Як приготувати справжню французьку яєчню
Навряд чи в світі знайдеться людина, що не знає, що таке яєчня. Найбільш часто це блюдо готується до сніданку. Мало того, що це дуже смачно і ситно, так і приготування займає мінімальну кількість часу.
На сьогоднішній день можна знайти чимало різних варіантів приготування знаменитого страви з яєць. Пильну увагу варто приділити яєчню по-французьки, яка має відмінну технологію приготування.
Країна походження цієї страви стає відомою з назви – Франція. Приготування вишуканої французької яєчні виконується у вигляді омлету, який не має властивої омлету пишноти.
Інші подробиці приготування розглянемо далі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свіжі курячі яйця - | 3 штуки |
помідори (свіжі) - | 2 штуки |
батон - | 2 невеликих скибочки |
цибуля ріпчаста - | 1 головка |
масло рослинне - | 2 столових ложки |
твердий сир (будь-який) - | 100 грам |
сіль - | за смаком |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 303 Ккал |
Приготування вишуканої яєчні по-французьки:
- Цибуля звільнити від лушпиння і ретельно вимити разом з томатами. Потім ці підготовлені овочі нарізати у формі невеликих кубиків. І обсмажити до появи золотистої скоринки на попередньо нагрітій і обробленої сковороді рослинним маслом;
- Скибочки батона також подрібнити на квадратні кубики, і також відправити на сковороду до овочів;
- Курячі яйця вбити в окрему ємність і злегка збити за допомогою виделки так, щоб не допустити утворення пінки;
- Додати трохи солі;
- Розподілити по площі сковороди обсмажений батон, помідори і цибулю, а потім тоненькою цівкою почати вливати яєчну суміш;
- Тушкувати на вогні середньої інтенсивності протягом п'яти хвилин, а потім додати попередньо натертий сир. Кришкою сковороду накривати ні в якому разі не можна;
- Довести до повної готовності і зняти сковороду з вогню.
Яєчня по-французьки в хлібі
Цей рецепт відрізняється своєю оригінальністю, оскільки тут яєчня подається до столу у формі цікавого бутерброда. Для приготування необхідно попередньо підготувати:
- курячі яйця – 2 штуки;
- хліб (білий і свіжий) – 2 рівних шматка;
- помідори (свіжі) – 1 штука;
- свіжа зелень – 1 невеликий пучок;
- вершкове розм'якшене масло – 20 грам;
- сіль – 1 невелика щіпка.
Час приготування – 15 хвилин.
Калорійність – 224 ккал.
Як приготувати французьку яєчню в хлібі:
- З середини кожного шматка білого хліба видалити м'якоть, залишаючи середину повністю вільною;
- Розтопити на попередньо нагрітій сковороді вершкове масло і обсмажити там підготовлений хліб з двох сторін;
- Вбити по одному яйцю в середину кожного хліба;
- Додати трохи солі і смажити до повної готовності яйця;
- Помідори і зелень вимити, нарізати (форма нарізки на свій розсуд) і подати разом з готовою яєчнею.
Французька яєчня з помідорами
Яєчня по-французьки, приготовлена з додаванням помідор – це дуже ситне, поживне і корисне блюдо. Для приготування потрібно:
- курячі яйця (свіжі) – 3 штуки;
- коров'яче молоко (свіже) – 100 мл;
- помідор (свіжий) – 1 штука;
- свіжий кріп – 3 гілочки;
- сир «Пармезан» — 50 грам;
- олія рослинна рафінована рослинна – 2 столових ложки;
- суміш перців і сіль – на власний розсуд.
Час приготування – 30 хвилин.
Калорійність – 450 ккал.
Покроковий рецепт приготування яєчні:
- Яйця вбити в підготовлену ємність з високими бортами, додати трохи солі і влити 100 мл свіжого холодного молока;
- Легко збити суміш з допомогою виделки;
- Сковороду обробити олією і поставити на вогонь. Дати час для хорошого нагріву. Потім прибрати вогонь до середньої інтенсивності і вилити на сковороду яєчно-молочну суміш;
- Злегка присипати поверхню сумішшю перців;
- Обробити помідор гарячою водою, а потім зняти з нього шкіру і видалити насіння. Нарізати підготовлений овоч у формі тоненьких пластинок. Викласти на поверхню омлету їх так, щоб була зайнята тільки перша половина. Також по краях необхідно залишити по 2 см вільного простору;
- Кріп свіжий промити під водою з крана, обсушити, нарізати дуже дрібно, а потім викласти на яєчню поверх помідор;
- Обсмажити ще протягом двох хвилин;
- Натерти на тертці (дрібної) Пармезан і посипати поверхню помідор;
- Приблизно через 2 хвилини, після тог7о як трохи розплавиться сир необхідно згорнути яєчний шар так, щоб вся начинка виявилася усередині;
- Ще трохи обсмажити і можна викласти на підготовлене блюдо.
Смажені креветки в соєвому соусі — смачна і соковита закуска, яка чудово підійде до пива.
Рецепт сирного пудингу з фото і покроковими рекомендаціями в нашій статті.
Як приготувати піцу на швидку руку зі всілякими начинками читайте тут.
Незвичайні начинки для омлету
Можна використовувати найрізноманітнішу начинку для яєчні по-французьки. Можна проявити власну фантазію і зайнятися приготуванням цих смачних шедеврів. Для тих, хто не хоче або не може самостійно придумати цікаву начинку для омлету, розглянемо кілька найбільш поширених варіантів:
- Червона риба, томати і твердий сир. Для приготування томати і червона риба нарізаються у формі великих кубиків, а сир треться на тертці. Все змішується і загортається в ще гарячий омлет;
- Морепродукти, томати, цибулю і часник. Підготовка начинки: на сковороді обсмажується цибуля і часник, потім додаються томати, трохи обсмажують і додаються морепродукти. Все разом ще гаситься деякий час, а потім викладається на розкладений пласт омлету;
- Дуже часто досвідченими господинями в якості начинки для омлету використовується зелений горошок;
- Картопля, попередньо обсмажений і доповнений розплавленим ароматним твердим сиром;
- Нарізка з солоної риби, доповненої ароматною свіжою петрушкою;
- Гриби з вершковим соусом стануть відмінним доповненням французького омлету.
Кулінарні підказки
- Для того щоб приготувати французьку яєчню, варто виключити молоко, тому що воно додасть блюдо небажаної пишноти.
- Не варто використовувати в процесі смаження рослинне масло. Його зазвичай замінюють вершковим маслом, яке ще й додається в саму суміш в розтопленому вигляді.
- Яйця ні в якому разі не збиваються, тому блендер і міксер тут не використовуються. Виконується акуратне перемішування суміші за допомогою звичайної їдальні вилки.
- У процесі смаження необхідно проявити особливу уважність, щоб не допустити зажаривания будь-якої із сторін.
Способів приготування французької яєчні чимало, тому кожна господиня зможе вибрати для себе підходящий рецепт. Важливо не боятися експериментів і додавати все нові інгредієнти, що дозволяють зробити страву ще більш смачним і оригінальним.