12 март 2019 4 167

Як смачно приготувати крем-суп з брокколі

Броколі є представницею цвітної капусти. За зовнішнім виглядом вона схожа з мініатюрним зеленим деревцем. Батьківщиною цієї капусти вважають Середземномор'я і Близький Схід.

Знамениті кулінари Франції та Італії шанують цей овоч на своїй кухні. Вони готують різноманітні страви з неї.

Сьогодні ми поговоримо про такому знаменитому блюді з брокколі, як крем-суп. Завдяки своїй ніжності і простотою приготування, він доповнить будь-який стіл. Ми розповімо вам декілька цікавих рецептур даного страви. А також навчимо правильно готувати його.

Рецепт крем-суп з брокколі для дитини
Інгредієнти Кількість
індичого філе - 200 грам
брокколі - 600 грам
вершкового жиру - 50 грам
води - 2000 мл
пшеничного борошна - 100 грам
жирних вершків - 200 мл
солі - щіпка
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 65 Ккал

Представляємо вашій увазі дуже смачний і легкий для шлунка супчик. Він прекрасно підійде як для першого прикорму, так і для діток постарше. Завдяки ніжному і нейтрального смаку брокколі, всі діти його просто обожнюють. Побалуйте і ви своє чадо цим дивним стравою.

Хід роботи:

  1. Промийте індиче філе під проточною водою. Дрібно поріжте його;
  2. Посмажте м'ясні шматочки на вершковому жирі до рум'яного зовнішнього вигляду;
  3. Подрібніть цибулю і часник кухонним ножем;
  4. На окремій сковороді посмажте борошно, цибулю і часник протягом трьох хвилин;
  5. Введіть до них подрібнену капусту. Готуйте 5 хвилин;
  6. Введіть питну рідина. Тушкуйте на повільному вогні до розм'якшення брокколі;
  7. Остиглу субстанцію подрібніть блендером до однорідного стану;
  8. Додавши вершки, смажене м'ясо і дрібку солі, відправити на вогонь вийшло пюре. Готувати 5 хвилин.

Подавайте супчик готовий у красивих піалах дитячої тематики.

Крем-суп з брюссельської капусти з вершками

Хочемо розповісти про дуже ніжний крем-суп з брокколі. Побалуйте ним своїх домочадців.

Склад:

  • 500 грам брокколі;
  • Одна цибулина;
  • Одна картоплина;
  • 20 мл соняшникової жиру;
  • 1000 мл овочевого відвару;
  • 100 мл жирних вершків;
  • Сіль;
  • Спеції.

Займе часу – 50 хвилин.

Калорії (порція) – 55.

Хід роботи:

    1. Подрібніть очищену картоплю і цибулю. Обсмажте їх на розпеченому соняшниковій жирі протягом 3-х хвилин;
    2. Введіть до них розібрану на суцвіття брокколі;
    3. Залийте все овочевим відваром. Тушкуйте на маленькому вогні півгодини;

    1. Перелийте тушковані овочі в каструлю і збийте все блендером до однорідності;

  1. Додайте сіль, спеції і жирні вершки;
  2. Перемішавши все до однорідного стану. Проварити ще 2 хвилини.

Презентуйте приготований супчик на стіл у красивих піалах. Зверху притрусіть рубаною зеленню. Чудово доповнять ваше блюдо – часникові тости з білого хліба.

Суп-пюре з брокколі з сиром

Додасть вашому обіду норвезьких ноток цей крем-суп. Приготувати його не складе особливих труднощів навіть недосвідченої домогосподарці. А на допомогу вам ми підготували даний рецепт.

Склад:

  • 500 мл курячого бульйону;
  • 500 грам брокколі;
  • Одна цибулина;
  • 110 мл жирних вершків;
  • 80 грам плавленого сиру;
  • 40 грам вершкового жиру;
  • Половина пучка кінзи;
  • Сіль;
  • Спеції.

Займе часу – 50 хвилин.

Калорії (порція) – 90.

Хід роботи:

  1. Обробіть капусту на окремі суцвіття. Подрібніть стебельчатую частина брокколі, свіжу кинзу і цибулину.
  2. На розпеченому маслі жирі посмажте підготовлені овочі на помірному газу;
  3. В 250 мл солоної вируючої рідини проваріть суцвіття брокколі протягом 3-х хвилин;
  4. Вийміть капусту і покладіть її охолоджуватися 2 хвилини в дуже холодній воді;
  5. Складіть в капустяний бульйон смажені овочі. Томіть їх на маленькому газу 15 хвилин;
  6. Зніміть відвар з плити. Введіть половину охололих суцвіть. Ретельно збийте блендером;
  7. Додайте жирні вершки, суцвіття і курячий відвар в суп. Приправте сіллю і спеціями. Проварити 5 хвилин, не допускаючи бурління;
  8. Введіть роздавлений сирок і варіть до повного його розчинення.

Презентуйте готову страву у красивих білих піалах. Зверху посипте листочками свіжої кінзи. Подайте до цієї страви гарячі тости з білого хліба, натерті часником.

Крем-суп з брокколі та цвітної капусти

Цей рецепт винайшли в Болгарії. Але ви з легкістю можете створити подібний шедевр на своїй кухні. Особливих зусиль для цього не потрібно. А от користі від нього хоч відбавляй.

Склад:

  • 400 грам брокколі;
  • 400 грам цвітної капусти;
  • Три цибулини;
  • Одна груша;
  • 20 грам вершкового жиру;
  • 20 мл соняшникової жиру;
  • 1000 мл овочевого відвару;
  • 200 мл нежирних вершків;
  • Цедра одного лимона;
  • 200 грам кунжутних зерен;
  • Сіль;
  • Гострі спеції;
  • Прянощі.

Займе часу – 60 хвилин.

Калорії (порція) – 80.

Хід роботи:

  1. Розберіть на суцвіття цвітну капусту і брокколі. Ретельно промийте їх;
  2. Грушу очистіть від шкіри і насіння. Поріжте її на невеликі часточки;
  3. Очищену цибулину поріжте півкільцями;
  4. Розжаримо на сковороді вершковий і соняшниковий жири. Обсмажте на них підготовлені овочі і половину всієї капусти протягом 5 хвилин;
  5. Приправте овочеву суміш сіллю, гострими спеціями, прянощами і лимонною цедрою. Інтенсивно змішайте;
  6. Помістивши овочеву субстанцію каструлю з киплячим відваром, готуйте ваш суп 20 хвилин;
  7. Зніміть з плити приготоване блюдо і подрібніть до однорідності за допомогою блендера;
  8. Введіть в отримане пюре іншу частку капусти і наполягаємо 10 хвилин;
  9. Змішуємо дуже гарячі вершки з насінням кунжуту і вливаємо в капустяне пюре.

Сервіруйте готове блюдо в красивих піали з порцеляни або кераміки. Чудово доповнять його – сирні грінки з білого хліба.

Читайте, як зробити різні і смачні начинки для пиріжків з дріжджового тіста.

Приготуйте смачний пиріг з капустою рецепт з дріжджового тіста за нашим рецептом.

Швидкий пиріг з замороженими ягодами — це хороший рецепт для повсякденного десерту. Готується просто і не довго, читайте як зробити.

Корисні поради

Дотримуючись наші поради під час варіння крем-суп з брокколі, виходить божественне перше блюдо. Всі члени вашої родини по заслугах оцінять ваші старання.

А ось і вони:

  • Немає абсолютно ніякого значення – варіть ви цей суп зі свіжої або замороженої капусти;
  • Якщо для приготування використовуються морожена брокколі, то обов'язково дайте їй розтанути перед використанням;
  • Врахуйте, що приготування мороженої капусти відбувається швидше, ніж свіжої;
  • Обов'язково додавайте жирні вершки, плавлений сирок або вершковий жир в готову страву;
  • Купуйте тільки молоду і пружну брокколі;
  • Капуста, яка зберігалася в незамороженном вигляді більш 3-х днів, не придатна для варіння даного супу;
  • Миття цього овоча проводити виключно в крижаній рідини;
  • Під час відділення суцвіть, приділіть увагу стеблах. Вони повинні бути присутніми на відокремлених суцвіттях довжиною до 4-х см;
  • В якості основи для цієї страви прекрасно підходить м'ясний або овочевий відвар;
  • Найкраще вживати готову страву у гарячому вигляді;
  • Прекрасним доповненням до нього стануть пікантні грінки або тости.

Дотримуйтесь наших рекомендацій, і все у вас вийде на вищому рівні. З-за високого вмісту вітамінів в брокколі, подібний крем-суп буде корисний у зимову пору року. Також він прекрасний для першого прикорму вашого малюка. Крім своєї вітамінної користі, він здатний зігріти людський організм після тривалих прогулянок. Побалуйте своїх домочадців цим чарівним стравою.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: