09 май 2019 1 918

Як зварити абрикосове варення з мигдалем

Абрикосове варення з мигдалем – дуже цікаве ласощі.

Смак звичайного варення з абрикосів доповнюється мигдальними горіхами, і разом це поєднання понад просто смачне.

До того ж, плоди абрикоса володіють безліччю корисних властивостей.

Навіть лікарі все більше приділяють уваги цим фруктам, адже за допомогою вітамінів, що містяться в м'якоті абрикоса, можна значно поліпшити роботу організму.

Але детальніше про їх властивості поговоримо трохи пізніше, для початку розберемо покроково рецепти приготування чудового ласощі – абрикосового варення з мигдалем. Отже, починаємо!

Класичний рецепт з фото

Інгредієнти:

  • 1 кг абрикосів;
  • 1 кг цукрового піску;
  • 200 г мигдалю.

Готувати абрикосове варення з мигдалем потрібно наступним чином:

  1. Абрикосові плоди промити, акуратно вийняти з них кісточки, укласти в каструлю (чи іншу ємність, в якій можна варити так, щоб в ній ще залишалося небагато місця;
  2. Все засипати цукровим піском і залишити на 4-5 годин, щоб фрукти настоялися і просочилися солодким сиропом;
  3. Мигдаль залити киплячою водою, а потім залишити його на 10 хвилин, щоб потім було легше очистити горіхи;
  4. Дістати мигдаль і очистити його від лушпиння;
  5. Настоявшиеся абрикоси поставити на повільний вогонь, постійно стежачи за станом вміст каструлі;
  6. Після закипання кинути в каструлю підготовлений мигдаль і залишити на вогні на півгодини;
  7. Періодично помішувати варення і знімати з нього пінку;
  8. Після того, як час варіння закінчилося, потрібно відразу почати розливати варення по заздалегідь простерилизованным банкам.

Абрикосове варення з мигдалем і морквою

Інгредієнти:

  • 1 лимон;
  • 600 г абрикосів;
  • 100 г тертої моркви;
  • 1 чайна ложка тертого імбиру;
  • 400 г цукрового піску;
  • 50 г мигдалю.

Рецепт варення з абрикосів з мигдалем і морквою по крокам:

  1. Заздалегідь натерту моркву викласти в сотейник і залити приблизно 300-350 мл води;
  2. Поставити моркву на вогонь і дочекатися закипання води, потім стежити, щоб вода не випарувалася без залишку, а морква почала поступово розпадатися;
  3. Плоди абрикоса розділити на дві частини, видалити кісточки, укласти в сотейник, до моркви;
  4. Після того, як стане помітно, що м'якоть помітно розм'якшилася, туди додати імбир. З вогню при цьому знімати сотейник не потрібно, необхідно дочекатися, поки вода випарується.
  5. При цьому, додавати в суміш лимонну кислоту і цукор, ретельно перемішуючи майбутнє варення;
  6. По мірі готовності ласощі, зняти його з вогню і дочекатися остигання до прийнятно теплої температури;
  7. Простерилізований тару, розлити по ній приготоване варення.

Кілька порад

Якщо хочеться, щоб варення можна було зберігати тривалий час, потрібно розливати його по банкам відразу після того, як вона закипить.

Обов'язково потрібно виймати з фруктів кісточки, так як саме там накопичується більшість шкідливих речовин.

Імбир, при бажанні, можна не додавати, так як його відсутність не порушить підсумковий результат.

Всі банки і кришки потрібно ретельно мити від забруднень, пилу і різних мікробів. Перед тим, як переливати ласощі, їх потрібно обов'язково стерилізувати.

Урізноманітнити заготовку можна додаванням інших горіхів, але їх потрібно добре чистити і промивати.

Покрокові рецепти фруктових компотів асорті на зиму. Можна дотримуватися, а можна змінювати рецептуру, адже ця консервація завжди відрізнялася тим, що змішувати можна які завгодно фрукти і ягоди.

А тут ви дізнаєтеся, як зварити варення з яблук з апельсинами.

Наступна стаття познайомить вас з технологією приготування браги з варення.

Чому абрикоси вважають цінними фруктами навіть лікарі?

Як і у будь-якого фрукта, у абрикоса є ряд властивостей, які можуть допомогти людині правильно впливати на власне здоров'я. Наприклад, однією з таких властивостей є регуляція роботи травної системи, яка залежить від речовин, що містяться у клітковині плодів.

Важливим питанням є і зміцнення опорно-рухової системи. Питання міцності кісток вирішується набагато швидше, якщо вживати в їжу м'якоть абрикосів, де у великій кількості міститься кальцій, фосфор і залізо.

Тут же містяться і вітаміни, які можуть посприяти роботі серця, очистити кровоносні судини від холестерину, що значно зменшує артеріальний тиск.

Багато жінок знають про такому приголомшливому властивості абрикоса як допомогу в позбавленні від зайвої ваги. У тому випадку, якщо людина почне в потрібних кількостях вживати абрикоси, у нього поступово почне вирівнюватися енергетичний баланс, а, значить, надлишки води швидко виходити з організму.

Також, незважаючи на солодкий смак, цей фрукт має дуже низький калорійний відгук, так що його дуже часто використовують в дієтичних фруктових салатах або в якості перекусу.

Цей фрукт допомагає і при застуді. Адже в ньому міститься велика кількість речовин, що володіють антивоспалительным властивістю. З цієї ж причини вживають абрикоси та для лікування шкірних захворювань, де вогнища хвороби виявити набагато важче.

При використанні абрикосових плодів також виводяться з організму вільні радикали, які можуть стати причиною виникнення багатьох онкологічних захворювань.

Абрикоси знижують багато ускладнення, викликані алергією, хоча тут найчастіше використовуються саме ефірні масла, які необхідно вдихати для досить сильного ефекту.

Так що можна помітити, що абрикоси – один з найбільш корисних і необхідних фруктів, які можуть допомогти поправити здоров'я всього організму.

Висновок

Заготовлюючи запаси на зиму, не обходьте стороною абрикоси. Адже, як бачите, вони корисні й потрібні кожній людині.

Консервація з ними – це не тільки поповнення організму вітамінами в зимову пору, але ще і можливість насолодитися їх чудовим смаком.

Ми впевнені, що абрикосове варення з мигдалем стане улюбленим супутником всіх ваших чаювання!

Що ще почитати: