13 апрель 2019 2 984

Як смачно приготувати яєчню в хлібі

Яєчня в хлібі — це відмінне блюдо, яке можна приготувати на сніданок. Крім цього, його приготування не забере багато часу і сил. На приготування потрібно мінімальну кількість продуктів і всього 10 хвилин. А в результаті вийде поживне, ситне частування, яке зарядить енергією до самого обіду. Пропонуємо розглянути кілька рецептів приготування цієї страви з наочними фото і підказками кулінарів.

Яєчня в хлібі: класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
курячих яєць - 2 шт.
хліба білого пшеничного - 2 скибочки
вершкового масла - 20-30 грам
солі і спецій - на свій смак
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 г: 110 Ккал

Як робити смачну яєчню в хлібі:

  1. Необхідно відрізати два шматочки хліба. Товщина скибочок повинна бути приблизно 1-1,5 см;
  2. Потім акуратно ножем вирізаємо центр м'якушки, при цьому по краях залишаємо м'якуш на 2 см;
  3. Ставимо сковороду на плиту, викладаємо вершкове масло і прогріваємо, поки воно не розтопиться;
  4. Далі залишилися шматочки з кіркою викладаємо на прогріте олію і обсмажуємо з двох боків до хрусткої скоринки;
  5. Потім розбиваємо курячі яйця та викладаємо їх в центр кірок, тим самим заповнюємо хлібні скибочки в центрі;
  6. Через кілька хвилин підсолюємо, приправляємо спеціями;
  7. Можна трохи підчепити ножем, щоб яйце краще просмажене, але робіть це обережно, щоб не пошкодити жовток;
  8. У кінці за бажанням можна приправити зеленню;
  9. Готові скибочки хліба з яйцями викладаємо на тарілку і подаємо на стіл.

Яєчня в хлібі з беконом на сковороді у формі серця

Що буде потрібно для готування:

  • Житній хліб – 2 скибочки;
  • Курячі яйця – 2 штуки;
  • Бекон – 50-70 грам;
  • Трохи солі;
  • Спеції і сушена зелень на свій розсуд.

Тривалість приготування – 30 хвилин.

Харчова цінність – 250 ккал.

Приступаємо до приготування яєчні у хлібі з беконом на сковороді:

  1. Відрізаємо два скибочки житнього хліба, їх товщина повинна бути 1,5-2 см;
  2. Готуємо форму для яєць. Необхідно в центрі кожного хлібного скибочки вирізати форму у вигляді серця. Якщо є відповідна форма, то можна скористатися нею;
  3. Потім ставимо на плиту сковорідку, викладаємо на неї скибочки бекону і залишаємо їх там на деякий час, щоб витопився жир;
  4. Після того, як на сковороді утворюється пристойну кількість жиру, прибираємо з неї бекон і відставляємо в сторону;
  5. Викладаємо на витопився жир скибочки хліба і засмажуємо з кожного боку до утворення хрусткої скоринки;
  6. Далі розбиваємо курячі яйця і викладаємо їх у центральну частину скибочок. Викладаємо яйця акуратно, щоб не пошкодити жовток;
  7. Далі яйця підсолюємо, приправляємо спеціями і сушеної зеленню;
  8. Готові скибочки хліба у формі серця з яйцями викладаємо на тарілку, додаємо до них обсмажений бекон і подаємо на стіл.

Читайте як приготувати пиріг з варенням в мультиварці.

Візьміть на замітку класичний рецепт салату Цезар з креветками. Оцініть вишуканість смаків.

Ще один класичний рецепт, але вже солодких пончиків. почитайте скільки варіантів є у цього улюбленого в усьому світі страви.

Як приготувати яєчню в хлібі з ковбасою і сиром

Що буде необхідно для готування:

  • 2 шматочки білого хліба;
  • Яйця – 2 штуки;
  • Ковбаса – 70 грам;
  • Шматочок сиру – 50 грам;
  • Вершкове масло — невеликий шматочок на 20 грамів;
  • Трохи рослинного масла;
  • 2-3 часникові часточки;
  • Сіль на свій смак.

Час приготування – 30 хвилин.

Скільки калорій – 270 ккал.

Як готувати яєчню в хлібі з сиром і ковбасою:

  1. Для початку ковбасу потрібно нарізати невеликими кубиками або тонкими пластинками;
  2. Часникові зубці очищаємо і шаткуємо на дрібні шматочки. Перемішуємо часник з ковбасою;
  3. Ставимо на плиту жаровню, підливаємо туди рослинно масло і прогріваємо. Засипаємо туди ковбасу з часником і обсмажуємо;
  4. Відрізаємо два шматочка білого хліба. Товщина скибочок повинна бути близько 2 см;
  5. З центру хліба виймаємо м'якоть, при цьому по краях повинно залишитися близько 2 см;
  6. Після цього на окрему жаровню кладемо шматочок вершкового масла, ставимо на газ і прогріваємо;
  7. На розтоплене розігріте масло викладаємо кірки хліба і обсмажуємо з двох боків до появи хрусткої скоринки;
  8. Далі в центральну частину потрібно помістити начинку з ковбаси і часнику, а зверху викладаємо курячі яйця;
  9. Підсолюємо курячі яйця і обсмажуємо до готовності;
  10. Сир потрібно потерти на дрібній тертці ґратами. Обсипаємо хліб з яйцями тертим сиром, накриваємо кришкою і залишаємо готуватися 5 хвилин;
  11. Після цього викладаємо на тарілки і прикрашаємо гілочками свіжої зелені.

Яєчня в хлібі з помідорами в духовці

Які інгредієнти потрібні:

  • Шматочки хліба – 12 штук;
  • 6 курячих яєць, також можна використовувати перепелині в кількості 12 штук;
  • Помідори – 2 штуки;
  • 6 шматочків шинки;
  • Трохи оливкової олії;
  • Трохи чорного меленого перцю;
  • Сіль – пару щіпок.

Тривалість приготування – 40 хвилин.

Скільки калорій – 200 ккал.

Опишемо детально, як приготувати таку страву в духовці:

  1. Для початку відрізаємо скибочки хліба завтовшки 1,5-2 см;
  2. Далі з центру вирізаємо м'якуш так, щоб по краях кірки залишилося 2 см;
  3. Помідори промиваємо, витираємо насухо і нарізаємо на невеликі скибочки;
  4. Шинку нарізаємо невеликими шматочками;
  5. Потім всі скибочки – цілі і без м'якушки, змащуємо з усіх боків оливковою олією пензликом з силікону;
  6. Далі форму для запікання трохи скроплюємо оливковою олією і поміщаємо цілісні хлібні скибочки;
  7. На поверхню шматочків викладаємо шматочки шинки, далі викладаємо шматочки хліба без м'якушки і в центр поміщаємо помідорні скибочки;
  8. Потім в центр розбиваємо курячі яйця або перепелині. Якщо використовуються перепелині, то в один скибочку викладаємо два яйця;
  9. Посипаємо все сіллю, чорним перцем;
  10. Прогріваємо духовку до 180-200 градусів;
  11. Ставимо деко з усіма інгредієнтами в духовку і залишаємо запікати протягом 15-20 хвилин;
  12. Після цього всі виймаємо з духовки і подаємо на стіл разом з овочами і зеленню.

Апетитна яєчня в булці в мікрохвильовці

Які компоненти будуть потрібні:

  • 4 булки для гамбургерів;
  • 4 курячих яйця;
  • 50-70 грам сиру;
  • 8-10 гілочок свіжої зелені;
  • Сіль і спеції на свій смак.

Час готування – 15-20 хвилин.

Скільки калорій – 210 ккал.

Як потрібно робити яєчню в булках в мікрохвильовій печі:

  1. Відрізаємо зверху булочок невеликий кружечок кірки;
  2. Всередині виймаємо м'якоть. Залишаємо стільки місця, щоб там можна було розмістити куряче яйце;
  3. Потім розбиваємо яйця і викладаємо по одному в кожну булочку;
  4. Зелень споліскуємо і дрібно рубаємо ножем;
  5. Посипаємо яйця сіллю, спеціями і зеленню;
  6. Скибочка сиру перетираємо на дрібній тертці і викладаємо поверх яєць, закриваємо всі кірками;
  7. Далі поміщаємо по одній булочці в мікрохвильовку, ставимо максимальну потужність і час 4 хвилини;
  8. За цей час яєчня буде готова.

Як зробити яєчню в хлібі з грибами в мультиварці

Які інгредієнти потрібні:

  • Дві скибочки хліба;
  • Два курячих яйця;
  • Гриби (білі, печериці) – 150-200 грам;
  • Рослинна олія;
  • Сіль і спеції на свій розсуд.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 270 ккал.

Як зробити яєчню з грибами в хлібі в улюбленій помічниці мультиварці:

  1. Відрізаємо два шматочки хліба товщиною 2 см;
  2. У центрі вирізаємо м'якуш так, щоб по краях залишилося 3 см м'якушки;
  3. Гриби промиваємо, чистимо, нарізаємо невеликими пластинками;
  4. У каструлю наливаємо рослинне масло, засипаємо гриби , ставимо режим випічка і обсмажуємо їх протягом 15-20 хвилин;
  5. Далі викладаємо гриби на тарілку і відставляємо в сторону;
  6. У каструлю наливаємо олію, викладаємо форми їх кірок хліба;
  7. Ставимо режим випічка і засмажуємо з усіх боків до появи хрусткої скоринки;
  8. Потім в центр викладаємо гриби, вбиваємо курячі яйця, посипаємо сіллю і спеціями і смажитися протягом 5-7 хвилин до готовності;
  9. Викладаємо шматочки хліба з яйцями та грибами на тарілку і подаємо на стіл.

Корисні поради

  • Для приготування можна використовувати як білий, так і житній хліб;
  • Найкраще обсмажувати на вершковому маслі, воно не зіпсує смак страви і не додасть йому зайву жирність;
  • Якщо потрібно зробити оригінальну яєчню в хлібі, то для вирізання використовуйте різні форми у вигляді серця, квіточки і інших різних фігурок;
  • Слідкуйте за кількістю солі, не пересолити. Якщо готуєте з ковбасою, то пам'ятайте, що в ковбасі вже є потрібну кількість солі, тому солі потрібно буде класти менше.

Яєчня в хлібі — це відмінна заміна звичайної глазунье або навіть омлету. Мало того, що вона виходить красивою на вигляд, так вона ще дуже ситна та поживна. А якщо проявити фантазію, то її можна зробити у формі серця, квіточки, трикутника та інших різноманітних фігур. Головне — хороша фантазія і кмітливість, тоді навіть із звичайного яйця можна зробити кулінарний шедевр!

Що ще почитати: