16 апрель 2019 4 376

Як приготувати м'ясо в духовці з сиром

Свинина, яловичина, телятина – так будь-яке м'ясо, яке запікається в духовці, не тільки є смачним повсякденним блюдом, але і по праву займає центральне місце на святковому столі.

По своїй суті, м'ясо є найбільш бажаним продуктом будь-якого чоловіка, адже рецепти, що містять його, сир і цибулю, створюють неповторне поєднання. Особливо це помітно при додаванні до столу пляшки червоного вина. А також подібне поєднання навіває на романтику, тому стане чудовим вибором для спільної вечері з коханою людиною.

При цьому, таке блюдо не вимагає якихось особливих зусиль у приготуванні, а рецепти, які можна використовувати, можливо відшукати безліч. Так, які ж інгредієнти можна застосувати при створенні смачного запеченого з сиром м'яса?

Класичний рецепт запеченого м'яса в духовці з сиром
Інгредієнти Кількість
свинини без кісток - 700 г
ріпчастої цибулі - 3 головки
сиру якісних твердих сортів - 150 г
спецій, схожих до свинини - за смаком
майонезу - 70 г
олії соняшникової - 1 стіл. ложка
солі і чорного перцю - по парі щіпок
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 470 Ккал

Покрокове приготування:

  1. Взяти інгредієнти, які необхідні для приготування страви, зробити попередню підготовку. Взяти цибулю, обшпарити його, щоб він перестав гірчити, а також не примушував очі сльозитися. Далі цибулю слід порізати на кільця і розділити часточками;
  2. М'ясо обов'язково слід помити і обсушити паперовими рушниками. Після цього нарізати його на шматки, товщиною трохи більше половини сантиметра. Далі слід взяти кухонний молоток і гарненько відбити кожен шматочок. Також кожен шматочок слід посолити і поперчити;

    1. Сир твердого сорту слід натерти на тертці. Сир такого сорту найбільш легко терти, а також він швидко розплавляється;
    2. На дно сковороди налити жир/рослинне масло, викласти шар цибулі. Потім слід викласти вже відбиті шматочки м'яса, на які знову слід викласти залишився лук. Поверх цибулю йде шар натертого сиру, який слід намазати майонезом;

    1. Попередньо нагріти духовку до стандартних 180 градусів, в яку слід поставити сковороду з підготовленою сумішшю. Запікається подібне м'ясо протягом приблизно 50 хвилин. На гарнір варто подавати легкий овочевий салат або картопляне пюре.

Блюдо готове.

Свинина запечена під сиром зі стиглими помідорами і оливками

Склад:

  • Половина кілограма безкісткової свинини, бажано окосту або карбонаду;
  • 2 великих помідора, бажано тих сортів, які містять мало рідини;
  • 1 банка зелених (звичайно, без кісточок) маслин;
  • 150 гр сиру твердих сортів;
  • 1 домашнє яйце;
  • 100 гр майонезу;
  • Зелений салат;
  • Рослинна олія в тій кількості, яка потрібна для смаження;
  • Сіль і чорний перець.

Час приготування: близько 60 хвилин.

Кількість калорій: 300 Кк на 100 гр.

Покрокове приготування м'яса під сиром, з помідорами і оливками в духовці:

  1. Заздалегідь слід підготувати свинину, промити її і обсушити паперовими рушниками. Нарізати шматками товщиною приблизно 1 см упоперек волокон. Кожен шматок слід покласти в поліетиленовий пакет або помістити під харчову плівку і злегка відбити кухонним молотком. Кожен шматок слід приправити і залишити просочитися приблизно на 15 хвилин;
  2. З банки маслин слід злити всю розташовану в ній рідина, потім викласти плоди на паперовий рушник. Дочекатися, поки маслини не стануть сухими, а потім нарізати кожну навпіл;
  3. Помідори слід нарізати на досить товсті гуртки;
  4. Натерти на тертці весь сир, а потім змішати його з майонезом і яйцем до однорідної маси;
  5. У сковороду налити олію, після чого слід злегка обсмажити кожен шматочок свинини, щоб утворилася красива корочка. Це займе всього пару хвилин на кожен шматок, по одній з кожного боку;
  6. Деко слід злегка змастити маслом, після чого викласти шар свинини, приблизно половину з наявною. Зверху покласти шарами помідори, маслини, а потім залишився м'ясо. Якщо залишилися помідори, то можна покласти їх поверх, попередньо нарізавши на більш дрібні шматки, те ж зробити з рештою маслинами;
  7. Зверху дане блюдо слід залити сирно-майонезній сумішшю, після чого відправити в заздалегідь розігріту до 220 градусів духовку, де м'ясо буде запікатися ще приблизно 20 хвилин до повного приготування;
  8. На блюдо слід викласти салатні листя, поверх яких викласти отримані шматки свинини.

Запечене м'ясо з ананасами і сиром

Склад:

  • 500 гр відбірної м'якоті свинини;
  • 1 банку соковитих консервованих ананасів;
  • 2-3 стіл. ложки нежирної сметани;
  • Сіль і спеції за особистим смаком;
  • 200 гр (можна і більше) сиру твердих сортів;
  • 1 чайн. ложка соняшникової олії.

Час приготування: близько 60 хвилин.

Кількість калорій: 240 Кк на 100 гр.

Покрокове приготування:

  1. Свинину слід гарненько відмити і обтерти, після чого нарізати на досить товсті шматки приблизно 2,5 см завтовшки. З вашого шматка вийде приблизно 7 порційних шматків, кожен з яких потрібно гарненько відбити, а потім приправити;
  2. Змастити підготовлену форму маслом, після чого викласти вже відбите м'ясо. Кожен шматочок окремо слід полити сметаною, а потім покласти кружечок ананаса;
  3. Сир натерти на крупній тертці, після чого висипати в спец. форму для запікання, щоб він повністю покрив м'ясо;
  4. Духовку попередньо розігріти до необхідних 180 градусів, після чого поставити готуватися приблизно на 50 хвилин, поки сир повністю не розплавиться, а м'ясо не стане м'яким і ніжним.

А ви знаєте як приготувати смачний вершковий крем для бісквітного торта?

Простий рецепт бісквітного торта в домашніх умовах, візьміть на замітку.

Як спекти смачний і соковитий бісквіт з маком, пропонуємо вам наші рецепти з покроковими фото.

Свинина в популярному тандемі з грибами і сиром

Склад:

  • Трохи більше половини кілограма свинини;
  • 300 гр сиру твердих сортів;
  • 300 гр грибів, наприклад, печериць;
  • 50 мл соєвого соусу;
  • Близько 50 гр майонезу;
  • Масло для змащування форми.

Час приготування ароматного м'яса з грибами і сиром в духовці: близько півтора годин.

Кількість калорій: 270 Кк на 100 гр.

Покрокове приготування:

  1. Заздалегідь слід підготувати м'ясо, краще всього брати шийку або карбонад, адже вони досить ніжні і при цьому містять трохи жиру. Промити і обсушити паперовими рушниками;
  2. Нарізати м'ясо на порційні шматки товщиною трохи більшим, ніж 1 див. Кожен шматочок покласти в поліетиленовий пакет або накрити харчовою плівкою, після чого трохи відбити з обох сторін;
  3. В якості маринаду тут виступить соєвий соус. У миску вилити соєвий соус, після чого гарненько обмазати їм кожен шматок м'яса, який розм'якшить його. У даному рецепті не потрібно застосовувати сіль або перець, адже такий соус досить солоний. Залишити маринуватися приблизно протягом половини години;
  4. Поки м'ясо маринується, слід відварити гриби. Готуються вони приблизно 30 хвилин в злегка підсоленій воді. Після того як гриби будуть готові, то слід вивалити їх у друшляк. Дочекатися, поки зайва рідина повністю стече;
  5. Весь сир натерти на крупній тертці, чим більше його буде, тим краще. У сирну масу додати майонез і добре перемішати. Можна додати трохи роздавленого часнику, однак, він може почати перебивати смак грибів;
  6. Нагріти духовку до потрібних 200 градусів, поки ви збираєте на деку майбутнє блюдо. Першим шаром тут йде м'ясо, на яке викладаються гриби, а потім покриваються шубкою з сиру і майонезу;
  7. Деко поставити в духовку і запікати протягом 40 хвилин, поки сир повністю не розплавиться, а скоринка не стане золотистою. Після цього слід вимкнути вогонь і залишити нудиться ще протягом 10 хвилин;
  8. До даного м'яса чудово підійде гарнір у вигляді овочевого салату, адже страва саме по собі виходить дуже ситним.

Ретельно вибирайте м'ясо для майбутнього страви, комбінуйте різні його сорти і види сиру, для того, щоб створити своє власне унікальне поєднання. Можна знайти величезну кількість різноманітних продуктів, які будуть чудово поєднуватися з основним набором інгредієнтів.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: