11 июнь 2019 252

Як смачно приготувати яєчню з помідорами

З яєць можна зробити не тільки звичайну яєчню або омлет на сніданок, з цього продукту можна приготувати і інші смачні страви, які підійдуть для ранкового меню. Яйця можна поєднувати з різними овочами, особливо з помідорами. З томатами можна зробити відмінну яєчню, яка буде дуже поживною і ароматною. Як раз нижче ми і з'ясуємо основні способи приготування смачної яєчню з помідорами.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
яйця - 3 шт.
помідор - 3 середніх
масло вершкове - 20 грам
олія рафінована - 30 мл
сіль - за бажанням
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 130 Ккал

Яєчня з помідорами готується за такими етапами:

  1. Помідори промиваємо і розрізаємо у вигляді часточок;
  2. На середній вогонь поміщаємо ємність для смаження, підливаємо трохи олії і викладаємо шматочок вершкового масла. На суміші цих олій яйця при обсмажуванні не будуть підгоряти;
  3. Викладаємо скибочки помідор, підсолюємо;
  4. Обсмажуємо скибочки зі всіх сторін приблизно 5-7 хвилин;
  5. Після появи соку, вбиваємо все курячі яйця, підсолюємо;
  6. Далі смажимо до тих пір, поки не схопляться білки;
  7. Потім за допомогою вилки потроху починаємо вимішувати курячі яйця, але при цьому залишаємо невеликі шматочки яєць;
  8. Засмажуємо яйця приблизно 5 хвилин;
  9. У результаті повинна вийти не занадто густа яєчня з соком від помідор;
  10. Готову яєчню з помідорами потрібно викласти на тарілку і подати на стіл.

Яєчня з помідорами і ковбасою

Продукти:

  • чотири яйця;
  • шматочок ковбаси на 250 грамів;
  • один великий помідор;
  • цибуля — 1 штука;
  • рослинна олія;
  • сіль на свій смак.

На приготування нам буде потрібно – 30 хвилин.

Рівень калорійності на 100 грам – 150 ккал.

Переходимо до готування:

  1. Ковбасу можна використовувати будь – докторську, краківську, сосиски, сардельки. Але краще всього підійде докторська;
  2. Розрізаємо ковбасу на невеликі кубики;
  3. З лука чистимо шкірку і ріжемо її півкільцями;
  4. Помідор потрібно на кілька хвилин опустити в окріп, далі знімаємо з її поверхні всю шкірку;
  5. М'якоть овоча ріжемо на кубики;
  6. Ставимо сковороду на вогонь, наливаємо олію, розігріваємо;
  7. У прогріте масло засипаємо цибулю, кубики ковбаси, все розмішуємо і смажимо;
  8. Під час обжарювання всі компоненти періодично розмішуємо, готуємо близько 5-7 хвилин. Ковбаса повинна стати рум'яного кольору;
  9. Далі викладаємо до ковбасу з цибулею скибочки помідора, змішуємо і все потрібно готувати не менше 5 хвилин;
  10. Після цього розподіляємо всі компоненти рівномірним шаром;
  11. Розбиваємо в сковороду 4 яйця по всій поверхні;
  12. Всі підсолюємо, трохи розподіляємо компоненти вилкою;
  13. Накриваємо кришкою і все готовитя ще протягом 3-5 хвилин;
  14. Викладаємо готову яєчню з помідорами і ковбасою на тарілку, подаємо з білим хлібом.

Яєчня з томатами та сиром

Для приготування потрібні такі компоненти:

  • два курячих яйця;
  • помідор – 1 штука;
  • скибочка сиру на 50 грам;
  • набагато майонезу;
  • 3-4 стебла петрушки;
  • дві-три укропные гілки;
  • трохи солі;
  • рафінована олія.

Період приготування – 30 хвилин.

Калорійність на 100 грам – 145 ккал.

Схема готування яєчні з помідорами і сиром:

  1. Помідор промиваємо, рубаємо його гострим ножем тонкими скибочками;
  2. У ємність для обжарювання підливаємо рослинно масло, виставляємо на поверхні плити і розжарюємо;
  3. На розпечене масло кладемо шматочки помідорів, трохи підсолюємо і обсмажуємо їх з усіх боків;
  4. Тим часом курячі яйця розбиваємо в миску, розмішуємо їх виделкою до утворення однорідної суміші, до повного розмішування жовтків. Трохи підсолюємо;
  5. Заливаємо томати яєчної сумішшю;
  6. Кожен шар змащуємо невеликою кількістю майонезу;
  7. Шматочок сиру перетираємо теркою з дрібною решіткою;
  8. Посипаємо яєчню тертим сиром по всій поверхні;
  9. Прикриваємо ємність кришкою, щоб сир розплавився;
  10. Через 3-4 хвилини знімаємо з плити;
  11. Блюдо викладаємо на тарілку і подаємо на стіл.

Яєчня з цибулею і помідорами

Компоненти для готування:

  • один помідор;
  • одна цибулина;
  • два яйця;
  • рослинна олія;
  • кількість солі на свій розсуд.

Витрачений час – 20 хвилин.

Калорії на 100 грам – 130 ккал.

Процес приготування:

  1. З цибулини зчищаємо лушпиння, ріжемо цибулю на дрібні шматочки. Цибулю можна порізати кубиками або півкільцями;
  2. Помідор потрібно промити, протерти;
  3. Розрізаємо томат навпіл, потім ще раз навпіл і нарізаємо на четвертинки кружечків;
  4. Підливаємо на жаровню трохи рослинного масла, поміщаємо на газ і гріємо;
  5. На разогревшееся масло засипаємо цибулю, розмішуємо і печемо до рум'яного кольору;
  6. Потім кладемо скибочки томатів, розмішуємо і засмажуємо 2-3 хвилини;
  7. Яйця розбиваємо, викладаємо в глибоку чашку, підсолюємо;
  8. Розмішуємо яйця віночком до рівномірної структури, розбиваємо всі жовтки;
  9. Далі заливаємо овочі яєчною сумішшю, зменшуємо вогонь;
  10. Готуємо яєчню з помідорами та цибулею близько 5-7 хвилин;
  11. Можна подавати на стіл прямо в гарячому стані.

Шурпа з свинини рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.

Візьміть на замітку рецепти солодкого і незвичайного торта «Норка крота».

Як зварити смачну геркулесову кашу в мультиварці читайте тут.

Яєчня з сосисками в хлібі і з помідори

Компоненти для готування:

  • 4 шматочка хлібної;
  • помідор один середнього розміру;
  • 2 сосиски;
  • рослинна олія;
  • петрушка – 7 стебел;
  • сіль на свій смак.

Витрачений період – 30 хвилин.

Скільки калорій в 100 грамах – 152 ккал.

Схема готування:

  1. Томат промиваємо, обтираем і розрізаємо на невеликі шматочки;
  2. Сосиски чистимо від плівки і нарізаємо на тонкі кружечки;
  3. Наливаємо на жаровню рослинне масло і ставимо на плиту;
  4. Прогріваємо масло, засипаємо томати і обсмажуємо хвилини 3-4;
  5. Далі засипаємо сосиски і перемішуємо, всі підсолюємо. Готуємо 5 хвилин;
  6. Перекладаємо компоненти в чашку і відставляємо;
  7. З середини скибочок хліба виймаємо м'якоть, залишаємо тільки скоринку;
  8. Далі викладаємо скоринки на масло, викладаємо знизу помідори з сосисками, а зверху ще один шматочок, у нього розбиваємо одне яйце;
  9. Закриваємо кришкою і залишаємо готуватися протягом 5 хвилин на невеликому вогні;
  10. Зелень петрушки споліскуємо і шаткуємо на дрібні шматочки;
  11. Після приготування зверху все посипаємо зеленню і подаємо на стіл.

Яйця з помідорами, беконом і грибами в духовці

Що знадобиться для приготування:

  • яйця – 4 штуки;
  • бекон – 10 смужок;
  • 250 грам шампіньйонів;
  • один середній помідор;
  • одна солодка перчина;
  • 80 мл вершків;
  • скибочка сиру на 70 грам;
  • рослинна олія;
  • цибуля зелена – 5-6 пір'я;
  • невелика кількість солі;
  • перець чорний пару щіпок.

Готувати будемо – 40 хвилин.

Скільки калорій на 100 грам – 160 ккал.

Як будемо робити:

  1. Бекон слід розрізати невеликими скибочками;
  2. Гриби ретельно промиваємо від забруднень, ріжемо на пластинки;
  3. Томат споліскуємо, нарізаємо тонкими кружечками;
  4. Солодкий перець розрізаємо, очищаємо від насіння і рубаємо соломкою;
  5. Цибуля споліскуємо і шаткуємо тонкими кружечками;
  6. Підливаємо на жаровню масло, ставимо на плиту і висипаємо туди шматочки бекону. Обсмажуємо до хрусткої скоринки;
  7. Далі бекон виймаємо на тарілку;
  8. В масло засипаємо овочі, смажимо близько 5-7 хвилин;
  9. Далі деко для запікання змащуємо маслом, вкладаємо на дно бекон, далі кладемо шар з овочів;
  10. У миску розбиваємо яйця;
  11. Сир потрібно розтерти дрібної теркою і викладаємо до яєць;
  12. Заливаємо вершки, додаємо сіль, мелений перець і все перемішуємо;
  13. Заливаємо яєчної сумішшю овочі з беконом, посипаємо зеленою цибулею;
  14. Ставимо в прогріту духовку до 180 градусів;
  15. Залишаємо запікатися на 15 хвилин;
  16. Виймаємо готову яєчню і подаємо на стіл.

Смачний сніданок з яєчню з помідорами доведеться точно всім до душі. А якщо ще це блюдо додати шматочки ковбаси, сиру, цибулі, грибів, то в результаті вийде досить ситна, але в той же час неймовірно смачне частування. А готувати його дуже просто і швидко! Тому не варто упускати цю можливість, урізноманітніть своє ранкове меню!

Що ще почитати: