Огірки з кетчупом «Чилі» на зиму в домашніх умовах
Огірки з додаванням в маринад кетчупу «Чилі» приготувати нескладно. Існує кілька варіантів. Це може бути консервація, як зі стерилізацією, так і без неї.
Рецепт огірків, приготованих з кетчупом «Чилі», з'явився зовсім недавно. Але, незважаючи на це, користується вже чималою популярністю.
Крім гострого кетчупу, можна додавати різні приправи, які тільки додадуть страві родзинку.
Мариновані огірки з кетчупом «Чилі» на зиму
Цей рецепт маринування займе чимало часу, але результат себе виправдає прекрасними смаковими якостями продукту.
Список інгредієнтів, які знадобляться для приготування чотирьох літрових баночок огірочків:
- Огірки невеликого розміру в кількості 4 кг;
- Листочки чорної смородини в кількості 16 шт.;
- 24 горошинки перцю;
- Свіжий хрін – 4 шматочка невеликих розмірів;
- Лаврові листочки в кількості 4 шт.;
- Укропные гілки в кількості 4 шт.;
- Суха гірчиця в кількості 2 ч. л..
Для приготування маринаду потрібно:
- 9%-й оцет обсягом 200 мл;
- Кетчуп «Чілі» в кількості 300 г;
- Вода об'ємом не менше 1 л;
- Цукор — 1 склянка;
- Сіль — 2 ст. л.
Метод приготування гострих огірочків з кетчупом «Чилі» на зиму:
- Огірки дуже уважно помити в холодній воді;
- Банки також потрібно ретельно помити;
- Потім в кожну з них викласти листочки чорної смородини – по 4 шт., свіжий хрін – по 1 шматочку, запашний перець – 6 горошин, лавровий лист – по одному, укропные гілки – по одній, суха гірчиця – по половині чайної ложки;
- Після цього викласти в банки огірки. Робити це потрібно так, щоб вільного простору залишалося якомога менше;
- Тепер можна перейти до підготовки маринаду;
- Підготувати ємність, в яку вилити весь обсяг підготовленої води і оцту. Висипати всі кількість підготовленого цукру, кетчупу та солі;
- Довести рідину до кипіння і вилити на огірки. У тому випадку, якщо маринаду буде недостатньо, можна додатково долити окріп;
- Накрити банки спеціальними кришками для консервації;
- Після цього огірки необхідно промаринувати. Для цього потрібно взяти ємність великих розмірів і поставити в неї всі банки з огірками. Налити води в каструлю і поставити на плиту. Стерилізація повинна проходити протягом 20 хвилин на маленькому вогні;
- Дістати банки з ємності і закатати кришки, застосувавши закаточну машинку;
- Перевернути мариновані огірки з кетчупом «Чилі» на зиму кришками до низу і не чіпати до охолодження;
- Для безпечного зберігання потрібно прохолодне і затемнене місце.
Рецепт заготівлі без проведення стерилізації
Цей спосіб дуже невибагливий в приготуванні і займе невелику кількість часу. Для початку необхідно підготувати всі необхідні складові:
- Невеликі огірочки в кількості 2 кг;
- Вода (очищена) об'ємом 1,3 л;
- Кетчуп «Чілі» в кількості 300 г;
- Кам'яна сіль в кількості 2 ст. л.;
- Цукор в кількості 1 ст. л.;
- 9%-ний оцет об'ємом 100 мл;
- 6 горошин чорного перцю;
- 2 шматочка хрону;
- 2 кроповий гілочки;
- 2 часникового зубчики.
Рецепт огірків на зиму з кетчупом «Чилі» без стерилізації поетапно:
- Овочі перебрати, добре промити в прохолодній воді і обрізати трохи з двох сторін. Для того, щоб овочі вийшли хрусткими можна залишити їх у холодній воді температури на деякий час;
- Підготувати банку, обсяг якої повинен становити 3 л. Покласти на дно хрін, часник, кріп, чорний перець;
- Покласти в банку огірки;
- Воду закип'ятити і залити їй овочі в банку. Накрити ємність металевою кришкою і не чіпати протягом 10 хвилин;
- Після закінчення даного періоду вилити воду в ємність і знову довести на плиті до кипіння. Висипати туди сіль, цукор, а також налити оцет. Також необхідно відправити туди кетчуп. Терпляче вимішати і довести отриману рідину до кипіння;
- Вилити до овочів отриманий маринад. Герметично закрити кришкою;
- Розташувати банку «догори ногами» і загорнути в теплу ковдру. Там консервація має повністю охолонути;
- Для зберігання варто створити затемнені і прохолодні умови.
Огірки з кетчупом «Чилі» на зиму, приготування яких виконано за запропонованим рецептом, не потребують стерилізації і зможуть зберігатися на протязі довгого часу.
Дізнайтеся також, як приготувати кетчуп в домашніх умовах на зиму. Навчіться готувати його самостійно і відмовтеся від магазинного аналога з консервантами раз і назавжди!
А тут читайте рецепти салатів із зелених помідорів на зиму. Ось вже точно, пікантні заготовки!
Ніжне яблучне пюре на зиму можна заготовити дуже просто, достатньо відкрити статтю і слідувати інструкціям з підказками.
Засолювання хрумких огірків з кетчупом «Махеев-чилі» на зиму
У цьому рецепті використовується кетчуп торгової марки «Махеев». Завдяки йому, огірочки виходять дуже ароматними і хрусткими.
Для приготування знадобиться:
- Огірки в кількості 4,5 кг;
- 4 часникового зубчики;
- Одна сушена гвоздика;
- 5 горошин чорного перцю;
- Одна кропова гілка.
Для того щоб приготувати маринад, потрібно:
- Вода об'ємом 3 л;
- Кетчуп «Махеев-лечо» в кількості 500 м;
- Кетчуп «Махеев-чилі» в кількості 500 м;
- Цукор в кількості трьох склянок;
- Сіль у кількості шести столових ложок;
- Три склянки оцту 9%-го.
Поетапне приготування смачних огірків на зиму:
- Всі підготовлені спеції розкласти по підготовленим банкам. Часник для цього попередньо очистити і порізати на пластинки;
- Також розкласти в банки вимиті огірочки;
- Приступити до безпосередньої підготовки маринаду. Для цього в ємність виливається вода, до якої додаються всі складові, підготовлені саме для цього маринаду. Довести отриману рідину до кипіння і вилити в розкладені по ємностей огірки;
- Накрити банки кришками для закочування і простерилізувати. Це можна зробити на плиті або в духовці. Для літрових банок потрібно стерилізація протягом 10 хвилин, для банок, обсяг яких становить 0,5 л – протягом п'яти хвилин;
- Герметично закрити кришками, застосувавши спеціальну машинку для загортання, а потім накрити будь теплою тканиною і залишити до повного охолодження.
Можна скоротити і спростити процес консервування, вибравши рецепт для огірочків без проведення стерилізації. Все залежить від переваги господарок.