Популярні рецепти соус для Цезаря
Салат Цезар полюбився мільйонам людей по всьому світу.
Його можна замовити практично в будь-якій країні світу, і вас гарантовано зрозуміють.
Секрет такої популярності полягає в доступності, взаємозамінності інгредієнтів і дивовижно смачною заправці.
Соус Цезар – сполучний елемент салату, саме він надає страві фірмовий смак і аромат.
Звідки родом Цезар
Багато хто помилково думають, що рецептом Цезаря не одне століття.
А свою назву він отримав на честь великого римського полководця Гая Юлія Цезаря.
Насправді все зовсім не так.
На відміну від багатьох рецептів, які стали народними, ім'я його творця відомо.
Ним став кухар-італієць Цезар Кардіні, сім'я якого емігрувала в США в епоху Першої світової війни.
Відкривши своє власне заклад, вони радували відвідувачів традиційної італійської кухонь.
Знаменна подія — створення першого у світі салату Цезар — припадає на 4 липня 1924 року.
В цей день, майже перед самим закриттям ресторанчика сім'ї Кардіні, його відвідала велика оголодавшие компанія кіношників з Голлівуду.
Господар, не знаючи чим нагодувати таку ораву неждано нагрянули відвідувачів, судорожно став ритися в холодильнику.
Все, що у нього було, – це листя салату «Романо», шматок сиру Пармезан і залишки часникового хліба, який потім він злегка обсмажив.
Недовго думаючи, він натер тарілки ароматним зубчиком часнику, виклав на них листя салату, додав хрусткі сухарики і натер сир, приправив спеціями, але все одно чогось не вистачало.
Заправити салат він вирішив саморобним соусом з того, що знайшлося на кухні.
Для цього він змішав висококласне оливкова олія зі злегка привареним курячим яйцем, додав трохи лимонного соку і вустерського соусу.
Кіношники прийшли в невимовний захват, настільки їм сподобалося блюдо, споруджена на швидку руку.
Саме так традиційний салат і соус Цезар завоювали весь світ.
Трохи пізніше, брат того самого Цезаря Кардіні подарував нам своє бачення сімейного рецепта.
Він удосконалив соус, додавши в нього анчоуси.
Найпопулярніші рецепти заправки
Ми розглянемо найвідоміші рецепти приготування соусу для заправки салату Цезар.
Всі вони досить прості у виконанні.
Для того щоб зробити заправку, зовсім не обов'язково володіти кулінарним талантом.
Але от пошук тих чи інших інгредієнтів може представляти труднощі.
Щоб це не стало перешкодою, нижче будуть викладені кілька рецептів, серед яких початківець кулінар зможе знайти підходящий.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячих яєць - | 2 шт. |
соку лимона - | 75 мл |
вустерського соусу - | 2 ч. л. |
оливкової олії - | півсклянки |
часнику - | 2 зубчики |
солі і перцю - | щіпка |
пряних трав - | щіпка |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 350 Ккал |
Для приготування класичного рецепту соусу Цезар яйця повинні бути кімнатної температури.
Проколюємо голкою шкаралупу яйця з тупого боку, а потім на 1 хвилину опускаємо їх у слабко киплячу воду.
Таким чином яйця виходять привареними.
Розбиваємо їх, відправляємо білки з жовтками у велику миску.
Додаємо вустерський соус і сік половини лимона.
Подрібнюємо часник з допомогою чеснокодавкі або ножем на дрібні шматочки, теж відправляємо в миску.
Віночком або вилкою починаємо перемішувати отриману суміш.
Оливкова олія краще вибирати рафіновану або другого віджиму, інакше воно буде перебивати смак соусу.
Потроху починаємо вливати масло в миску, не припиняючи помішування.
Продовжуємо збовтувати до отримання однорідної маси.
В самому кінці не забуваємо додати по дрібці солі і перцю.
Для додання більшої прянощі можна додати пряні трави: базилік, орегано, майоран.
Зелень може бути як свіжа, так і сушена.
Зберігається класичний соус для салату Цезар в холодильнику за рецептом не більше 1-2 діб.
Вилку або віночок можна замінити на занурювальний блендер.
Заправка з анчоусами
В рецепт цього соусу Цезар входять інгредієнти:
- 1 куряче яйце;
- 1 чесночина;
- французька гірчиця, ½ ч. л.;
- оливкова олія, ½ склянки;
- сік ½ лимона;
- 4-6 тушок анчоусів.
Отже, приступимо до безпосереднього приготування рецепту соусу Цезар з наочними фото.
Яйце проколюємо і злегка приварюємо в киплячій воді близько 1 хвилини.
Потім розбиваємо яйце ножем і виливаємо рідку частину в миску.
Якщо на внутрішніх стеках шкаралупи залишився шар білка, акуратно відскрібаємо його чайною ложкою і так само відправляємо в ємність для змішування.
Дрібно рубаємо анчоуси, простіше всього це зробити в блендері.
Також в ньому можна подрібнити часник.
Відправляємо порубані анчоуси і часник в миску, додаємо гірчицю і віджимаємо сік половини лимона.
Російська гірчиця не підходить, її смак дуже сильний і різкий.
Якщо французького варіанту немає, то її можна замінити на бутербродную чи американську.
Всі ці види продукту мають відносно м'яким смаком, легкої солодкістю.
Зернова французька гірчиця не підійде для нашої заправки.
Вливаючи оливкова олія, віночком збиваємо суміш.
Зробити це можна як вручну, так і за допомогою блендера з відповідною насадкою.
Перед додаванням солі і перцю варто спробувати вийшов соус, адже анчоуси і так досить солоні і пряні.
Якщо до цій заправці додати сир, то вийде ще смачніше:
Майонезний соус
Рецепт соусу Цезар з майонезом простий у приготуванні, до його складу входять:
- майонез – 150 гр.;
- сік лимона – 1 ст. л.;
- часник – 1 зубчик;
- 2-3 тушки анчоусів або 1 ч. л. вустерського соусу.
Майонез для заправки може бути як покупної, так і власного приготування.
Для Цезаря найкраще підходить оливковий майонез.
Подрібнюємо часник і анчоуси, а якщо їх немає, то можна використовувати вустерський соус.
Додаємо всі інгредієнти в майонез, змішуємо до однорідної маси.
Для додання більшої прянощі можна додати спеції та сушені італійські трави.
Простий рецепт
Якщо на приготування заправки не хочеться витрачати багато сил або пошук деяких інгредієнтів викликає утруднення, то вам підійде рецепт простого соус для Цезаря.
До його складу входять наступне інгредієнти:
- приправа для салату – 1/2 упаковки;
- часниковий соус – 150 грам;
- соєвий соус – 1 столова ложка.
Вишня — соковита ягода, з кислинкою — давно завоювала популярність. З неї готують пироги, булочки, вареники та інші страви. У зимовий період господині в кулінарії використовують варення, тому заготовте його заздалегідь. Кращі рецепти корисних вишневого варення на зиму.
Прикрасити будь-яку страву можна з допомогою закуски з маринованого солодкого перцю, завдяки яскравому забарвленню овоча. Готуйте таку закуску разом з нами тут.
Тут описані види кляру і рецепти приготування риби в ньому. Сміливо експериментуйте з інгредієнтами!
Ці продукти можна зустріти на прилавку найближчого до будинку магазину.
Хороша приправа не містить консервантів та ароматизаторів.
У неї входять тільки спеції і мальтодекстрин, який виступає в ролі згущувача.
Часниковий соус легко знайти поруч зі звичайним майонезом, від якого він відрізняється лише більш пряним смаком часнику та зелені.
Складові за рецептом соуси змішуємо і в отриману суміш висипаємо півпачки спецій для салату Цезар.
Ще раз перемішуємо для однорідного розподілу приправи і отримуємо готовий соус Цезар по самому простому рецептом без анчоусів і класичних продуктів.
Пропонуємо до перегляду відео-ролик з приготуванням салату Цезар, заправка до якого буде ще простіше, ніж описана вище:
Рецепт салату Цезар з куркою
Приготований знаменитим кулінаром апетитний салат Цезар став більш ситним завдяки тому, що до його складу додали курку.
Ніжне м'ясо птиці добре вписалася у смаковий ансамбль страви.
Курка стала одним з головних інгредієнтів традиційного рецепту Цезаря.
Що потрібно для приготування:
- 100-200 гр. зеленого салату;
- 200 гр. курячого філе;
- 50 гр. Пармезану;
- 50 гр. білого хліба.
Для Цезаря підходять всі сорти салату, у яких відсутній характерний яскравий смак.
Можна використовувати сорти Романо, Айсберг, Латук, Батавію, Китайську і Пекінську капусту.
Листя салату промиваються проточною водою, після чого обсушиваются.
Після того, як салат висохне, ревем його руками, потім кладемо в салатницю або на велику тарілку (залежить від вашого бажання).
Куряче філе можна зробити самостійно, відокремивши курячу грудку від кісток, або купити вже очищене від кісток і шкіри готове м'ясо.
Далі філе ріжеться на брусочки і піддається термічній обробці.
М'ясо можна зварити в злегка підсоленій воді, згасити або обсмажити на сковороді.
Готову курку викладаємо поверх салату.
Після чого заправляємо суміш заправкою і залишаємо просочитися.
У цей час обсмажуємо сухарики з білого хліба в сковороді або висушуємо в духовці.
Коли вони стануть хрусткими зовні і залишаться м'якими всередині – вони готові.
Додаємо жменю сухарів у страву.
Заправку додаємо перед ними, щоб сухарики не відсиріли.
Натираємо сир на крупній тертці, посипаємо Пармезаном наше блюдо з курячим філе.
Ось і все, салат Цезар з куркою і соусом за рецептом готовий.
У черговому відео-сюжеті ви побачите всі етапи приготування Цезаря в дещо іншому варіанті:
Висновок та фінальні поради
Вустерський соус часто зустрічається в рецептурі заправки, але в більшості випадків його можна замінити на соєвий або табаско.
Тим більше, що вам навряд чи вдасться вустерський соус приготувати в домашніх умовах, його набагато простіше купити в готовому вигляді.
Для сухариків оптимально підходить вчорашній батон.
Це дозволяє отримати не тільки смачні сухарі, але і знайти корисне застосування старого хліба.
Це освіжить його листя і вони знову стануть хрусткими.
Якщо салат в горщиках, освіжити його можна ще з вечора – полийте його та відправте на «ночівлю» у овочевий ящик холодильника.
Соус і салат Цезар за свою майже вікову історію отримали більше сотень варіантів рецептур.
Курка замінювалася на бекон або креветки, сир Пармезан на Тильзитер.
Орієнтуйтеся на доступні продукти і не бійтеся експериментувати, можливо, ви винайдете саме свій рецепт Цезаря і соус до нього.