Як зробити малосольні огірки в пакет
Приготування малосольних огірків по більшості рецептів вимагає тривалого часу. Середній період готування займає приблизно від однієї до трьох діб.
Але ці рецепти підкажуть вам, як приготувати такі огірки за короткий часовий проміжок (може бути за 5 хвилин, 1 год, 2 години). Це зовсім недовго. Існує чимала кількість варіантів приготування «швидких» малосольних огірочків. Починаємо готувати!
Класичний рецепт
Класичні малосольні огірки в пакет готуємо сухим методом. Особливо підходить такий спосіб приготування для пікніків і дачного відпочинку.
Складові:
- Невеликих розмірів огірки – 1 кг;
- Сіль – 1 столова ложка;
- Чорний перець горошком;
- Лавровий лист;
- Паприка;
- Часник – 2 зубки;
- Пакет на застібці (поліетиленовий пакет);
- Зелень: кріп, смородиновий і вишневий лист, гілочки розмарину, корінь або лист хрону, листя базиліка, листя дуба.
Нарізаємо зелень (зручно ножицями) і кладемо в пакет. Букет формуємо за бажанням. Обов'язковим інгредієнтом є кріп.
Поміщаємо в пакет овочі, солимо, додаємо перець горошком, пасеровану (або видавлений через землянку) часник, паприку, лавровий лист.
Струшуємо пакет, рівномірно розподіляючи складові.
Потім застібаємо (зав'язуємо) та 1 годину чекаємо.
Можна дегустувати!
Залишилися овочі кладемо в контейнер, накриваємо дрібно порізаною зеленню і додаємо часник.
При використанні парасольок кропу отримуємо більш насичений аромат.
Ємність з овочами покласти в холодне місце на 2 години.
Малосольні огірки в пакет: швидкий рецепт за 5 хвилин
Цей рецепт підійде найбільш нетерплячим. Час приготування апетитних, пахнуть часником і зеленню, овочів становить лише 5 хвилин.
Інгредієнти:
- Половина кілограма невеликих огірків;
- Кілька зубків часнику;
- Половина чайної ложки солі (краще дрібного калібру);
- Зелень (смородиновий лист, кріп, салатні листя, петрушка, хрін).
Починаємо готувати швидкі малосольні огірки в пакет. Спочатку ретельно вимиваємо огірки, обрізаємо кінчики. Далі ріжемо овочі уздовж на чотири частини і посипаємо сіллю.
У випадку достатньої кількості часу, огірки також ріжемо, але перед цим замочуємо їх на 30 хвилин або 1 годину. За цей час вони стануть хрусткими, з них піде гіркоту.
Коли занадто гіркі овочі, то краще їх залишити вимочуватися в холодній воді до двох годин. Бажано воду міняти кожні 30 хвилин.
Не кладемо шматочки огірків в посуд, а поміщаємо в пакет (бажано, на змійці). Для маринаду вибираємо зелень (листя смородини, кріп, салат, петрушка, листя хрону), миємо її, нарізаємо дрібно. Часник чистимо, раздавливаем або ж дрібно пасеруємо.
Поліетиленовий пакет наповнюємо часником, зеленню. За бажанням, насипаємо приправи. Далі застібаємо (зав'язуємо) пакет, не залишаючи в ньому повітря.
Потім струшуємо, рівномірно розміщуючи по пакету всі інгредієнти. 3-5 хвилин – і можна ласувати.
Коли є час, то кладемо пакетик в холодильник досаливаться. Це дозволить малосольні огірки просочитися ароматом зелені.
Кілька разів дістаємо його і струшуємо. Подаємо малосольні овочі, не очищаючи зелень.
Сподіваємося, вам сподобається!
Про те, як ще можна замаринувати помідори на зиму, читайте тут. Вибирайте рецепт за душі і готуйте!
Вродила червона смородина в городі? Відмінно! Тут ви можете ознайомитися з рецептами варення з неї.
Як зробити закуску з часником швидкого приготування
Любите гостре, часничок? Тоді вам обов'язково варто спробувати приготувати цей рецепт малосольних огірків з часничком швидкого приготування.
Інгредієнти:
- Свіжі, невеликих розмірів огірки (можна, корнішони) – 2 кг;
- Сіль – 2 ст. л.;
- Часник – 1 головка;
- Кріп – 200 гр.
Тепер докладніше про те, як зробити огірки малосольні швидкого приготування з часником в пакеті. Промиваємо під проточною водою овочі. Далі зрізаємо з обох сторін кінчики (прибираємо нітрати). Використовуємо повністю гілочки кропу.
Беремо пакет (бажано, на змійці) і наповнюємо його кропом і овочами. Потім посипаємо сіллю (краще великого розміру). Трусимо пакет, рівномірно розподіляючи сіль. Чистимо головку часнику. Нарізаємо його пластинами і відправляємо в пакет з овочами.
Зав'язуємо (застібаємо) його і знову трусимо. Потім кладемо на сонці. Середній час готування становить дві години. Але чим тепліше, тим швидше будуть готові огірки в пакет малосольні з часником. При подачі овочі промити від солі.
Рецепт гострих малосольних огірків в пакеті за 2 години
Захотілося малосольних огірків гострих? Невеликі зусилля і хрусткі, ароматні овочі у вас на столі! Приступимо.
Нам знадобиться:
- 500-600 гр. невеликих (наприклад, корнішонів) огірків;
- 1 столова ложка солі;
- 1 столова ложка цукру;
- Кілька зубків часнику – 3-4;
- Пучок кропу;
- Перець горошок – 4-5 шт.;
- Червоний перець – чверть стручка;
- Лавровий лист – 1-2 шт.;
- Зелень, прянощі: аніс, смородинові і вишневі листя, кмин, розмарин, хрін (коріння, листя), гвоздика, базилік.
Отже, як зробити малосольні огірки в пакет за пару годин? Моєму невеликого розміру овочі, замочуємо їх у воді (10-15 хвилин). Чистимо часник. Моєму кріп, гострий перець, відрізаємо четверту частину перцю. Беремо поліетиленовий пакет зі змійкою.
Насипаємо в нього кріп, різноманітну зелень (за бажанням) часник, овочі, перець горошок, лаврове листя.
Крім цього, різні трави мають вітамінами. Додаємо цукор, сіль, червоний перець.
Якщо пакет на змійці, то застібаємо його, попередньо випустивши повітря. В іншому випадку, зав'язуємо вузол. Струшуючи, розподіляємо рівномірно всі складові. Кладемо пакет на 2 години в холодильник.
Приємного апетиту!
Корисні поради
Приготування малосольних огірочків в пакеті має свої секрети:
- Більш тривалий соління — більш насичений пряний аромат овочів;
- Спекотніше температура на кухні — процес соління йде швидше;
- Чим менше розмір овочів, тим більше вони швидко засолюються;
- Для отримання хрумких огірків необхідно потримати їх у холодній воді;
- Слабосоленые огірки готуються 3 способами: за допомогою гарячого іл холодного розсолу; готування овочів у власному соку; сухий спосіб;
- Використовуйте не гладкі, а пухирчасті овочі;
- Дефектні частини овочів потрібно видалити;
- Вибір огірків однакового розміру забезпечить рівномірну засолку;
- Обрізання кінців овочів прибирає з них нітрати і прискорює засолку;
- Занадто щільна укладання веде до втрати хрускоту овочів;
- Щоб овочі засолились швидше, можна виделкою або зубочисткою зробити проколи;
- Особливий смак огірків надають дубовий лист, парасолька анісу;
- Рекомендована зелень для соління: парасольку кропу, хрін, смородиновий і вишневий лист. Смородиновий лист надає овочам хрусткость і аромат, хрін – характерний смак і запах;
- Пересолені огірки потрібно покласти в холодну воду на 12 годин;
- Якщо використовувати парасольки кропу, то аромат буде більш яскраво вираженим;
- Додавши трохи яблука, чорної або червоної смородини, ви додасте малосольні огірки в пакет кислинку;
- Одним з кращих сортів огірків для соління є «Ніжинський» Також можна використовувати сорти: «Паризький корнішон», «Моравський корнішон»;
- Дрібну, йодовану сіль не рекомендується використовувати для соління, тому що огірки в пакеті можуть стати м'якими;
- Вертикальне укладання сприяють рівномірному соління;
- Заміною поліетиленового пакета може бути пластиковий контейнер.
Методів засолювання огірків існує дуже багато. Тому кожен може вибрати найбільш підходящий по часу і бажаним інгредієнтів.