Легкі рецепти смачного печива без яєць
Печиво – це незамінна солодкість до чаювання. Існує безмежна кількість різноманітних рецептів цього продукту. Якщо ж ви тримаєте посаду або страждаєте алергією, то можна приготувати собі улюблені делікатеси у вигляді печива без додавання яєць.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Мед рідкий - | 130 г |
Цукровий пісок - | півсклянки |
Горіх волоський - | 100-150 г |
Масло рослинне - | півсклянки |
Сіль - | 3 р |
Борошно - | 2 склянки |
Розпушувач - | 1 ч. ложка |
Ванілін - | 1 пакетик |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 244 Ккал |
Для приготування тіста на пісне печиво без яєць потрібно спочатку в невеликій мисці з'єднати мед і рослинне масло. Якщо мед зацукрувався, то розтопіть його попередньо на водяній бані.
В окремій, більш глибокої, мисці змішуємо цукор, сіль, ванілін і розпушувач. Додаємо до них суміш меду і рослинного масла. Розмішуємо до того моменту, поки не утвориться однорідна маса. Додаємо в тісто подрібнений волоський горіх. Потім поступово починаємо всипати борошно, постійно перемішуючи ложкою тісто. Зрештою, ви повинні домогтися еластичності тіста, щоб воно не тягнуло за руками.
Залиште тісто хвилин на 20, щоб воно трошки полежало. Потім розділіть на рівномірні невеликі порції. Кожну таку порцію розкачуємо з допомогою качалки. Кожна коржик повинен бути товщиною не менше 2-3 міліметрів.
За допомогою різних форм видавлюємо печиво і перекладаємо його на деко. Попередньо змастіть його маслом рослинним або застеліть спеціальним папером для випікання. Заповнивши деко печенюшками, ставимо його в гарячу духовку, температура в якій 200 градусів. Випікати приблизно 35-40 хвилин. Також стежте за тим, щоб верхня і нижня частина пропікалися рівномірно.
Після приготування викладайте готову випічку на блюдо.
Вівсяне печиво без яєць
Необхідні інгредієнти:
- Пластівці вівсяні – 1 ½ склянки;
- Масло вершкове – 1 пачка (200-220 г);
- Сіль – 1 ч. ложка;
- Ванілін – 1 пачка;
- Насіння соняшнику – ½ склянки;
- Цукровий пісок – 1/3 склянки;
- Борошно – 2 склянки.
Час приготування – 70-80 хвилин.
Калорійність – 384 ккал.
Перед тим, як замісити тісто потрібно підготувати всі інгредієнти. Масло повинне бути приблизно кімнатної температури, тому краще буде попередньо дістати його з холодильника.
Насіння очищаємо від шкірки.
Беремо в міру глибоку чашку і з'єднуємо в ній очищені насіння, пластівці і цукровий пісок. Додаємо дрібно нарізане масло. Якщо ви не дістали вчасно масло з холодильника, то можете потерти його на тертці і додати в тісто. Гарненько перемішавши, додаємо ванілін, соду і всипаємо потихеньку борошно. Переходимо до замішування тіста.
З отриманої маси тіста скачуємо невеликі кульки, діаметром не більше 3 сантиметрів. Потім трошки придавивши їх зверху, формуємо коржі.
Деко застеляємо папером для випікання і викладаємо на нього підготовлені коржі. Попередньо доводимо духовку до температури 200 градусів і тільки тоді поміщаємо в неї деко з вівсяним печивом без яєць. Випікати потрібно до того часу, поки випічка не стане красивого кольору. В середньому це займе 40-50 хвилин.
Дістаємо готову випічку, даємо їй час охолонути. При бажанні, замість насіння можна додати курагу, чорнослив або інші фрукти.
