Як смачно приготувати камбалу в духовці
Що можна зробити з камбали, а точніше як її саму можна приготувати? Способів готування сила-силенна – її можна і відварювати і тушкувати і смажити, і готувати на пару, запікати. Ця риба завжди виходить дуже смачною, ніжною і соковитою.
Сьогодні ми з вами поговоримо про способи її запікання і розглянемо рецепти з використанням різних інгредієнтів, наприклад, сметани або овочів. Якщо ви досі думаєте, як приготувати цю рибу смачно і красиво, то пропонуємо кілька рецептів запікання камбали.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
камбали - | 3 штуки |
лимона - | 1 штука |
часнику - | 8 часточок |
лука - | 2 головки |
оливкової олії - | трохи |
вершкового масла - | 30 грам |
солі - | щіпка |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 107 Ккал |
Приступаємо до готування:
- Промиваємо рибу, чистимо всі лусочки, розрізаємо і виймаємо тельбухи;
- Споліскуємо гарненько зверху і всередині, у внутрішній частині намагаємося видалити всю плівку і інші забруднення. Шкірку можна не видаляти, її можна прибрати після приготування, а так вона теж їстівна;
- Очищену камбалу викладаємо на деко;
- З лука знімаємо шкірку, нарізаємо його у вигляді півкілець і розкладаємо зверху риби;
- Потім робимо заливку. Вершкове масло потрібно розтопити до рідкого стану;
- Заливаємо до вершкового масла оливкова масло і перемішуємо;
- Лимон ріжемо навпіл і з однієї половинки видавлюємо сік і заливаємо в масляну суміш;
- Підливаємо 1 маленьку ложечку води і додаємо сіль. Все гарненько змішуємо;
- Часникові зубці чистимо і пропускаємо чесночницей. Кладемо часник в соусную заливку, змішуємо;
- Готовим соусом заливаємо рибу;
- Гріємо духовку до 190-200 градусів і ставимо форму з рибою. Залишаємо запікатися на 20-25 хвилин.
Камбала, запечена в сметані в духовці
З чого будемо готувати:
- Кілограм філе камбали;
- 2-3 цибульні головки;
- 270 мл сметани;
- Суміш спецій для риби – по своєму смаку;
- Трохи солі;
- Рослинна олія;
- Картопляні бульби – 5-6 штук;
- Невеликий шматочок стручка гострого перцю чилі.
Період готування – 1 годину.
Харчова цінність на 100 грам – 120 Кл.
Як робити:
-
- Рибне філе потрібно ретельно сполоснути холодною водою і обсушити паперовими рушниками;
- Цибуля звільняємо від шкірки, промиваємо й промиваємо гарячою водою, це допоможе позбавитися від гіркоти. Нарізаємо цибульку у вигляді півкілець або соломкою;
- Викладаємо цибулю в миску, додаємо до нього сметану і розмішуємо;
-
- Форму для запікання збризкуємо рослинним маслом, присипаємо сіллю, спеціями;
- Поміщаємо на неї рибу, посипаємо її також сіллю і спеціями;
-
- Потім поверх філе розкладаємо лук зі сметаною так, щоб суміш повністю закрила всю поверхню камбали;
- Розігріваємо духовку до 180 градусів і поміщаємо готуватися на 30 хвилин;
- Тим часом очищаємо картоплю, промиваємо та нарізаємо середніми шматочками. Його можна попередньо відварити до середньої м'якості;
- Викладаємо її в чашку і додаємо до неї невеликі шматочки гострого перцю чилі, гарненько перемішуємо;
- Через півгодини форму з рибою виймаємо і викладаємо туди картоплю з перцем;
- Відправляємо знову в духовку ще на 10-15 хвилин.
Як приготувати камбалу з овочами смачно в духовці
Що нам знадобиться:
- Кілограм камбали;
- Один морквяний коренеплід;
- 2 цибульні головки;
- Два помідора;
- Солодкий перчик – 1 штука;
- Один лимон;
- Сирний скибочку на 70-80 грам;
- Пучок зелені петрушки;
- Суміш спецій для риби;
- Сіль;
- Рослинне масло.
Скільки має готуватися – 1 годину.
Рівень калорійності на 100 грам – 125.
Як готувати:
- Камбалу споліскуємо, видаляємо луску і тельбухи;
- Зрізаємо голову разом з плавниками, ці частини нам не знадобляться;
- Викладаємо рибу в глибоку миску;
- Розрізаємо лимон і з однієї частини видавлюємо сік до риби;
- Посипаємо її сіллю, спеціями і маринуємо 20-30 хвилин;
- Морква промиваємо від бруду, очищаємо. Протираємо теркою або нарізаємо тонкою соломкою;
- З цибулин видаляємо шкірку і шаткуємо їх півкільцями;
- Помідори споліскуємо, промиваємо гарячою водою, видаляємо шкірку і нарізаємо невеликими квадратиками;
- Перець споліскуємо, вирізаємо плодоніжку і видаляємо її разом з насінням. Ріжемо перець у вигляді невеликих квадратиків;
- Шматочок сиру перетираємо великою теркою, засипаємо до овочів і перемішуємо;
- На деко кладемо два листа пергаментного паперу навхрест;
- Збризкуємо поверхню паперу рослинним маслом і кладемо промаринованную рибу;
- Потім зверху камбали викладаємо суміш з овочів і сиру;
- Відправляємо деко з усіма компонентами в прогріту духовку до 190 градусів і залишаємо запікати 25-30 хвилин;
- Як тільки все буде готове, відразу подаємо в гарячому вигляді.
Камбала в духовці у фользі
Що знадобиться:
- Кілограм камбали (2-3 штуки);
- 150 мл сметани;
- Сирний скибочку на 160-170 грам;
- Два помідора;
- Один лимон;
- Пучок свіжого кропу;
- Щіпка чорного меленого перцю;
- Трохи солі.
Скільки має готуватися – 1 годину.
Рівень калорій на 100 грам – 115.
Як робиться:
- Рибу промиваємо, видаляємо луску, прочищаємо від нутрощів і ще раз споліскують;
- Видаляємо голови і плавники. Кладемо в глибоку миску;
- Посипаємо камбалу сіллю і спеціями;
- Ріжемо лимон навпіл і вичавлюємо сік до риби. Маринуємо близько 30 хвилин;
- Пучок кропу споліскуємо, нарізаємо на дрібні шматочки;
- У чашку викладаємо сметану, засипаємо нарізаний кріп і протираємо туди трохи лимонної цедри. Все добре перемішуємо;
- Помідори споліскуємо і нарізаємо на тонкі кружечки;
- Сирний скибочку перетираємо в дрібну стружку;
- Кожну рибину викладаємо на фольгу, змащуємо сметанним соусом, викладаємо кружечки помідорів і посипаємо стружкою сиру. Все щільно загортаємо;
- Розкладаємо камбалу у фользі в деко;
- Прогріваємо духовку до 180 градусів і ставимо запікатися на 30 хвилин;
- Як тільки все буде готово, виймаємо з духовки і подаємо в гарячому вигляді.
Прочитайте наш рецепт хрустких вафельних трубочок у вафельниці, урізноманітніть своє меню.
На недільний обід приготуйте швидкий кекс в мікрохвильовці, наш покроковий рецепт з фото допоможе вам у цьому.
Простий рецепт піци з куркою і грибами. Це смачне і просте блюдо стане в нагоді вам — спробуйте.
Камбала під сиром в духовці
Буде потрібно наступне:
- Тушки камбали – 2 штуки;
- Сирний скибочка – 80 грам;
- Солодкий перець – 1 штука;
- Невелика кількість спецій для риби;
- Трохи солі;
- Рослинне масло.
Скільки готувати – 40 хвилин.
Зміст калорій на 100 грам – 122.
Приступаємо до готування:
- Тушки промиваємо, зчищають луску і прочищаємо від потрухів. Добре споліскують;
- Викладаємо у велику чашку, посипаємо сіллю, спеція і розмішуємо;
- Поміщаємо на газ жаровню, підливаємо масло і прогріваємо;
- На розпечене масло кладемо камбалу і засмажуємо з обох боків до золотистої скоринки;
- Змащуємо деко олією, кладемо туди обсмажену рибу;
- Сирок перетираємо у велику стружку і висипаємо зверху;
- Гріємо духовку до 180 градусів і прибираємо туди деко. Залишаємо запікатися на 20-30 хвилин;
- Солодкий перець промиваємо, вичищаємо насіння з плодоніжкою і розрізаємо його кружечками;
- Виймаємо готову камбалу під сиром, прикрашаємо кільцями солодкого перцю і подаємо на стіл.
Підказки кулінарів
- Якщо риба має неприємний запах йоду, то перед приготуванням її бажано вимочити в молоці протягом години;
- Запікати можна з овочами – з картоплею, помідорами, з цибулею, кабачком, морквою або грибами. Овочі додадуть рибі аромат і соковитість;
- Подавати можна з томатним, сметанним або соєвим соусом;
- Додатково до риби можна приготувати гарнір з картопляного пюре з часником або з тушкованих овочів. Також вона відмінно поєднується з кашами – гречкою, рисом;
- Обов'язково перед запіканням натирайте камбалу спеціями і лимонним соком. За рахунок цього м'ясо вийде ніжним і буде танути в роті.
Обов'язково приготуйте камбалу в духовці, адже при запіканні риба зберігає всі свої корисні властивості і вітаміни. Крім цього, її можна доповнити різними інгредієнтами і приправами, а смак страви від цього тільки поліпшиться. Який би ви не вибрали рецепт, обов'язково дотримуйтесь правил приготування і не забудьте промаринувати рибу перед запіканням, це головна умова для отримання дійсно ніжного і ароматного страви!
Приємного апетиту!