30 май 2019 8 674

Як спекти дієтичне вівсяне печиво

Під час дієт досить часто доводиться відмовляти собі в солодощах, солодких випічках та інших кондитерських виробах. А адже іноді так хочеться побалувати себе і з'їсти що-небудь смачне, але при цьому не нашкодити фігурі.

У цьому випадку можна приготувати печиво з вівсяних пластівців, які призначене спеціально для дієтичного раціону харчування. За смаком воно нічим не гірше звичайного вівсяного печива, так і дуже корисно для організму.

Також його можна спокійно їсти під час цукрового діабету і не переживати, що з-за нього підскакає цукор у крові, навіть навпаки, воно наситить організм і цукор буде в нормі. Давайте все-таки розберемося в корисні якості цих ласощів. А після цього розглянемо кілька рецептів його приготування у домашніх умовах.

У чому користь?

Головна основа корисності цього печива – це високий вміст клітковини.

Крім цього, у складі вівса містяться вітаміни групи В, а також Е, РР, Н, мінерали магнію, кальцію, калію, заліза, йоду, міді. І що примітно, всі ці компоненти зберігаються в печиво в повному обсязі.

Чи варто говорити про те, яку користь приносить це печиво для нашого організму, а адже вона дійсно висока:

  1. Підтримує нормальну роботу серця та судин;
  2. Піклується про фортеці нервової системи;
  3. Зміцнює зубну і кісткову емаль;
  4. Покращує кровотворення;
  5. Підвищує працездатність кишечника і шлунка;
  6. Сприяє очищенню організму від шкідливих речовин, шлаків;
  7. Додає тонус і допомагає впоратися з депресіями;
  8. Завдяки компоненту бета-глюкану, а саме розчинна клітковина знижує вміст цукру в крові;
  9. Знижує рівень холестерину в крові і протистоїть утворенню атеросклеротичних бляшок;
  10. Надає благотворний вплив на роботу печінки.
Просте приготування
Інгредієнти Кількість
вівсяних пластівців - 300 грам
кефіру або гарячої води - 300 мл
родзинок - 60 грам
будь-яких інших сухофруктів - на свій розсуд
меду - 120 грам
меленої кориці - щіпка
ванільного порошку - щіпка
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 160 Ккал

Як готувати з фото:

  1. Висипаємо вівсяні пластівці в чашку, заливаємо їх кефіром або гарячою водою. Залишаємо стояти 40 хвилин;
  2. Родзинки промиваємо, викладаємо в миску і заливаємо гарячою водою, залишаємо на деякий час, щоб він став м'яким і розпух;
  3. Також можна використовувати курагу і чорнослив. Ці сухофрукти потрібно промити і залити гарячою водою, щоб вони стали м'якими;
  4. У тісто можна при бажанні покласти будь-які горіхи;
  5. Далі в геркулесову кашу викладаємо ізюм;
  6. Нарізаємо курагу і чорнослив під розмір родзинок і викладаємо в кашу;
  7. Додаємо пару ложок меду і перемішуємо всі компоненти. Тісто слід перемішувати руками, щоб всі компоненти рівномірно розподілилися;
  8. Потім деко застеляємо пергаментним папером;
  9. Беремо невеликі шматочки тіста і розкачуємо кульки, далі придавлюємо і формуємо невеликі круглі печінки. Розкладаємо їх на поверхню пергаментного паперу;
  10. Духовку потрібно розжарити до 180-190 градусів і поміщаємо туди деко;
  11. Залишаємо подсушиваться печиво на 15-20 хвилин до рум'яного кольору.

Вівсяне печиво: рецепт дієтичний за Дюкану

Що потрібно для готування:

  • 2 великі ложки вівсяних висівок;
  • Упаковка сиру – приблизно 200 грам;
  • Куряче яйце – 1 штука;
  • Цукрозамінник – 2-3 маленькі ложечки;
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. ложка;
  • Трохи ванільного порошку;
  • Щіпка кориці;
  • Кілька штучок гвоздики для запаху.

Тривалість приготування – 1 годину.

Яка калорійність – 145.

Приступаємо до готування:

  1. Для початку готуємо сир. Він повинен мати однорідну пастоподібну консистенцію. Якщо він зернистий, то його необхідно протерти через сито;
  2. Куряче яйце розбиваємо і поділяємо білок і жовток окремо;
  3. Цукрозамінник розвести в невеликій кількості води до повного його розчинення. Додаємо туди жовток і гарненько збиваємо до кремоподібної суміші;
  4. Потім цю суміш перелити в глибоку чашку, додаємо туди сир, вівсяні пластівці, ванілін, корицю і гвоздику. Все гарненько перемішуємо до рівномірної структури;
  5. Далі білки потрібно збити міксером до отримання стійкої піни;
  6. По частинам викладаємо білкову суміш до тесту і обережно розмішуємо дерев'яною лопаткою;
  7. В кінці додаємо розпушувач і ретельно вимішуємо тісто;
  8. Потім деко для запікання застеляємо пергаментним папером;
  9. Якщо немає часу возитися з формуванням печива, то тісто можна викласти великою ложкою у вигляді невеликих коржиків;
  10. Якщо ж хочеться зробити їх красивими, то тісто можна набрати в кулінарний шприц або мішок;
  11. Потім видавлюємо печиво у вигляді довгих паличок «Дамські пальчики» або у формі квіточок, як печиво кураб'є;
  12. Духова шафа розжарюємо до 180-200 градусів і ставимо туди деко;
  13. Запікаємо протягом 15-20 хвилин, поки верх не стане рум'яного кольору.

Солодка випічка з сиром

Які компоненти будуть потрібні:

  • Стакан вівсяних пластівців;
  • Сир – 200 грам;
  • Стакан нежирного кефіру;
  • 150 грам мигдального борошна;
  • Яйця курячі – 2 штуки;
  • Жменя сушених ягід – на свій розсуд;
  • Трохи горіхів;
  • Щіпка ванільного порошку;
  • Щіпка меленої кориці;
  • ½ Ч. ложки харчової соди;
  • Кунжутне і гарбузове насіння – на свій смак.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Скільки калорій – 189.

Як робити дієтичне вівсяне печиво з вівсяних пластівців:

  1. Висипаємо вівсяні пластівці в глибоку ємність, заливаємо кефіром і залишаємо стояти 15-20 хвилин, за цей час вони розбухнуть, і вийде каша;
  2. Пластівці можна подрібнити до стану борошна. Для цього їх можна засипати в блендер або кухонний комбайн і перемолоти. Також їх можна пропустити м'ясорубкою;
  3. Сир викладаємо чашку, викладаємо до нього яйця і гарненько розмішуємо до однорідної консистенції;
  4. Далі до сиру засипаємо ванілін і корицю, ретельно розмішуємо;
  5. Як тільки пластівці розбухли, суміш можна перекладати в сирну масу і добре перемішати;
  6. Для різноманітності в тісто можна покласти сушені ягоди – чорницю, журавлину, смородину, годжі;
  7. Горіхи потрібно попередньо перемолоти в блендері і потім засипаємо їх у суміш;
  8. Також у тісто можна додати трохи кунжутного і гарбузового насіння;
  9. Все гарненько вимішуємо тісто, щоб воно вийшло щільним і не прилипало до рук;
  10. На деко кладемо пергаментний папір ;
  11. Формуємо з тіста невеликі кульки, придавлюємо і викладаємо невеликі коржі на пергаментний папір;
  12. Духовку розігріваємо до 180-200 градусів і ставимо туди деко з печивом;
  13. Запікаємо протягом 20-30 хвилин.

Дивуємо сироїдів

Інгредієнти для готування:

  • Пророщена пшениця – ½ склянки;
  • Вівсяні висівки – 2 великі ложки;
  • Банан – 1 штука;
  • Жменя сухофруктів – курага, чорнослив;
  • Трохи кокосової стружки.

Час готування – 1 годину.

Калорійність – 160.

Як робити дієтичне вівсяне печиво для сироїдів в домашніх умовах:

  1. Викладаємо вівсяні висівки в чашку і заливаємо гарячою водою. Залишаємо запарюватися на 40 хвилин;
  2. Промиваємо курагу з чорносливом, кладемо в миску і заливаємо гарячою водою, щоб сухофрукти стали м'якими;
  3. Далі пророщену пшеницю разом з сухофруктами і очищеним бананом подрібнюємо блендером або в кухонному комбайні. Також ці компоненти можна пропустити через м'ясорубку;
  4. Потім пропущену пшеницю, сухофрукти і банан з'єднуємо з разбухшими вівсяними висівками і замішуємо тісто;
  5. Далі змочуємо руки і формуємо з суміші невеликі кульки;
  6. Обсипаємо кульки кокосовою стружкою і викладаємо на плоску тарілку;
  7. Ці печеньки не потрібно випікати, їх слід подавати відразу ж після приготування.

Вівсяні печива дієтичні з яблуком в мультиварці

Які компоненти потрібно підготувати:

  • 100 грам вівсяних пластівців;
  • 100 грам вівсяних висівок;
  • Яблуко – 1 штука;
  • Одна морквина;
  • Мед – 2 великі ложки;
  • 60 грам родзинок;
  • Жменя горіхів;
  • 1 ч. ложка розпушувача;
  • Щіпка ванілі.

Тривалість готування – 1 година 30 хвилин.

Скільки калорій – 178.

На нашому сайті у вас є відмінна можливість навчитися готувати не тільки основні страви, але і різні смаколики. Наприклад, мафіни на кефірі. Дійте!

Піца на сковороді за 10 хвилин — це реальність. Тут можна вивчити технологію її приготування.

Відчути себе у Франції можна, не виходячи з дому. Просто приготуйте сирний суп з куркою. Рецепти в цій кулінарній статті. Готуйте з душею!

Як робити:

  1. Яблуко чистимо від шкірки, розрізаємо і вичищаємо розетку з насінням. Перетираємо м'якоть на дрібній тертці;
  2. Морква промиваємо, чистимо шкірку і трьох у вигляді дрібної стружки;
  3. У глибоку ємність викладаємо перетерте яблуко, стружку, моркви, засипаємо вівсяні пластівці, додаємо мед, підливаємо пів склянки гарячої води і все перемішуємо. Залишаємо на 20-30 хвилин, за цей час пластівці набухнуть;
  4. Промиваємо родзинки і викладаємо гарячу воду, щоб він трохи розм'як;
  5. Горіхи подрібнюємо блендером або в кухонному комбайні;
  6. Як тільки суміш з пластівцями розбухне, викладаємо туди горіхи, родзинки, засипаємо вівсяні висівки з розпушувачем і родзинки. Все гарненько перемішуємо руками;
  7. Ємність мультиварки можна змастити вершковим маслом;
  8. Формуємо вологими руками круглі печінки і викладаємо в каструлю;
  9. Виставляємо програму «Випічка» і залишаємо запікатися на 40 хвилин;
  10. Через 20 хвилин перевертаємо печиво на іншу сторону і випікаємо з іншого боку 20 хвилин.

Поради на замітку

Оскільки це дієтичне печиво, у нього не потрібно додавати цукровий пісок. Цей компонент можуть замінити мед, сухофрукти, сушені ягоди.

У тісто можна додати протерті свіжі яблука, груші, моркву, а також банани.

Можна зробити шоколадні вівсяні печива. Для цього пластівці можна залити склянкою кави або какао.

Обов'язково приготуйте це ласощі під час дієти, вона скрасить ваше меню, і дієта вам не буде здаватися чимось важким і нестерпним перешкодою для досягнення ідеальної фігури. Тим більше дієтичне вівсяне печиво готувати просто, а головне — воно виходить корисним і неймовірно смачним.

Що ще почитати: