Рецепти смачного і корисного ласощі — варення з ревеню
Ревінь – багаторічна рослина, що містить масу корисних для організму речовин, таких як:
- Вітамін С;
- Пектин;
- Вітаміни групи В;
- Каротин;
- Мінеральні солі;
- Аскорбінова кислота;
- Рутин;
- Залізо і магній;
- Поліфеноли;
- Яблучна, лимонна кислота.
Такий склад ревеню сприяє запобіганню хвороб серця та онкологічних захворювань, покращує травлення, підвищує імунітет.
Смакові якості дещо схожі з яблуком. З ревеню готують різні компоти, киселі, начинку для пиріжків, салати.
А на зиму можна приготувати дуже смачне варення, джем. Варення з ревеню дуже ароматне, смачне і цілюща.
Прості рецепти приготування ласощів
Це звичайне варення, класичне. Відсутність різних додаткових продуктів допоможе відчути справжній і природний смак і аромат корисного варення з ревеню.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Цукор - | 1 кг |
Черешки ревеню - | 1 кг |
Час приготування: 800 хвилин | Калорійність на 100 грам: 205 Ккал |
Покрокове приготування:
Очищені і помиті черешки необхідно нарізати (кубиками 1Х1);
Потім їх скласти в посуд і засипати цукровим піском. Слід залишити на день – півтора до появи соку;
Коли ревінь пустив сік, ретельно перешкодити. Варити 10-17 хвилин після того, як варення закипить на слабкому вогні;
Дати йому охолонути, розкласти в банки. Закривати, використовуючи поліетиленові кришки.
Варіант 2
Необхідні для варення продукти:
- Цукровий пісок – півтора кілограма;
- Ревінь – один кілограм.
Як приготувати просте варення:
- Черешки ревеню почистити, промити і нарізати брусочками;
- Зверху насипати половину цукру і перемішати;
- Для пускання соку і розчинення цукру необхідно залишити масу приблизно годин на десять;
- Сік слід влити в неметалічну посуд, дати закипіти. Всипати в цей сироп, що залишився цукор і варити, поки цукор не почне розчинятися;
- У киплячий сироп необхідно покласти шматочки ревеню;
- Після знову закип'ятити і прибрати каструлю з плити;
- Через годину знову проваріть варення на слабкому вогні 5 хвилин. При цьому треба постійно його помішувати;
- Поки воно гаряче, його треба розлити в банки і відразу закатати;
- Банки перевернути і дати охолонути.
Варіант 3 – звичайне варення в мультиварці
Інгредієнти:
- Цукор – півкілограма;
- Ревінь – півкілограма.
Приготування:
- Підготувати стебла ревеню, засипати цукром, потримати деякий час до отримання соку;
- В мультиварці одну годину готуємо при режимі «Гасіння». Кришкою можна не накривати;
- Можна вживати відразу, а можна і закатати.
неймовірне поєднання ревеню і апельсина
Смачне варення з тонким присмаком і ароматом апельсинів. Завдяки екзотичним смаком варення, не відразу можна здогадатися, з яких продуктів воно складається.
Рецепт 1
Інгредієнти:
- Ревінь – один кілограм;
- Апельсини – півтора кілограма;
- Цукровий пісок – півкілограма;
- Желюючий цукор – один пакетик.
Інструкція приготування:
- Черешки рослини необхідно очистити і ретельно промити, потім нарізати довжиною близько сантиметра;
- Порізаний ревінь скласти в каструлю і всипати туди 2 ложки цукру (столові);
- Цедру одного апельсина натерти, можна дрібно порізати;
- М'якоть апельсинів подрібнити, кісточки з фруктів прибрати. Нарізані апельсини разом з виділеним соком помістити до ревеню. Всипати одну ложку цукру;
- Залишити підготовлені в посуді продукти на час до повного розчинення цукрового піску, накривши кришкою;
- Після цієї процедури, посуд з інгредієнтами ставлять на повільний вогонь і додають желюючий цукор;
- Варення дати закипіти і додати решту цукру. На цьому етапі додають цедру;
- Варити ще хвилин п'ять. Потім розмістити по банках і закатати.
Рецепт 2
Продукти для варення:
- Ревінь – один кілограм;
- Цукор – два кілограми;
- Апельсини – півтора кілограма.
Покрокове приготування:
- Очистити черешки рослини, нарізати їх і помістити в каструлю;
- З апельсинів зняти шкірку, подрібнити і додати до ревеню;
- Всипати в масу весь цукор, ретельно перемішати;
- На слабенькому вогні кип'ятити хвилин сорок. Якщо варення приготувався, воно повинно змінити колір – трохи потемніє.
Варення з ревеню і яблук
Продукти:
- Стебла ревеню – один кілограм;
- Яблука – 300 грам;
- Апельсин – одна штука;
- Вода – 200 мл;
- Цукор – півтора кілограма;
- Подрібнений імбир – дві ложки (столові).
Алгоритм приготування:
- Стебла рослини очистити і порізати шматочками;
- Апельсинову цедру необхідно натерти і додати в ємність;
- Туди ж влити і сік їх одного апельсина;
- Додати подрібнений імбир;
- Видалити з яблук шкірку, подрібнити їх, додати до решти інгредієнтів;
- Влити воду і перемішати. Накривши кришкою, дочекатися, поки закипить і варити хвилин двадцять;
- Після цього всипати цукровий пісок і варити ще до десяти хвилин;
- Гаряче варення розкласти по банках і укутати;
- Після того, як воно охололо, перенести в прохолодне місце для зберігання.
Варення з додаванням полуниці або смородини
Інгредієнти:
- Стебла ревеню – один кілограм;
- Цукор – один кілограм;
- Ягоди полуниці або смородини – півкілограма.
Як приготувати:
- Стебла нарізати, засипати цукром і дочекатися появи соку;
- Через деякий час покласти в цю каструлю полуницю;
- На слабкому вогні дати закипіти. При цьому, обов'язково помішувати варення;
- Варити 10 хвилин;
- Закатати гарячим.
Прочитайте як приготувати оладки на кислому молоці і подайте їх до варенню.Приготуйте смачний і корисний десерт запечені яблука з сиром у мікрохвильовці, рецепт тут.А ви знаєте як приготувати сирники з сиру? Класичний рецепт на #deletetag#/retsepty-blyud/vy-pechka/izumitelnye-klassicheskie-syrniki.html
Ревінь + банан
Відмінні смакові якості такого варення зроблять його улюбленим ласощами серед зимових закаток. Крім того, приготування легке і швидке.
Необхідні продукти:
- Ревінь (стебла) – один кілограм;
- Банани – півкілограма;
- Цукор – один кілограм.
Покрокове приготування:
- Стебла почистити, помити та нарізати квадратними шматками. Засипати цукром і залишити на час, поки інгредієнт не пустить сік;
- Банани очистити, нарізати і покласти до ревеню;
- На слабкому вогні довести до кипіння. Обов'язково при цьому помішувати варення. Зняти піну і варити ще хвилин п'ять;
- Розлити по банках, закатати і укутати до остигання.
Корисні поради
Для того, щоб варення вийшло ароматним і смачним, а ревінь не втратив свої цілющі властивості, необхідно дотримуватися таких правил:
- Збирати стебла ревеню бажано до червня, поки вони не стали грубими і не набралися великої кількості щавлевої кислоти. Чим раніше збирати урожай, тим він корисніший, а рослина пустить для варення більше соку;
- Забороняється готувати ласощі в посуді, якій властиво окислення (мідь, залізо). Краще варити в емальованому каструлі;
- Банки необхідно ретельно мити з содою і в обов'язковому порядку стерилізувати їх і кришки;
- Очищати стебла потрібно, акуратно зачіпаючи ножем тонку шкірку і повністю стягуючи її;
- Щоб варення було смачніше, а шматочки продуктів були не розвареними і цілісними, можна в три-чотири етапи повторювати таку процедуру: дати закипіти, вимкнути і залишити на кілька годин;
- Для запаху за бажанням можна додавати в рецепт корицю;
- Для зберігання варення місце слід вибирати потемніше і холодніше.
Основні переваги заготовки
Для того, щоб варення вийшло, необхідно знати деякі правила його приготування. І якщо воно готувалося при дотриманні вищевказаних рекомендацій, то буде відрізнятися:
- Відмінним смаком;
- Приємним ароматом;
- Цілющими властивостями;
- Низькою собівартістю.
Ревінь поєднується з багатьма продуктами. Тому можна сміливо експериментувати, відкриваючи нові і якісні рецепти.