Як смачно приготувати курячий суп з грибами
Курячий суп з грибами – відмінний варіант обідньої страви. До того ж, він готується порівняно швидко і просто, без використання яких-небудь екзотичних продуктів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
філе курки - | 0,5 кг |
вода - | 2 л |
цибуля ріпчаста - | 1 штука |
морква - | 1 штука |
картопля - | 3 штуки |
печериці - | 5 штук |
локшина - | 80 г |
зелень цибулі - | 10 г |
зелень кропу - | 10 г |
зелень петрушки - | 10 г |
лист лавра - | 2 штуки |
масло рослинне - | 90 мл |
сіль, перець - | за бажанням |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 24 Ккал |
Поєднувати такі інгредієнти переважно з обережністю, але в даній ситуації все зовсім не так: потрібно просто точно слідувати рецептом, і відмінний смак супу буде гарантований.
Хід приготування:
- Філе курки промити порізати великими шматками і викласти в каструлю відповідного розміру;
- Туди ж влити чисту воду (2 л) і поставити ємність на великий вогонь;
- Дочекатися поки вміст каструлі закипить, зняти піну, що утворилася, полум'я зменшити до середнього і залишити суп ще на 35 хвилин (прикрити каструлю кришкою, але не щільно);
- Паралельно з варінням бульйону можна зайнятися підготовкою інших інгредієнтів: помити і почистити овочі, нарізати печериці на тонкі пластинки;
- Цибулю порізати невеликими кубиками;
- Моркву порізати на кільця;
- Петрушку, кріп і зелений лук нашаткувати;
- Очищені картоплини порізати на кубики і, виклавши в окрему ємність, залити деякою кількістю води, щоб вони не встигли стати темними до того, як потраплять у бульйон;
- Цибулю обсмажити, коли він стане напівпрозорим – додати моркву і тушкувати протягом чотирьох хвилин;
- До цього моменту м'ясо, швидше за все, буде вже готова: треба вийняти з каструлі, покласти в окрему тарілку і дати охолонути;
- «Картопляну» воду разом із самою картоплею влити до бульйону, туди ж закинути лаврові листи, залишити варитися протягом 10-ти хвилин;
- У чисту сковорідку викласти гриби для обжарювання, продовжувати термічну обробку занадто довго не потрібно, достатньо 5-7 хвилин;
- Підсмажені гриби також викласти в бульйон;
- Остигле м'ясо нарізати і повернути в каструлю разом з локшиною, обсмаженням і зеленню;
- Посолити і поперчити на свій смак і дати поварити ще хвилин 7, після настояти ще хвилин 5 і можна розливати суп по тарілках.
Читайте як приготувати вишуканий десерт — фрукти в шоколаді.
Тушкована свинина з овочами — ситне блюдо, яким так легко нагодувати всю сім'ю. Візьміть цей рецепт на замітку.
Візьміть на замітку рецепт ніжного лепешняку, приготованого без борошна в мультиварці.
Курячий суп-локшина з грибами
Суп-локшина – це страва середньоазіатського походження і воно має безліч різновидів. Нижче наведена одна з них:
Інгредієнти:
- вода — 3 л;
- філе курки – 0,4 кг;
- печериці – 0,3 кг;
- картопля — 3 штуки;
- морква – 0,1 кг;
- цибуля ріпчаста – 1 штука;
- локшина (спагетті) — 130 г;
- масло рослинне – 20 мл;
- сіль і чорний перець – за смаком.
Час приготування: 70 хвилин.
Калорійність: 32 ккал.
Хід приготування:
- Попередньо промите м'ясо нарізати великими шматочками, викласти в каструлю, влити туди ж холодну воду;
- Поставити ємність на сильний вогонь, дочекатися закипання води, шумівкою (або просто ложкою видалити піну, зменшити полум'я і варити ще близько 50 хвилин;
- Вимиті і очищені овочі порізати (картоплю – на кубики, гриби – на 4 часточки, моркву – натерти, а цибулю – просто подрібнити);
- Подрібнену цибулю викласти на сковорідку з розігрітим маслом, обсмажити до появи золотистого відтінку, змішати з перцем і грибами, дожаривать ще хвилин п'ять;
- Коли бульйон буде готовий, вийняти сварившееся філе, засипати в каструлю картоплю і моркву, кілька хвилин проварити, викласти піджарку і довгу локшину (ламати її не можна, навіть якщо вона не поміщаються в каструлю відразу, у міру розварювання вона сама опуститься в бульйон);
- М'ясо розділити на волокна і повернути в бульйон;
- Вогонь залишити включеним, але не більш 5 хвилин, щоб локшина не почала розвалюватися;
- Готовий суп розлити по тарілках і подати до столу, при бажанні посипавши зеленню.
Суп з сушеними грибами, з куркою і перловкою
Незважаючи на простоту приготування, за висловом багатьох господинь саме цей суп користується найбільшим попитом у їх домочадців. Особливу роль тут грає запах, який видають сухі гриби. При відсутності курки можна обійтися тільки грибами, однак лише при наявності всіх компонентів смак частування виходить по-справжньому м'яким і насиченим.
Інгредієнти:
- гриби сушені (бажано білі) – 0,1 кг;
- філе курки – 0,6 кг;
- картопля – 4 штуки;
- перловка – 70 г;
- цибуля ріпчаста – 1 штука;
- сіль, перець – за смаком;
- лавровий лист – 2 штуки;
- яйце – 1 штука;
- зелень сметана – за смаком.
Час приготування: 60 хвилин і 3 години на вимочування перловки і грибів).
Калорійність: 28 ккал.
Хід приготування:
- Промити гриби в проточній воді і замочити на пару-трійку годин, те ж саме зробити з перловкою;
- Коли гриби набухнуть – злити їх, але залишити воду як основу під бульйон;
- Повторно промити гриби, дрібно нарізати, засипати в каструлю з водою з-під замочування, додати солі, перцю, лаврового листа, перловку і філе курки;
- Долити води до 1,5 літрів, поставити каструлю на вогонь, дочекатися поки рідина і засікти півгодини (при необхідності зняти піну);
- Окремо поставити отвариваться яйце;
- Овочі вимити, почистити, нарізати картоплю відразу і закинути в каструлю з бульйоном;
- Цибулю також подрібнити і разом з натертою морквою обсмажити з маслом на сковороді (якщо додати крім рослинного масла вершкове, то смак стане багатшим);
- Півгодини потому, після закипання бульйону, курку викласти на окрему страви, дати охолонути;
- Засипати піджарку, дочекатися закипання супу, вимкнути вогонь і дати настоятися чверть години;
- Отварившееся і остигле за час готування яйце очистити, розім'яти в невеликій мисочці змішати з дрібно посіченою зеленню;
- Розлити страву по тарілках і прикрасити посипанням з яйця і зелень, за бажанням додати сметану.
Курячий суп з білими грибами і сиром
Цікава комбінація грибів і сиру робить це блюдо одночасно красивим, смачним і ароматним. Такий суп досить хороший навіть для того, щоб опинитися на святковому столі.
Інгредієнти:
- картопля – 0,7 кг;
- куряче філе – 0,4 кг;
- гриби білі – 0,3 кг;
- сир плавлений – 0,3 кг;
- цибуля ріпчаста — 1 штука;
- морква — 1 штука;
- сіль, перець – за смаком;
- масло рослинне – 20 мл;
- вода – 3 л.
Час приготування: 50 хвилин.
Калорійність: 37 ккал.
Хід приготування:
- Каструлю з водою поставити на вогонь, покласти туди куряче філе;
- В проточній воді промити гриби, потім подрібнити їх;
- Коли вода в каструлі закипить, всипати туди гриби (вони повинні отвариваться півгодини після потрапляння в бульйон);
- Поки гриби відварюють, почистити і порізати картоплини, засипати картопляні кубики в каструлю (їм, щоб отвариться потрібно всього 10 хвилин);
- Цибулю з морквою також почистити і подрібнити, а потім обсмажити на сковороді в рослинному маслі;
- Вийняти з каструлі м'ясо і приправити суп піджаркою і лавровим листом;
- Обробити м'ясо, всипати назад до решти інгредієнтів, почекати поки бульйон ще раз закипить і додати в кого шматочки крупно порізаного плавленого сиру;
- Тільки після цього можна солити і перчити (будьте обережні, щоб не перестаратися, оскільки з сиром суп може вийти соленее звичайного);
- Як слід розмішати суп й виключити газ;
- Накрити каструлю кришкою і дати супу настоятися перед подачею на стіл.
Суп-пюре на курячому бульйоні з грибами та вершками
Вершки будь-якої страви зможуть надати надзвичайну ніжність. В даному випадку вони дозволяють перетворити звичайний суп в незвичайне ласощі для справжніх гурманів.
Інгредієнти:
- бульйон курячий – 2 л;
- цибуля ріпчаста – 2 штуки;
- олія (рафінована) – 70 мл;
- морква – 1 штука;
- перець чорний (мелений) – 2 м;
- сіль – 4 г;
- рис круглозерний – ½ склянки;
- стебла селери – 3 штуки;
- вершки (жирність – 20%) – 0,2 л;
- печериці (свіжі) – 250 р.
Час приготування: 40 хвилин.
Калорійність: 36 ккал.
Хід приготування:
- Каструлю з бульйоном поставити на вогонь;
- Цибулю і моркву почистити, селеру вимити, всі три інгредієнти подрібнити;
- Обсмажити подрібнені продукти в маслі (момент готовності настане, коли цибуля стане більш прозорим;
- Гриби нарізати у вигляді пластинок, попередньо відварене м'ясо курки нарізати на брусочки;
- Коли рідина в каструлі закипить, всипати туди цибулю, моркву і селеру;
- Варити овочі на невеликому полум'ї чверть години;
- Паралельно обсмажити гриби разом з курячим філе (момент готовності – підрум'янення печериць);
- Обсмажене м'ясо і гриби викласти в каструлю разом з рисом;
- Приправити суп вершками, після закипання бульйону не вимикати газ ще хвилин 10;
- Додати солі, перцю і подавати до столу.
Грибний суп на бульйоні з вермішеллю в мультиварці
Для тих, хто віддає перевагу готувати в мультиварці, також є особливий рецепт супу.
Інгредієнти:
- гриби – 0,3 кг;
- куряче філе – 0,2 кг;
- вермішель (тонка) – 0,1 кг;
- вода (мінеральна) — 3 л;
- картопля — 2 штуки;
- цибуля ріпчаста — 1 штука;
- олія соняшникова 20 мл;
- зелень петрушки – 10 г;
- сіль, перець мелений – за смаком.
Час приготування: 70 хвилин.
Калорійність: 23 ккал.
Хід приготування
- Філе промити в проточній воді, позбутися від пленочек, нарізати м'ясо максимально дрібно;
- Цибулю почистити і нашаткувати;
- Змастити внутрішню поверхню чаші мультиварки маслом, покласти в неї цибулю, включити пристрій на 10 хвилин в режимі «Смаження», потім додати курку і повторити обжарку;
- Зняти з картоплин шкірку, дрібно нарізати;
- Промити і нарізати гриби;
- Коли смаження завершиться викласти в чашу картопля з грибами, додати солі, перцю і мінеральної води, все змішати, включити мультиварку в режимі «Суп» і визначити час приготування – 40 хвилин;
- За 8 хвилин до завершення роботи приладу всипати вермішель
- Зелень помити і дрібно нашаткувати, досипати в мультиварку за пару хвилин до того, як настане готовність.
Кулінарні хитрості
Досконалість криється в дрібницях. Щоб приготувати по-справжньому смачний курячий суп з грибами, потрібно звертати увагу на наступні моменти:
- При використанні сушених грибів, слід обов'язково їх замочувати, хоча б на пару годин;
- Для приготування піджарки краще використовувати вершкове масло;
- Суп набуває незвичайні смакові відтінки при додаванні горіхів, чорносливу або кураги;
- Манка або борошно допоможуть додати супу густини та густини;
- Перед подачею на стіл грибний суп обов'язково повинен настоятися хоча б третину години;
- Зелень потрібно додавати тільки коли суп вже зварився, так вона зберігає вітаміни і дає більше аромату.
А головне, не забувайте проявляти фантазію, займаючись приготуванням супів, може, тоді ви створите свій неповторний рецепт, яким зможете радувати свою сім'ю та рідних.