12 апрель 2019 1 367

Як зварити смачне варення з ківі

Всі ми звикли робити заготовки з наших місцевих овочів і фруктів, які вирощені в нашій країні.

Однак не завжди можна робити смачні десерти тільки з місцевих фруктів та ягід, можна запастися заготовками на зиму і з заморських фруктів. Особливо смачним виходить варення з ківі.

На смак цей фрукт схожий на нашу ягоду аґрус. Крім цього, він дуже корисний, в ньому міститься високий рівень вітамінів, які так потрібні організму особливо в зимовий час.

Але ми сьогодні поговоримо не про його корисні властивості, а про те, як приготувати варення з ківі. Тим більше цей десерт виходить настільки смачним і красивим, що ви потім не зможете від нього відірватися.

Класичний рецепт з фото

Що потрібно для варення з ківі:

  • Один кілограм ківі;
  • Півтора кілограма цукрового піску.

Рецепт варіння з наочними фото:

  1. Ківі необхідно очистити від шкірки. У результаті повинна вийти повністю очищена м'якоть;
  2. М'якоть потрібно нарізати невеликими шматочками або часточками;
  3. Викладаємо ківі в середню чашку, посипаємо цукром і залишаємо постояти до тих пір, поки не виділиться сік. На це піде приблизно 15-20 хвилин;
  4. Після цього ставимо ємність на вогонь і відварюємо;
  5. Всі помішуємо, поки цукровий пісок повністю не розчиниться. Залишаємо кипіти близько 5 хвилин;
  6. Прибираємо ємність з вогню, наполягаємо близько години;
  7. Потім знову ставимо на вогонь і розігріваємо;
  8. Варимо близько 5 хвилин, знімаємо з вогню;
  9. Наполягаємо близько півгодини;
  10. Ставимо варення на вогонь і варимо до кипіння. Проварюємо близько 7 хвилин і прибираємо в вогню;
  11. Поки варення остигає, потрібно підготувати тару зберігання. Баночки обов'язково промиваємо і стерилізуємо;
  12. Остигле варення розкладаємо по банках і закриваємо кришками;
  13. Зберігати готове варення слід в холодильнику або льосі.

Варення з ківі і банани

Складові компоненти:

  • Ківі – 5 штук;
  • Один банан;
  • 250 грам цукрового піску;
  • 1 маленька ложка желатину;
  • ½ Ч. ложки лимонного соку.

Приступаємо до готування варення на зиму:

  1. Для варення підійдуть плоди ківі середньої твердості, але не дуже тверді;
  2. Очищаємо від шкірки, в результаті мають бути повністю очищені плоди;
  3. Розрізаємо на невеликі кружальця, кружечки розрізаємо на 4 частини;
  4. Банан потрібно хорошою стиглості, очищаємо від шкірки;
  5. Очищений банан нарізаємо на кружечки, потім кружечки розрізаємо на 4 частини також як і ківі;
  6. В емальовану ємність засипаємо шматочки ківі і банани;
  7. Посипаємо все цукровим піском, залишаємо постояти 30 хвилин, щоб фрукти дали сік;
  8. Далі додаємо туди сік лимона і желатин;
  9. Ставимо ємність на вогонь, кип'ятити протягом 5-10 хвилин;
  10. Прибираємо з вогню і настоюють протягом 1 години;
  11. Як тільки варення охолоне, ставимо його на плиту і готуємо до кипіння. Відварюємо хвилин 5-7;
  12. Знову знімаємо з плити і залишаємо постояти протягом години;
  13. Потім знову ставимо на плиту і кип'ятимо. Проварюємо ще хвилин 7;
  14. Баночки споліскуємо і робимо їх стерилізацію;
  15. У простерилизованную тару наливаємо остигле варення з ківі і банани, прибираємо в холодильник або льох на зберігання.

Варення з агрусу з ківі

Які компоненти будуть потрібні:

  • 700 грам аґрусу;
  • Ківі – 3-4 штуки;
  • 600-700 грам цукрового піску;
  • Трохи листя м'яти.

Як робити варення з агрусу з ківі на зиму:

  1. Ягоди агрусу ретельно промиваємо, видаляємо всі плодоніжки і сухі палички;
  2. Ківі потрібно гарненько очистити від шкірки;
  3. Після цього ягоду і ківі потрібно прокрутити через м'ясорубку. Повинна вийти суміш з середньої консистенції зеленого кольору;
  4. Засипаємо в суміш цукровий пісок, все перемішуємо;
  5. Можна додати пакетик желфикса, він зробить варення схожа на желе;
  6. Ставимо ємність на плиту, розігріваємо і доводимо до кипіння. Проварюємо хвилин 7;
  7. Потім можна покласти кілька листочків м'яти, вона додасть варенню приємний аромат;
  8. Проварюємо ще хвилин 10;
  9. Баночки для варення слід гарненько промити, очистити від бруду і сполоснути прохолодною водою;
  10. Всі очищені банки потрібно гарненько простерилізувати над парою;
  11. Після цього розливаємо варення по банках, закручуємо кришками;
  12. Прибираємо на зберігання в холодильник.
Увага! Ось ще ідея: як зварити варення з черешні з кісточкою. Запасайтеся консервацією на зиму разом з нами!

А тут ви знайдете рецепти неймовірно смачних заготовок чорниці з цукром на зиму без варіння.

Далі представляємо вашій увазі способи консервування зеленого горошку на зиму. Вийде набагато смачніше, ніж той, що продається в магазині.

Дієтичний варіант з гарбузом

Що буде потрібно:

  • 300 грам гарбуза;
  • Ківі – 3-4 штуки;
  • 2 апельсина;
  • 1 лимон.
Можна взяти трохи фруктози або коричневого цукру. Додаємо його на свій смак, щоб варення було злегка солодкий.

Приступаємо до приготування дієтичного варення з ківі з гарбузом:

  1. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння. М'якоть перетираємо тертці або ріжемо кубиками;
  2. Ківі очистити від шкірки, розрізаємо м'якоть на кружечки і їх ріжемо на 4 частини;
  3. Апельсини промиваємо та нарізаємо на невеликі кубики;
  4. Лимон промиваємо і ріжемо на кружечки;
  5. Всі компоненти засипаємо в середню чашку, засипаємо цукром-піском і залишаємо постояти деякий час. Приблизно на 1 годину;
  6. Ставимо всі компоненти на вогонь і проварюємо до кипіння. Проварюємо 15-20 хвилин;
  7. Залишаємо стояти 40-60 хвилин до повного охолодження;
  8. Після цього знову ставимо на плиту і проварюємо 15-20 хвилин;
  9. Знімаємо з плити і залишаємо стояти до повного охолодження;
  10. Баночки для варення промиваємо, очищаємо миючим засобом від бруду і знову споліскують;
  11. Стерилізуємо банки над парою, щоб варення довго зберігалося;
  12. Викладаємо варення в банки, закриваємо кришкою і прибираємо на зберігання в холодильник.

«П'ятихвилинка» в мультиварці

Для приготування знадобиться наступне:

  • 1 кілограм ківі;
  • 700 грам цукрового піску;
  • Сік лайма чи лимона – 1 велика ложка.

Приступаємо до приготування варення з ківі «П'ятихвилинка»:

  1. Ківі промиваємо і зчищаємо всю шкірку;
  2. Нарізаємо м'якоть на невеликі кубики і засипаємо в ємність в мультиварку;
  3. Засипаємо цукровий пісок, поливаємо соком лайма чи лимона;
  4. Залишаємо постояти приблизно 40-60 хвилин, щоб ягода пустила сік;
  5. Далі виставляємо режим варіння і відварюємо ківі протягом 5 хвилин;
  6. Поки варення остигає, готуємо баночки. Промиваємо їх холодною водою, очистити від бруду содою або миючим засобом. Знову споліскують кілька разів;
  7. Обов'язково стерилізуйте над парою;
  8. Готове варення з ківі «П'ятихвилинка» викладаємо в банки, закриваємо кришками;
  9. Зберігати баночки з ласощами слід в прохолодному місці – в погребі чи холодильнику.

Янтарне ласощі з додаванням полуниці

Які інгредієнти потрібні:

  • Ківі – 1 кілограм;
  • Свіжа стигла полуниця – 700 грам;
  • Банан – 2-3 штуки;
  • Цукровий пісок – 1 кілограм 300 грамів;
  • Сік лимона – 100 мл;
  • Ванільний порошок – 1 ч. ложка.

Як потрібно робити бурштинове варення з ківі та полуниці:

  1. Ківі промиваємо, зрізаємо з них всю шкірку;
  2. Нарізаємо м'якоть на невеликі кубики;
  3. З бананів чистимо шкірку. М'якоть нарізаємо на кубики середньої величини. Поливаємо соком лимона, щоб вони не почорніли;
  4. Полуницю перебираємо полуницю, прибираємо чашолистки і ретельно промиваємо;
  5. Промиту ягоду нарізаємо на 4 частини;
  6. Після цього всі шматочки фруктів пересипаємо в ємність, насипаємо цукор-пісок, ванілін і залишаємо постояти 3-4 години;
  7. Як тільки з'явитися сік, ставимо ємність на плиту, варимо на середньому вогні;
  8. Після закипання проварюємо хвилин 15;
  9. Знімаємо з плити і залишаємо постояти до повного охолодження, приблизно 1 годину;
  10. Потім знову ставимо на плиту, розігріваємо до кипіння і проварюємо хвилин 15;
  11. Потім знімаємо з плити, охолодити і ставимо проваритися ще раз протягом 15 хвилин;
  12. Знімаємо варення з ківі з полуницею з плити, залишаємо остигати;
  13. Тим часом готуємо банки, промиваємо, стерилізуємо;
  14. У простерилизованную тару перекладаємо охолоджений десерт, закриваємо кришками;
  15. Прибираємо на зберігання в прохолодне місце – в льох або холодильник.

Цікаве поєднання з яблуками

Компоненти для приготування варення з ківі і яблук:

  • Ківі – 1 кілограм;
  • Кисло-солодкі яблука – 1 кілограм;
  • Цукор – пів кілограма;
  • ½ Лимона.

Приступаємо до готування ласощі на зиму:

  1. Яблука потрібно ретельно промити, очистити від них шкірку;
  2. Далі ріжемо яблука на дві частини, вирізаємо розетки з насінням;
  3. Ківі промиваємо, очищаємо з них шкірку;
  4. Яблука і ківі нарізаємо невеликими квадратиками;
  5. Засипаємо фрукти в каструлю, посипаємо цукром , поливаємо соком лимона і залишаємо постояти протягом години, щоб компоненти пустили сік;
  6. Після цього ставимо ємність на плиту, можна додати трохи водички. Відварюємо до кипіння;
  7. Після закипання проварюємо хвилин 20;
  8. Знімаємо з плити і залишаємо постояти до повного охолодження;
  9. Потім знову проробляємо теж саме 3 рази;
  10. Поки варення остигає, готуємо банки. Ємності потрібно промити, очистити від бруду, сполоснути і простерилізувати;
  11. Перекладаємо десерт з ківі і яблук в ємності, закриваємо кришками;
  12. Зберігати десерт можна в прохолодному місці, наприклад в холодильнику.

Поради та хитрості

Для варення краще всього вибирати ківі середньої стиглості з щільною м'якоттю.

Можна додати пряні трави, горіхи, мак. Ці компоненти додадуть десерту приємний аромат і яскравий смак.

Варення з ківі можна робити з малиною, аґрусом, виноградом, ожиною, абрикосом, вишнею.

Замість цукру можна покласти коричневий цукор або полити медом.

Варення з ківі – це чудове ласощі, яка скрасить ваше меню. Його можна використовувати для випічки, різних кремів, а також воно стане відмінним доповненням до чаю. Його смак і колір точно не залишить нікого байдужим!

Що ще почитати: