Як приготувати м'ясо в духовці з сиром
Свинина, яловичина, телятина – так будь-яке м'ясо, яке запікається в духовці, не тільки є смачним повсякденним блюдом, але і по праву займає центральне місце на святковому столі.
По своїй суті, м'ясо є найбільш бажаним продуктом будь-якого чоловіка, адже рецепти, що містять його, сир і цибулю, створюють неповторне поєднання. Особливо це помітно при додаванні до столу пляшки червоного вина. А також подібне поєднання навіває на романтику, тому стане чудовим вибором для спільної вечері з коханою людиною.
При цьому, таке блюдо не вимагає якихось особливих зусиль у приготуванні, а рецепти, які можна використовувати, можливо відшукати безліч. Так, які ж інгредієнти можна застосувати при створенні смачного запеченого з сиром м'яса?
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свинини без кісток - | 700 г |
ріпчастої цибулі - | 3 головки |
сиру якісних твердих сортів - | 150 г |
спецій, схожих до свинини - | за смаком |
майонезу - | 70 г |
олії соняшникової - | 1 стіл. ложка |
солі і чорного перцю - | по парі щіпок |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 470 Ккал |
Покрокове приготування:
- Взяти інгредієнти, які необхідні для приготування страви, зробити попередню підготовку. Взяти цибулю, обшпарити його, щоб він перестав гірчити, а також не примушував очі сльозитися. Далі цибулю слід порізати на кільця і розділити часточками;
- М'ясо обов'язково слід помити і обсушити паперовими рушниками. Після цього нарізати його на шматки, товщиною трохи більше половини сантиметра. Далі слід взяти кухонний молоток і гарненько відбити кожен шматочок. Також кожен шматочок слід посолити і поперчити;
-
- Сир твердого сорту слід натерти на тертці. Сир такого сорту найбільш легко терти, а також він швидко розплавляється;
- На дно сковороди налити жир/рослинне масло, викласти шар цибулі. Потім слід викласти вже відбиті шматочки м'яса, на які знову слід викласти залишився лук. Поверх цибулю йде шар натертого сиру, який слід намазати майонезом;
-
- Попередньо нагріти духовку до стандартних 180 градусів, в яку слід поставити сковороду з підготовленою сумішшю. Запікається подібне м'ясо протягом приблизно 50 хвилин. На гарнір варто подавати легкий овочевий салат або картопляне пюре.
Блюдо готове.
Свинина запечена під сиром зі стиглими помідорами і оливками
Склад:
- Половина кілограма безкісткової свинини, бажано окосту або карбонаду;
- 2 великих помідора, бажано тих сортів, які містять мало рідини;
- 1 банка зелених (звичайно, без кісточок) маслин;
- 150 гр сиру твердих сортів;
- 1 домашнє яйце;
- 100 гр майонезу;
- Зелений салат;
- Рослинна олія в тій кількості, яка потрібна для смаження;
- Сіль і чорний перець.
Час приготування: близько 60 хвилин.
Кількість калорій: 300 Кк на 100 гр.
Покрокове приготування м'яса під сиром, з помідорами і оливками в духовці:
- Заздалегідь слід підготувати свинину, промити її і обсушити паперовими рушниками. Нарізати шматками товщиною приблизно 1 см упоперек волокон. Кожен шматок слід покласти в поліетиленовий пакет або помістити під харчову плівку і злегка відбити кухонним молотком. Кожен шматок слід приправити і залишити просочитися приблизно на 15 хвилин;
- З банки маслин слід злити всю розташовану в ній рідина, потім викласти плоди на паперовий рушник. Дочекатися, поки маслини не стануть сухими, а потім нарізати кожну навпіл;
- Помідори слід нарізати на досить товсті гуртки;
- Натерти на тертці весь сир, а потім змішати його з майонезом і яйцем до однорідної маси;
- У сковороду налити олію, після чого слід злегка обсмажити кожен шматочок свинини, щоб утворилася красива корочка. Це займе всього пару хвилин на кожен шматок, по одній з кожного боку;
- Деко слід злегка змастити маслом, після чого викласти шар свинини, приблизно половину з наявною. Зверху покласти шарами помідори, маслини, а потім залишився м'ясо. Якщо залишилися помідори, то можна покласти їх поверх, попередньо нарізавши на більш дрібні шматки, те ж зробити з рештою маслинами;
- Зверху дане блюдо слід залити сирно-майонезній сумішшю, після чого відправити в заздалегідь розігріту до 220 градусів духовку, де м'ясо буде запікатися ще приблизно 20 хвилин до повного приготування;
- На блюдо слід викласти салатні листя, поверх яких викласти отримані шматки свинини.
Запечене м'ясо з ананасами і сиром
Склад:
- 500 гр відбірної м'якоті свинини;
- 1 банку соковитих консервованих ананасів;
- 2-3 стіл. ложки нежирної сметани;
- Сіль і спеції за особистим смаком;
- 200 гр (можна і більше) сиру твердих сортів;
- 1 чайн. ложка соняшникової олії.
Час приготування: близько 60 хвилин.
Кількість калорій: 240 Кк на 100 гр.
Покрокове приготування:
- Свинину слід гарненько відмити і обтерти, після чого нарізати на досить товсті шматки приблизно 2,5 см завтовшки. З вашого шматка вийде приблизно 7 порційних шматків, кожен з яких потрібно гарненько відбити, а потім приправити;
- Змастити підготовлену форму маслом, після чого викласти вже відбите м'ясо. Кожен шматочок окремо слід полити сметаною, а потім покласти кружечок ананаса;
- Сир натерти на крупній тертці, після чого висипати в спец. форму для запікання, щоб він повністю покрив м'ясо;
- Духовку попередньо розігріти до необхідних 180 градусів, після чого поставити готуватися приблизно на 50 хвилин, поки сир повністю не розплавиться, а м'ясо не стане м'яким і ніжним.
А ви знаєте як приготувати смачний вершковий крем для бісквітного торта?
Простий рецепт бісквітного торта в домашніх умовах, візьміть на замітку.
Як спекти смачний і соковитий бісквіт з маком, пропонуємо вам наші рецепти з покроковими фото.
Свинина в популярному тандемі з грибами і сиром
Склад:
- Трохи більше половини кілограма свинини;
- 300 гр сиру твердих сортів;
- 300 гр грибів, наприклад, печериць;
- 50 мл соєвого соусу;
- Близько 50 гр майонезу;
- Масло для змащування форми.
Час приготування ароматного м'яса з грибами і сиром в духовці: близько півтора годин.
Кількість калорій: 270 Кк на 100 гр.
Покрокове приготування:
- Заздалегідь слід підготувати м'ясо, краще всього брати шийку або карбонад, адже вони досить ніжні і при цьому містять трохи жиру. Промити і обсушити паперовими рушниками;
- Нарізати м'ясо на порційні шматки товщиною трохи більшим, ніж 1 див. Кожен шматочок покласти в поліетиленовий пакет або накрити харчовою плівкою, після чого трохи відбити з обох сторін;
- В якості маринаду тут виступить соєвий соус. У миску вилити соєвий соус, після чого гарненько обмазати їм кожен шматок м'яса, який розм'якшить його. У даному рецепті не потрібно застосовувати сіль або перець, адже такий соус досить солоний. Залишити маринуватися приблизно протягом половини години;
- Поки м'ясо маринується, слід відварити гриби. Готуються вони приблизно 30 хвилин в злегка підсоленій воді. Після того як гриби будуть готові, то слід вивалити їх у друшляк. Дочекатися, поки зайва рідина повністю стече;
- Весь сир натерти на крупній тертці, чим більше його буде, тим краще. У сирну масу додати майонез і добре перемішати. Можна додати трохи роздавленого часнику, однак, він може почати перебивати смак грибів;
- Нагріти духовку до потрібних 200 градусів, поки ви збираєте на деку майбутнє блюдо. Першим шаром тут йде м'ясо, на яке викладаються гриби, а потім покриваються шубкою з сиру і майонезу;
- Деко поставити в духовку і запікати протягом 40 хвилин, поки сир повністю не розплавиться, а скоринка не стане золотистою. Після цього слід вимкнути вогонь і залишити нудиться ще протягом 10 хвилин;
- До даного м'яса чудово підійде гарнір у вигляді овочевого салату, адже страва саме по собі виходить дуже ситним.
Ретельно вибирайте м'ясо для майбутнього страви, комбінуйте різні його сорти і види сиру, для того, щоб створити своє власне унікальне поєднання. Можна знайти величезну кількість різноманітних продуктів, які будуть чудово поєднуватися з основним набором інгредієнтів.
Приємного апетиту!