Як приготувати м'ясо по-албанською
Якщо котлети, тефтелі, битки вже набридли, то є сенс дізнатися про новий спосіб приготування будь-якого виду м'яса. М'ясо по-албанською – це не тільки швидко, просто, але і неймовірно смачно!
М'ясо по-албанською порівняно недавно з'явилося в нашому раціоні, але і досі мало хто знає про існування даного способу приготування. Історія замовчує про історію походження страви, так як цей рецепт приписують і португальцям, і угорцям, але незмінно одне: ніжні, ароматні шматочки м'яса просто тануть у роті!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
м'якоті курки - | 500 грамів |
майонезу - | 3 столові ложки |
крохмалю - | 3 столові ложки |
яєць - | 4 шт. |
цибулин - | 1 невелика |
часнику - | 2 зубчики |
солі - | половина чайної ложки |
меленого перцю - | щіпка |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 226 Ккал |
Цей рецепт можна назвати класичним, тому що традиційно м'ясо по-албанською готується саме з курки. Головна особливість і відмінність приготування страви від приготування котлет, биточків полягає в тому, що м'ясо дрібно рубається ножем, а не пропускається через м'ясорубку.
Підготовлений таким способом фарш обсмажується на сковороді, хоча його можна і запікати в духовці, і приготувати в пароварці. Це буде вже більш дієтичний варіант страви.
При покупці, перш за все, слід звернути увагу на колір і запах – вони повинні бути приємними і максимально природними.
Не заважає помацати філе і, якщо після натискання на нього пальцем вм'ятина швидко вирівнюється, то курка свіжа. Не варто купувати занадто великі шматки курячого філе – краще вибрати шматочки розміром з долоню.
- Філе промиваємо під проточною водою і звільняємо від плівок і хрящів (якщо вони є). Нарізаємо шматок спочатку вздовж, а потім поперек і на кубики;
- Цибулину очищаємо і натираємо на тертці з дрібними отворами, щоб отримати цибульне пюре;
- У глибоку миску поміщаємо нарубленное філе і цибульну кашку. Додаємо сирі яйця, пропущений через спеціальний прес часник і крохмаль;
- У самому кінці додаємо майонез і все ретельно розмішуємо. Якщо потрібно, підсолюємо і приправляємо будь-якими приправами;
- Даємо фаршу трохи «відпочити» протягом 30-40 хвилин в прохолодному місці. На практиці відзначено, що чим більше часу піде на цей процес, тим смачніше вийде готову страву;
- Настав час смажити м'ясо. Кладемо столову ложку фаршу на попередньо розігріту сковороду з невеликою кількістю рослинної олії;
- Обсмажуємо кожну своєрідну котлетку з обох сторін за кілька хвилин;
- Готове м'ясо викладаємо на паперовий рушник і даємо стекти зайвому жиру.
Свинина по-албанською
Вважається, що найсмачнішим видом цього є приготування страви зі свинини. Це м'ясо відрізняється соковитістю, насиченим смаком, поживністю, тому рубані котлети з свинини особливо смачні.
Необхідні інгредієнти:
- 500 грамів свинини;
- 3 курячих яйця;
- 100 грамів майонезу;
- 100 грамів крохмалю;
- 1 велика цибулина;
- 3 зубчики часнику;
- Сіль і перець, спеції.
Час приготування: 80 хвилин.
Калорійність: 275 Ккал/100 г.
- Свинину промиваємо під проточною водою і звільняємо від сухожиль. Це дасть можливість зробити фарш ніжніше і спростить з ним роботу. Нарізаємо шматок спочатку смужками, а потім кубиками. Чим дрібніше наріжемо м'ясо, тим смачніше і соковитіше буде фарш;
- Цибулину очистити і рубаємо як можна дрібніше. Найкраще цибулю пропустити через м'ясорубку або подрібнити за допомогою блендера;
- У глибоку ємність відправляємо нарубленное м'ясо, цибульну кашку, пропущений через прес часник;
- До фаршу додаємо курячі яйця, майонез і крохмаль. Перемішуємо;
- Залишилося довести фарш до смаку – приправити спеція і підсолити;
- Фарш готовий, можна відправити його в холодильник дозрівати. На цій повинно піти мінімум 60 хвилин, але чим довше, тим краще;
- Фарш настоявся, можна приступати до обсмажування м'яса. Кладемо на розігріту сковороду по столовій ложці м'ясної маси і смажимо по кілька хвилин з кожного боку;
- Готові котлетки подаємо до столу теплими, доповнивши соусом або сметаною.
Пиріг з полуницею на швидку руку — цей рецепт стане вашим улюбленим.
Рецепти закуски з помідорів на зиму — господиня на замітку.
Рецепти з фото осінніх салатів на зиму. Встигніть їх заготовити, поки сезон овочів в розпалі!
Рецепт албанського м'яса в мультиварці
Головний інгредієнт цього виду рубаних котлет – яловичина або телятина. Таке блюдо вийде дієтичним ще й за рахунок того, що ми приготуємо його в мультиварці. М'ясом по-албанською можна буде почастувати навіть дітей, так як воно корисне, ситне і смачне.
Необхідні інгредієнти:
- 500 грамів яловичини або телятини;
- 2 столові ложки картопляного крохмалю;
- 1 яйце;
- 50 грамів майонезу;
- 2 зубчики часнику;
- Оливкова або рослинне масло для обсмажування;
- Сіль і улюблені спеції.
Час приготування: 90 хвилин.
Калорійність: 268 Ккал/100 г.
Основною перевагою цього рецепта можна назвати те, що м'ясо по-албанською готується в мультиварці, що дає можливість не тільки швидко приготувати, але і не відмивати жир, який з'являється після смаження котлет на звичайній сковороді.
- Телятину або яловичину (краще віддати перевагу вирізці) промиваємо й обсушуємо за допомогою серветок або паперового рушника. Ріжемо шматок м'яса спочатку смужками, а потім смужки нарізаємо як можна дрібніше. Рада господиням: щоб м'ясо легше нарізалось, варто його трохи підморозити – покласти в морозилку на півгодини;
- У глибоку миску кладемо м'ясо, додаємо яйце, картопляний крохмаль, майонез. Приправляємо всі спеціями і сіллю, кладемо дрібно нарізаний часник;
- Перемішуємо фарш і даємо йому трохи постояти в холодному місці протягом 40-60 хвилин;
- Дістаємо з холодильника фарш, ще раз перемішуємо;
- На дно чаші мультиварки наливаємо трохи олії. Викладаємо за допомогою столової ложки м'ясну масу і включаємо режим «Випічка». На обсмажування кожної котлетки піде близько 7-10 хвилин;
- Готові м'ясні оладки викладаємо на тарілку і угощаемся.
Висновок
Рецепт м'яса албанською може органічно вписатися у вашу кулінарну книгу, він обов'язково урізноманітнює щоденний раціон сім'ї. Досить дотримувати нескладні правила, і всі гості будуть в захваті:
- Для приготування фаршу краще вибирати маложилистые, м'які частини туші;
- Готового фаршу треба дати промаринуватися і тільки потім обсмажувати;
- Подавати страву потрібно з тонко нарізаними свіжими овочами, полив будь-яким улюбленим соусом.
Приємного апетиту!