23 апрель 2019 5 301

Як приготувати плавлений сир в домашніх умовах

Зараз багато людей полюбили плавлений сир і купують його в звичайних магазинах, супермаркетах. Але часто такі сирки мають шкідливі добавки канцерогени, безпосередньо шкодять вашому здоров'ю.

Ця стаття призначена для тих, хто хоче навчитися робити такий сир на кухні своїми власними руками. Отже, як же приготувати плавлений сир з сиру в домашніх умовах?

Класика – завжди у фаворі
Інгредієнти Кількість
Сир - 0,5 кг
Сода - 1 чайна ложка
Сіль і приправи - за смаком
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 г: 250 Ккал

Приступимо до готування:

  • Візьміть дві каструлі різного обсягу. У більшу з них налийте воду, і чекайте, поки вода закипить;
  • В іншу каструлю пересипте сир і додайте соди. Використовуйте сир, куплений на ринку;
  • Перемішайте сир і соду до стану, в якому відсутні грудочки;
  • При закипанні води в першій каструлі зменшіть вогонь і помістіть в неї другу каструлю з сиром;
  • Протягом хвилини сир починає плавитися, почніть його перемішувати, щоб уникнути пригорання;
  • Продовжуйте перемішувати, поки сир повністю не розплавиться і не зникне сирний запах;
  • Через 12-16 хвилин ваш сир стане щільною рідиною, і стане практично готовим;
  • Додаємо приправи за вашим смаковим поняттями;
  • Ось і все залиште остигати і помістіть в холодильник.

Домашній «Янтар»

А ви хотіли самі приготувати домашній плавлений сир «Янтар»? Думаєте, буде важко? Насправді, все просто.

Необхідні складові:

  • Сир — 0,5 кг;
  • Молоко – 100 мл або 0,5 склянки;
  • Вершкове (не плутайте зі спредом) олія – 2 великі ложки;
  • Сода – 0,5 чайної ложки;
  • Сіль і всілякі спеції, виходячи з ваших уподобань.

Весь кулінарний процес займе хвилин 40-45.

Продукт містить в 100 грамах — 300-330 ккал.

Приступимо до готування:

  • Підготуйте сир, перемішавши його до стану, в якому відсутні грудочки, і додайте соду і молоко;
  • Перемішайте все до того моменту, коли все стане однорідним;
  • Все виливаємо в каструлю і вмикаємо маленький вогонь, постійно перемішуючи ложкою;
  • При першому прояві плавки сиру, додаємо сіль і вершкове масло, продовжуємо змішувати інгредієнти;
  • Доводимо до однорідності і знімаємо з вогню. Розливаємо в різні ємності;
  • Ось і все, залиште продукт остигати і помістіть в холодильник. Насолоджуйтеся домашнім «Бурштином».

Рецепт сирка з грибами в домашніх умовах

А тепер перейдемо до рецептом незрівнянно смачного домашнього плавленого сиру з грибами. Адже він неймовірно смачний і порадує всіх домочадців і любителів цього смачного сиру. Стане відмінним доповненням з хлібом до будь-якої страви.

Необхідні складові:

  • Сир – 0,5 кг;
  • Домашні яйця – 1 шт;
  • Вершкове (не плутайте зі спредом) масло – 80 – 100 грам;
  • Сода – 0,5 чайної ложки;
  • Гриби білі або традиційні шампіньйони – 300 грам;
  • Рослинне (будь-яке, можна оливкова або кунжутне) олія – 3 столових ложки;
  • Сіль, приправи, спираючись на ваші побажання.

На кулінарний процес буде потрібно трохи більше години.

Готовий плавлений сир містить в 100 грамах — 225 ккал.

Процес приготування:

  • Сир перемішати з содою, уникаючи грудочок, зачекати 15 хв;
  • Дрібно поріжте гриби;
  • Смажте гриби на рослинній олії;
  • Відкладіть 4 ст. л. грибів, інші перемеліть в блендері до стану однорідності;
  • Змішайте сир з яйцем;
  • Висипте в отриману суміш тепле вершкове масло;
  • Покладіть суміш у блендер і розмішайте до однорідності;
  • Вкинути все в каструлю, поставлену на повільний вогонь, перемішуючи тримати на вогні 5-7 хвилин, посолити;
  • Кинути в отриману суміш перемелені на блендері гриби, розмішати;
  • Додайте відстрочені підсмажені гриби, спеції, зелень;
  • Дати суміші охолонути, а після затвердіння залишити в холодильнику. Насолоджуємося смачним грибним плавленим сиром.

Десертний плавлений сир на основі шоколаду

Всі так люблять солодощі, обожнюють посидіти ввечері з чаєм і з'їсти щось солодке. Перейдемо до розгляду, як приготувати шоколадний плавлений сир в домашніх умовах.

Ця чудова смачна солодка помазанка, яка в поєднанні з хлібом стане відмінним десертом.

Необхідні складові:

  • Сир – 400 грам;
  • Шоколад гіркий – велика плитка на 100 грам;
  • Цукор – 2 столових ложки;
  • Молоко – 0,75 л;
  • Сода – 1 чайна ложка.

Скільки знадобиться часу на виготовлення – 1 годину і 30 хвилин.

Помазанка в 100 грамах містить 320 ккал.

Процес приготування чудового плавленого сиру:

  • Перемішайте блендером сир;
  • Додайте до перемешанному сиру соду, а трохи пізніше і молоко;
  • Ретельно змішуємо до стану однорідності;
  • Викладаємо суміш у маленьку каструлю;
  • Вводимо в неї злегка розтоплене вершкове масло;
  • Ставимо каструлю в іншу більшу за розміром, наповнену водою, і очікуємо;
  • Після закипання варимо 10-20 хвилин, перемішуємо;
  • Доводимо до однорідної маси;
  • Знімаємо з плити каструлі, додаємо в сир шоколад;
  • Так само кидаємо цукор, перемішуємо до рівномірно розподіленої маси;
  • Даємо охолонути;
  • Смачний солодкий плавлений сир готовий! Тепер ви можете насолодитися його чудовим смаком і порадувати гостей смачним десертом.

Рецепт для м'ясоїдів

Ознайомимося з цікавим рецептом домашнього плавленого сиру з беконом. Він стане специфічною добавкою до основного блюда.

Необхідні складові:

  • Сир– 250 грам;
  • Яєчні жовтки – 2 шт;
  • Масло селянське вершкове – 50 грам;
  • Бекон – трохи, вистачить навіть 50 грам;
  • Сода – 0,5 чайної ложки;
  • Сіль, не більше 1-й щіпки;
  • Приправи — стільки, як ви віддаєте перевагу.

Приготування буде тривати 35 хвилин.

Продукт містить в 100 грамах — 280 ккал.

Які ж смачні ці кальмари в сметанному соусі. Спробуйте приготувати!

Завалялася будинку сочевиця? Так приготуйте з неї ароматний суп. Покроковий рецепт з фото.

Скільки ж метушні з листковим тестом. А чи знаєте ви, що його можна приготувати швидко. Зайдіть сюди і переконайтеся!

Процес приготування:

  • Сир перемішати і додати соду;
  • Збити яйце і додати в сир, добре змішати;
  • Додати розігріте вершкове масло і ретельно розмішати все блендером;
  • Покладіть суміш у каструлю і включіть малий вогонь. Готувати протягом 10-20 хвилин;
  • Додайте солі і спецій;
  • Додайте порізаний бекон;
  • Дайте охолонути;
  • Насолоджуйтеся смачним, зробленим власноруч, сиром.

Домашній плавлений сир з травами для гурманів і любителів гострого

Необхідні складові:

  • Сир – 200 грам;
  • Яйця – 1 шт;
  • Сіль -щіпка;
  • Сода – 0,5 чайної ложки;
  • Прованські трави – 0,5 чайної ложки;
  • Масло домашнє вершкове – 1 столова ложка;
  • Кріп суш. – 2 грами;
  • Перець чорний(в залежності від вашого уподобання гострого).

На виготовлення продукту піде не більше 40 хвилин.

Сирок укладає в 100 грамах — 220 ккал.

Порядок приготування:

  • Перемішуємо в каструлі сир, яйце, масло і сіль;
  • На слабкому вогні розтоплюємо протягом 13-17 хвилин;
  • Перемішуємо кріп, прованські трави, перець;
  • Висипаємо трави плавлений сир, змішуємо;
  • Нехай сир охолоне і тоді поставимо в холодильник на годину-дві;
  • Насолоджуємося гострим плавленим сиром.

Рекомендації і корисні поради

Намагайтеся не купувати продукти в супермаркетах, можливий ризик, що вони зіпсують непоправно все блюдо. Все із-за того, що вони знежирені і містять різні домішки, які можуть перешкодити якості вашого власноруч зробленого сиру.

Особливо ретельно поставтеся до вибору сиру і молока. Бажано купувати його в передмісті або у перевірених торговців на ринку. Якщо немає можливості придбати на ринку, то беріть в супермаркеті з найбільш великим відсотком жирності. Так само зверніть увагу на ціну, дуже дешевий сир викликає питання про його вміст.

Якщо ви купуєте на ринку або з рук, зверніть увагу на запах сиру і молока, якщо присутній сторонній запах — не беріть. Це сильно позначиться на смаку вашого страви.

Якщо у вас часто в каструлі пригорають страви, то робіть так звану водяну ванну. Це спосіб, коли беруться дві каструлі різного розміру. У велику каструлю наливається вода і доводиться до кипіння.

Після чого менша з сиром поміщається в неї і так страва готується. Цей спосіб застерігає від підгоряння, а внаслідок чого і можливості зіпсувати страву.

Що ще почитати: