14 апрель 2019 1 350

Рецепти смачного і корисного ласощі — варення з ревеню

Ревінь – багаторічна рослина, що містить масу корисних для організму речовин, таких як:

  • Вітамін С;
  • Пектин;
  • Вітаміни групи В;
  • Каротин;
  • Мінеральні солі;
  • Аскорбінова кислота;
  • Рутин;
  • Залізо і магній;
  • Поліфеноли;
  • Яблучна, лимонна кислота.

Такий склад ревеню сприяє запобіганню хвороб серця та онкологічних захворювань, покращує травлення, підвищує імунітет.

Смакові якості дещо схожі з яблуком. З ревеню готують різні компоти, киселі, начинку для пиріжків, салати.

А на зиму можна приготувати дуже смачне варення, джем. Варення з ревеню дуже ароматне, смачне і цілюща.

Рецепти його приготування різноманітні: з добавками інших продуктів і без додаткових речовин. Готувати варення можна з полуницею, чорницею, яблуками, апельсинами, бананами, ананасом, імбиром, ваніллю, корицею і іншими ягодами і фруктами.

Прості рецепти приготування ласощів

Це звичайне варення, класичне. Відсутність різних додаткових продуктів допоможе відчути справжній і природний смак і аромат корисного варення з ревеню.

Варіант 1
Інгредієнти Кількість
Цукор - 1 кг
Черешки ревеню - 1 кг
Час приготування: 800 хвилин Калорійність на 100 грам: 205 Ккал

Покрокове приготування:

Очищені і помиті черешки необхідно нарізати (кубиками 1Х1);

Потім їх скласти в посуд і засипати цукровим піском. Слід залишити на день – півтора до появи соку;

Коли ревінь пустив сік, ретельно перешкодити. Варити 10-17 хвилин після того, як варення закипить на слабкому вогні;

Дати йому охолонути, розкласти в банки. Закривати, використовуючи поліетиленові кришки.

Варіант 2

Необхідні для варення продукти:

  • Цукровий пісок – півтора кілограма;
  • Ревінь – один кілограм.

Як приготувати просте варення:

  1. Черешки ревеню почистити, промити і нарізати брусочками;
  2. Зверху насипати половину цукру і перемішати;
  3. Для пускання соку і розчинення цукру необхідно залишити масу приблизно годин на десять;
  4. Сік слід влити в неметалічну посуд, дати закипіти. Всипати в цей сироп, що залишився цукор і варити, поки цукор не почне розчинятися;
  5. У киплячий сироп необхідно покласти шматочки ревеню;
  6. Після знову закип'ятити і прибрати каструлю з плити;
  7. Через годину знову проваріть варення на слабкому вогні 5 хвилин. При цьому треба постійно його помішувати;
  8. Поки воно гаряче, його треба розлити в банки і відразу закатати;
  9. Банки перевернути і дати охолонути.

Варіант 3 – звичайне варення в мультиварці

Інгредієнти:

  • Цукор – півкілограма;
  • Ревінь – півкілограма.

Приготування:

  1. Підготувати стебла ревеню, засипати цукром, потримати деякий час до отримання соку;
  2. В мультиварці одну годину готуємо при режимі «Гасіння». Кришкою можна не накривати;
  3. Можна вживати відразу, а можна і закатати.

неймовірне поєднання ревеню і апельсина

Смачне варення з тонким присмаком і ароматом апельсинів. Завдяки екзотичним смаком варення, не відразу можна здогадатися, з яких продуктів воно складається.

Рецепт 1

Інгредієнти:

  • Ревінь – один кілограм;
  • Апельсини – півтора кілограма;
  • Цукровий пісок – півкілограма;
  • Желюючий цукор – один пакетик.

Інструкція приготування:

  1. Черешки рослини необхідно очистити і ретельно промити, потім нарізати довжиною близько сантиметра;
  2. Порізаний ревінь скласти в каструлю і всипати туди 2 ложки цукру (столові);
  3. Цедру одного апельсина натерти, можна дрібно порізати;
  4. М'якоть апельсинів подрібнити, кісточки з фруктів прибрати. Нарізані апельсини разом з виділеним соком помістити до ревеню. Всипати одну ложку цукру;
  5. Залишити підготовлені в посуді продукти на час до повного розчинення цукрового піску, накривши кришкою;
  6. Після цієї процедури, посуд з інгредієнтами ставлять на повільний вогонь і додають желюючий цукор;
  7. Варення дати закипіти і додати решту цукру. На цьому етапі додають цедру;
  8. Варити ще хвилин п'ять. Потім розмістити по банках і закатати.

Рецепт 2

Продукти для варення:

  • Ревінь – один кілограм;
  • Цукор – два кілограми;
  • Апельсини – півтора кілограма.

Покрокове приготування:

  1. Очистити черешки рослини, нарізати їх і помістити в каструлю;
  2. З апельсинів зняти шкірку, подрібнити і додати до ревеню;
  3. Всипати в масу весь цукор, ретельно перемішати;
  4. На слабенькому вогні кип'ятити хвилин сорок. Якщо варення приготувався, воно повинно змінити колір – трохи потемніє.

Варення з ревеню і яблук

Зварити солодке і соковите варення можна з додаванням будь-яких сортів яблук. Має приємний аромат і неперевершений смак.

Продукти:

  • Стебла ревеню – один кілограм;
  • Яблука – 300 грам;
  • Апельсин – одна штука;
  • Вода – 200 мл;
  • Цукор – півтора кілограма;
  • Подрібнений імбир – дві ложки (столові).

Алгоритм приготування:

  1. Стебла рослини очистити і порізати шматочками;
  2. Апельсинову цедру необхідно натерти і додати в ємність;
  3. Туди ж влити і сік їх одного апельсина;
  4. Додати подрібнений імбир;
  5. Видалити з яблук шкірку, подрібнити їх, додати до решти інгредієнтів;
  6. Влити воду і перемішати. Накривши кришкою, дочекатися, поки закипить і варити хвилин двадцять;
  7. Після цього всипати цукровий пісок і варити ще до десяти хвилин;
  8. Гаряче варення розкласти по банках і укутати;
  9. Після того, як воно охололо, перенести в прохолодне місце для зберігання.

Варення з додаванням полуниці або смородини

Інгредієнти:

  • Стебла ревеню – один кілограм;
  • Цукор – один кілограм;
  • Ягоди полуниці або смородини – півкілограма.

Як приготувати:

  1. Стебла нарізати, засипати цукром і дочекатися появи соку;
  2. Через деякий час покласти в цю каструлю полуницю;
  3. На слабкому вогні дати закипіти. При цьому, обов'язково помішувати варення;
  4. Варити 10 хвилин;
  5. Закатати гарячим.

Прочитайте як приготувати оладки на кислому молоці і подайте їх до варенню.Приготуйте смачний і корисний десерт запечені яблука з сиром у мікрохвильовці, рецепт тут.А ви знаєте як приготувати сирники з сиру? Класичний рецепт на #deletetag#/retsepty-blyud/vy-pechka/izumitelnye-klassicheskie-syrniki.html

Ревінь + банан

Відмінні смакові якості такого варення зроблять його улюбленим ласощами серед зимових закаток. Крім того, приготування легке і швидке.

Необхідні продукти:

  • Ревінь (стебла) – один кілограм;
  • Банани – півкілограма;
  • Цукор – один кілограм.

Покрокове приготування:

  1. Стебла почистити, помити та нарізати квадратними шматками. Засипати цукром і залишити на час, поки інгредієнт не пустить сік;
  2. Банани очистити, нарізати і покласти до ревеню;
  3. На слабкому вогні довести до кипіння. Обов'язково при цьому помішувати варення. Зняти піну і варити ще хвилин п'ять;
  4. Розлити по банках, закатати і укутати до остигання.

Корисні поради

Для того, щоб варення вийшло ароматним і смачним, а ревінь не втратив свої цілющі властивості, необхідно дотримуватися таких правил:

  1. Збирати стебла ревеню бажано до червня, поки вони не стали грубими і не набралися великої кількості щавлевої кислоти. Чим раніше збирати урожай, тим він корисніший, а рослина пустить для варення більше соку;
  2. Забороняється готувати ласощі в посуді, якій властиво окислення (мідь, залізо). Краще варити в емальованому каструлі;
  3. Банки необхідно ретельно мити з содою і в обов'язковому порядку стерилізувати їх і кришки;
  4. Очищати стебла потрібно, акуратно зачіпаючи ножем тонку шкірку і повністю стягуючи її;
  5. Щоб варення було смачніше, а шматочки продуктів були не розвареними і цілісними, можна в три-чотири етапи повторювати таку процедуру: дати закипіти, вимкнути і залишити на кілька годин;
  6. Для запаху за бажанням можна додавати в рецепт корицю;
  7. Для зберігання варення місце слід вибирати потемніше і холодніше.

Основні переваги заготовки

Для того, щоб варення вийшло, необхідно знати деякі правила його приготування. І якщо воно готувалося при дотриманні вищевказаних рекомендацій, то буде відрізнятися:

  • Відмінним смаком;
  • Приємним ароматом;
  • Цілющими властивостями;
  • Низькою собівартістю.

Ревінь поєднується з багатьма продуктами. Тому можна сміливо експериментувати, відкриваючи нові і якісні рецепти.

Що ще почитати: