Як швидко і смачно посмажити вареники з картоплею
Всі ми звикли їсти класичні варені вареники. Але сьогодні вирішили трохи поекспериментувати і просто обсмажили їх в розпеченому маслі до хрускоту. Подамо зі сметаною/смаженою цибулею. Це справжня смакота, так що швидше підключайтеся, щоб нічого не пропустити!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вершкове масло - | 30 г |
цибулю - | 200 г |
сметана - | 0,5 л |
рослинна олія - | 30 мл |
сіль - | за смаком |
яйця - | 1 шт. |
картопля - | 1 кг |
борошно - | 0,3 кг |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 141 Ккал |
Як приготувати:
- Яйця і сметану з'єднати в невеликій ємності.
- Посолити і всипати борошно.
- З отриманої маси замісити м'яке однорідне тісто.
- Картоплю очистити від шкірки і відварити до готовності.
- Розім'яти товкачиком в однорідне пюре, слив окріп.
- Поки картопля остигає, цибулю очистити і вимити.
- Нарізати дрібно і обсмажити до золотистого кольору в розігрітій олії.
- Вилити вміст сковороди до картоплі, посолити і перемішати.
- Тісто розкачати і вирізати круги з допомогою склянки.
- Наповнити їх начинкою і зліпити вареники.
- Відварити до готовності в киплячій солоній воді.
- Злити на друшляк, потім повернути в каструлю.
- Додати шматочок вершкового масла і розмішати.
- Висипати на суху сковороду і прибрати на плиту.
- Помішуючи, смажити вареники до золотого кольору.
Рецепт з смаженою цибулею
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вода | 150 мл |
цибуля | 450 г |
сіль | за смаком |
вершкове масло | 20 г |
борошно | 0,5 кг |
сир | 100 г |
картопля | 600 г |
яйце | 1 шт. |
рослинна олія | 0,5 л |
Скільки по часу – 45 хвилин.
Яка калорійність – 282 калорії.
Як приготувати:
- Борошно висипати на робочу поверхню, можна з допомогою сита.
- Зробити в середині ямку, розбити туди яйце.
- Додати трохи солі, воду, чайну ложку олії і вимісити масу в м'яке тісто.
- Вимішувати до тих пір, поки тісто не почне відставати від рук.
- Потім скачати його в кулю, накрити рушником і дати відпочити двадцять хвилин.
- Цибулю почистити і нарізати пір'ям (400 г).
- У сковороду налити олію, всипати цибулю і тушкувати його до золотої стружки.
- Потім викласти на серветки і зайнятися начинкою.
- Картопля вимити, очистити і відварити до повної готовності.
- Потім розім'яти в пюре товкачиком разом з вершковим маслом.
- Сир натерти на тертці і вмішати в остигле пюре.
- Залишки лука покришити дрібними кубиками і теж додати до картоплі.
- Готове тісто розкачати, вирізати склянкою кружечки.
- Наповнити кожен з них невеликою кількістю начинки.
- Защипнути краю і повторити процес з усім тестом і всією начинкою.
- Відварити вареники до готовності, злити на друшляк.
- Викласти в прогріте масло і смажити до рум'яності.
- Додати смажену цибулю, прогріти і відразу подавати до столу.
Як приготувати смажені вареники з картоплею і грибами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибуля | 2 головки |
білі гриби | 0,3 кг |
яйце | 1 шт. |
чорний перець мелений | за смаком |
сіль | за смаком |
борошно | 460 г |
рослинна олія | 40 мл |
картопля | 6 бульб |
вода | 130 мл |
вершкове масло | 50 г |
Скільки по часу – 1 година.
Яка калорійність – 165 калорій.
Як приготувати:
- Гриби почистити, підрізати їм ніжки.
- Помістити в сотейник з водою і прибрати на плиту, щоб відварити.
- Через десять хвилин злити на друшляк, промити холодною водою.
- Остиглі гриби нарізати дрібними кубиками.
- Картоплю почистити і подрібнити, теж залити водою, посолити.
- Прибрати на плиту і варити до м'якості.
- Борошно засипати в миску, додати яйце, воду і замісити тісто.
- Отриманий кулю, загорнути в плівку і дати йому трохи відпочити.
- Один цибулю почистити, помити і нашаткувати гострим ножем.
- У сковорідку налити рослинне масло.
- Коли воно нагріється, всипати цибулю з грибами і тушкувати хвилин п'ятнадцять на середньому вогні.
- Потім збільшити вогонь і смажити ще 2-3 хвилини.
- Перекласти гриби з цибулею в невелику ємність.
- Із готової картоплі злити воду і розім'яти її в пюре з додаванням вершкового масла.
- Змішати картоплю з грибами і дати начинці охолонути.
- Тісто розкачати і вирізати з нього кружечки.
- У кожен з них покласти трохи начинки, сформувати вареники.
- Відварити їх у солоній киплячій воді до готовності.
- У цей час почистити другу цибулину, обсмажити на сковороді.
- Готові вареники злити на друшляк, дати їм стекти.
- Викласти до цибулі і обсмажити до рум'яності з усіх боків.
Рецепти приготування галушок з сиру.
Як приготувати запіканку з куркою і овочами в духовці.
Смачний і корисний паштет з яблука, імбиру і авокадо.
Рецепт приготування в мультиварці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибуля | 2 головки |
молоко | 0,1 л |
борошно | 260 р |
картопля | 0,5 кг |
вершкове масло | 50 г |
яйця | 2 шт. |
рослинна олія | 100 мл |
сіль | за смаком |
Скільки по часу – 55 хвилин.
Яка калорійність – 185 калорій.
Як приготувати:
- Картоплю почистити, відварити в солоній воді до готовності.
- Борошно змішати з яйцями, додати сіль, молоко і рослинне масло (30 мл).
- Вимісити м'яке тісто і залишити його на тридцять хвилин.
- Цибулю очистити і дрібно порубати.
- Рослинна олія (30 мл) нагріти в мультиварці, обсмажити у ньому цибулю до м'якості.
- Готову картоплю розім'яти в пюре з вершковим маслом, змішати з цибулею.
- Тісто розкачати, зліпити вареники з готовою начинкою.
- Відварити їх у солоній воді до готовності, злити на друшляк і дати стекти.
- У чашу налити олію (40 мл), прогріти його.
- Викласти вареники і смажити їх у відповідному режимі до рум'яності.
Як посмажити вареники з сиром та картоплею
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вода | 200 мл |
чорний перець мелений | за смаком |
яйце | 1 шт. |
сир | 250 г |
сметана | 80 мл |
борошно | 0,5 кг |
вершкове масло | 30 г |
бекон | 0,1 кг |
сіль | за смаком |
рослинна олія | 450 мл |
картопля | 3 бульби |
цибуля | 1 головка |
Скільки по часу – 1 година.
Яка калорійність – 325 калорій.
Як приготувати:
- У глибоку миску засипати всю муку, можна з допомогою сита.
- Зробити поглиблення в центрі, влити воду, додати яйце і трохи солі.
- Отриману масу вимішати, щоб отримати м'яке тісто.
- Накрити його і дати відпочити хоча б півгодини.
- Картоплю почистити і відварити в солоній воді до м'якості.
- Готові коренеплоди розім'яти в однорідне пюре, слив з них воду.
- Цибулю почистити, дрібно порубати і обсмажити на вершковому маслі.
- Додати в пюре, туди ж викласти сир, приправити чорним перцем і перемішати.
- Рослинне масло налити в сковороду нагріти.
- Тісто розкачати, зробити кружечки і наповнити їх начинкою.
- Сформувати вареники і опустити у фритюр.
- Смажити до золотистого кольору і викласти на сухі серветки.
- В цей час на суху сковороду покласти подрібнений бекон.
- Обсмажити до хрускоту, не забуваючи помішувати.
- Подавати вареники зі сметаною і обсмаженим беконом.
Корисні поради
При подачі можна полити вареники не тільки маслом з обсмаженою цибулею. Є ще один смачний і ситний варіант, який часто зустрічається в рецептах – копчене сало. Його потрібно нарізати кубиками і обсмажити на сухій сковороді до хрускоту. У гарячому вигляді разом з жиром вилити на смажені вареники і подавати. Буде ідеально, якщо зможете доповнити страву сметаною і невеликою кількістю домашнього сиру.
Подавати вареники можна не тільки зі сметаною, це може бути і класичний йогурт, і грецька, який з кислинкою (для любителів). Також можна посипати готові вареники з сиром, а краще моцарелою, щоб апетитно тягнувся!
Цибулю можна обсмажити не тільки на вершковому або рослинному маслі, але і на салі. А якщо воно копчене, то ви ще й додасте копчений смак і аромат вашим вареників. Буде дуже незвично!
Як приготувати смажені вареники з картоплею, дивіться на відео нижче:
Смажені вареники – це м'яка і ароматна начинка, хрустке рум'яне тісто, свіжа охолоджена і заправка. Це те, що обов'язково повинно бути на вашому столі сьогодні ввечері. Доповніть блюдо свіжими овочами або легким салатом і насолоджуйтеся!