Як приготувати свинину по-царськи
Якщо набридли одноманітні страви і хочеться чогось незвичайного, але в той же час смачного і ситного, то свинина по-царськи буде відмінним варіантом. Це частування точно не залишить нікого байдужим, особливо рада буде чоловіча половина вашого будинку.
Зробіть свято своїм домочадцям і обов'язково сготовьте це блюдо. А наступні рецепти будуть вам як раз, як не можна, до речі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Свинина - | 1 кілограм |
Сирний скибочку - | 250 грам |
Цибульні головки - | 2 штуки |
Помідори - | 2 штуки |
Картопля - | 2 штуки |
Сметана - | 1 склянка |
Оливкова олія - | трохи |
Сіль - | трохи |
Чорний перчик у меленому вигляді - | за смаком |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 282 Ккал |
Як потрібно робити свинину по-царськи? Розглянемо рецепт з фото:
- Свиняче м'ясо необхідно ретельно обполоснути прохолодною водою, якщо є шкурка, то її потрібно зрізати;
- Промиту свинину трохи просушуємо і розбираємо на порційні шматочки;
- Шматочки можна трохи відбити кухонним молоточком;
- Далі м'ясо обсипаємо сіллю і чорним меленим перцем, залишаємо маринуватися на 1 годину;
- Головки цибулі очищаємо і нарізаємо кільцями;
- Сирок потрібно розтерти до дрібної стружки;
- Помідори промиваємо та нарізаємо кружечками;
- Картопля очищаємо, промиваємо і трьом дрібної теркою;
- Форму для запікання або на деко збризкуємо оливковою олією;
- Далі розкладаємо на змащену поверхню промариновані шматочки м'яса;
- Поверх м'яса кладемо кільця цибулі рівномірним шаром;
- Далі викладаємо протерту картоплю. Підсолюємо і перчимо;
- Зверху картоплі кладемо помідорні кружечки;
- Заливаємо все сметаною;
- Ставимо деко в розпечену духовку до 180 градусів;
- Випікаємо протягом 60 хвилин;
- Через 50 хвилин все посипаємо протертим сиром.
Рецепт приготування м'яса в шубці
Що буде потрібно:
- Свинина – 500 грам;
- Дві цибулини;
- Сир — шматочок на 100 грам;
- Гриби білі – 150 грам;
- 150 грам лисичок;
- 150 грам шампіньйонів;
- Півсклянки домашньої сметани;
- Пару великих ложок вершків;
- Рослинна олія;
- Трохи солі і чорного меленого перцю.
Час готування – 120 хвилин.
Рівень калорійності – 275.
Як зробити:
- Свинину потрібно гарненько сполоснути під холодною водою, при необхідності зрізати непотрібні елементи – шкурка, прожилки, плівки;
- Промите м'ясо обсушуємо і розбираємо невеликими шматками, приблизно повинно вийти 4-5 шматків;
- Посипаємо шматочки перцем і сіллю з усіх боків;
- Якщо шматочки занадто товсті, їх можна відбити кухонним молоточком;
- Перекладаємо м'ясо в чашку і прибираємо в холодильник. Залишаємо маринуватися на 1 годину;
- Гриби трьох видів гарненько промиваємо, очищаємо від бруду;
- Промиті гриби нарізаємо пластинками або невеликими скибочками. Засипаємо їх у чашку і перемішуємо;
- Очищаємо цибулини від лушпиння, ріжемо дрібненькими квадратиками;
- Далі ставимо на плиту сковорідку, підливаємо трохи рослинного масла і залишаємо прогріватися;
- У прогріте масло висипаємо гриби разом з цибулею, підсолюємо і засмажуємо хвилин 15. Періодично інгредієнти перемішуємо;
- Після цього заливаємо все сметаною і вершками, все добре перемішуємо. Залишаємо тушкуватися на 5 хвилин;
- Готовий соус з грибами і цибулею знімаємо з плити і залишаємо остигати;
- Потім виймаємо з холодильника промаринованную свинину;
- Змащуємо деко олією з усіх сторін;
- Розкладаємо на деко шматочки м'яса;
- Заливаємо все соусом з грибів;
- Прибираємо все в розігріту духовку до 180 градусів і запікаємо приблизно 1 годину;
- Хвилин за 10 до готовності перетираємо сир в дрібну соломку і висипаємо його зверху;
- Готове м'ясо витягуємо з духовки і ставимо на стіл з гарніром з овочів.
Про те, як спекти пиріг з лаваша з фаршем в духовці, ви можете дізнатися на сторінках нашого кулінарного онлайн-журналу.
У наступній статті ви знайдете вишукану добірку з рецептами салатів з червоної риби.
Готували ви коли-небудь млинці на кефірі з окропом? Тут ви знайдете відповідні рецепти. Це, виявляється, так просто!
Свинина по-царськи в мультиварці
Що знадобиться:
- Півкіло свинячого м'яса;
- Гриби – 200 грам;
- Картопляні бульби – 4 штуки;
- Цибуля – 2 головки;
- Сирний скибочку на 200 грам;
- Консервований ананас – 100 грам;
- Маслини — 100 грам;
- Сіль;
- Трохи чорного меленого перцю;
- Духмяний перець в горошинах – 7-8 штучок;
- Спеції на свій смак;
- Склянка сметани або майонезу.
Тривалість приготування – 2 години.
Зміст калорій – 287.
Як робити:
- М'ясо промиваємо прохолодною водою, видаляємо шкірку, плівки, прожилки;
- Просушуємо свинину і нарізаємо невеликими скибочками;
- Картоплю чистимо, споліскують і рубаємо невеликими скибочками;
- Шматочки м'яса посипаємо сіллю, перцем, спеціями і маринуємо близько 1 години;
- Гриби промиваємо, зчищають бруд і ріжемо невеликими шматочками або пластинками;
- Цибулю очищаємо від лушпиння, шаткуємо дрібними квадратиками;
- У чашку мультиварки підливаємо масло і ставимо режим «Смаження» на 20 хвилин;
- Засипаємо в прогріте олія гриби, підсолюємо і засмажуємо приблизно 10 хвилин;
- Далі засипаємо цибулю, перемішуємо і засмажуємо хвилин 5;
- Заливаємо сметаною і тушкуємо хвилин 5;
- Далі викладаємо соус в чашку;
- Змащуємо ємність мультиварки олією з усіх сторін;
- Промариновані шматочки м'яса викладаємо в каструлю, зверху кладемо шматочки картоплі;
- Мариновані ананаси нарізаємо невеликими шматочками і також кладемо в каструлю до інших компонентів;
- Заливаємо все соусом з грибами і цибулею;
- Шматочок сиру натираємо дрібною стружкою, маслини ріжемо кружальцями. Маслини викладаємо зверху соусу, поки сир не кладемо;
- Вибираємо режим «Випічка», ставимо час 1 годину і залишаємо випікатися;
- Через 50 хвилин приготування посипаємо все тертим сиром;
- Готуємо до звукового сигналу. Потім подаємо на стіл з гарніром з овочів, відвареного рису або спагетті.
Поради кулінарів
Для приготування краще всього використовувати вирізку, ця частина швидше готується і виходить дуже м'якою і соковитою.
Також додатково можна додати порубаний часник і зелень, ці компоненти в процесі випікання додадуть аромат і соковитість.
Небажано відразу посипати все тертим сиром, тому що в процесі випікання він може підгоріти і зверху утворюється темна скоринка. Найкраще його викладати хвилин за 5-10 до готовності страви.
Свинина по-царськи – це досить складне в приготуванні блюдо, але зате воно виходить відмінним. Дійсно варто попрацювати заради такого ласощі. А ваші рідні будуть від нього в захваті.