Як приготувати яєчню в мікрохвильовці
Що приготувати вранці, коли зовсім немає часу на довгу трапезу? Звичайно, яєчню! Вона добре підійде на сніданок, чудово наситить і дасть сили на більшу частину дня. Також, приготувавши яєчню по самому простому рецептом на вечерю, вона легко вгамує голод, не дозволивши порушити дієту.
Крім того, омлет або яєчня в мікрохвильовці не вимагає багато масла, а по легкості і ніжності консистенції не поступаються яєчню з духовки. Тому таке блюдо добре підходить і дорослим, і дітям.
Давайте спробуємо приготувати яєчню в мікрохвильовці звичайним способом, а також по кільком цікавим рецептами.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячі яйця - | 2 шт. |
рослинної олії - | 0,5 чайної ложки |
спеції - | за смаком |
Час приготування: 4 хвилин | Калорійність на 100 грам: 175 Ккал |
Щоб приготувати цю страву, нам знадобиться чашка або глибока тарілка зі скла або кераміки. Змащуємо посуд крапелькою рослинного масла. Розбиваємо в миску яйця, кладемо спеції. Виделкою добре збовтуємо і ставимо в мікрохвильову піч. Ставимо мікрохвильову піч на максимальну потужність і готуємо хвилини 3.
Після цього дістаємо яєчню і перемішуємо. Ставимо додатково на хвилину-півтори. Після того, як мікрохвильова піч просигналить, виймаємо страву з печі, і можна подавати.
Як приготувати яєчню з помідорами в гуртку
Необхідні інгредієнти:
- 2 яйця;
- 2 столові ложки молока (2,5% жирності);
- улюблені спеції;
- 0,5 чайної ложки рослинного або вершкового масла для змащування посуду;
- 3-5 гілочок кропу без стеблинок.
Час приготування: 6 хвилин.
Калорійність: 215 ккал.
Перед тим, як почати готувати яєчню з помідорами в мікрохвильовці в гуртку, змащуємо стінки і дно цієї самої гуртки маслом. Помідор поріжемо кубиками, зелень подрібнити. В окремому посуді збиваємо виделкою яйця і молоко.
Додаємо туди сіль, нарізану кріп, перець і ще раз перемішуємо. У підготовлену чашку на дно кладемо помідори, зверху заливаємо сумішшю з молока і яєць. Ставимо чашку в мікрохвильовку і готуємо яєчню на максимальній потужності 3 хвилини.
Після цього дістаємо, перемішуємо і знову ставимо в піч на 0,5-1 хвилину. Наша яєчня з помідорами в гуртку готова!
Як зробити яєчню в хлібі з зеленою цибулею
Необхідні інгредієнти:
- 2 круглі пшеничні булочки;
- 2 курячих яйця;
- 2-3 стебла зеленої цибулі;
- спеції за смаком.
Час приготування страви: 9 хвилин.
Калорійність: 638 ккал.
Як же зробити дивовижно смачну яєчню в мікрохвильовці в хлібі з зеленою цибулею? Все дуже просто! Зрізаємо верхівки булочок, виймаємо м'якоть і ставимо їх на плоску тарілку.
В отримані формочки акуратно розбиваємо по яйцю.
Обережно проколоти жовток ножем так, щоб він не розтікся. Посипаємо нарізаною цибулею і спеціями. Ставимо булочки в мікрохвильову піч.
Через 4 хвилини смачне і ситне блюдо готове.
Рецепт приготування страви в помідорі
Необхідні інгредієнти:
- 2 стиглих і міцних помідора;
- 2 курячих яйця;
- 2 зубчики часнику;
- 2 чайні ложки вершкового масла;
- 20 грам сиру;
- сіль, перець.
Час приготування страви: 20 хвилин.
Калорійність: 355 ккал.
Рецепт яєчні в мікрохвильовці в помідорі дуже простий, зате всім подобається, хто хоч раз пробував.
Почнемо? Зрізаємо верхівки помідорів і акуратно виймаємо м'якоть ложкою, не зачіпаючи стінки. Перегорнемо помідори на обробну дошку і залишимо на 10 хвилин, давши стекти зайвої рідини.
А поки чистимо і дрібно ріжемо часник, натираємо на тертці сир. Змішаємо часник з м'яким вершковим маслом. Коли рідина стече, перевертаємо наші формочки з помідор і натираємо всередині підготовленою сумішшю з часнику і вершкового масла. Ставимо їх на плоску тарілку.
На дно формочки кладемо натертий сир. Акуратно розбиваємо яйце помідор. Кінчиком ножа або голкою обережно проткнем жовток по центру. Яйце солимо і перчимо за смаком. Ставимо помідори в мікрохвильову піч на середню потужність.
Через 5 хвилин ароматне блюдо можна подавати на стіл і пробувати.
Гомілки в мультиварці можна приготувати по-різному, читайте нашу добірку.
Спробуйте плов з баранини, приготований за нашим рецептом.
Візьміть на замітку рецепт зраз з яйцем — це дуже смачно і незвично.
Як посмажити яєчню з сиром і шинкою
Необхідні інгредієнти:
- 2 столові ложки твердого сиру;
- 2 столові ложки копченої шинки;
- 2 курячих яйця;
- спеції за бажанням.
Час приготування страви: 8 хвилин.
Калорійність: 450 ккал.
Щоб посмажити яєчню в мікрохвильовці з сиром і шинкою, шинку наріжемо кубиками і натремо на тертці сир.
Глибоку тарілку або чашку змастимо маслом. Розіб'ємо в неї яйця, додамо спеції і ретельно зіб'ємо виделкою.
Покладемо у збиті яйця, шинку, зверху присыплем тертим сиром. Поставимо в мікрохвильову піч на 3 або 4 хвилини.
Якщо яєчня залишилася рідкої всередині, перемішайте і поставте в піч ще на 1 хвилину. Ситний сніданок готовий!
Яєчня з грибами печерицями
Необхідні інгредієнти:
- 2-3 печериці;
- 2 курячих яйця;
- 0,5 маленької цибулини;
- 0,5 червоного або жовтого болгарського перцю;
- 1-2 зубчики часнику;
- 1 їдальня ложка сметани;
- спеції за смаком;
- масло для змащування форми.
Час приготування страви: 17 хвилин.
Калорійність: 290 ккал.
Соковита і смачна яєчня з грибами в мікрохвильовці не залишить байдужим жодного гурмана!
Першим ділом промиємо гриби наріжемо часточками або кубиками. Почистимо часник і цибулю і дрібно наріжемо. Солодкий перець наріжемо кубиками.
У глибоку тарілку кладемо цибулю, гриби, часник і перець, солимо і перчимо за смаком, накриваємо плоскою тарілкою або плівкою і готуємо в мікрохвильовій печі при середній потужності близько 4 хвилин. Блюдо виймаємо після звукового сигналу і прибираємо тарілку.
Під час приготування утворився сік, який потрібно злити. Кладемо до грибів і овочів сметану і перемішуємо. Зверху залити яйцями і трохи посолити.
Ставимо страву в мікрохвильовку і тримаємо близько 3 хвилин при середній потужності. Неймовірно смачне і корисне блюдо готове!
Фріттата в мікрохвильовій печі
Необхідні інгредієнти:
- 4 середніх або 3 великих курячих яйця;
- 40 грам твердого сиру;
- 2 столові ложки молока;
- 1,5 столові ложки оливкової олії;
- кілька гілочок кропу або петрушки;
- 1 маленький цукіні;
- 1 цибулина середньої величини;
- 1 бульба картоплі;
- 1 болгарський перець;
- 1 стиглий помідор;
- спеції;
- 2 зубчики часнику.
Час приготування страви: 35 хвилин.
Калорійність: 870 ккал.
Підготуємо продукти. Цукіні, картопля, болгарський перець наріжемо кубиками. За бажанням можна нарізати овочі кружальцями, але тільки досить тонкими, щоб вони встигли приготуватися. Помідори наріжемо півколом.
Цибулю і часник почистимо і дрібно поріжемо. Зелень подрібнити. Сир подрібнити на дрібній тертці. Наливаємо оливкову олію в глибоку і широку тарілку або форму. Кладемо в неї цибулю і солодкий перець, рівномірно розподіляємо по дну, солимо і перчимо.
Далі викладаємо шарами овочі в такому порядку: картопля – додаємо спеції за смаком, цукіні – також солимо і перчимо за смаком, помідори – знову солимо і перчимо, якщо потрібно. Ставимо овочі в мікрохвильовку і готуємо при максимальній потужності 9 хвилин.
В цей час змішуємо в мисці яйця, молоко, спеції і добре збиваємо виделкою. Додамо подрібнену зелень і часник. Як тільки овочі сповістять про готовність звуковим сигналом, виймаємо їх.
На овочі виливаємо підготовлену суміш. Зверху присипаємо тертим сиром. Знову ставимо в мікрохвильовку, встановлюємо середню потужність і готуємо приблизно 15 хвилин. Якщо в мікрохвильовці є режим «Гриль», краще готувати на ньому.
Як тільки прозвучить сигнал, виймаємо з печі і подаємо, прикрасивши гілочкою петрушки. Фріттата готова!
Секрети приготування
При приготуванні їжі в мікрохвильовці не забувайте про те, що не можна використовувати залізну посуд і посуд з металевим покриттям.
Щоб яєчня була повітряної і ніжною, можна покласти до яйцю кілька ложок молока.
Щоб у готовій глазунье жовток залишився цілим, перед тим, як поставити в мікрохвильовку, його необхідно обережно проколоти кінчиком ножа або швейної голкою, а саме страву готувати при середній потужності мікрохвильової печі.
Регулюйте ступінь пропікання яєчні в мікрохвильовці по своєму смаку. Якщо хочете тверду консистенцію – залиште страву в печі ще на півхвилини — хвилину, якщо віддаєте перевагу більш рідку і ніжну текстуру, зменшіть час приготування на таку ж кількість.
Як можна помітити, на приготування яєчні в мікрохвильовці потрібно зовсім небагато часу. З найпростіших продуктів можна отримати швидке блюдо для легкого перекусу. А якщо проявити фантазію і заздалегідь підготувати більше продуктів, Ви можете готувати різноманітні і смачні страви, якими легко і швидко наситяться несподівані гості.