Який смачний і поживний суп приготувати на обід
Напевно кожна жінка, навіть будучи досвідченою господинею, не раз думала про те, чим би сьогодні порадувати на обід сім'ю. Причин задуматися над цим маса: мало часу, режим економії, не вистачає якогось важливого інгредієнта або просто хочеться нагодувати своїх домочадців чим-небудь новеньким.
Існує безліч рецептів смачних супів, про деякі з них ви можете прочитати в цій статті.
Курячі супи
Суп, основою якого є курячий бульйон, напевно, одне з найбільш легких, ситних і популярних страв. Його готують майже у всіх куточках Землі. При невеликій кількості часу в запасі сміливо вибирайте суп саме на такому бульйоні.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячих стегенець - | 0,5 кг |
картоплин - | 3-4 середні |
цибулин і моркви - | за однією |
зелені - | 50 грам |
вермішелі - | півсклянки |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 г: 88 Ккал |
Стегенця ретельно промийте.
Каструлю з трьома літрами холодної води і куркою поставте на великий вогонь.
Після того як бульйон закипить, зменшіть його до мінімуму. Якщо з'являється пінка, акуратно приберіть ложкою і варіть 30 хв.
Нарізаний невеликими кубиками або соломкою картоплю додайте в бульйон.
Натріть крупно моркву, дрібно наріжте цибулю і трохи обсмажте. Коли картопля приготується, додати засмажку і улюблені спеції. Потім варіть 10 хвилин.
Всипте півсклянки вермішелі, добре перемішайте. Додайте мелконарезанного зелень. Варіть близько п'яти хвилин.
Вимкніть вогонь, дайте страві настоятися під кришкою 10 хвилин.
Смачно їсти зі свіжою зеленню і/або половинкою яйця.
Французький сирний суп з курки
Вам знадобиться:
- півкілограма курячого філе;
- Одна морква;
- Три середні картоплини;
- Одна ріпчаста цибулина;
- 200 г плавленого сиру.
- А також можете приготувати часникові грінки, які додадуть особливої пікантності цій страві.
Вимийте курку, поставте її на вогонь в четырехлитровой каструлі. Після закипання зробіть мінімальний вогонь, на якому варіть 20 хвилин. По закінченні часу м'ясо вийміть і наріжте невеликими шматками.
Почищену картоплю поріжте кубиками, цибулю і моркву наріжте дрібною соломкою, а плавлений сир покришіть або натріть на крупній тертці.
Додайте картоплю в киплячий бульйон. За ті 15 хвилин, що він буде варитися, зробіть слабку засмажку з цибулі і моркви. Додайте в суп і варіть ще 5 хвилин.
Шматочки філе і плавлений сир киньте в каструлю до решти інгредієнтів, ретельно перемішайте, вимкніть вогонь і варіть під закритою кришкою.
Подавайте з грінками і/або свіжою зеленню.
Який суп приготувати на обід з свинини?
Суп на свинині з томатами та квасолею
Візьміть:
- 400 грам свинини і банку консервованої квасолі;
- Три зубчики часнику;
- Ст. л. соняшникової олії;
- 2 головки цибулі;
- Три помідора;
- Три картоплини середнього розміру;
- Дві ст. л. томатної пасти.
Зазначене кількість свинини розраховане на чотирилітрову каструлю. М'ясо добре промийте і залийте чистою холодною водою. Варіть бульйон близько півтора годин.
Дрібно наріжте цибулю, обсмажте до прозорого стану, додайте часник і обсмажуйте ще одну-дві хвилини. Помідори крупно наріжте і тушкуйте кілька хвилин з цибулею і часником. Потушкуйте ще кілька хвилин, додавши томатну пасту.
У бульйон покладіть картоплю кубиками, залиште на 15 хв.
До вже звареному картоплі додайте заправку і квасоля. Варіть ще пару хвилин, а потім накрийте кришкою і дайте супу як слід настоятися.
Подавайте зі сметаною.
Суп зі свининою по-домашньому в мультиварці
Мультиварка скоротить час приготування і дозволить супу яскравіше розкрити свій смак. Якщо ж ви не маєте цього домашнього помічника, то можете приготувати відмінне блюдо і в каструлі, трохи змінивши рецепт.
Вам знадобиться:
- 300 грам свинини на кісточці;
- Дві ст. л. соняшникової олії;
- 2 головки цибулі;
- Болгарський перець;
- 30 мл червоного вина;
- 1 морква;
- 2 ст. л. томатної пасти;
- Три картоплини.
У чашу мультиварки на режимі «смаження» обсмажте дрібно нарізані моркву і цибулю. Туди ж додайте свинину. Все ретельно перемішайте і обсмажуйте близько п'яти хвилин. Поставте на режим «гасіння» на годину, попередньо вливши трохи води.
По закінченні часу додайте томатну пасту, гарячу воду до повного наповнення чаші, вино і картоплю кубиками, перемішайте.
Варіть ще 15 хвилин і додайте зелень.
Все, смачний і наваристий суп готовий!
Супи на яловичому бульйоні
Завдяки своїй низької жирності, яловичина полюбилася багатьом жінкам, ретельно стежить за своєю фігурою. Але і чоловік може залишитися ситим і задоволеним, якщо приготувати йому наваристий суп з м'яса на кістці. Яловичина добре поєднується з багатьма овочами і крупами, тому рецепти яловичих супів ви можете придумувати самі.
Суп з яловичини з кольоровою капустою
Вам знадобиться:
- Півкіло яловичини;
- ¼ Склянки рису;
- 300 гр. цвітної капусти;
- Три картоплини;
- Одна морква та цибуля, а також спеції за смаком.
Ретельно промиту яловичину наріжте на великі шматки. Поставте на великий вогонь в 3-4-літровій каструлі, попередньо наливши чистої холодної води. Якщо з'являється пінка, знімайте ложкою. Зменшіть вогонь до мінімуму відразу ж як вода закипить і варіть годину під закритою кришкою.
Нарізаний на невеликі кубики картоплю і промитий рис закиньте в бульйон на 20 хвилин. Зробіть засмажку з дрібно шинкованої цибулі і крупно натертої моркви, обсмаживши їх на вершковому маслі.
Цвітну капусту промийте і розділіть на суцвіття.
Всі овочі додайте в суп, перемішайте. Залиште на 10 хвилин.
При бажанні можете подати страву зеленню, а є його найсмачніше зі сметаною.
Вірменська кухня супи — рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.
Як варити курячий суп із зеленим консервованим горошком, читайте тут.
Зваріть суп пюре з плавленим горошком та грибами на нашу рецептом.
На яловичому бульйоні щі
Ця страва готується не дуже швидко, але зусилля і витрачений час з лишком повернуться до вас порожніми тарілками ваших рідних і проханнями добавки.
Вам знадобиться:
- Півкіло яловичини;
- Півкілограма квашеної капусти;
- Три картоплини;
- Дві моркви і цибулі;
- 1 ст. л. томатної пасти, 2 ст. л. рослинного масла, а також спеції за смаком.
Добре промиту яловичину залийте чотирма літрами холодної води і на невеликому вогні варіть 2-3 години. Для насиченості бульйону додайте цілі очищені моркву і цибулину. Як тільки бульйон буде готовий, м'ясо вийміть і наріжте на невеликі шматочки.
Почистіть картоплю і наріжте на кубики або, якщо ви звикли, соломкою. Закиньте в бульйон.
Дрібно нарізані моркву і цибулю обсмажте пару хвилин. Додайте томатну пасту і закиньте все в каструлю. Вже зварені цілі цибулю і моркву вийміть.
Спробуйте капусту: при сильній кислоті можна трохи промити, при недостатності смаку — додайте насіння кмину.
Покладіть капусту в каструлю і добре перемішайте. Під накритою кришкою, залиште на 10 хвилин до повної готовності.
Готові щі поставте в попередньо розігріту до 120 градусів духовку на дві години, щоб дати настоятися.
Перевіряйте на спеції: у квашеній капусті буває багато солі, тому не соліть заздалегідь.
Французький цибульний суп:
Корисні поради при приготуванні супу
- Якщо хочете приготувати смачний бульйон, не варто нарізати м'ясо занадто крупно;
- Ні в якому разі не розбавляйте вже готовий бульйон водою: в підсумку можете отримати мутний, з неприємним мильним присмаком;
- Для красивої прозорості бульйону, доведіть його до кипіння на самому початку, а після зменшіть вогонь до мінімуму;
- Суп може вийти з гіркуватим присмаком, якщо довго варити в ньому лавровий лист. Краще додати його, коли бульйон буде готовий, а після приготування вийняти.
Суп з яйцем і помідорами:
Суп на обід — гарна традиція! Балуйте себе і близьких супами як можна частіше: травлення нормалізуете і вага будете тримати під контролем. Приємного апетиту!