Як приготувати рулет з яловичини з начинкою
Саме цей вид м'яса є фаворитом серед гурманів. Соковиті рулети, наповнені різними інгредієнтами, зведуть з розуму вас одним лише своїм зовнішнім виглядом.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
авокадо - | 2 плоду |
часнику - | 2 скибочки |
сиру - | 160 р |
чебрецю - | 2 гілки |
рукколи - | 1 пучок |
яловичої вирізки - | 850 г |
розмарину - | 3 гілки |
масла - | 30 мл |
лука - | 1 шт. |
сухого орегано - | 10 г |
Час приготування: 155 хвилин | Калорійність на 100 грам: 229 Ккал |
Як приготувати:
- М'ясо промити, обсушити його, надати йому форму рулету, якщо потрібно (часто у вирізки до кінців м'ясо тонше і виходять хвостики, які потрібно зрізати);
- Вирізку надрізати зверху, прорізаючи ножем всю м'якоть, але варто залишити хоча б один сантиметр внизу і трохи з боків, щоб начинка залишалася всередині;
- Авокадо розрізати і зробити це можна двома способами. Для першого вимити плід і очистити його овочерізкою або ножем, далі м'якоть розрізати навпіл, розділити, провертаючи половинки в протилежні сторони. З допомогою ножа прибрати кісточку, м'яку частину нарізати соломкою.
Для другого способу вимити плід, відразу розрізати його, не очищаючи. Провернути половинки, розділити їх і вийняти кісточку з допомогою ножа. Далі зробити на половинках сітку ножем і вийняти м'якоть з допомогою ложки. Нарізати кубики соломкою; - Сир подрібнити на тертці будь-якого розміру;
- Рукколу сполоснути, струсити воду і подрібнити зелень;
- Цибулю почистити, промити його і порізати маленькими кубиками;
- Змішати авокадо, цибуля, сир і зелень;
- Наповнити отриманою масою кишеньку, зроблений у вирізці;
- Зв'язати яловичину або зашити, щоб м'ясо не розвалилося;
- Рослинне масло налити в миску, додати розмарин;
- Чебрець, дві гілки розмарину сполоснути, порубати дрібно і додати до масла;
- Часник пустити під прес, очистивши від шкірки;
- Відправити часник до маслу і всю масу добре перемішати;
- М'ясо добре натерти сіллю, чорним перцем і потім змастити отриманим пряним маслом з усіх сторін;
- Укласти рулет у форму, покласти зверху гілку розмарину, накрити фольгою;
- Нагріти духовку до 200 за Цельсієм і помістити в неї м'ясо, запікати півтора години;
- Потім зняти фольгу і пекти ще десять хвилин.
М'ясні рулети з сирною начинкою
- 2 скибочки часнику;
- 1300 г яловичини;
- 5 г петрушки;
- 1 цибуля;
- 5 г базиліка;
- 240 г будь-якого сиру;
- 5 г орегано;
- 120 мл вина;
- 2 яйця;
- 3 г чорного перцю;
- 45 г сухарів;
- 430 мл томатного соку;
- 3 г солі.
Час приготування – 2 години і 50 хвилин.
Калорійність – 165 ккал/100 р.
Як приготувати:
- Сир подрібнити за допомогою дрібної терки і прибрати його в миску, де будуть змішуватися інгредієнти для начинки;
- Часник почистити, пустити його через прес прямо до сиру;
- Додати сухарі, яйце і всі сухі спеції: петрушку, базилік, орегано, сіль і чорний перець. Масу добре перемішати;
- М'ясо промити, обсушити його, і якщо потрібно видалити жир і плівки;
- За допомогою гострого ножа розрізати м'ясо по волокнах так, щоб вийшов прямокутний/квадратний пласт. Його товщина не повинна перевищувати десять міліметрів;
- Викласти начинку на м'ясо, рівномірно розподілити по всій поверхні;
- Залишити два сантиметри зазору з одного боку;
- Згорнути м'ясо рулетом, затягуючи його туго, і перев'язати нитками/шпагатом;
- Цибулю почистити, вимити його і нарізати півкільцями;
- Покласти цибулю в форму, зверху на нього м'ясо швом вниз;
- Влити в форму вино, рівномірно розподіляючи його по формі і так само томатний сік;
- Вкрити всю форму фольгою, закріплюючи її з боків;
- Прибрати форму на дві години в духовку при 180 градусах. Для рум'яної скоринки зняти фольгу за п'ятнадцять хвилин до готовності.
Рулет із чорносливом в духовці
- 30 мл рослинного масла;
- 550 г яловичини;
- 2 головки часнику;
- 5 г гірчиці;
- 150 г чорносливу;
- 60 г будь-якого сиру;
- 45 мл сметани.
Час на підготовку – 1 годину і 45 хвилин.
Калорійність – 224 ккал/100 р.
Як приготувати:
- М'ясо вимити, обсушити його і надати форму пласта з допомогою гострого ножа;
- Далі, якщо потрібно, відбити м'ясо кухонним молотком;
- Приправити його сіллю і перцем з обох сторін, ретельно втерти спеції;
- Сметану змішати з гірчицею і змастити отриманим соусом з одного боку;
- Чорнослив промити, залити його окропом і накрити кришкою або блюдцем;
- Залишити на десять хвилин, потім воду злити і промити знову сухофрукти;
- Обсушити їх і розрізати навпіл, видалити кісточки;
- Часник почистити, порізати його пластинками;
- Змішати чорнослив з часником і пробити інгредієнти в блендері до однорідності;
- Сир подрібнити теркою або нарізати його тонкими пластинками;
- На соус викласти масу з часнику і чорнослив, рівномірно розподіляючи її по поверхні;
- Далі розподілити сир і акуратно згорнути м'ясо в рулет;
- Перев'язати його нитками в декількох місцях, щоб було надійніше;
- Нагріти велику сковороду або глибоке деко і налити олію;
- Помістити туди рулет і обсмажити до рум'яності з усіх сторін на плиті;
- Після цього яловичину прибрати у форму, налити 30 мл води і упакувати в фольгу;
- До цього часу духовку прогріти до 200 градусів і прибрати в нього рулет;
- Запікати сорок п'ять хвилин, потім вийняти, остудити, зняти нитки і подавати.
М'ясний рулет з пашини яловичини з яйцем і зеленню
- 850 р пашини яловичини;
- 3 гілки кропу;
- 20 г зернистої гірчиці;
- 5 яєць;
- 3 г суміші перців;
- 10 г меду;
- 2 гілки петрушки;
- 5 г солі;
- 3 гілки кінзи;
- 60 мл оливкової олії;
- 15 мл яблучного оцту;
- 10 г цукру.
Час приготування – 2 години і 40 хвилин.
Калорійність – 229 ккал/100 р.
Як приготувати:
- Пашину також називають крайкою і подчеревком. Це частина м'яса з черевної області і вважається першосортної;
- М'ясо вимити, обсушити його і надати йому форму пласта з допомогою гострого ножа;
- У миску налити олію, додати оцет, гірчицю і розмішати;
- Туди ж отруїти мед, сіль, суміш перців і цукор, ретельно перемішати соус;
- Дати настоятися медово-гірчичного соусу хоча б п'ятнадцять хвилин;
- Після цього змастити м'ясо з обох сторін;
- Кріп, петрушку і кінзу сполоснути, дрібно їх порізати;
- Яйця скласти в каструлю, залити водою;
- Прибрати на газ і довести до кипіння, варити чверть години;
- Потім злити і відсудити, потім очистити і порізати кубиками;
- Зелень змішати з яйцями, викласти на м'ясо, розподілити рівним шаром;
- Загорнути пашину в рулет і зв'язати в кількох місцях;
- Викласти у форму швом вниз і прибрати в розпечений шафа;
- Він до цього часу вже повинен бути прогрітий до 200 за Цельсієм;
- Запікати годину і тридцять п'ять хвилин.
Запечені м'ясні рулети з грибами
- 470 г грибів;
- 75 г сухарів;
- 2 скибочки часнику;
- 420 мл м'ясного бульйону;
- 1 яйце;
- 45 мл рослинного масла;
- 15 мл гірчиці;
- 2 г чебрецю;
- 800 р яловичини;
- 50 мл червоного вина;
- 40 р борошна.
Час на приготування – 2 години і 20 хвилин.
Калорійність – 134 ккал/100 р.
Як приготувати:
- Гриби почистити, нарізати їх пластинками або кубиками;
- Нагріти сковорідку з маслом, всипати гриби;
- Поки вони починають шипіти, почистити часник і пустити його через прес до грибів;
- Туди ж відправити чебрець, перемішати;
- Прогріти гриби зі спеціями кілька секунд і зняти з вогню, дати охолонути;
- Яйце розбити в миску, трохи збити його;
- Додати до остившім грибів сухарі, хліб, сіль і перець за смаком;
- М'ясо порізати приблизно на вісім частин, трохи відбити, щоб скибочку був не товщі одного сантиметра;
- На кожен шматочок розподілити начинку;
- Згорнути всі шматочки яловичини і пов'язати їх або закріпити зубочистками;
- Викласти рулети в сковороду після грибів, обсмажити до рум'яної скоринки з усіх сторін по можливості;
- Викласти обсмажене м'ясо з начинкою у форму, додати вино, бульйон;
- Накрити форму фольгою і прибрати в духовку на годину при 180 градусах;
- В половину склянки води додати борошно, розбити грудки і дати гірчицю;
- Всі інгредієнти добре перемішати;
- Через годину полити соусом рулети і повернути в духовку ще на тридцять хвилин.
Рецепт рулету по-грецьки
- 80 г сухарів для панірування;
- 1 морквина;
- 30 г вершкового масла;
- 850 г телятини;
- 2 г чорного перцю;
- 160 г шинки;
- 4 цибулі;
- 3 гілки петрушки;
- 230 мл бульйону.
Час приготування – 2 години і 50 хвилин.
Калорійність – 101 ккал/100 р.
Як приготувати:
- М'ясо вимити, прибрати зайвий жир, якщо потрібно і обсушити яловичину;
- За допомогою гострого ножа розрізати м'ясо вздовж волокон, надаючи йому форму прямокутника;
- Далі м'ясо відбити кухонним молотком, але не так, щоб просвічувалась;
- Натерти м'ясо улюбленими спеціями, виконуючи масажні рухи (наприклад, змішати мускатний горіх, орегано, паприку і чебрець);
- Загорнути м'ясо у плівку або помістити в миску і накрити, прибрати в холодильник хоча б на одну годину;
- За цей час нагріти духовку на 165 за Цельсієм;
- Цибулю почистити, вимити його і половину нарізати півкільцями, а залишок маленькими кубиками;
- Моркву вимити, почистити її ножем і нарізати на кубики;
- Петрушку сполоснути, дрібно нарізати;
- Шинку нарізати кільцями або натерти на тертці;
- У сковороду покласти половину масла, розтопити його;
- Всипати туди цибулю, який дрібно порізаний, сухарі, петрушку і тушкувати до м'якості цибулі;
- М'ясо дістати і розподілити начинку по всій поверхні;
- Далі розкласти шинку зверху на начинку;
- Згорнути яловичину в рулет, зв'язати, щоб не розпався;
- Розтопити залишки олії і обсмажити на ньому рулет до рум'яності з усіх сторін;
- Прибрати його в форму для запікання, залити бульйон;
- У сковорідку після рулету всипати півкільця цибулі і моркви;
- Тушкувати до м'якості, викласти зверху на рулет;
- Накрити форму фольгою і запікати тридцять хвилин;
- Потім вийняти рулет, зняти фольгу і запікати ще десять хвилин;
- Знову витягти рулет, перевернути його і піч ще десять хвилин;
- За ці двадцять хвилин, його бажано полити бульйоном з дна форми хоча б чотири рази (приблизно раз у п'ять хвилин буде достатньо);
- Потім дістати яловичину, остудити і нести до столу.
Суфле з яловичини — дієтичне блюдо, яке можна використовувати навіть в дитячому меню.
Читайте як загасити смачно рибу на сковороді — прості рецепти на кожен день.
Тушкована квасоля з овочами — цікаве блюдо, яке є майже у всіх національних кухнях.
Шашлик-рулет з яловичини
- 1 цибуля;
- 250 г яловичини;
- 5 г суміші перців;
- 5 смужок бекону по 30 див.
Час на приготування – 2 години + ніч.
Калорійність – 305 ккал/100 р.
Як приготувати:
- М'ясо вимити і нарізати його смужками по 25 см кожна;
- Цибулю почистити, вимити і тонко нарізати його;
- Змішати м'ясо з цибулею, додати сіль і перець за смаком, обім'яти руками;
- Далі масу накрити тарілкою і поставити під прес;
- Прибрати в холодильник на добу;
- На наступний день розкласти смужки бекону і поверх кожної викласти смугу яловичини. З одного боку поєднати їх, а з іншого залишиться зазор бекону в п'ять сантиметрів;
- Згорнути всі смужки в тугі рулети і надіньте їх на шампури;
- Прибрати в холодильник на одну годину;
- За цей час розпалити вугілля і готувати на них шашлики до готовності.
Підказки досвідчених кулінарів
Щоб рулет не розвалився/розсипався при запіканні, його потрібно помістити у форму або на деко швом вниз.
Збирати м'ясо в рулет дуже зручно харчовою плівкою або чистим кухонним рушником. Таким способом ваше блюдо вийде максимально рівним і максимально акуратним.
При готуванні рулету з фаршу, м'ясний фарш краще робити самостійно. По-перше, він вийде більш насиченим, а по-друге, він буде більш однорідним, без грудок і шматочків хрящів.
Для рулету з сиром краще всього взяти якийсь м'який сорт і тоді при нарізці теплого або гарячого рулету, він буде неймовірно апетитно тягнутися. Це може бути чеддер, сир моцарелла, брі та інші види.
Пробуйте все і дивуйте свої рецептори стравами, які ніколи раніше не пробували. Соковиті рулетики, вишуканий смак, аромат спецій – справжня смакота!