17 июнь 2019 1 488

Як приготувати маринад для курки з соєвим соусом

Соєві соуси прийшли в Росію з корейської кухні не так давно, але вже завоювали популярність. Основним виробником цих соусів вважається фірма «Кіккоман», тому назву фірми вже по праву вважається синонімом соєвого соусу.

Він дуже добре підходить для маринування, особливо смачно виходить курка, маринована в киккомане з додаванням різних інгредієнтів. Пропонуємо кілька смачних рецептів маринадів для курячого м'яса.
Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
соєвого соусу - 100 грам
часнику - пара зубчиків
соку лимона - столова ложка
олії оливкової - три столові ложки
солі і перцю - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 187 Ккал
  1. Часникові часточки подрібнюємо, а можна дрібно порізати ножем або скористатися часничницею;
  2. У ємності змішуємо оливкова олія, соус, часник і лимонний сік, додаємо сіль і перець. Добре перемішуємо маринад і залишаємо хвилин на двадцять;
  3. Через двадцять хвилин можна маринувати підготовлену курку. Потрібно пам'ятати, що ця суміш має досить різким смаком, тому не варто маринувати більше п'яти годин, щоб не відбити смак натурального м'яса.

Соєво-медовий маринад для курячих крилець

Інгредієнти:

  • десять столових ложок соєвого соусу;
  • три столові ложки меду;
  • пара часникових зубчиків;
  • цибулина;
  • мелений імбир;
  • паприка;
  • каррі;
  • чорний перець (можна використовувати суміш перців);
  • мелений імбир;
  • лимонний сік.

Готується такий маринад для курки 10 хвилин, калорійність – 205 кілокалорій.

  1. Соєву заправку змішуємо з лимонним соком, медом, каррі, перцем, меленим імбиром;
  2. Видавлюємо в отриману суміш часник і ріжемо туди ж цибулю кільцями;
  3. Якщо курку планується запікати в духовці, то можна додати в маринад трохи борошна. Якщо ж вона буде готуватися на барбекю, тоді борошно краще не додавати;
  4. У цю суміш потрібно повністю занурити м'ясо і залишити маринуватися на холоді близько чотирьох годин.

Гострий соус для шашлику з курки з гірчицею

Інгредієнти:

  • три столових ложки соєвого соусу;
  • трохи зернистої гірчиці;
  • столова ложка меду;
  • пара часникових зубчиків;
  • приправа для курки;
  • дві столові ложки рослинної олії;
  • сіль.

На приготування цього маринаду знадобиться 10 хвилин, калорійність – 190 кілокалорій.

  1. Часник дрібно порізати, можна потерти на тертці;
  2. У ємність налити рослинне масло, соус, додати мед, гірчицю і приправу для курки, посолити за бажанням;
  3. У цій суміші потрібно добре обваляти куряче м'ясо і маринувати годин вісім.

Рецепти простих бутерброди рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.

Як приготувати печиво горішки зі згущеним молоком на газу читайте в нашій статті.

А ви знаєте скільки калорій має спаржа по корейськи, вам стане в нагоді ця інформація, якщо ви вирішили збалансувати свій раціон.

Маринад на основі соєвого соусу і кефіру

Інгредієнти:

  • 100 мл соєвого соусу;
  • склянка кефіру;
  • три цибулини;
  • кетчуп;
  • спеції;
  • сіль.

Час приготування – 15 хвилин, калорійність — 175 кілокалорій.

  1. Цибулю нарізаємо на дрібні брусочки, він повинен дати сік;
  2. Змішуємо соєвий соус і стакан кефіру;
  3. Курку викладаємо в ємність, додаємо цибулю, сіль і приправи. Можна використовувати каррі, куркуму, суміш перців, шафран;
  4. Заливаємо куряче м'ясо сумішшю соєвого заправки і кефіру і рівномірно розподіляємо суміш;
  5. Маринувати м'ясо в такій суміші потрібно близько трьох годин.

Рецепт з цукровою пудрою

Інгредієнти:

  • 100 мл соєвого соусу;
  • третину склянки цукрової пудри;
  • 50 мл білого сухого вина;
  • кріп, петрушка;
  • часник;
  • запашний перець;
  • половина чайної ложки бальзамічного оцту.

Маринад готується 20 хвилин, калорійність – 230 кілокалорій.

  1. Часникові часточки дрібно ріжемо ножем або подрібнюємо за допомогою чеснокодавкі;
  2. В емальованої ємності з'єднуємо вино, соєвий соус і бальзамічний оцет;
  3. Додаємо три столові ложки цукрової пудри;
  4. Рідина для маринування підігріваємо на невеликому вогні до розчинення цукрової пудри;
  5. Кладемо подрібнений часник, зелень і перець запашний;
  6. Маринуємо куряче м'ясо близько двох годин.

Додайте ананасові нотки

Інгредієнти:

  • склянку соєвого соусу;
  • стакан води;
  • стакан цукру;
  • половина склянки ананасового соку;
  • мелений імбир;
  • часник;
  • рослинна олія.

На приготування піде 10 хвилин, калорійність – 208 кілокалорій.

  1. У великій ємності змішуємо воду, соєвий соус, цукор, рослинна олія;
  2. Додаємо подрібнені часникові зубчики і мелений імбир (можна використовувати свіжий імбир, натертий на дрібній тертці);
  3. Цю суміш з ємності переливаємо у великий пластиковий мішок, туди ж кладемо шматочки курки;
  4. Куряче м'ясо в цій суміші потрібно маринувати мінімум чотири години в холодильнику, а в ідеалі і всю ніч.

Маринад з апельсиновим соком

Інгредієнти:

  • половина склянки соєвого соусу;
  • пара зубчиків часнику;
  • половина склянки апельсинового соку;
  • дві столові ложки коричневого цукру;
  • одна чайна ложка гострого соусу;
  • половина чайної ложки меленого імбиру.

Час приготування – 10 хвилин, калорійність – 200 кілокалорій.

  1. У мисці змішуємо подрібнені часникові часточки, соєвий екстракт, цукор, апельсиновий сік і мелений імбир;
  2. Перелити масу в пластиковий пакет і кладемо туди ж куряче м'ясо, зав'язуємо пакет, перемішуємо і маринуємо в холодильнику пару годин.

Корисні поради

  1. Для маринування курки, як правило, використовуються темні, світлі або солодкі соуси. Смак страви може змінюватися в залежності від обраної заправки;
  2. Як правило, найчастіше використовують більш солоний світлий соус, тому і солити куряче м'ясо в цьому випадку необов'язково;
  3. М'ясо потрібно попередньо нарізати шматочками;
  4. Алюмінієві ємності не дуже підходять для маринування, краще використовувати пластикові або емальовані миски.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: