Як смачно приготувати яєчню з помідорами
З яєць можна зробити не тільки звичайну яєчню або омлет на сніданок, з цього продукту можна приготувати і інші смачні страви, які підійдуть для ранкового меню. Яйця можна поєднувати з різними овочами, особливо з помідорами. З томатами можна зробити відмінну яєчню, яка буде дуже поживною і ароматною. Як раз нижче ми і з'ясуємо основні способи приготування смачної яєчню з помідорами.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яйця - | 3 шт. |
помідор - | 3 середніх |
масло вершкове - | 20 грам |
олія рафінована - | 30 мл |
сіль - | за бажанням |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 130 Ккал |
Яєчня з помідорами готується за такими етапами:
- Помідори промиваємо і розрізаємо у вигляді часточок;
- На середній вогонь поміщаємо ємність для смаження, підливаємо трохи олії і викладаємо шматочок вершкового масла. На суміші цих олій яйця при обсмажуванні не будуть підгоряти;
- Викладаємо скибочки помідор, підсолюємо;
- Обсмажуємо скибочки зі всіх сторін приблизно 5-7 хвилин;
- Після появи соку, вбиваємо все курячі яйця, підсолюємо;
- Далі смажимо до тих пір, поки не схопляться білки;
- Потім за допомогою вилки потроху починаємо вимішувати курячі яйця, але при цьому залишаємо невеликі шматочки яєць;
- Засмажуємо яйця приблизно 5 хвилин;
- У результаті повинна вийти не занадто густа яєчня з соком від помідор;
- Готову яєчню з помідорами потрібно викласти на тарілку і подати на стіл.
Яєчня з помідорами і ковбасою
Продукти:
- чотири яйця;
- шматочок ковбаси на 250 грамів;
- один великий помідор;
- цибуля — 1 штука;
- рослинна олія;
- сіль на свій смак.
На приготування нам буде потрібно – 30 хвилин.
Рівень калорійності на 100 грам – 150 ккал.
Переходимо до готування:
- Ковбасу можна використовувати будь – докторську, краківську, сосиски, сардельки. Але краще всього підійде докторська;
- Розрізаємо ковбасу на невеликі кубики;
- З лука чистимо шкірку і ріжемо її півкільцями;
- Помідор потрібно на кілька хвилин опустити в окріп, далі знімаємо з її поверхні всю шкірку;
- М'якоть овоча ріжемо на кубики;
- Ставимо сковороду на вогонь, наливаємо олію, розігріваємо;
- У прогріте масло засипаємо цибулю, кубики ковбаси, все розмішуємо і смажимо;
- Під час обжарювання всі компоненти періодично розмішуємо, готуємо близько 5-7 хвилин. Ковбаса повинна стати рум'яного кольору;
- Далі викладаємо до ковбасу з цибулею скибочки помідора, змішуємо і все потрібно готувати не менше 5 хвилин;
- Після цього розподіляємо всі компоненти рівномірним шаром;
- Розбиваємо в сковороду 4 яйця по всій поверхні;
- Всі підсолюємо, трохи розподіляємо компоненти вилкою;
- Накриваємо кришкою і все готовитя ще протягом 3-5 хвилин;
- Викладаємо готову яєчню з помідорами і ковбасою на тарілку, подаємо з білим хлібом.
Яєчня з томатами та сиром
Для приготування потрібні такі компоненти:
- два курячих яйця;
- помідор – 1 штука;
- скибочка сиру на 50 грам;
- набагато майонезу;
- 3-4 стебла петрушки;
- дві-три укропные гілки;
- трохи солі;
- рафінована олія.
Період приготування – 30 хвилин.
Калорійність на 100 грам – 145 ккал.
Схема готування яєчні з помідорами і сиром:
- Помідор промиваємо, рубаємо його гострим ножем тонкими скибочками;
- У ємність для обжарювання підливаємо рослинно масло, виставляємо на поверхні плити і розжарюємо;
- На розпечене масло кладемо шматочки помідорів, трохи підсолюємо і обсмажуємо їх з усіх боків;
- Тим часом курячі яйця розбиваємо в миску, розмішуємо їх виделкою до утворення однорідної суміші, до повного розмішування жовтків. Трохи підсолюємо;
- Заливаємо томати яєчної сумішшю;
- Кожен шар змащуємо невеликою кількістю майонезу;
- Шматочок сиру перетираємо теркою з дрібною решіткою;
- Посипаємо яєчню тертим сиром по всій поверхні;
- Прикриваємо ємність кришкою, щоб сир розплавився;
- Через 3-4 хвилини знімаємо з плити;
- Блюдо викладаємо на тарілку і подаємо на стіл.
Яєчня з цибулею і помідорами
Компоненти для готування:
- один помідор;
- одна цибулина;
- два яйця;
- рослинна олія;
- кількість солі на свій розсуд.
Витрачений час – 20 хвилин.
Калорії на 100 грам – 130 ккал.
Процес приготування:
- З цибулини зчищаємо лушпиння, ріжемо цибулю на дрібні шматочки. Цибулю можна порізати кубиками або півкільцями;
- Помідор потрібно промити, протерти;
- Розрізаємо томат навпіл, потім ще раз навпіл і нарізаємо на четвертинки кружечків;
- Підливаємо на жаровню трохи рослинного масла, поміщаємо на газ і гріємо;
- На разогревшееся масло засипаємо цибулю, розмішуємо і печемо до рум'яного кольору;
- Потім кладемо скибочки томатів, розмішуємо і засмажуємо 2-3 хвилини;
- Яйця розбиваємо, викладаємо в глибоку чашку, підсолюємо;
- Розмішуємо яйця віночком до рівномірної структури, розбиваємо всі жовтки;
- Далі заливаємо овочі яєчною сумішшю, зменшуємо вогонь;
- Готуємо яєчню з помідорами та цибулею близько 5-7 хвилин;
- Можна подавати на стіл прямо в гарячому стані.
Шурпа з свинини рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.
Візьміть на замітку рецепти солодкого і незвичайного торта «Норка крота».
Як зварити смачну геркулесову кашу в мультиварці читайте тут.
Яєчня з сосисками в хлібі і з помідори
Компоненти для готування:
- 4 шматочка хлібної;
- помідор один середнього розміру;
- 2 сосиски;
- рослинна олія;
- петрушка – 7 стебел;
- сіль на свій смак.
Витрачений період – 30 хвилин.
Скільки калорій в 100 грамах – 152 ккал.
Схема готування:
- Томат промиваємо, обтираем і розрізаємо на невеликі шматочки;
- Сосиски чистимо від плівки і нарізаємо на тонкі кружечки;
- Наливаємо на жаровню рослинне масло і ставимо на плиту;
- Прогріваємо масло, засипаємо томати і обсмажуємо хвилини 3-4;
- Далі засипаємо сосиски і перемішуємо, всі підсолюємо. Готуємо 5 хвилин;
- Перекладаємо компоненти в чашку і відставляємо;
- З середини скибочок хліба виймаємо м'якоть, залишаємо тільки скоринку;
- Далі викладаємо скоринки на масло, викладаємо знизу помідори з сосисками, а зверху ще один шматочок, у нього розбиваємо одне яйце;
- Закриваємо кришкою і залишаємо готуватися протягом 5 хвилин на невеликому вогні;
- Зелень петрушки споліскуємо і шаткуємо на дрібні шматочки;
- Після приготування зверху все посипаємо зеленню і подаємо на стіл.
Яйця з помідорами, беконом і грибами в духовці
Що знадобиться для приготування:
- яйця – 4 штуки;
- бекон – 10 смужок;
- 250 грам шампіньйонів;
- один середній помідор;
- одна солодка перчина;
- 80 мл вершків;
- скибочка сиру на 70 грам;
- рослинна олія;
- цибуля зелена – 5-6 пір'я;
- невелика кількість солі;
- перець чорний пару щіпок.
Готувати будемо – 40 хвилин.
Скільки калорій на 100 грам – 160 ккал.
Як будемо робити:
- Бекон слід розрізати невеликими скибочками;
- Гриби ретельно промиваємо від забруднень, ріжемо на пластинки;
- Томат споліскуємо, нарізаємо тонкими кружечками;
- Солодкий перець розрізаємо, очищаємо від насіння і рубаємо соломкою;
- Цибуля споліскуємо і шаткуємо тонкими кружечками;
- Підливаємо на жаровню масло, ставимо на плиту і висипаємо туди шматочки бекону. Обсмажуємо до хрусткої скоринки;
- Далі бекон виймаємо на тарілку;
- В масло засипаємо овочі, смажимо близько 5-7 хвилин;
- Далі деко для запікання змащуємо маслом, вкладаємо на дно бекон, далі кладемо шар з овочів;
- У миску розбиваємо яйця;
- Сир потрібно розтерти дрібної теркою і викладаємо до яєць;
- Заливаємо вершки, додаємо сіль, мелений перець і все перемішуємо;
- Заливаємо яєчної сумішшю овочі з беконом, посипаємо зеленою цибулею;
- Ставимо в прогріту духовку до 180 градусів;
- Залишаємо запікатися на 15 хвилин;
- Виймаємо готову яєчню і подаємо на стіл.
Смачний сніданок з яєчню з помідорами доведеться точно всім до душі. А якщо ще це блюдо додати шматочки ковбаси, сиру, цибулі, грибів, то в результаті вийде досить ситна, але в той же час неймовірно смачне частування. А готувати його дуже просто і швидко! Тому не варто упускати цю можливість, урізноманітніть своє ранкове меню!