22 март 2019 1 091

Як приготувати свинину по-царськи

Якщо набридли одноманітні страви і хочеться чогось незвичайного, але в той же час смачного і ситного, то свинина по-царськи буде відмінним варіантом. Це частування точно не залишить нікого байдужим, особливо рада буде чоловіча половина вашого будинку.

Зробіть свято своїм домочадцям і обов'язково сготовьте це блюдо. А наступні рецепти будуть вам як раз, як не можна, до речі.

Свинина по-царськи у духовці
Інгредієнти Кількість
Свинина - 1 кілограм
Сирний скибочку - 250 грам
Цибульні головки - 2 штуки
Помідори - 2 штуки
Картопля - 2 штуки
Сметана - 1 склянка
Оливкова олія - трохи
Сіль - трохи
Чорний перчик у меленому вигляді - за смаком
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 282 Ккал

Як потрібно робити свинину по-царськи? Розглянемо рецепт з фото:

  1. Свиняче м'ясо необхідно ретельно обполоснути прохолодною водою, якщо є шкурка, то її потрібно зрізати;
  2. Промиту свинину трохи просушуємо і розбираємо на порційні шматочки;
  3. Шматочки можна трохи відбити кухонним молоточком;
  4. Далі м'ясо обсипаємо сіллю і чорним меленим перцем, залишаємо маринуватися на 1 годину;
  5. Головки цибулі очищаємо і нарізаємо кільцями;
  6. Сирок потрібно розтерти до дрібної стружки;
  7. Помідори промиваємо та нарізаємо кружечками;
  8. Картопля очищаємо, промиваємо і трьом дрібної теркою;
  9. Форму для запікання або на деко збризкуємо оливковою олією;
  10. Далі розкладаємо на змащену поверхню промариновані шматочки м'яса;
  11. Поверх м'яса кладемо кільця цибулі рівномірним шаром;
  12. Далі викладаємо протерту картоплю. Підсолюємо і перчимо;
  13. Зверху картоплі кладемо помідорні кружечки;
  14. Заливаємо все сметаною;
  15. Ставимо деко в розпечену духовку до 180 градусів;
  16. Випікаємо протягом 60 хвилин;
  17. Через 50 хвилин все посипаємо протертим сиром.
Готове м'ясо подаємо в гарячому вигляді з гарніром з відвареного рису або спагетті.

Рецепт приготування м'яса в шубці

Що буде потрібно:

  • Свинина – 500 грам;
  • Дві цибулини;
  • Сир — шматочок на 100 грам;
  • Гриби білі – 150 грам;
  • 150 грам лисичок;
  • 150 грам шампіньйонів;
  • Півсклянки домашньої сметани;
  • Пару великих ложок вершків;
  • Рослинна олія;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю.

Час готування – 120 хвилин.

Рівень калорійності – 275.

Як зробити:

  1. Свинину потрібно гарненько сполоснути під холодною водою, при необхідності зрізати непотрібні елементи – шкурка, прожилки, плівки;
  2. Промите м'ясо обсушуємо і розбираємо невеликими шматками, приблизно повинно вийти 4-5 шматків;
  3. Посипаємо шматочки перцем і сіллю з усіх боків;
  4. Якщо шматочки занадто товсті, їх можна відбити кухонним молоточком;
  5. Перекладаємо м'ясо в чашку і прибираємо в холодильник. Залишаємо маринуватися на 1 годину;
  6. Гриби трьох видів гарненько промиваємо, очищаємо від бруду;
  7. Промиті гриби нарізаємо пластинками або невеликими скибочками. Засипаємо їх у чашку і перемішуємо;
  8. Очищаємо цибулини від лушпиння, ріжемо дрібненькими квадратиками;
  9. Далі ставимо на плиту сковорідку, підливаємо трохи рослинного масла і залишаємо прогріватися;
  10. У прогріте масло висипаємо гриби разом з цибулею, підсолюємо і засмажуємо хвилин 15. Періодично інгредієнти перемішуємо;
  11. Після цього заливаємо все сметаною і вершками, все добре перемішуємо. Залишаємо тушкуватися на 5 хвилин;
  12. Готовий соус з грибами і цибулею знімаємо з плити і залишаємо остигати;
  13. Потім виймаємо з холодильника промаринованную свинину;
  14. Змащуємо деко олією з усіх сторін;
  15. Розкладаємо на деко шматочки м'яса;
  16. Заливаємо все соусом з грибів;
  17. Прибираємо все в розігріту духовку до 180 градусів і запікаємо приблизно 1 годину;
  18. Хвилин за 10 до готовності перетираємо сир в дрібну соломку і висипаємо його зверху;
  19. Готове м'ясо витягуємо з духовки і ставимо на стіл з гарніром з овочів.

Про те, як спекти пиріг з лаваша з фаршем в духовці, ви можете дізнатися на сторінках нашого кулінарного онлайн-журналу.

У наступній статті ви знайдете вишукану добірку з рецептами салатів з червоної риби.

Готували ви коли-небудь млинці на кефірі з окропом? Тут ви знайдете відповідні рецепти. Це, виявляється, так просто!

Свинина по-царськи в мультиварці

Що знадобиться:

  • Півкіло свинячого м'яса;
  • Гриби – 200 грам;
  • Картопляні бульби – 4 штуки;
  • Цибуля – 2 головки;
  • Сирний скибочку на 200 грам;
  • Консервований ананас – 100 грам;
  • Маслини — 100 грам;
  • Сіль;
  • Трохи чорного меленого перцю;
  • Духмяний перець в горошинах – 7-8 штучок;
  • Спеції на свій смак;
  • Склянка сметани або майонезу.

Тривалість приготування – 2 години.

Зміст калорій – 287.

Як робити:

  1. М'ясо промиваємо прохолодною водою, видаляємо шкірку, плівки, прожилки;
  2. Просушуємо свинину і нарізаємо невеликими скибочками;
  3. Картоплю чистимо, споліскують і рубаємо невеликими скибочками;
  4. Шматочки м'яса посипаємо сіллю, перцем, спеціями і маринуємо близько 1 години;
  5. Гриби промиваємо, зчищають бруд і ріжемо невеликими шматочками або пластинками;
  6. Цибулю очищаємо від лушпиння, шаткуємо дрібними квадратиками;
  7. У чашку мультиварки підливаємо масло і ставимо режим «Смаження» на 20 хвилин;
  8. Засипаємо в прогріте олія гриби, підсолюємо і засмажуємо приблизно 10 хвилин;
  9. Далі засипаємо цибулю, перемішуємо і засмажуємо хвилин 5;
  10. Заливаємо сметаною і тушкуємо хвилин 5;
  11. Далі викладаємо соус в чашку;
  12. Змащуємо ємність мультиварки олією з усіх сторін;
  13. Промариновані шматочки м'яса викладаємо в каструлю, зверху кладемо шматочки картоплі;
  14. Мариновані ананаси нарізаємо невеликими шматочками і також кладемо в каструлю до інших компонентів;
  15. Заливаємо все соусом з грибами і цибулею;
  16. Шматочок сиру натираємо дрібною стружкою, маслини ріжемо кружальцями. Маслини викладаємо зверху соусу, поки сир не кладемо;
  17. Вибираємо режим «Випічка», ставимо час 1 годину і залишаємо випікатися;
  18. Через 50 хвилин приготування посипаємо все тертим сиром;
  19. Готуємо до звукового сигналу. Потім подаємо на стіл з гарніром з овочів, відвареного рису або спагетті.

Поради кулінарів

Для приготування краще всього використовувати вирізку, ця частина швидше готується і виходить дуже м'якою і соковитою.

Попередньо м'ясо краще всього промаринувати в маринаді. В якості маринаду можна використовувати лимонний сік або соєвий соус зі спеціями. Маринувати свинину потрібно близько 2 годин.

Також додатково можна додати порубаний часник і зелень, ці компоненти в процесі випікання додадуть аромат і соковитість.

Небажано відразу посипати все тертим сиром, тому що в процесі випікання він може підгоріти і зверху утворюється темна скоринка. Найкраще його викладати хвилин за 5-10 до готовності страви.

Свинина по-царськи – це досить складне в приготуванні блюдо, але зате воно виходить відмінним. Дійсно варто попрацювати заради такого ласощі. А ваші рідні будуть від нього в захваті.

Що ще почитати: