Як смачно приготувати яєчню в хлібі
Яєчня в хлібі — це відмінне блюдо, яке можна приготувати на сніданок. Крім цього, його приготування не забере багато часу і сил. На приготування потрібно мінімальну кількість продуктів і всього 10 хвилин. А в результаті вийде поживне, ситне частування, яке зарядить енергією до самого обіду. Пропонуємо розглянути кілька рецептів приготування цієї страви з наочними фото і підказками кулінарів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячих яєць - | 2 шт. |
хліба білого пшеничного - | 2 скибочки |
вершкового масла - | 20-30 грам |
солі і спецій - | на свій смак |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 г: 110 Ккал |
Як робити смачну яєчню в хлібі:
- Необхідно відрізати два шматочки хліба. Товщина скибочок повинна бути приблизно 1-1,5 см;
- Потім акуратно ножем вирізаємо центр м'якушки, при цьому по краях залишаємо м'якуш на 2 см;
- Ставимо сковороду на плиту, викладаємо вершкове масло і прогріваємо, поки воно не розтопиться;
- Далі залишилися шматочки з кіркою викладаємо на прогріте олію і обсмажуємо з двох боків до хрусткої скоринки;
- Потім розбиваємо курячі яйця та викладаємо їх в центр кірок, тим самим заповнюємо хлібні скибочки в центрі;
- Через кілька хвилин підсолюємо, приправляємо спеціями;
- Можна трохи підчепити ножем, щоб яйце краще просмажене, але робіть це обережно, щоб не пошкодити жовток;
- У кінці за бажанням можна приправити зеленню;
- Готові скибочки хліба з яйцями викладаємо на тарілку і подаємо на стіл.
Яєчня в хлібі з беконом на сковороді у формі серця
Що буде потрібно для готування:
- Житній хліб – 2 скибочки;
- Курячі яйця – 2 штуки;
- Бекон – 50-70 грам;
- Трохи солі;
- Спеції і сушена зелень на свій розсуд.
Тривалість приготування – 30 хвилин.
Харчова цінність – 250 ккал.
Приступаємо до приготування яєчні у хлібі з беконом на сковороді:
- Відрізаємо два скибочки житнього хліба, їх товщина повинна бути 1,5-2 см;
- Готуємо форму для яєць. Необхідно в центрі кожного хлібного скибочки вирізати форму у вигляді серця. Якщо є відповідна форма, то можна скористатися нею;
- Потім ставимо на плиту сковорідку, викладаємо на неї скибочки бекону і залишаємо їх там на деякий час, щоб витопився жир;
- Після того, як на сковороді утворюється пристойну кількість жиру, прибираємо з неї бекон і відставляємо в сторону;
- Викладаємо на витопився жир скибочки хліба і засмажуємо з кожного боку до утворення хрусткої скоринки;
- Далі розбиваємо курячі яйця і викладаємо їх у центральну частину скибочок. Викладаємо яйця акуратно, щоб не пошкодити жовток;
- Далі яйця підсолюємо, приправляємо спеціями і сушеної зеленню;
- Готові скибочки хліба у формі серця з яйцями викладаємо на тарілку, додаємо до них обсмажений бекон і подаємо на стіл.
Читайте як приготувати пиріг з варенням в мультиварці.
Візьміть на замітку класичний рецепт салату Цезар з креветками. Оцініть вишуканість смаків.
Ще один класичний рецепт, але вже солодких пончиків. почитайте скільки варіантів є у цього улюбленого в усьому світі страви.
Як приготувати яєчню в хлібі з ковбасою і сиром
Що буде необхідно для готування:
- 2 шматочки білого хліба;
- Яйця – 2 штуки;
- Ковбаса – 70 грам;
- Шматочок сиру – 50 грам;
- Вершкове масло — невеликий шматочок на 20 грамів;
- Трохи рослинного масла;
- 2-3 часникові часточки;
- Сіль на свій смак.
Час приготування – 30 хвилин.
Скільки калорій – 270 ккал.
Як готувати яєчню в хлібі з сиром і ковбасою:
- Для початку ковбасу потрібно нарізати невеликими кубиками або тонкими пластинками;
- Часникові зубці очищаємо і шаткуємо на дрібні шматочки. Перемішуємо часник з ковбасою;
- Ставимо на плиту жаровню, підливаємо туди рослинно масло і прогріваємо. Засипаємо туди ковбасу з часником і обсмажуємо;
- Відрізаємо два шматочка білого хліба. Товщина скибочок повинна бути близько 2 см;
- З центру хліба виймаємо м'якоть, при цьому по краях повинно залишитися близько 2 см;
- Після цього на окрему жаровню кладемо шматочок вершкового масла, ставимо на газ і прогріваємо;
- На розтоплене розігріте масло викладаємо кірки хліба і обсмажуємо з двох боків до появи хрусткої скоринки;
- Далі в центральну частину потрібно помістити начинку з ковбаси і часнику, а зверху викладаємо курячі яйця;
- Підсолюємо курячі яйця і обсмажуємо до готовності;
- Сир потрібно потерти на дрібній тертці ґратами. Обсипаємо хліб з яйцями тертим сиром, накриваємо кришкою і залишаємо готуватися 5 хвилин;
- Після цього викладаємо на тарілки і прикрашаємо гілочками свіжої зелені.
Яєчня в хлібі з помідорами в духовці
Які інгредієнти потрібні:
- Шматочки хліба – 12 штук;
- 6 курячих яєць, також можна використовувати перепелині в кількості 12 штук;
- Помідори – 2 штуки;
- 6 шматочків шинки;
- Трохи оливкової олії;
- Трохи чорного меленого перцю;
- Сіль – пару щіпок.
Тривалість приготування – 40 хвилин.
Скільки калорій – 200 ккал.
Опишемо детально, як приготувати таку страву в духовці:
- Для початку відрізаємо скибочки хліба завтовшки 1,5-2 см;
- Далі з центру вирізаємо м'якуш так, щоб по краях кірки залишилося 2 см;
- Помідори промиваємо, витираємо насухо і нарізаємо на невеликі скибочки;
- Шинку нарізаємо невеликими шматочками;
- Потім всі скибочки – цілі і без м'якушки, змащуємо з усіх боків оливковою олією пензликом з силікону;
- Далі форму для запікання трохи скроплюємо оливковою олією і поміщаємо цілісні хлібні скибочки;
- На поверхню шматочків викладаємо шматочки шинки, далі викладаємо шматочки хліба без м'якушки і в центр поміщаємо помідорні скибочки;
- Потім в центр розбиваємо курячі яйця або перепелині. Якщо використовуються перепелині, то в один скибочку викладаємо два яйця;
- Посипаємо все сіллю, чорним перцем;
- Прогріваємо духовку до 180-200 градусів;
- Ставимо деко з усіма інгредієнтами в духовку і залишаємо запікати протягом 15-20 хвилин;
- Після цього всі виймаємо з духовки і подаємо на стіл разом з овочами і зеленню.
Апетитна яєчня в булці в мікрохвильовці
Які компоненти будуть потрібні:
- 4 булки для гамбургерів;
- 4 курячих яйця;
- 50-70 грам сиру;
- 8-10 гілочок свіжої зелені;
- Сіль і спеції на свій смак.
Час готування – 15-20 хвилин.
Скільки калорій – 210 ккал.
Як потрібно робити яєчню в булках в мікрохвильовій печі:
- Відрізаємо зверху булочок невеликий кружечок кірки;
- Всередині виймаємо м'якоть. Залишаємо стільки місця, щоб там можна було розмістити куряче яйце;
- Потім розбиваємо яйця і викладаємо по одному в кожну булочку;
- Зелень споліскуємо і дрібно рубаємо ножем;
- Посипаємо яйця сіллю, спеціями і зеленню;
- Скибочка сиру перетираємо на дрібній тертці і викладаємо поверх яєць, закриваємо всі кірками;
- Далі поміщаємо по одній булочці в мікрохвильовку, ставимо максимальну потужність і час 4 хвилини;
- За цей час яєчня буде готова.
Як зробити яєчню в хлібі з грибами в мультиварці
Які інгредієнти потрібні:
- Дві скибочки хліба;
- Два курячих яйця;
- Гриби (білі, печериці) – 150-200 грам;
- Рослинна олія;
- Сіль і спеції на свій розсуд.
Час приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 270 ккал.
Як зробити яєчню з грибами в хлібі в улюбленій помічниці мультиварці:
- Відрізаємо два шматочки хліба товщиною 2 см;
- У центрі вирізаємо м'якуш так, щоб по краях залишилося 3 см м'якушки;
- Гриби промиваємо, чистимо, нарізаємо невеликими пластинками;
- У каструлю наливаємо рослинне масло, засипаємо гриби , ставимо режим випічка і обсмажуємо їх протягом 15-20 хвилин;
- Далі викладаємо гриби на тарілку і відставляємо в сторону;
- У каструлю наливаємо олію, викладаємо форми їх кірок хліба;
- Ставимо режим випічка і засмажуємо з усіх боків до появи хрусткої скоринки;
- Потім в центр викладаємо гриби, вбиваємо курячі яйця, посипаємо сіллю і спеціями і смажитися протягом 5-7 хвилин до готовності;
- Викладаємо шматочки хліба з яйцями та грибами на тарілку і подаємо на стіл.
Корисні поради
- Для приготування можна використовувати як білий, так і житній хліб;
- Найкраще обсмажувати на вершковому маслі, воно не зіпсує смак страви і не додасть йому зайву жирність;
- Якщо потрібно зробити оригінальну яєчню в хлібі, то для вирізання використовуйте різні форми у вигляді серця, квіточки і інших різних фігурок;
- Слідкуйте за кількістю солі, не пересолити. Якщо готуєте з ковбасою, то пам'ятайте, що в ковбасі вже є потрібну кількість солі, тому солі потрібно буде класти менше.
Яєчня в хлібі — це відмінна заміна звичайної глазунье або навіть омлету. Мало того, що вона виходить красивою на вигляд, так вона ще дуже ситна та поживна. А якщо проявити фантазію, то її можна зробити у формі серця, квіточки, трикутника та інших різноманітних фігур. Головне — хороша фантазія і кмітливість, тоді навіть із звичайного яйця можна зробити кулінарний шедевр!