27 апрель 2019 2 275

Як приготувати справжню французьку яєчню

Навряд чи в світі знайдеться людина, що не знає, що таке яєчня. Найбільш часто це блюдо готується до сніданку. Мало того, що це дуже смачно і ситно, так і приготування займає мінімальну кількість часу.

На сьогоднішній день можна знайти чимало різних варіантів приготування знаменитого страви з яєць. Пильну увагу варто приділити яєчню по-французьки, яка має відмінну технологію приготування.

Країна походження цієї страви стає відомою з назви – Франція. Приготування вишуканої французької яєчні виконується у вигляді омлету, який не має властивої омлету пишноти.

Можна доповнити блюдо різними начинками, такими як томати, сир, грінки, різні морепродукти, риба, зелень і т. п. А можна виконати неординарний варіант і приготувати яєчню у внутрішній частині хлібного скибочки.

Інші подробиці приготування розглянемо далі.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
свіжі курячі яйця - 3 штуки
помідори (свіжі) - 2 штуки
батон - 2 невеликих скибочки
цибуля ріпчаста - 1 головка
масло рослинне - 2 столових ложки
твердий сир (будь-який) - 100 грам
сіль - за смаком
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 303 Ккал

Приготування вишуканої яєчні по-французьки:

  1. Цибуля звільнити від лушпиння і ретельно вимити разом з томатами. Потім ці підготовлені овочі нарізати у формі невеликих кубиків. І обсмажити до появи золотистої скоринки на попередньо нагрітій і обробленої сковороді рослинним маслом;
  2. Скибочки батона також подрібнити на квадратні кубики, і також відправити на сковороду до овочів;
  3. Курячі яйця вбити в окрему ємність і злегка збити за допомогою виделки так, щоб не допустити утворення пінки;
  4. Додати трохи солі;
  5. Розподілити по площі сковороди обсмажений батон, помідори і цибулю, а потім тоненькою цівкою почати вливати яєчну суміш;
  6. Тушкувати на вогні середньої інтенсивності протягом п'яти хвилин, а потім додати попередньо натертий сир. Кришкою сковороду накривати ні в якому разі не можна;
  7. Довести до повної готовності і зняти сковороду з вогню.

Яєчня по-французьки в хлібі

Цей рецепт відрізняється своєю оригінальністю, оскільки тут яєчня подається до столу у формі цікавого бутерброда. Для приготування необхідно попередньо підготувати:

  • курячі яйця – 2 штуки;
  • хліб (білий і свіжий) – 2 рівних шматка;
  • помідори (свіжі) – 1 штука;
  • свіжа зелень – 1 невеликий пучок;
  • вершкове розм'якшене масло – 20 грам;
  • сіль – 1 невелика щіпка.

Час приготування – 15 хвилин.

Калорійність – 224 ккал.

Як приготувати французьку яєчню в хлібі:

  1. З середини кожного шматка білого хліба видалити м'якоть, залишаючи середину повністю вільною;
  2. Розтопити на попередньо нагрітій сковороді вершкове масло і обсмажити там підготовлений хліб з двох сторін;
  3. Вбити по одному яйцю в середину кожного хліба;
  4. Додати трохи солі і смажити до повної готовності яйця;
  5. Помідори і зелень вимити, нарізати (форма нарізки на свій розсуд) і подати разом з готовою яєчнею.

Французька яєчня з помідорами

Яєчня по-французьки, приготовлена з додаванням помідор – це дуже ситне, поживне і корисне блюдо. Для приготування потрібно:

  • курячі яйця (свіжі) – 3 штуки;
  • коров'яче молоко (свіже) – 100 мл;
  • помідор (свіжий) – 1 штука;
  • свіжий кріп – 3 гілочки;
  • сир «Пармезан» — 50 грам;
  • олія рослинна рафінована рослинна – 2 столових ложки;
  • суміш перців і сіль – на власний розсуд.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 450 ккал.

Покроковий рецепт приготування яєчні:

  1. Яйця вбити в підготовлену ємність з високими бортами, додати трохи солі і влити 100 мл свіжого холодного молока;
  2. Легко збити суміш з допомогою виделки;
  3. Сковороду обробити олією і поставити на вогонь. Дати час для хорошого нагріву. Потім прибрати вогонь до середньої інтенсивності і вилити на сковороду яєчно-молочну суміш;
  4. Злегка присипати поверхню сумішшю перців;
  5. Обробити помідор гарячою водою, а потім зняти з нього шкіру і видалити насіння. Нарізати підготовлений овоч у формі тоненьких пластинок. Викласти на поверхню омлету їх так, щоб була зайнята тільки перша половина. Також по краях необхідно залишити по 2 см вільного простору;
  6. Кріп свіжий промити під водою з крана, обсушити, нарізати дуже дрібно, а потім викласти на яєчню поверх помідор;
  7. Обсмажити ще протягом двох хвилин;
  8. Натерти на тертці (дрібної) Пармезан і посипати поверхню помідор;
  9. Приблизно через 2 хвилини, після тог7о як трохи розплавиться сир необхідно згорнути яєчний шар так, щоб вся начинка виявилася усередині;
  10. Ще трохи обсмажити і можна викласти на підготовлене блюдо.

Смажені креветки в соєвому соусі — смачна і соковита закуска, яка чудово підійде до пива.

Рецепт сирного пудингу з фото і покроковими рекомендаціями в нашій статті.

Як приготувати піцу на швидку руку зі всілякими начинками читайте тут.

Незвичайні начинки для омлету

Можна використовувати найрізноманітнішу начинку для яєчні по-французьки. Можна проявити власну фантазію і зайнятися приготуванням цих смачних шедеврів. Для тих, хто не хоче або не може самостійно придумати цікаву начинку для омлету, розглянемо кілька найбільш поширених варіантів:

  1. Червона риба, томати і твердий сир. Для приготування томати і червона риба нарізаються у формі великих кубиків, а сир треться на тертці. Все змішується і загортається в ще гарячий омлет;
  2. Морепродукти, томати, цибулю і часник. Підготовка начинки: на сковороді обсмажується цибуля і часник, потім додаються томати, трохи обсмажують і додаються морепродукти. Все разом ще гаситься деякий час, а потім викладається на розкладений пласт омлету;
  3. Дуже часто досвідченими господинями в якості начинки для омлету використовується зелений горошок;
  4. Картопля, попередньо обсмажений і доповнений розплавленим ароматним твердим сиром;
  5. Нарізка з солоної риби, доповненої ароматною свіжою петрушкою;
  6. Гриби з вершковим соусом стануть відмінним доповненням французького омлету.

Кулінарні підказки

  1. Для того щоб приготувати французьку яєчню, варто виключити молоко, тому що воно додасть блюдо небажаної пишноти.
  2. Не варто використовувати в процесі смаження рослинне масло. Його зазвичай замінюють вершковим маслом, яке ще й додається в саму суміш в розтопленому вигляді.
  3. Яйця ні в якому разі не збиваються, тому блендер і міксер тут не використовуються. Виконується акуратне перемішування суміші за допомогою звичайної їдальні вилки.
  4. У процесі смаження необхідно проявити особливу уважність, щоб не допустити зажаривания будь-якої із сторін.

Способів приготування французької яєчні чимало, тому кожна господиня зможе вибрати для себе підходящий рецепт. Важливо не боятися експериментів і додавати все нові інгредієнти, що дозволяють зробити страву ще більш смачним і оригінальним.

Що ще почитати: