячим маринадом на 15-20 хв;
- Тепер можна переходити до приготування морепродуктів. Розморожені тушки обшпарте окропом, зніміть плівку і видалити всі нутрощі. Відварюйте в підсоленій воді 3-5 хвилин, потім швидко злийте воду і трохи остудіть м'ясо. Наріжте молюска тонкою соломкою;
- Змішайте у великій мисці морква, маринована цибуля, м'ясо молюска і соєвий соус, ретельно перемішайте і поставте в холодне місце на півтори години, щоб страва настоялося.
Салат готовий! Посипте його кунжутним насінням і подавайте частування до столу.
З авокадо і грибами
Інгредієнти на 4 порції:
- кальмар — 400 гр. (приблизно 2-3 тушки середнього розміру);
- печериці — 100 гр.;
- плід авокадо — 1 штука;
- помідор, середній — 1 шт;
- цибуля-порей — 80 гр.;
- пісний майонез — 60 гр.
Час приготування: 30 хвилин.
Калорійність 1 порції: 255 калорій.
Як готувати пісний салат з кальмарами і грибами:
- Тушки розморозьте, потім обдайте окропом, зніміть шкірку і очистити від нутрощів. Варіть в киплячій підсоленій воді 3-5 хвилин, після чого злийте рідину, охолодіть м'ясо і наріжте кільцями шириною 5 мм;
- Печериці наріжте тонкими пластинами і обсмажте на рослинному маслі до появи легкої золотистої скоринки. Остудіть;
- Зніміть з авокадо шкірку, а м'якоть наріжте кубиками. Цибуля-порей також подрібніть;
- Помідор розрізати спочатку на 4 частини, видаліть сік і насіння, а потім поріжте маленькими кубиками;
- З'єднайте всі компоненти у великій мисці, додайте майонез і старанно розмішайте. Потім встановіть на тарілці кільце для сервірування, викладіть салат, трохи утрамбуйте, зніміть кільце і відразу ж подавайте до столу. Для урочистого варіанти можна прикрасити частування скибочками авокадо і порізаним на 4 частини помідором черрі.
Блюдо на кожен день — піца в мікрохвильовці.
Рецепт з фото і покроковими рекомендаціями — пиріг з варенням в мультиварці.
А ви знаєте як приготувати рулет з пузанины? Читайте нашу статтю.
Пісний салат із морепродуктів
Ще один чудовий рецепт пісного салату з морепродуктів також має тонкий присмак загадкової східної кухні, чудовий аромат. Дуже простий у приготуванні. Легкий, корисний і красивий, він стане справжньою прикрасою урочистого столу.
Інгредієнти на 2 порції:
- тушка кальмара — 1 штука;
- очищені креветки — 150 гр.;
- маслини без кісточок — 100 гр.;
- солодкий салатний перець, краще всього зеленого кольору — 1 штука;
- помідори, середні — 2 штуки;
- солодкий салатний цибуля — 1 / 2 середньої цибулини;
- сіль — 20 гр.;
- приправа для риби — 1 ч. ложка;
- вода — 1 1/2 літра;
- соєвий соус — 25 мл;
- оливкова олія — 25 мл;
- мед — 5 гр.;
- насіння кунжуту для декору — 1 ст. ложка.
Час приготування: 30 хвилин.
Калорійність 1 порції: 185 калорій.
Як готувати таке блюдо:
- Креветки і кальмари розморозьте, видаліть плівки і нутрощі. 1 1/2 літра води доведіть до кипіння, додайте приправу для риби і посоліть. Опустіть В окріп тушку кальмара, дочекайтеся, поки рідина знову закипить, додайте креветки, знову дочекайтеся кипіння і знімайте каструлю з вогню. Вилийте воду, охолодіть молюсків і поріжте невеликими шматочками;
- Тепер приготуємо соус. Насіння кунжуту підсушіть на сухій сковороді до появи світло-жовтого кольору. З'єднайте в невеликій мисці соєвий соус, мед, оливкова олія і кунжут, перемішайте і поставте в холод на 15-20 хвилин;
- Салатний перець очистіть і подрібніть. Помідори розділіть на четвертинки, видалити сік і насіння, а потім також дрібно наріжте;
- Салатний цибулю наріжте найтоншими, прозорими півкільцями, а маслини – кільцями;
- З'єднайте всі компоненти у великій мисці, перемішайте, полийте охолодженої заправкою і відразу подавайте до столу. Частування готово!
Квасолевий салат з молюсками
Поживний і ситний салат з квасолею — ще один вдалий пісний рецепт, готується швидко, а продукти використовуються самі доступні.
Інгредієнти:
- кальмар — 1 тушка;
- квасоля стручкова — 100 гр.;
- солоний огірок, середній - 1 штука;
- ріпчаста цибуля — 1 маленька цибулина;
- чорний перець, сіль — 1/3 ч. ложки;
- рослинна олія — 15 мл;
- яблучний оцет — 5 мл.
Час приготування: 25 хвилин.
Калорійність: 138 калорій.
Як готувати пісний салат з кальмарами і квасолею:
- Тушку кальмара очистіть і варіть в підсоленій воді 3-5 хвилин, після чого вийміть, охолодіть і наріжте кільцями шириною 5 мм;
- Заморожену квасолю відваріть протягом 6-8 хв. або приготуйте на пару;
- Цибулю наріжте прозорими півкільцями, а маринований огірок — соломкою. Якщо при цьому виділяється багато соку — злийте його;
- Змішайте всі компоненти, заправити оцтом і олією, посоліть, поперчіть, дайте настоятися 15 хвилин і приступайте до дегустації!
М'ясо кальмарів — відмінний інгредієнт для пісних салатів. Воно робить смак більш яскравим і багатогранним, а також насичує організм корисними мінералами і протеїном. Приємного апетиту!