03 июнь 2019 5 095

Як смачно приготувати камбалу в духовці

Що можна зробити з камбали, а точніше як її саму можна приготувати? Способів готування сила-силенна – її можна і відварювати і тушкувати і смажити, і готувати на пару, запікати. Ця риба завжди виходить дуже смачною, ніжною і соковитою.

Сьогодні ми з вами поговоримо про способи її запікання і розглянемо рецепти з використанням різних інгредієнтів, наприклад, сметани або овочів. Якщо ви досі думаєте, як приготувати цю рибу смачно і красиво, то пропонуємо кілька рецептів запікання камбали.

Рецепт приготування камбали в духовці (цілком)
Інгредієнти Кількість
камбали - 3 штуки
лимона - 1 штука
часнику - 8 часточок
лука - 2 головки
оливкової олії - трохи
вершкового масла - 30 грам
солі - щіпка
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 107 Ккал

Приступаємо до готування:

  1. Промиваємо рибу, чистимо всі лусочки, розрізаємо і виймаємо тельбухи;
  2. Споліскуємо гарненько зверху і всередині, у внутрішній частині намагаємося видалити всю плівку і інші забруднення. Шкірку можна не видаляти, її можна прибрати після приготування, а так вона теж їстівна;
  3. Очищену камбалу викладаємо на деко;
  4. З лука знімаємо шкірку, нарізаємо його у вигляді півкілець і розкладаємо зверху риби;
  5. Потім робимо заливку. Вершкове масло потрібно розтопити до рідкого стану;
  6. Заливаємо до вершкового масла оливкова масло і перемішуємо;
  7. Лимон ріжемо навпіл і з однієї половинки видавлюємо сік і заливаємо в масляну суміш;
  8. Підливаємо 1 маленьку ложечку води і додаємо сіль. Все гарненько змішуємо;
  9. Часникові зубці чистимо і пропускаємо чесночницей. Кладемо часник в соусную заливку, змішуємо;
  10. Готовим соусом заливаємо рибу;
  11. Гріємо духовку до 190-200 градусів і ставимо форму з рибою. Залишаємо запікатися на 20-25 хвилин.

Камбала, запечена в сметані в духовці

З чого будемо готувати:

  • Кілограм філе камбали;
  • 2-3 цибульні головки;
  • 270 мл сметани;
  • Суміш спецій для риби – по своєму смаку;
  • Трохи солі;
  • Рослинна олія;
  • Картопляні бульби – 5-6 штук;
  • Невеликий шматочок стручка гострого перцю чилі.

Період готування – 1 годину.

Харчова цінність на 100 грам – 120 Кл.

Як робити:

    1. Рибне філе потрібно ретельно сполоснути холодною водою і обсушити паперовими рушниками;
    2. Цибуля звільняємо від шкірки, промиваємо й промиваємо гарячою водою, це допоможе позбавитися від гіркоти. Нарізаємо цибульку у вигляді півкілець або соломкою;
    3. Викладаємо цибулю в миску, додаємо до нього сметану і розмішуємо;

    1. Форму для запікання збризкуємо рослинним маслом, присипаємо сіллю, спеціями;
    2. Поміщаємо на неї рибу, посипаємо її також сіллю і спеціями;

    1. Потім поверх філе розкладаємо лук зі сметаною так, щоб суміш повністю закрила всю поверхню камбали;

  1. Розігріваємо духовку до 180 градусів і поміщаємо готуватися на 30 хвилин;
  2. Тим часом очищаємо картоплю, промиваємо та нарізаємо середніми шматочками. Його можна попередньо відварити до середньої м'якості;
  3. Викладаємо її в чашку і додаємо до неї невеликі шматочки гострого перцю чилі, гарненько перемішуємо;
  4. Через півгодини форму з рибою виймаємо і викладаємо туди картоплю з перцем;
  5. Відправляємо знову в духовку ще на 10-15 хвилин.

Як приготувати камбалу з овочами смачно в духовці

Що нам знадобиться:

  • Кілограм камбали;
  • Один морквяний коренеплід;
  • 2 цибульні головки;
  • Два помідора;
  • Солодкий перчик – 1 штука;
  • Один лимон;
  • Сирний скибочку на 70-80 грам;
  • Пучок зелені петрушки;
  • Суміш спецій для риби;
  • Сіль;
  • Рослинне масло.

Скільки має готуватися – 1 годину.

Рівень калорійності на 100 грам – 125.

Як готувати:

  1. Камбалу споліскуємо, видаляємо луску і тельбухи;
  2. Зрізаємо голову разом з плавниками, ці частини нам не знадобляться;
  3. Викладаємо рибу в глибоку миску;
  4. Розрізаємо лимон і з однієї частини видавлюємо сік до риби;
  5. Посипаємо її сіллю, спеціями і маринуємо 20-30 хвилин;
  6. Морква промиваємо від бруду, очищаємо. Протираємо теркою або нарізаємо тонкою соломкою;
  7. З цибулин видаляємо шкірку і шаткуємо їх півкільцями;
  8. Помідори споліскуємо, промиваємо гарячою водою, видаляємо шкірку і нарізаємо невеликими квадратиками;
  9. Перець споліскуємо, вирізаємо плодоніжку і видаляємо її разом з насінням. Ріжемо перець у вигляді невеликих квадратиків;
  10. Шматочок сиру перетираємо великою теркою, засипаємо до овочів і перемішуємо;
  11. На деко кладемо два листа пергаментного паперу навхрест;
  12. Збризкуємо поверхню паперу рослинним маслом і кладемо промаринованную рибу;
  13. Потім зверху камбали викладаємо суміш з овочів і сиру;
  14. Відправляємо деко з усіма компонентами в прогріту духовку до 190 градусів і залишаємо запікати 25-30 хвилин;
  15. Як тільки все буде готове, відразу подаємо в гарячому вигляді.

