01 май 2019 7 481

Як зварити домашнє варення з апельсинів

Хто з нас не любить варення? Воно буває різне. Тут зупинимося на видах варення з яскравих, соковитих і запашних апельсинів. До того ж, розповімо все основні секрети для приготування кращого варення, для того щоб щоразу дивувати своїх рідних і близьких.

Природне варення з апельсинів дуже схоже за своїми якостями на смачний і світлий мед гречки. До того ж, воно не менш корисно, ніж цей мед.

У ньому містяться всі амінокислоти, вітаміни та мінерали, які так потрібні організму в період суцільного відсутності фруктів і ягід, а саме в осінній і зимовий час. Як додатковий інгредієнт можна додавати в десерт якісь ягідки, фрукти, а також горішки.

До речі, варення з апельсинами і горіхами прекрасно підійде до різних сирів. Для того щоб отримати свіже, запашне варення не потрібно брати виключно свіжі фрукти, згодяться і сушені.

Звичайно, не можна не навчитися готувати цю солодкість, яка сподобається як дорослим, так і дітям. Тому, почнемо!

Класичне варення з апельсинів
Інгредієнти Кількість
свіжих апельсинів - 2 кг
цукрового піску - 1 кг
води - 500 мл
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 г: 250 Ккал

Апельсини добре промиваємо і витираємо, видаляємо шкірку разом з білою основою. Очистити апельсини від усіх кісточок. Поділяємо їх на акуратні скибочки. Шкірку можна залишити, якщо вона не дуже жорстка.

Далі ріжемо на часточки більш дрібні шматки. Шкіру без білої гірчинки натираємо, ріжемо або змішуємо в блендері. В каструлю, заливаємо воду з цедрою і доводимо її до кипіння. Воду зливаємо, залишаючи цедру, і знову заливаємо воду (п'ятсот мілілітрів).

Злили воду, оскільки в цедрі є гіркота, яку необхідно було прибрати. У воду додаємо цукор та інші продукти. Доводимо суміш до кипіння, постійно помішуючи. Варимо близько години, не допускаємо підгоряння.

Коли вода отримає потрібний золотий колір і звичну для варення густоту, можна вимкнути піч і розливати солодкість по банках. До варенню після його приготування можна додати алкоголь, а саме ром (близько 50 мл). Тоді вийде ароматний і «дорослий» десерт.

Апельсинове варення з шкіркою

Рецепт цей дуже хороший, оскільки варення тут складається лише з натуральних інгредієнтів. В ньому немає, на відміну від заводського, консервантів і різних емульгаторів. До того ж, роблячи апельсиновий десерт з шкіркою, можна отримати додатковий запас вітамінів. У підсумку вийде ароматне, трохи терпке і смачне ласощі.

Готове варення з таких фруктів на довгий зимовий період виходить густим, має незвичайний помаранчевий бурштиновий колір і трохи гіркуватий, пряний присмак.

Звичайно, кожна господиня повинна навчитися готувати це ласощі, яке зможе здивувати всіх гостей і домашніх.

Основні інгредієнти для приготування:

  • 1 кг апельсинів;
  • 2 лимона;
  • 0,5 ст. цукрового піску;
  • 3 літри води.

Час приготування: близько 3 годин.

Калорійність: 253 ккал.

Спочатку зберемо на столі всі необхідні продукти. Оскільки варто варити варення з цедрою, то до того, як почати різати фрукти, їх необхідно ретельно промити. Для цих цілей можна навіть використовувати мило, головне — щоб апельсини не були липкими.

Ріжемо фрукти навпіл, робимо з них сік, а м'якоть акуратно розрізаємо на дрібні шматки. Таким же чином робимо і з іншими частинами фрукта.

Всю отриману суміш кладемо в невелику каструльку, додаємо свіжовичавлений сік і воду.

Поставивши каструлю на середній вогонь, варимо варення до кипіння, а потім продовжуємо готувати його ще близько години-півтори, поки шкірка фруктів не буде мати м'якість.

Додаємо цукровий пісок в суміш і довариваем її на самому малому вогні, постійним чином помішуючи варення, поки цукровий пісок повністю не зникне.

Як тільки це сталося, знову доводимо до кипіння і прибираємо вогонь.

У підсумку виходить густа золота солодка суміш, яку належить закатати в банки.

Знімаємо каструлю з вогню, трохи охолодити готовий десерт протягом п'ятнадцяти хвилин, а потім наливаємо його в чисті банки і закручуємо їх кришкою. Звичайно, не забудьте всі банки і кришки простерилізувати під окропом, для того щоб варення не зіпсувалося.

Рецепт варення з апельсинів і персиків

Такі фрукти разом складають приємну і солодку суміш в варення. До того ж, десерт з них виходить дуже поживним і корисним. Розглянемо далі рецепт з них.

Для приготування варення візьмемо набір продуктів у вигляді:

  • 9 соковитих персиків;
  • 4 апельсина;
  • 2 ст. ложки з соком лимона;
  • 1/2 склянки цукрового піску.

Час приготування: 7 годин.

Калорійність: 245 ккал.

Персики очищають від шкіри, для цього їх тримають в окропі близько хвилинки і опускають в ємність з холодом. Фрукти ріжуть на маленькі частинки і видаляють зайве. В отриману суміш з персиків додають 2 ст. л. з лимонним соком.

Апельсини чистять, і за допомогою ножа для видалення шкірки, видаляють білу частину. Часточки апельсина з апельсиновою кіркою змішують в блендері протягом однієї хвилинки.

Змішують фрукти, додають цукровий пісок і один стакан води, доводять до кипіння, постійним чином помішуючи. Варять протягом п'яти хвилин, знімаючи пінку. Прибирають варення на шість годин і після цього знову доводять його до кипіння і варять п'ять хвилин.

Готове варення переливають в простерилізовані форми і прибирають на зиму.

Варення з кабачків з апельсинами

Варення з кабачків з соком апельсина є заготовкою для поціновувачів різних смакових відчуттів, але любителів подібного роду частувань щороку стає більше, тому більшість господинь закривають їх на зимову пору.

Якщо ставитеся до них, то варто припасти парою чудових рецептів для підняття загального тонусу тіла в авитаминозное час.

Готувати такого роду солодкість неважко. Його приготувати не важче, ніж вишневе, крыжовниковое та інші. Тому тим, хто займається створенням варення не перший рік, буде нескладно приготувати і це.

Для приготування потрібно взяти продукти у вигляді:

  • 2 кг кабачків;
  • 5 ст. цукрового піску;
  • 4 апельсина.

Час приготування: 17 годин.

Калорійність: 245 ккал.

Як готувати? Промийте, почистіть овочі від насіння і шкірки, поріжте на куби по одному сантиметру. Промийте інгредієнти і гуртками наріжте фрукти, приберіть зайве. Складіть приготовлені продукти в баночки для варіння десерту, посипте цукровим піском, п'ять годин залиште до появи рідини.

Потім приберіть на піч і доведіть до вскипения. Варіть близько двадцяти хвилин на малому вогні, помішуючи, приберіть з плитки, на п'ять годин залиште, потім знову прокип'ятіть, п'ятнадцять хвилин проваривайте, знову на п'ять годин залиште.

Далі в останній раз прокип'ятіть, варіть близько п'ятнадцяти хвилинок і поразлевайте в баночки, які підігріті та стерилізовані, закручуйте їх за допомогою кришок.

Якщо хочете, можете додати в варення при варінні лимонний сік.

Варення з лимона і апельсина

Варення цінується в Італії. Там цей рецепт передають з покоління в покоління протягом тисячі років. Це частування прийнято в італійських провінціях є з твердими сортами сирів. Їжа виходить просто прекрасною і вишуканою. Особливо десерт поєднується з білим або червоним вином.

Для приготування ароматного варення візьмемо наступний набір продуктів:

  • 6 лимонів;
  • 6 апельсинів;
  • 1 кг цукрового піску;
  • 1 літр води.

Час приготування складе близько 2 годин.

Калорійність: 253 ккал.

Фрукти слід добре помити, очистити від верхнього шару, але не викидати. Шкірку необхідно потерти на крупній тертці (достатньо з одного фрукта). Далі потрібно вийняти всі кісточки з інгредієнтів і нарізати їх на середні апетитні шматочки.

Поставити далі все це все в каструльку, вилити сік з-під фруктів і засипати все цукровим піском. Добре перемішувати протягом всієї готування. Далі слід довести масу до вскипения на самому повільному вогні.

Постійно потрібно заважати. Як наступаємо кипіння, вогонь зменшити і зробити його ще менше, продовжувати варити. Нікуди не можна при готуванні відходити, варто постійно стежити за варенням і не припиняти помішувати його за допомогою дерев'яної лопатки.

Коли прийде час, вогонь прибрати, з каструлі перекласти солодкість в банки і закрутити їх кришками.

Як приготувати шоколадні мафіни рецепт з фото на сторінках нашого журналу.

Спробуйте приготувати зефір, рецепт і покрокові рекомендації читайте тут.

Дивіться фото святкового оформлення нарізок на будь-які випадки в нашій статті.

Варення з апельсинів і моркви: покроковий рецепт

Моркву і апельсини — бурхлива суміш, джерело вітамінів. Саме тому варто з них сготовить дуже смачне варення.

Для приготування потрібно взяти набір продуктів у вигляді:

  • Моркви — 2 кг;
  • Цукрового піску — 2 кг;
  • Меду — 4 ст. л.;
  • Апельсинів (свіже вичавленого) — 2 шт;
  • Води — 2 л;
  • Мигдалю — 150 р.

Час приготування страви: 2 години.

Калорійність: 255 ккал.

Як готувати?

  1. Моркву очищаємо і натираємо на середній тертці;
  2. У каструлі кип'ятимо воду, опускаємо морквину у воду і проварюємо десять-дванадцять хвилин (воду налити близько двох літрів);
  3. Зварену моркву прокидываем через дуршлак і залишаємо на пару хвилин для стікання всієї рідини;
  4. Споліскуємо каструлю і закладаємо в неї інші інгредієнти для сиропу у вигляді цукру, меду, соку апельсинів, води;
  5. Робимо кип'ятіння сиропу близько шести-семи хвилин;
  6. Потім додаємо моркву і варимо до готовності;
  7. Тим часом заливаємо окропом мигдаль і залишаємо його на десять хвилин;
  8. Перекидаємо мигдаль на дуршлак і очищаємо його;
  9. Далі в залежності від консистенції продовжуємо варити мигдаль або припиняємо;
  10. Варимо солодкість до повної готовності, прибираємо вогонь і розкладаємо варення по банках.

Таке варення можна подавати як до сиру, так і до нежирного йогурту з чаєм. В чай можна додавати варення і шматочок свіжого лимона. Вийде дуже непогане поєднання і смачний напій.

Рекомендації господаркам

  1. Якщо збираєтеся готувати апельсинове варення без шкірки, то краще шкірку не викидати, а зробити з неї цедру. Для п'яти баночок достатньо взяти шкірку одного фрукта і потерти на середній тертці. Так, варення вийде запашним і дуже захопливим;
  2. Використовуйте для приготування солодощі тільки якісні і солодкі фрукти. При виборі на ринку, обов'язково спробуйте їх. Не варто довіряти тільки зовнішнім виглядом. Апельсини усередині не повинні гірчити. До того ж не можна брати м'яті апельсини, оскільки варення втратить свій помаранчевий колір і буде несмачним;
  3. Завжди варто позбавлятися від кісточок у фруктах, оскільки в них міститься велика кількість гіркоти. При варінні це гіркота проявиться;
  4. Не мучтеся з цедрою, нарізаючи її ножем. Краще просто її натерти на тертці або подрібнити в блендері.

Отже, ми розглянули основні рецепти смачною солодощі. Варити її не варто, оскільки вона не тільки апетитні, але і корисна. В період авітамінозу і появи частих застуд, варення буде служити справжнім порятунком, оскільки в ньому знаходиться велика кількість потрібних організму речовин.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: