Як зварити джем абрикосовий
Абрикосовий джем легко приготувати, а головне, дуже швидко.
Проблем не виникне навіть у молодої господині.
Абрикосовий джем в домашніх умовах: рецепт з фото
Інгредієнти:
- Лимон;
- Цукор — 1кг 800 г;
- Абрикоси — 2 кг.
Посуд:
- Каструля;
- Сито;
- М'ясорубка;
- Деко;
- Лопаточка, щоб вчасно помішувати джем;
- Банки з кришками для консервації.
Тепер розберемо детальніше, як приготувати абрикосовий джем в домашніх умовах. Для початку беремо абрикоси і промиваємо їх в прохолодній воді. Потім акуратно робимо ножем надріз по поглибленню та розкривати їх, відразу прибираючи кісточки.
Далі є 2 варіанти розвитку подій.
Варіант 1
Беремо каструлю і кладемо в неї наші половинки, заливаємо водою.
Так, щоб вони були злегка покриті їй. Ставимо на вогонь і чекаємо, поки вони розм'якшаться.
Коли абрикоси закиплять, почніть поступово додавати цукор, при цьому добре розмішуючи масу. Тепер беремо лимон, добре помивши перед цим, і розрізаємо ножем на дві половини, нам знадобиться лише одна. Вичавлюємо з нього сік в каструлю з абрикосами.
Переставляємо каструлю з вмістом на середній вогонь і варимо протягом півтора годин, обов'язково помішуючи, щоб маса була однорідною.
Після цього ласощі можна вважати готовим.
Розливаємо його по банках, остуджуємо і ставимо на зберігання в холодильник.
Варіант 2
Абрикоси пропускаємо через м'ясорубку. Потім беремо каструлю, кладемо в неї отриману масу і заливаємо водою так, щоб вона була ледве-ледве покрита нею. Варимо, постійно помішуючи і додаючи потроху цукор.
Видавлюємо сік половини лимона над каструлею, потім гарненько перемішуємо і продовжуємо варити ще близько години. Готово! Переливаємо абрикосовий джем в банки, остуджуємо і відставляємо подальше місце зберігання.
Рецепт приготування на зиму
Інгредієнти:
Посуд:
- Каструля;
- Сито;
- М'ясорубка;
- Деко;
- Лопаточка, щоб вчасно помішувати джем;
- Банки з кришками для консервації.
Як же зварити абрикосовий джем на зиму? Почнемо по порядку. Добре промиваємо абрикоси, потім розділяємо їх на половинки, обов'язково прибираємо кісточку. Тепер викладаємо половинки на деко і даємо їм просохнути. Далі діємо по одному з наведених нижче способів.
Спосіб 1
Пропускаємо абрикоси через м'ясорубку, потім засипаємо їх цукром. Перед цим треба цукор додати трохи желатину. Тепер засипану масу необхідно залишити приблизно на 7-8 годин.
Коли пройде час, поставимо її на повільний вогонь, потім дочекаємося, поки вона закипить, і дамо їй проваритися 10 хвилин. Тепер наливаємо гарячий абрикосовий джем в банки і закочує їх кришками.
Спосіб 2
Очищені від кісточок плоди абрикоса пропускаємо через м'ясорубку, далі додаємо цукор. Доводимо масу до кипіння і після цього проварюємо суміш ще приблизно 20-30 хвилин.
Беремо картопляний крохмаль і додаємо в суміш 3-4 столові ложки.
Потім знову ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння.
Готовий абрикосовий джем на зиму розливаємо по банках.
В зимовий період ви будете насолоджуватися його чудовим смаком!
А тут читайте про те, як зварити желеподібне варення з чорної смородини на зиму.
Хрусткі мариновані патисони — відмінна закуска до столу! Завітайте сюди і ви навчитеся робити заготовки на зиму.
Поради зайвими не будуть
Якщо ви плануєте робити джем не скоро, то краще купувати тверді абрикоси, потім вони все одно в процесі варіння стануть м'якими.
Не переборщити з водою, інакше у вас вийде компот.
Якщо ж ви все-таки переборщіть, то не варто засмучуватися, просто проваріть масу ще якийсь час, щоб випарувати воду.
Також для густоти можна використовувати додатково желатин.
За бажанням можна додати мигдаль. Він зробить смак більш цікавим. Для цього перед приготуванням необхідно покласти мигдаль в ємність і залити окропом. Почекати 5-10 хвилин і очистити його від шкірки. Потім під час приготування ласощів просто додати мигдаль до абрикосам.
Щоб у джему був більш яскравий колір, не знімайте з абрикосів шкірку, саме вона надає йому насиченість.