Камбала в духовці у фользі

Що знадобиться:

  • Кілограм камбали (2-3 штуки);
  • 150 мл сметани;
  • Сирний скибочку на 160-170 грам;
  • Два помідора;
  • Один лимон;
  • Пучок свіжого кропу;
  • Щіпка чорного меленого перцю;
  • Трохи солі.

Скільки має готуватися – 1 годину.

Рівень калорій на 100 грам – 115.

Як робиться:

  1. Рибу промиваємо, видаляємо луску, прочищаємо від нутрощів і ще раз споліскують;
  2. Видаляємо голови і плавники. Кладемо в глибоку миску;
  3. Посипаємо камбалу сіллю і спеціями;
  4. Ріжемо лимон навпіл і вичавлюємо сік до риби. Маринуємо близько 30 хвилин;
  5. Пучок кропу споліскуємо, нарізаємо на дрібні шматочки;
  6. У чашку викладаємо сметану, засипаємо нарізаний кріп і протираємо туди трохи лимонної цедри. Все добре перемішуємо;
  7. Помідори споліскуємо і нарізаємо на тонкі кружечки;
  8. Сирний скибочку перетираємо в дрібну стружку;
  9. Кожну рибину викладаємо на фольгу, змащуємо сметанним соусом, викладаємо кружечки помідорів і посипаємо стружкою сиру. Все щільно загортаємо;
  10. Розкладаємо камбалу у фользі в деко;
  11. Прогріваємо духовку до 180 градусів і ставимо запікатися на 30 хвилин;
  12. Як тільки все буде готово, виймаємо з духовки і подаємо в гарячому вигляді.

Прочитайте наш рецепт хрустких вафельних трубочок у вафельниці, урізноманітніть своє меню.

На недільний обід приготуйте швидкий кекс в мікрохвильовці, наш покроковий рецепт з фото допоможе вам у цьому.

Простий рецепт піци з куркою і грибами. Це смачне і просте блюдо стане в нагоді вам — спробуйте.

Камбала під сиром в духовці

Буде потрібно наступне:

  • Тушки камбали – 2 штуки;
  • Сирний скибочка – 80 грам;
  • Солодкий перець – 1 штука;
  • Невелика кількість спецій для риби;
  • Трохи солі;
  • Рослинне масло.

Скільки готувати – 40 хвилин.

Зміст калорій на 100 грам – 122.

Приступаємо до готування:

  1. Тушки промиваємо, зчищають луску і прочищаємо від потрухів. Добре споліскують;
  2. Викладаємо у велику чашку, посипаємо сіллю, спеція і розмішуємо;
  3. Поміщаємо на газ жаровню, підливаємо масло і прогріваємо;
  4. На розпечене масло кладемо камбалу і засмажуємо з обох боків до золотистої скоринки;
  5. Змащуємо деко олією, кладемо туди обсмажену рибу;
  6. Сирок перетираємо у велику стружку і висипаємо зверху;
  7. Гріємо духовку до 180 градусів і прибираємо туди деко. Залишаємо запікатися на 20-30 хвилин;
  8. Солодкий перець промиваємо, вичищаємо насіння з плодоніжкою і розрізаємо його кружечками;
  9. Виймаємо готову камбалу під сиром, прикрашаємо кільцями солодкого перцю і подаємо на стіл.

Підказки кулінарів

  • Якщо риба має неприємний запах йоду, то перед приготуванням її бажано вимочити в молоці протягом години;
  • Запікати можна з овочами – з картоплею, помідорами, з цибулею, кабачком, морквою або грибами. Овочі додадуть рибі аромат і соковитість;
  • Подавати можна з томатним, сметанним або соєвим соусом;
  • Додатково до риби можна приготувати гарнір з картопляного пюре з часником або з тушкованих овочів. Також вона відмінно поєднується з кашами – гречкою, рисом;
  • Обов'язково перед запіканням натирайте камбалу спеціями і лимонним соком. За рахунок цього м'ясо вийде ніжним і буде танути в роті.

Обов'язково приготуйте камбалу в духовці, адже при запіканні риба зберігає всі свої корисні властивості і вітаміни. Крім цього, її можна доповнити різними інгредієнтами і приправами, а смак страви від цього тільки поліпшиться. Який би ви не вибрали рецепт, обов'язково дотримуйтесь правил приготування і не забудьте промаринувати рибу перед запіканням, це головна умова для отримання дійсно ніжного і ароматного страви!

Приємного апетиту!

Що ще почитати: