Як приготувати маринад для курки з соєвим соусом
Соєві соуси прийшли в Росію з корейської кухні не так давно, але вже завоювали популярність. Основним виробником цих соусів вважається фірма «Кіккоман», тому назву фірми вже по праву вважається синонімом соєвого соусу.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
соєвого соусу - | 100 грам |
часнику - | пара зубчиків |
соку лимона - | столова ложка |
олії оливкової - | три столові ложки |
солі і перцю - | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 187 Ккал |
- Часникові часточки подрібнюємо, а можна дрібно порізати ножем або скористатися часничницею;
- У ємності змішуємо оливкова олія, соус, часник і лимонний сік, додаємо сіль і перець. Добре перемішуємо маринад і залишаємо хвилин на двадцять;
- Через двадцять хвилин можна маринувати підготовлену курку. Потрібно пам'ятати, що ця суміш має досить різким смаком, тому не варто маринувати більше п'яти годин, щоб не відбити смак натурального м'яса.
Соєво-медовий маринад для курячих крилець
Інгредієнти:
- десять столових ложок соєвого соусу;
- три столові ложки меду;
- пара часникових зубчиків;
- цибулина;
- мелений імбир;
- паприка;
- каррі;
- чорний перець (можна використовувати суміш перців);
- мелений імбир;
- лимонний сік.
Готується такий маринад для курки 10 хвилин, калорійність – 205 кілокалорій.
- Соєву заправку змішуємо з лимонним соком, медом, каррі, перцем, меленим імбиром;
- Видавлюємо в отриману суміш часник і ріжемо туди ж цибулю кільцями;
- Якщо курку планується запікати в духовці, то можна додати в маринад трохи борошна. Якщо ж вона буде готуватися на барбекю, тоді борошно краще не додавати;
- У цю суміш потрібно повністю занурити м'ясо і залишити маринуватися на холоді близько чотирьох годин.
Гострий соус для шашлику з курки з гірчицею
Інгредієнти:
- три столових ложки соєвого соусу;
- трохи зернистої гірчиці;
- столова ложка меду;
- пара часникових зубчиків;
- приправа для курки;
- дві столові ложки рослинної олії;
- сіль.
На приготування цього маринаду знадобиться 10 хвилин, калорійність – 190 кілокалорій.
- Часник дрібно порізати, можна потерти на тертці;
- У ємність налити рослинне масло, соус, додати мед, гірчицю і приправу для курки, посолити за бажанням;
- У цій суміші потрібно добре обваляти куряче м'ясо і маринувати годин вісім.
Рецепти простих бутерброди рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.
Як приготувати печиво горішки зі згущеним молоком на газу читайте в нашій статті.
А ви знаєте скільки калорій має спаржа по корейськи, вам стане в нагоді ця інформація, якщо ви вирішили збалансувати свій раціон.
Маринад на основі соєвого соусу і кефіру
Інгредієнти:
- 100 мл соєвого соусу;
- склянка кефіру;
- три цибулини;
- кетчуп;
- спеції;
- сіль.
Час приготування – 15 хвилин, калорійність — 175 кілокалорій.
- Цибулю нарізаємо на дрібні брусочки, він повинен дати сік;
- Змішуємо соєвий соус і стакан кефіру;
- Курку викладаємо в ємність, додаємо цибулю, сіль і приправи. Можна використовувати каррі, куркуму, суміш перців, шафран;
- Заливаємо куряче м'ясо сумішшю соєвого заправки і кефіру і рівномірно розподіляємо суміш;
- Маринувати м'ясо в такій суміші потрібно близько трьох годин.
Рецепт з цукровою пудрою
Інгредієнти:
- 100 мл соєвого соусу;
- третину склянки цукрової пудри;
- 50 мл білого сухого вина;
- кріп, петрушка;
- часник;
- запашний перець;
- половина чайної ложки бальзамічного оцту.
Маринад готується 20 хвилин, калорійність – 230 кілокалорій.
- Часникові часточки дрібно ріжемо ножем або подрібнюємо за допомогою чеснокодавкі;
- В емальованої ємності з'єднуємо вино, соєвий соус і бальзамічний оцет;
- Додаємо три столові ложки цукрової пудри;
- Рідина для маринування підігріваємо на невеликому вогні до розчинення цукрової пудри;
- Кладемо подрібнений часник, зелень і перець запашний;
- Маринуємо куряче м'ясо близько двох годин.
Додайте ананасові нотки
Інгредієнти:
- склянку соєвого соусу;
- стакан води;
- стакан цукру;
- половина склянки ананасового соку;
- мелений імбир;
- часник;
- рослинна олія.
На приготування піде 10 хвилин, калорійність – 208 кілокалорій.
- У великій ємності змішуємо воду, соєвий соус, цукор, рослинна олія;
- Додаємо подрібнені часникові зубчики і мелений імбир (можна використовувати свіжий імбир, натертий на дрібній тертці);
- Цю суміш з ємності переливаємо у великий пластиковий мішок, туди ж кладемо шматочки курки;
- Куряче м'ясо в цій суміші потрібно маринувати мінімум чотири години в холодильнику, а в ідеалі і всю ніч.
Маринад з апельсиновим соком
Інгредієнти:
- половина склянки соєвого соусу;
- пара зубчиків часнику;
- половина склянки апельсинового соку;
- дві столові ложки коричневого цукру;
- одна чайна ложка гострого соусу;
- половина чайної ложки меленого імбиру.
Час приготування – 10 хвилин, калорійність – 200 кілокалорій.
- У мисці змішуємо подрібнені часникові часточки, соєвий екстракт, цукор, апельсиновий сік і мелений імбир;
- Перелити масу в пластиковий пакет і кладемо туди ж куряче м'ясо, зав'язуємо пакет, перемішуємо і маринуємо в холодильнику пару годин.
Корисні поради
- Для маринування курки, як правило, використовуються темні, світлі або солодкі соуси. Смак страви може змінюватися в залежності від обраної заправки;
- Як правило, найчастіше використовують більш солоний світлий соус, тому і солити куряче м'ясо в цьому випадку необов'язково;
- М'ясо потрібно попередньо нарізати шматочками;
- Алюмінієві ємності не дуже підходять для маринування, краще використовувати пластикові або емальовані миски.
Приємного апетиту!