Рецепт імбирного печива
Необхідні інгредієнти:
- Цукровий пісок коричневий – ½ склянки;
- Борошно – 2 склянки;
- Сироп шипшини – ½ склянки;
- Олія соняшникова або оливкова – ½ склянки;
- Сода – 1 ч. ложка;
- Кардамон мелений – 1 ч. ложка;
- Кориця порошком – 1 ч. ложка;
- Імбир мелений – 2 ч. ложки;
- Горіхове Молоко – 5 ч. ложок;
- Цукрова пудра – 120 р.
Час приготування страви: 40 хвилин.
Калорійність: 474 ккал.
Беремо невелику каструлю і змішуємо в ній кардамон, корицю, імбир і сироп шипшини, також додаємо цукровий пісок. Гарненько перемішавши всі інгредієнти, доводимо суміш на слабкому вогні до кипіння. Не забувайте постійно помішувати.
Потім переливаємо її в глибоку чашку, в якій будете місити тісто, і буквально відразу додаємо соду. Для того щоб суміш спінилася, потрібно відразу все ретельно перемішати. На наступному етапі вливаємо олію рослинну і починаємо додавати борошно.
Тісто в підсумку повинно стати досить еластичним і при цьому не тягнутися за руками. Потім, розділивши його на середні шматочки, починаємо розгортати їх у коржі. Їх товщина повинна становити 3-4 міліметра.
Формуємо печиво різної форми, якщо у вас є формочки, можете скористатися ними. Якщо ж вони відсутні, то печива можуть бути у формі трикутників, квадратиків, кружечків тощо.
Деко застеляємо папером для випікання або ж змащуємо рослинним маслом. Викладаємо на нього вийшло печиво. Температуру в духовці потрібно довести до 180 градусів і вже потім поставити в неї деко. Випікаємо імбирне печиво без яєць хвилин 15, до того часу, поки він злегка не підніметься.
Пісочна випічка
Необхідні інгредієнти:
- Маргарин (масло вершкове) – 1 пачка (200-220 г);
- Майонез – 3 ч. ложки;
- Борошно – 1 ½ склянки;
- Варення – 200 г;
- Ванілін – 1 пакетик;
- Цукрова пудра – 160 г;
- Дріжджі сухі – 1 маленька пачка (10 г).
Час приготування печива: 90 – 120 хвилин.
Калорійність: 450 ккал.
Спочатку, що може вас здивувати серед інгредієнтів – це наявність дріжджів, адже для пісочного тіста це невластиво. Приготуйте випічку за запропонованим рецептом, і вона стане незамінною до чаювання.
Отже, починаємо займатися приготуванням тіста. У невеликій чашці змішуємо майонез і дріжджі. Майонез обов'язково повинен бути кімнатної температури. Отриману суміш відставляємо в сторону на деякий час.
В окремій мисці розм'якшуємо маргарин або масло з більшою частиною цукрової пудри. Потім з'єднуємо їх з дріжджовий сумішшю. Додаємо ванілін і добре розмішуємо. Починаємо всипати потрошки борошно, і переходимо до замішування тіста.
Ділимо його на дві кульки різних розмірів. Той, який більше, прибираємо в холодильник, а менший ховаємо в морозилку мінімум на годину.
Потім дістаємо більший шматочок і розгортаємо його. Товщина коржа повинна скласти приблизно 7-8 міліметрів. Деко покриваємо папером для випічки, а зверху на неї кладемо отриману корж.
Далі на корж викладаємо шар варення. Воно може бути яблучним, абрикосовим, полуничним, малиновим, все відповідає вашим смаковим уподобанням. На варення, з допомогою терки, натираємо меншу частину тіста, яку прибирали в морозилку.
Температуру попередньо в духовці доводимо до 180 градусів і тільки після цього ставимо в неї заготовки пісочного печива без яєць. Для того щоб тісто пропеклося, потрібно хвилин 25. Діставши випічку, її потрібно швидко розрізати ножем на потрібні шматочки. Зверху притрушиваем залишками цукрової пудри. Після того, як охолоне, можна пробувати.
Сирні печеньки
Необхідні інгредієнти:
- Сир нежирний – 300 г;
- Масло вершкове або маргарин – 125 г;
- Борошно – 1 ½ склянки;
- Цукор коричневий – 1 стакан.
Час приготування – 90 – 100 хвилин.
Калорійність – 353 ккал.
Беремо поглиблену чашку і на крупній тертці натираємо вершкове масло. Для того щоб зробити це було зручніше, масло попередньо можна потримати в морозилці. Додаємо до масла цукор, борошно й сир. Замішуємо тісто. Збираємо його у великий кулька, накриваємо поліетиленовим пакетом і прибираємо в холодильник.
По закінченню години дістаємо остигле тісто і починаємо формувати сирні печеньки. Для цього розкачуємо коржі товщиною близько 6 міліметрів. З допомогою спеціальних форм видавлюємо різні фігурки. Якщо такі форми відсутні, можна скористатися склянкою, або ж просто розділити тісто з допомогою ножа.
Отримані заготовки з однієї сторони опускаємо в цукровому піску, а тією стороною, яка без цукру, викладаємо на деко. Не забудьте його спочатку застелити папером для випікання.
Сирне печиво випікається без яєць при 180 градусах. На це має піти більше 20 хвилин часу. Остудивши, можна подавати до кави або чаю.
Шоколадне печиво на кефірі
Необхідні інгредієнти:
- Кефір (знежирений) – 1 ½ склянки;
- Цукровий пісок – 1 склянка;
- Розпушувач – 1/2 ч. ложки;
- Ванілін – 1 пакетик;
- Масло рослинне – 5 ч. ложок;
- Борошно – 2 склянки;
- Шоколад чорний – 1 шт. або шоколадна крихта – 100 р.
Час приготування – 100-120 хвилин.
Калорійність – 376 ккал.
Беремо досить глибоку чашку, виливаємо туди кефір, додаємо цукровий пісок і розпушувач. За допомогою блендера або міксера збиваємо до того часу, поки на поверхні не стане з'являтися біла пінка.
В отриману суміш додаємо ванілін, шоколадну крихту і олія рослинна. Гарненько перемішуємо і починаємо додавати борошно. Тісто має бути еластичним, але за руками не тягнутися. Тому, якщо вам здасться, що муки мало, додайте ще трошки.
Отримане тісто закриваємо поліетиленовим пакетом і прибираємо в холодильник на годину. Потім частинами розкачуємо його на коржі шириною по 5 міліметрів.
Деко застеляємо папером для випікання і перекладаємо на нього заготовки печива. Температуру в духовці доводимо до 200 градусів, і тільки тоді поміщаємо туди деко з печивом. Випікати 25 хвилин. Як тільки вони придбали гарний золотавий колір, можна діставати.
Засолювання капусти швидкого приготування — самі цікаві і прості рецепти.
Читайте як правильно зварити лимонне варення — смачні і корисні рецепти у нашій статті.
Візьміть на замітку рецепт полуничного пирога з замороженої ягоди. Добірка рецептів тут.
Поради господиням
- Коли ви готуєте пісочне тісто, не забувайте його хоча б на годину прибирати в холодильник. Тоді з ним стає працювати набагато простіше, а випічка виходить смачніше;
- Абсолютно в будь-тісто можна додати ванілін. Він надає випічці більш насичений аромат і вишуканий присмак. Але переборщувати не можна, інакше буде гіркий смак печива;
- Перед тим, як викласти випічку на деко, не забувайте закривати його пергаментним папером. Це захистить від пригорання. Якщо папір відсутня, то змастіть деко маслом рослинним;
- Для того, щоб випічка завжди залишалася свіжою, потрібно прибрати її в герметичну тару.
Безліч рецептів випічки печива без яєць стануть незамінними під час посту або ж для тих, у кого є алергія. Такі печива будуть прекрасним доповненням до чаювання і порадують всіх членів сім'ї.