Як смачно приготувати буряк по-корейськи
Ми часто купуємо або готуємо самі морква по-корейськи, а адже можна готувати салати та з інших не менш смачних овочів. Наприклад, з буряка можна зробити безліч корейських салатів, які вийдуть смачними і ароматними.
Прянощі і різні соуси зроблять цей овоч ще краще і соковитіше. Крім цього, його можна доповнювати іншими овочами і різними заправками, а смак стане тільки краще. Так, як же зробити буряк по-корейськи?
Напевно, мало хто пробував зробити цю закуску, тому що це досить нове блюдо. Тому варто взяти собі на замітку наступні способи готування.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
буряків - | 2-3 коренеплоду |
цибулин - | 1 головка |
часнику - | 3-4 великих зубця |
цукру - | 1-1,5 ч. ложки |
солі - | щіпка |
спецій для корейської моркви - | 1 десертна ложка |
меленої паприки - | по своєму смаку |
суміш чорного і червоного гострих перців - | за бажанням |
умами (порошок) - | трохи |
столового оцту - | ½ Великої ложки |
кип'яченої води - | половина склянки |
рослинної олії - | 2 великі ложки |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 130 Ккал |
Ка готувати:
- Буряк необхідно гарненько промити, очистити шкірку і знову сполоснути;
- Далі спеціальною теркою, яка призначена для корейської моркви, перетираємо овоч. Якщо такої немає, то буряк можна протерти на тертці з великими зубцями;
-
- Кладемо перетерту буряк в глибоку посуд, засипаємо до неї цукор і сіль;
- В пів склянки кип'яченої води наливаємо половину ст. ложки столового оцту, розводимо і вливаємо до овочу;
- Все ретельно перемішуємо руками і намагаємося віджати сік. Після перемішування залишаємо постояти деякий час;
- Далі робимо заправку. Очищаємо цибулину від шкірки і ріжемо невеликими квадратиками;
-
- Ставимо на плиту сковорідку, ллємо олію і прогріваємо;
- У гаряче масло засипаємо все приправи, крім умами;
- Засипаємо до приправ цибулю, все добре змішуємо і залишаємо обсмажуватися кілька хвилин;
-
- Потім очищаємо часник від шкірки і видавлюємо чесночницей. Кладемо в засмажку з цибулі і приправ;
- Все перемішуємо і залишаємо смажитися ще 2-3 хвилини;
- Знімаємо соус з вогню і відразу ж перекладаємо в миску до буряках, всі інгредієнти ретельно перемішуємо;
- В кінці додаємо умами.
Буряк по-корейськи з кінзою: рецепт приготування
Для салату знадобиться:
- Кілограм буряка;
- Зелень кінзи – 20-30 грам;
- Чорний мелений перець – 1 ч. ложка;
- Щіпка меленої паприки;
- Часник – 1 головка;
- Щіпка коріандру;
- Білий винний оцет – 50 мл;
- 1 десертна ложка яблучного оцту;
- Оливкова олія – 80 мл;
- Сіль – на смак;
- 1,5 ч. ложки цукру.
Період приготування – 2 години 30 хвилин.
Скільки калорій – 128.
Як готується:
- Бурякові коренеплоди необхідно добре промити від бруду. Зчищають з них всю шкірку;
- Викладаємо буряк в металевий посуд, підливаємо води і поміщаємо на газ;
- Після закипання води, зменшуємо вогонь і відварюємо протягом 15 хвилин;
- Виймаємо овоч з води і залишаємо остигати. Остиглі коренеплоди нарізаємо тонкими смужками;
- Викладаємо смужки в миску насипаємо сіль і цукор;
- Потім додаємо всі спеції, крім кінзи;
- Часник очищаємо від шкірки і видавлюємо чесночницей. Кладемо до буряка;
- У мисці змішуємо два види оцту і додаємо оливкову олію. Заправляємо салат цією сумішшю, добре змішуємо. Залишаємо настоятися 2-3 години;
- Зелень кінзи споліскуємо і рубаємо дрібними шматочками;
- Перед самою подачею салат кладемо порізану кінзу і змішуємо.
Капуста з буряком по-корейськи
Складові компоненти:
- 1 вилок капусти білоголової;
- 3 бурякових коренеплоду;
- 4 часникових зубця;
- Півсклянки столового оцту 9 %-ного;
- Цукровий пісок – 130 грам;
- 2 великі ложки солі;
- 10 штучок запашного перцю в горошинах;
- 4 штучки лаврового листа;
- 2 великі ложки рослинної олії.
Тривалість готування – 1 годину приготування і добу маринування.
Калорійність – 135.
Як потрібно готувати:
- Для початку нарізаємо капусту. Вилок слід очистити від старих листків. Потім нарізаємо його на середні квадратики з розмірами 3х3 см;
- Дуже щільні і тверді прожилки потрібно видалити;
- Буряк необхідно протерти терткою для корейської моркви або порізати тонкою соломкою. Можна скористатися звичайною теркою з великими зубцями;
- Очищаємо зубчики часнику від лушпиння і ріжемо тонкими пластинками;
- Потім в глибоку ємність викладаємо капусту, буряк, часник і гарненько перемішуємо руками. Перекладаємо в будь-яку велику банку або бутель;
- Робимо маринад для заливки. У посуд з металу наливаємо літр води і ставимо на плиту;
- Після закипання води, додаємо цукор, підсолюємо, кладемо лавровий лист, запашний перець і підливаємо рослинна олія;
- Залишаємо прокипіти близько 10 хвилин. Потім прибираємо з вогню, виймаємо всі спеції, додаємо оцет, перемішуємо;
- Заливаємо маринадом капусту з буряком;
- Потім всі придавлюємо тарілкою, щоб маринад трохи виступав над капустою;
- Після того як маринад охолоне, ставимо в холодне місце на добу.
Суп гуляш по-угорськи з яловичини рецепт який вам точно сподобається.
Суп з плавлених сирків, найцікавіші рецепти французької кухні.
Дієтичний рецепт щавлевого супу з яйцем без м'яса, різноманітить ваше меню і допоможе зберегти фігуру.
Буряк по-корейськи на зиму
Які інгредієнти знадобляться:
- Буряк – півкілограма;
- Одне середнє кислого яблука сорту;
- 2-3 невеликі цибульні головки;
- Склянка столового або яблучного оцту;
- 100 грам цукрового піску;
- Лимон – половина;
- 3-4 часникового зубчики;
- Щіпка солі;
- 1 ч. ложка кмину;
- Щіпка зернової гірчиці;
- Кілька штучок гвоздики;
- Парочка лаврушек.
Тривалість приготування – 1 година 30 хвилин.
Харчова цінність – 152.
Як готується:
- Буряк потрібно ретельно сполоснути, покласти в каструлю, налити воду і відварити;
- Також її можна запекти, для цього з неї необхідно зчистити шкірку. Нарізати невеликими шматочками, натерти сіллю, покласти на деко і полити олією. Готувати її слід близько 20-30 хвилин.
- Поки готується буряк. Промиваємо яблуко, нарізаємо кубиками, все видаляємо кісточки;
- У металеву посудину наливаємо оцет, покласти яблука і ставимо на вогонь. Првариваем їх протягом 15 хвилин;
- Далі очищаємо цибулини від шкірки, розрізаємо квадратиками і перекладаємо в ємність з яблуками;
- Насипаємо туди сіль та цукровий пісок;
- Варену або печену буряк нарізаємо брусочками;
- З однієї частини видавлюємо сік лимона до яблук і цибулі;
- Викладаємо в миску з яблуками бурякові шматочки;
- Засипаємо щіпку зернової гірчиці і кмину;
- Очищаємо часникові зубчики від шкірки, нарізаємо пластинками і кладемо в ємність до решти інгредієнтів;
- Потім кладемо лавровий лист і гвоздику. Всі проварюємо близько 20 хвилин;
- Баночки потрібно прокип'ятити разом з кришками;
- Далі за допомогою невеликого ополоника викладаємо салат по банкам, закручуємо кришки ключем для закочування кришок;
- Прибираємо банки в темне місце і накриваємо теплим пледом. Лишаємо в такому стані 7 днів.
Буряк по-корейськи з овочами
Що знадобиться:
- 2 свіжих огірка;
- Буряк – 1 штука;
- Один солодкий перець;
- 3-4 часникового зубчики;
- 1 маленька ложка насіння коріандру;
- Невеликий шматочок стручка гострого перцю чилі;
- Масло рослинне – 50 мл;
- Оцет бальзамічний – 1 велика ложка;
- Трохи солі.
Скільки готується – 3 години.
Калорійність – 145.
Приступаємо до готування:
- Буряк промиваємо, чистимо шкірку і ріжемо тонкими смужками;
- Огірки споліскуємо, видаляємо шкірку і шаткуємо соломкою;
- Солодкий перець промиваємо, вичищаємо насіння разом з плодоніжкою і ріжемо смужками;
- Викладаємо овочеву нарізку в миску, додаємо сіль і коріандр;
- Часникові часточки очищаємо від шкірки і рубаємо дрібними шматочками, викладаємо до овочів;
- Заправляємо бальзамічним оцтом;
- На сковороду наливаємо масло і прогріваємо його;
- Гаряче масло заливаємо в овочеву нарізку;
- Шматочок гострого перцю чилі шаткуємо дрібними шматочками і заправляємо салат;
- Все змішуємо і настоюйте 2-3 години.
Салат з моркви і буряка по-корейськи
Що знадобиться:
- 2 бурякових коренеплоду;
- 2 морквини;
- 2-3 часникових зубця;
- Спеції (для моркви по-корейськи – 2-3 маленькі ложки;
- Щіпка солі;
- Столовий оцет – 80 мл;
- Рослинне масло – 3 ст. ложки;
- 30-40 грам цукру.
Тривалість готування – 1 годину.
Зміст калорій – 129.
Приступаємо до готування:
- Буряк і моркву промиваємо і очищаємо від шкірки;
- Потім коренеплоди слід перетерти спеціальною теркою для корейських салатів, якщо її немає, то можна скористатися звичайною;
- Викладаємо овочі в глибоку миску, підсолюємо і додаємо цукровий пісок. Перемішуємо руками;
- Часникові зубчики чистимо і пропускаємо через часникодавку, кладемо до овочевої нарізці;
- Потім приправляємо спеціями
- У невеликій чашці змішуємо олію і оцет. Заливаємо заправкою салат.
Рекомендації господаркам
- Для салату бажано використовувати молоду буряк. Якщо вона стара або трохи млява, то її слід помістити на декілька годин в холодну воду;
- Масло повинне бути якісне, без сторонніх запахів і присмаків;
- У салат можна додати кунжутне насіння, волоські горіхи і родзинки;
- Також в салат по-корейськи з буряка можна додати бурякову гичку, її слід порубати на дрібні шматочки;
- Буряк можна протирати спеціальною терткою для корейських салатів, а також перетирати звичайної теркою з великими зубцями. Якщо цих терок немає, то її можна просто нарізати ножем на тонкі смужки.
Буряк по-корейськи різноманітить ваше меню. Вона буде відмінним доповненням до страв з риби або м'яса. А також її можна використовувати для святкового меню, яскравий колір коренеплоду прикрасить святковий стіл і стане його окрасою.
Приємного апетиту!