Як зварити смачне варення з ківі
Всі ми звикли робити заготовки з наших місцевих овочів і фруктів, які вирощені в нашій країні.
Однак не завжди можна робити смачні десерти тільки з місцевих фруктів та ягід, можна запастися заготовками на зиму і з заморських фруктів. Особливо смачним виходить варення з ківі.
На смак цей фрукт схожий на нашу ягоду аґрус. Крім цього, він дуже корисний, в ньому міститься високий рівень вітамінів, які так потрібні організму особливо в зимовий час.
Але ми сьогодні поговоримо не про його корисні властивості, а про те, як приготувати варення з ківі. Тим більше цей десерт виходить настільки смачним і красивим, що ви потім не зможете від нього відірватися.
Класичний рецепт з фото
Що потрібно для варення з ківі:
- Один кілограм ківі;
- Півтора кілограма цукрового піску.
Рецепт варіння з наочними фото:
- Ківі необхідно очистити від шкірки. У результаті повинна вийти повністю очищена м'якоть;
- М'якоть потрібно нарізати невеликими шматочками або часточками;
- Викладаємо ківі в середню чашку, посипаємо цукром і залишаємо постояти до тих пір, поки не виділиться сік. На це піде приблизно 15-20 хвилин;
- Після цього ставимо ємність на вогонь і відварюємо;
- Всі помішуємо, поки цукровий пісок повністю не розчиниться. Залишаємо кипіти близько 5 хвилин;
- Прибираємо ємність з вогню, наполягаємо близько години;
- Потім знову ставимо на вогонь і розігріваємо;
- Варимо близько 5 хвилин, знімаємо з вогню;
- Наполягаємо близько півгодини;
- Ставимо варення на вогонь і варимо до кипіння. Проварюємо близько 7 хвилин і прибираємо в вогню;
- Поки варення остигає, потрібно підготувати тару зберігання. Баночки обов'язково промиваємо і стерилізуємо;
- Остигле варення розкладаємо по банках і закриваємо кришками;
- Зберігати готове варення слід в холодильнику або льосі.
Варення з ківі і банани
Складові компоненти:
- Ківі – 5 штук;
- Один банан;
- 250 грам цукрового піску;
- 1 маленька ложка желатину;
- ½ Ч. ложки лимонного соку.
Приступаємо до готування варення на зиму:
- Для варення підійдуть плоди ківі середньої твердості, але не дуже тверді;
- Очищаємо від шкірки, в результаті мають бути повністю очищені плоди;
- Розрізаємо на невеликі кружальця, кружечки розрізаємо на 4 частини;
- Банан потрібно хорошою стиглості, очищаємо від шкірки;
- Очищений банан нарізаємо на кружечки, потім кружечки розрізаємо на 4 частини також як і ківі;
- В емальовану ємність засипаємо шматочки ківі і банани;
- Посипаємо все цукровим піском, залишаємо постояти 30 хвилин, щоб фрукти дали сік;
- Далі додаємо туди сік лимона і желатин;
- Ставимо ємність на вогонь, кип'ятити протягом 5-10 хвилин;
- Прибираємо з вогню і настоюють протягом 1 години;
- Як тільки варення охолоне, ставимо його на плиту і готуємо до кипіння. Відварюємо хвилин 5-7;
- Знову знімаємо з плити і залишаємо постояти протягом години;
- Потім знову ставимо на плиту і кип'ятимо. Проварюємо ще хвилин 7;
- Баночки споліскуємо і робимо їх стерилізацію;
- У простерилизованную тару наливаємо остигле варення з ківі і банани, прибираємо в холодильник або льох на зберігання.
Варення з агрусу з ківі
Які компоненти будуть потрібні:
- 700 грам аґрусу;
- Ківі – 3-4 штуки;
- 600-700 грам цукрового піску;
- Трохи листя м'яти.
Як робити варення з агрусу з ківі на зиму:
- Ягоди агрусу ретельно промиваємо, видаляємо всі плодоніжки і сухі палички;
- Ківі потрібно гарненько очистити від шкірки;
- Після цього ягоду і ківі потрібно прокрутити через м'ясорубку. Повинна вийти суміш з середньої консистенції зеленого кольору;
- Засипаємо в суміш цукровий пісок, все перемішуємо;
- Можна додати пакетик желфикса, він зробить варення схожа на желе;
- Ставимо ємність на плиту, розігріваємо і доводимо до кипіння. Проварюємо хвилин 7;
- Потім можна покласти кілька листочків м'яти, вона додасть варенню приємний аромат;
- Проварюємо ще хвилин 10;
- Баночки для варення слід гарненько промити, очистити від бруду і сполоснути прохолодною водою;
- Всі очищені банки потрібно гарненько простерилізувати над парою;
- Після цього розливаємо варення по банках, закручуємо кришками;
- Прибираємо на зберігання в холодильник.
А тут ви знайдете рецепти неймовірно смачних заготовок чорниці з цукром на зиму без варіння.
Далі представляємо вашій увазі способи консервування зеленого горошку на зиму. Вийде набагато смачніше, ніж той, що продається в магазині.
Дієтичний варіант з гарбузом
Що буде потрібно:
- 300 грам гарбуза;
- Ківі – 3-4 штуки;
- 2 апельсина;
- 1 лимон.
Приступаємо до приготування дієтичного варення з ківі з гарбузом:
- Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння. М'якоть перетираємо тертці або ріжемо кубиками;
- Ківі очистити від шкірки, розрізаємо м'якоть на кружечки і їх ріжемо на 4 частини;
- Апельсини промиваємо та нарізаємо на невеликі кубики;
- Лимон промиваємо і ріжемо на кружечки;
- Всі компоненти засипаємо в середню чашку, засипаємо цукром-піском і залишаємо постояти деякий час. Приблизно на 1 годину;
- Ставимо всі компоненти на вогонь і проварюємо до кипіння. Проварюємо 15-20 хвилин;
- Залишаємо стояти 40-60 хвилин до повного охолодження;
- Після цього знову ставимо на плиту і проварюємо 15-20 хвилин;
- Знімаємо з плити і залишаємо стояти до повного охолодження;
- Баночки для варення промиваємо, очищаємо миючим засобом від бруду і знову споліскують;
- Стерилізуємо банки над парою, щоб варення довго зберігалося;
- Викладаємо варення в банки, закриваємо кришкою і прибираємо на зберігання в холодильник.
«П'ятихвилинка» в мультиварці
Для приготування знадобиться наступне:
- 1 кілограм ківі;
- 700 грам цукрового піску;
- Сік лайма чи лимона – 1 велика ложка.
Приступаємо до приготування варення з ківі «П'ятихвилинка»:
- Ківі промиваємо і зчищаємо всю шкірку;
- Нарізаємо м'якоть на невеликі кубики і засипаємо в ємність в мультиварку;
- Засипаємо цукровий пісок, поливаємо соком лайма чи лимона;
- Залишаємо постояти приблизно 40-60 хвилин, щоб ягода пустила сік;
- Далі виставляємо режим варіння і відварюємо ківі протягом 5 хвилин;
- Поки варення остигає, готуємо баночки. Промиваємо їх холодною водою, очистити від бруду содою або миючим засобом. Знову споліскують кілька разів;
- Обов'язково стерилізуйте над парою;
- Готове варення з ківі «П'ятихвилинка» викладаємо в банки, закриваємо кришками;
- Зберігати баночки з ласощами слід в прохолодному місці – в погребі чи холодильнику.
Янтарне ласощі з додаванням полуниці
Які інгредієнти потрібні:
- Ківі – 1 кілограм;
- Свіжа стигла полуниця – 700 грам;
- Банан – 2-3 штуки;
- Цукровий пісок – 1 кілограм 300 грамів;
- Сік лимона – 100 мл;
- Ванільний порошок – 1 ч. ложка.
Як потрібно робити бурштинове варення з ківі та полуниці:
- Ківі промиваємо, зрізаємо з них всю шкірку;
- Нарізаємо м'якоть на невеликі кубики;
- З бананів чистимо шкірку. М'якоть нарізаємо на кубики середньої величини. Поливаємо соком лимона, щоб вони не почорніли;
- Полуницю перебираємо полуницю, прибираємо чашолистки і ретельно промиваємо;
- Промиту ягоду нарізаємо на 4 частини;
- Після цього всі шматочки фруктів пересипаємо в ємність, насипаємо цукор-пісок, ванілін і залишаємо постояти 3-4 години;
- Як тільки з'явитися сік, ставимо ємність на плиту, варимо на середньому вогні;
- Після закипання проварюємо хвилин 15;
- Знімаємо з плити і залишаємо постояти до повного охолодження, приблизно 1 годину;
- Потім знову ставимо на плиту, розігріваємо до кипіння і проварюємо хвилин 15;
- Потім знімаємо з плити, охолодити і ставимо проваритися ще раз протягом 15 хвилин;
- Знімаємо варення з ківі з полуницею з плити, залишаємо остигати;
- Тим часом готуємо банки, промиваємо, стерилізуємо;
- У простерилизованную тару перекладаємо охолоджений десерт, закриваємо кришками;
- Прибираємо на зберігання в прохолодне місце – в льох або холодильник.
Цікаве поєднання з яблуками
Компоненти для приготування варення з ківі і яблук:
- Ківі – 1 кілограм;
- Кисло-солодкі яблука – 1 кілограм;
- Цукор – пів кілограма;
- ½ Лимона.
Приступаємо до готування ласощі на зиму:
- Яблука потрібно ретельно промити, очистити від них шкірку;
- Далі ріжемо яблука на дві частини, вирізаємо розетки з насінням;
- Ківі промиваємо, очищаємо з них шкірку;
- Яблука і ківі нарізаємо невеликими квадратиками;
- Засипаємо фрукти в каструлю, посипаємо цукром , поливаємо соком лимона і залишаємо постояти протягом години, щоб компоненти пустили сік;
- Після цього ставимо ємність на плиту, можна додати трохи водички. Відварюємо до кипіння;
- Після закипання проварюємо хвилин 20;
- Знімаємо з плити і залишаємо постояти до повного охолодження;
- Потім знову проробляємо теж саме 3 рази;
- Поки варення остигає, готуємо банки. Ємності потрібно промити, очистити від бруду, сполоснути і простерилізувати;
- Перекладаємо десерт з ківі і яблук в ємності, закриваємо кришками;
- Зберігати десерт можна в прохолодному місці, наприклад в холодильнику.
Поради та хитрості
Для варення краще всього вибирати ківі середньої стиглості з щільною м'якоттю.
Можна додати пряні трави, горіхи, мак. Ці компоненти додадуть десерту приємний аромат і яскравий смак.
Замість цукру можна покласти коричневий цукор або полити медом.
Варення з ківі – це чудове ласощі, яка скрасить ваше меню. Його можна використовувати для випічки, різних кремів, а також воно стане відмінним доповненням до чаю. Його смак і колір точно не залишить нікого байдужим!