Як смачно приготувати суп з курячої печінки
Рецептів супів багато, але наші жінки, як правило, готують на обід традиційний борщ, суп з вермішеллю, щі зі свіжої капусти, зовсім не використовуючи інші види супів. Допоможе виправити ситуацію куряча печінка. Ось з нею ми радимо приготувати багато по-справжньому смачних перших страв для всієї сім'ї.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Сушений корінь петрушки - | 50 г |
Гілочки свіжого кропу - | 3 шт. |
Яйце - | 3 шт. |
Вершкове масло - | 45 г |
Молода спаржа - | 150 г |
Жменю нарізаної зелені петрушки - | 1 шт. |
Велика цибулина - | 1 шт. |
Сіль, перець - | за смаком |
Морква - | 1 шт. |
Печінка куряча - | 800 г |
Листя черемші - | 200 г |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 289 Ккал |
Для того щоб домогтися гарного смаку, дуже важливо щоб печінка була свіжою, блискучою і неушкодженою. Хоча саме в цьому супі все-таки головні інгредієнти – спаржа та черемша. Смак у них свіжий, трохи трав'янистий, субпродуктів він особливо підходить.
Готуємо:
- Субпродукт промити, обсушити паперовим рушником і нашаткувати шматочками. Очистити цибулину, моркву. Цибулю нарізати кубиком, інші овочі — соломкою.
- Промити листя черемші, потім подрібнити. Спаржу нашаткувати шматочками.
- У каструлі з потовщеним дном нагріти рафіновану олію, викласти цибулю і підрум'янити його. Додати печінку, посипати перцем, обсмажують ще 7 хвилин.
- Влити до печінці два літра окропу, додати моркву, корінь петрушки, готувати до м'якості овочів (приблизно 20 хвилин).
- В кінці готування (хвилин за сім) приправити суп сіллю, покласти підготовлену спаржу, подрібнену черемшу.
- Зелень дрібно порубати. Яйця відварити, охолодити, зняти шкаралупу і розрізати на дві половинки. Зелень і яйця додаються в суп при подачі.
Як приготувати з вермішеллю
Супи з макаронними виробами – світові рекордсмени по швидкості і простоті готування. Але є свої тонкощі і в самих простих рецептах.
Вимагається:
- 300 г охолодженої печінки курки;
- 150 г картоплі;
- 120 г моркви;
- 80 г звичайного лука;
- 50 г дрібної вермішелі;
- 1 літр курячого бульйону;
- свіжий кріп, олія для обсмажування — за смаком.
На приготування: 35-40 хвилин. Кількість калорій: 305.
Готуємо:
- У киплячий курячий бульйон викласти нашатковану картоплю.
- Субпродукт обполоснути водою, потім нашаткувати шматочками.
- На рафінованій олії обсмажити нашаткований соломкою моркву, подрібнену цибулю. Додати через кілька хвилин до овочів шматочки печінки, обсмажувати все разом 5 хвилин.
- У бульйон з картоплею додати дрібну вермішель, овочі з печінкою, варити ще 7 хвилин.
- При подачі посипати суп дрібно нашаткованої зеленню свіжого кропу.
Суп з курячої печінки з гречаною крупою
Ніяких складнощів, ніяких дорогих продуктів, а смак супу виходить незвичайний. Єдина хитрість – спочатку приготувати гречку, а потім додати до неї обсмажену печінку.
Вимагається:
- 160 г гречаної крупи;
- 300 г охолодженої курячої печінки;
- 160 г цибулі;
- 100 г моркви;
- 1 томат;
- 1 літр курячого бульйону (або води);
- сіль — за смаком.
Знадобиться: 45 хвилин. Цінність порції: 340 ккал.
Готуємо:
- Гречку промити, залити гарячим бульйоном і продовжити готування на слабкому вогні. Якщо замість бульйону використовувати воду, то під час варіння у неї бажано додати кісточки або шкіру від курки, сіль.
- Морква нашаткувати соломкою, печінку, цибулю – кубиками. Спочатку обсмажити в рафінованій олії цибулю, потім додати до нього курячу печінку і моркву. Кілька хвилин гасити, додати подрібнений помідор, ще трохи загасити.
- Печінку з овочами відправити в каструлю з гречкою, приправити і прокип'ятити 5 хвилин.
Дізнайтеся, чим корисна куряча печінка для організму жінки і чоловіки.
А тут ви можете прочитати, як смачно готувати курячу печінку з вершками.
Цікава добірка рецептів страв з курячих сердечок зібрана тут.
Рецепт приготування в керамічних горщиках
Готувати в керамічних горщиках зручно і просто, до того ж суп виходить неймовірно смачним і дуже корисним.
Вимагається:
- 350 г курячої печінки;
- 1 цибулина;
- 2 картоплини;
- 1 морква;
- 850 мл курячого бульйону;
- 50 г масла без запаху.
Приготування: 45 хвилин. Кількість калорій: 310.
Готуємо:
- Печінку курячу промити, очистити від плівок, жиру, жовчі. Підготовлений продукт нарізати шматочками, посолити, посипати перцем і обсмажити.
- Нашаткувати кубиками картоплю, злегка обсмажити на олії.
- Моркву з цибулею очистити, дрібно нашаткувати. Злегка підрум'янити на маслі.
- Підготовлені інгредієнти розкласти по керамічним горщикам. Налити в кожен курячий бульйон.
- Поставити їх в гарячу духовку (приблизно на 20 хвилин). Подавати суп в горщиках, посипавши свіжою зеленню по своєму смаку.
Дитячий обід: ніжний суп-пюре
Для дітей пропонуємо зробити протертий суп. Обов'язковий компонент дитячого страви – молоко або вершки.
Вимагається:
- 900 мл свіжого курячого бульйону;
- 25-30 г вершкового масла;
- 120 г моркви;
- 75-80 г цибулі;
- за смаком коренева петрушка;
- 20 г борошна;
- 200 мл молока або вершків;
- жовток;
- 150 г охолодженої печінки.
Знадобиться: 30-35 хвилин. Цінність порції: 299 ккал.
Готуємо:
- Очистити печінку від жиру, плівок, жовчних проток і нашаткувати шматочками, потім обсмажити разом з цибулею, морквою, коренем петрушки. Трохи загасити.
- Протерти готову печінку через звичайне сито. Додати до неї трохи м'ясного бульйону, перемішати.
- У протерту печінка ввести злегка збитий жовток, молоко або вершки, масло вершкове, все добре перемішати.
- Борошно розвести м'ясним бульйоном, варити суміш 5-7 хвилин, періодично заважати. Готовий білий соус процідити.
- У проціджений білий соус ввести протерту печінку, посолити, варити 2-3 хвилини.
- Останній штрих – окремо подати до супу грінки.
Суп-локшина з курячою печінкою та грибами
Щоб суп з локшиною і курячою печінкою буквально пахнув ароматами, додайте в нього свіжі гриби і кріп. І зверніть увагу – печінка і гриби обсмажують тільки на вершковому маслі.
Вимагається:
- 450 г печінки курячої;
- 1 цибулина;
- 80 г яєчної локшини;
- 150 г масла «Селянського»;
- 300 г свіжих грибів;
- кріп + перо зеленого цибулі — за смаком;
- перець чорний мелений, сіль — за смаком.
Знадобиться: 35 хвилин. Порція супу: 305 ккал.
Готуємо:
- Нашаткувати підготовлену печінку дрібними шматочками. Обсмажити на вершковому маслі, потім відправити в каструлю і влити гарячу воду, варити приблизно 10 хвилин.
- Гриби промити, цибулю подрібнити. Обсмажити ці продукти на вершковому маслі. Викласти до печінці, готувати ще п'ять хвилин.
- Викласти в суп локшину, приправити за смаком. Варити до готовності (приблизно 5 хвилин).
- В окремій мисці поставити на стіл рубану зелень. Додавати за смаком.
Корисні поради від досвідчених господинь
Щоб суп з курячою печінкою був смачним:
- Спочатку треба ретельно печінку промити, очистити від жиру, жовчі і плівок. Потім нарізати на порції і обсмажити. Важливо не перетримати її на сковорідці, солити тільки в самому кінці обсмажування, інакше вона буде жорсткою і сухою.
- Суп повинен не кипіти, а просто нудитися. Тому для приготування знадобиться каструля з потовщеним дном і захисним покриттям. Вона може бути емальованому або глиняному, але тільки не металевою без покриття.
- Обов'язково класти цибулину, свіжу моркву, кореневу петрушку або селеру. Ці коріння збагатять смак страви.
- Знадобляться горошини запашного перцю, чорний, білий і червоний мелений перець. Вони допоможуть зробити суп більш яскравим і гострим смаком.
- Додати тільки наприкінці готування лавровий лист, інакше ця приправа переб'є аромат решти інгредієнтів.
- Використовувати багато свіжої зелені. Саме з печінкою ароматні трави поєднуються найкращим чином.
- Попередньо обсмажити всі інгредієнти окремо, а потім викласти їх в керамічний горщик.
- При наповненні керамічних горщиків сирими продуктами треба спочатку викласти печінку, її добре посолити, поперчити, додати шар натертої моркви і цибулі. Зверху викласти нашатковану картоплю. Влити м'ясний бульйон або воду. Потім відправити горщики в духовку, встановивши температуру 160ºC.
Суп на м'ясному бульйоні з курячою печінкою – ситно і смачно. Прекрасним доповненням цієї страви будуть морква, цибуля, гриби, гречка або вермішель. А ніжний суп, приготований з протертих продуктів, відмінно підійде для дитячого столу.