Як смачно приготувати макарони з куркою
Макаронні вироби з додаванням різних сортів м'яса або фаршу, соусів і підливи – відмінний варіант швидкого ситної вечері. Прообраз цієї страви в радянські часи називався макаронами по-флотськи.
Основною його перевагою була доступність компонентів, тому широке поширення воно набуло в часи війни, коли з їжею було важко, а солдат необхідно було нагодувати ситної їжею.
Зараз це блюдо облагородили, стали робити з макаронів і м'яса запіканки, а до них — різні вершкові, томатні, грибні соуси. Та використовують не фарш або консервовану тушонку, а свіже підсмажене або відварне м'ясо.
Але знаючи деякі хитрощі і тонкощі досвідчених кулінарів, ви і самі зможете приготувати макарони з куркою, причому дуже смачно і гідно похвали.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Ріжки - | 600 г |
Куряче філе - | 350 г |
Печериці - | 150 г |
Прованські трави - | упаковка |
Сметана - | 100 мл |
Сир - | 120 г |
Зелень - | пучок |
Сіль - | за смаком |
Оливкова олія - | 2 ст. л. |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 161 Ккал |
Це блюдо володіє хорошим балансом полісахаридів борошна і білків нежирного м'яса. Якщо використовувати справжні італійські макарони, то рецепт приготування цієї страви буде цілком дієтичним.
Розглянемо рецепт приготування з фото. На невеликі шматочки розбираємо помытое і просушену куряче м'ясо.
Нагріваємо олію оливкову олію в сотейнику і підсмажуємо до повної готовності з додаванням приправ і солі до філе. Постійно помішуємо, щоб не пригоріла курка. Перекладаємо на тарілку.
Гриби обмиваємо, чистимо разом з цибулею і шаткуємо дрібними кубиками, підсмажити.
Коли волога повністю випарується, додаємо м'ясо, сметану, подрібнену зелень і протушиваем п'ять – сім хвилин.
Відварюємо макарони. Зливаємо на друшляк, промешиваем ложкою, щоб вийшла вся рідина. Викладаємо на велике блюдо, зверху – гриби з м'ясом і соусом. Притрушиваем сиром, тертим – і можна сідати їсти.
Можна готові макарони відразу занурити в сковороду, перемішати і прямо туди підсипати сир.
Приготування вечері в мультиварці
Якщо необхідно швиденько зготувати вечерю, і ще чекає сила-силенна справ, дістаньте продукти, закладіть в домашній електроприлад і запустіть готуватися, а самі займайтеся іншими питаннями. Так у вас вийде зробити все відразу.
Макарони з куркою включають в себе такі компоненти:
- Перець солодкий – 2 шт.;
- Цибуля – 1 шт.;
- Куряча грудина – 2 шт.;
- Приправи – за смаком;
- Курячий бульйон — 1 л;
- Макарони – 250 г;
- Сіль – за смаком;
- Нерафінована олія – 2 ст. л.
Приготування: 50 хвилин.
Калорійність: 173 Ккал/ 100 р.
Охолоджене м'ясо шаткуємо на тонкі смужки.
Запускаємо агрегат на функцію випікання, наливаємо олію нерафіновану і готуємо куряче філе. Моєму овочі, шаткуємо цибулю півкільцями.
Вирізаємо в перці серединку, вытрушиваем насіння і рубаємо соломкою.
Підкладаємо до м'яса, промешиваем силіконової лопаткою і підсмажуємо п'ятнадцять хвилин.
Підсолюємо, додаємо спеції і макарони, перемішуємо, вливаємо раніше приготований курячий бульйон і готуємо на функції плов сорок хвилин, герметично закріпивши кришку приладу.
Страва вийде ситним, смачним, і що дійсно радує – приготованим практично без особистої участі.
Курка з макаронами у вершковому соусі на сковороді
Макарони з вершковим соусом завжди виходять більш ніжними і шовковистим. Блюдо практично тане в роті. Але не втрачайте, що соус необхідно додавати перед подачею, щоб не раскисло блюдо.
Компоненти:
- Бантики (різновид макаронів) – 400 г;
- Часник – 2 зубки;
- Куряче м'ясо – 200 г;
- Перець – кілька щіпок;
- Італійські трави – 1 ч. л.;
- Сіль – за смаком;
- Вершки жирні – 150 мл;
- Вода очищена – 3 л.;
- Оливкова олія – 1 ст. л;
- Сир -100 г;
- Вершкове масло – 100 р.
Приготування: 50 хвилин.
Калорійність: 167 Ккал/ 100 р.
Часник чистимо, розрізаємо ножем і кладемо в масло оливкове на сковороду, підсмажуємо пару хвилин. Контролюйте щоб він не згорів, інакше з'явиться гіркий присмак, а нам треба отримати часникове масло. Дірявим ложкою виймаємо залишки часнику.
Виливаємо в сковороду охолоджені вершки, сир тертий і вимішуємо, поки він весь не розтопиться. М'ясо обробляємо на кубики розміром півтора на два сантиметри. Підсмажуємо його на олії в сковороді.
Коли з'явиться золота скоринка, вливаємо вершково-сирний соус, італійські трави, сіль і все протушиваем п'ятнадцять хвилин під закритою герметично кришкою на мінімальному вогні.
Макарони-бантики варимо воді, дотримуючись рекомендацій на упаковці. Відкидаємо на сито, даємо добре стекти. Підкладаємо масло, розмішуємо і розподіляємо по тарілках. Зверху рясно поливаємо соусом і накладаємо м'ясо.
Запіканка в духовці
Компоненти:
- Макарони «вчорашні» – скільки є;
- Куряча грудина – 1 шт.;
- Яйця – 2 шт.;
- Молоко – 200 мл;
- Сметана – 3 ст. л.;
- Масло рослинне – 2 ст. л.;
- Сіль – за смаком;
- Сир – 80 г;
- Цибуля – 1 шт.
Приготування: 80 хвилин.
Калорійність: 178 Ккал/ 100 р.
У підсоленій воді відварюємо хвилин двадцять курячу грудку, виймаємо з бульйону, остуджуємо і подрібнюємо кубиками. За таким же принципом очищену цибулю шаткуємо.
В розігрітій сковорідці підсмажуємо на олії рослинній підготовлені продукти, щоб вони мали красивий коричневий колір.
Форму для запікання промазуємо маслом, викладаємо макарони. Якщо у вас їх багато, то можна зробити накласти кілька шарів, якщо ні, то робіть в один. На них розподіляємо цибульно-курячу засмажку.
Збиваємо молоко, яйця, перець, сіль і сметану. Коли вийшла однорідна маса, заливаємо нашу запіканку, притрушиваем сиром і ставимо готуватися в електроприлад на півгодини.
Готову страву покриється коричневою кіркою. Прикрасьте його гілочками зелені.
Дізнайтеся, як смачно приготувати стейк з сьомги. Виявляється, ця риба не тільки корисна, але і не так вже складна в приготуванні.
Хочете навчитися готувати манти? Багато господинь буквально відмахуються від цього блюда. Даремно! У цій статті наші кулінари підкажуть, як все робити правильно.
Швидкі пампушки на кефірі — випічка простіше простого. Рецепти неодмінно варто запам'ятати.
Підлива з курячого м'яса
Будь-яке блюдо з борошняних виробів вийде удвічі смачніше, якщо зверху полити свіжоприготованою підливою з курки. Готувати її досить просто, та й по бюджету теж недорого.
Компоненти:
- М'ясо курки – 200 г;
- Паста томатна – 3 ст. л.;
- Очищена Вода – 1.5 склянки;
- Часник – 2 зубки;
- Цибуля – 2 шт.;
- Морква – 1 шт.;
- Борошно – 2 ст. л.;
- Сіль, приправи – за смаком;
- Олія соняшникова – 4 ст. л.
Приготування: 30 хвилин.
Калорійність: 64 Ккал/ 100 р.
Спершу потрібно зайнятися м'ясом. Вимиваємо, висушуємо і розрізаємо його на шматочки, прогріваємо масло і підсмажуємо. Чистимо цибулю і морквину, під водою вимиваємо і соломкою шаткуємо. В кип'яченою воді розвести томатну пасту.
Підсмажуємо овочі в окремому сотейнику. Коли вони стануть рум'яними, вливаємо томатну заправку і підсипаємо борошно. Всі відразу ж промешиваем, щоб не утворилося борошняних грудок.
Зменшуємо полум'я, постійно вимішуючи, готуємо овочеву засмажку. Коли маса стане густіти, підкладаємо видавлений через прес часник і куряче м'ясо. Додаємо приправи і доготавливаем всю підливу ще вісім хвилин.
Така підлива з курки до макаронів може зберігатися в харчовому контейнері кілька днів в холодильнику.
Підказки кулінарів
- Перед приготуванням підливи рекомендується м'ясо промаринувати двадцять хвилин в соусі, так воно збереже більше смаку при термічній обробці;
- Якщо підлива вийшла густий, можна розбавити її водою кип'яченої;
- Для приготування курки з макаронами не обов'язково застосовувати тільки філе. Підійдуть будь-які частини цієї птиці;
- Щоб у підливі не з'явилося грудок, розведіть її спочатку в малому обсязі бульйону або води, а потім вилийте в загальну масу;
- Якщо не виявилося під рукою томатного соусу, його можна замінити вершками, сметаною або свіжими помідорами, пропущеними через блендер;
- До макаронів з куркою чудово підходять такі спеції, як кардамон, базилік, кріп, петрушка, часник;
- Для вершкового соусу беріть виключно свіжі вершки. Вливайте їх в самому завершенні приготування і тримайте до кипіння, вони просто згорнуться;
- Якщо вчорашні макарони перетворилися в ком, розігрійте їх з шматочком вершкового масла в мікрохвильовці. Тільки після цього закладаємо в жаровню;
- Борошно в підливці можна замінити картопляним крохмалем;
- Для цієї страви не годяться вироби швидкого приготування, вони швидко перетворяться на кашу під впливом гарячого м'яса і соусу.
Приємного апетиту!