28 июнь 2019 6 260

Як приготувати салат «Цезар» з сьомгою

Зазвичай такий салат подається з соковитим курячим філе. Але сьогодні ми вирішили зробити виняток і замінили всю курку червоною рибою, а саме сьомгою. Буде дуже насичено, смачно, а головне — корисно!

Класичний простий рецепт
Інгредієнти Кількість
соус цезар - 30 мл
айсберг - 50 г
слабосолона сьомга - 100 г
сухарики - 60 г
черрі - 10 шт.
пармезан - 70 г
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 189 Ккал

Простий рецепт салату, який буде готовий вже через чверть години. Якщо почнете прямо зараз, то через півгодини вже будете ситі і задоволені!

Як приготувати:

  1. Сьомгу додатково промийте після розпакування.
  2. Наріжте її тонкими скибочками.
  3. Айсберг промийте і порвіть на шматочки, зручні до вживання. Можете порізати ножем.
  4. Черрі промийте і наріжте четвертинками або половинками (залежно від розміру).
  5. Сьомгу з'єднайте з помідорами, салатом і сухариками.
  6. Заправте все це соусом «Цезар» і перекладіть на блюдо для подачі.
  7. Пармезан натріть і посипте їм готовий салат.

Порада: салат можна полити соусом, так буде виглядати ефектніше.

Рецепт салату «Цезар» з сьомгою без заправки

Наступний рецепт для тих, кому не подобається традиційна заправка. Інгредієнти всі звичні, а от замість соусу спеціально для вас ми використовували оливкова олія. З ним, до речі, не менш смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
масло оливи 20 мл
сир 70 г
білий хліб 0,3 кг
часник 1 шматочок
листя салату 5 шт.
вершкове масло 40 г
сьомга 80 г
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 285 ккал

Як приготувати:

  1. Часник очистіть і пропустіть часточки через тисняву.
  2. Хліб наріжте невеликими кубиками.
  3. У сковороді нагрійте вершкове масло і всипте часник.
  4. Прогрійте трохи і тоді викладіть скибочки хліба.
  5. Обсмажте їх до легкого хрускоту і золотого кольору.
  6. Перекладіть на блюдо, щоб охолоджувались.
  7. Листя салату промийте і обсушити, наріжте довільно.
  8. Сир натріть, сьомгу наріжте тонкими скибочками одного розміру.
  9. На блюдо викладіть спочатку шматочки салату, потім сухарі.
  10. Посипте їх половиною сиру, викладіть рибу.
  11. Посипати залишками сиру і збризніть все олією.

Порада: щоб сухарі не вийшли пікантними, часник просто не використовуйте.

Теплий варіант «Цезаря» зі смаженою сьомгою і сухариками

Це той варіант салату, який можна назвати божевільним! Червона риба смажена, соковиті черрі, хрусткий багет, витриманий пармезан, свіжий салат і насичена заправка – хіба може бути краще?

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сік лимона 30 мл
часник 2 шматочка
філе сьомги 0,3 кг
діжонська гірчиця 15 мл
багет ½ Шт.
пармезан 30 г
варені жовтки 2 шт.
романо 1 шт.
масло оливи 90 мл
спеції за смаком
черрі 0,3 кг
вустерський соус 3 краплі
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 157 ккал

Як приготувати:

  1. Романо розберіть на окремі листки і промийте їх під проточною водою.
  2. Дайте їм обсохнути і в цей час займіться сухариками.
  3. Багет наріжте невеликими кубиками одного розміру.
  4. Змастіть деко невеликою кількістю (третьою частиною) олії.
  5. Викладіть зверху скибочки хліба і перемішайте так, щоб всі вони вкрилися маслом.
  6. Помістіть деко в духовку на десять хвилин при 200 градусах.
  7. У сковороді в цей час прожарити ще трохи олії.
  8. Філе риби перевірте на наявність кісток.
  9. Присипте його спеціями і викладіть в сковороду.
  10. Смажте по п'ять хвилин з кожного боку до готовності.
  11. Поки сьомга смажиться, часник очистіть і пропустіть через прес.
  12. Помістіть його в піалу і додайте гірчицю, жовтки, вустерський соус і сік лимона.
  13. Додайте спеції за смаком і почніть збивати компоненти віночком.
  14. Коли вони стануть однорідними, влийте залишки масла тонкою цівкою, не перестаючи збивати. В результаті повинен вийти соус, схожий на майонез по своїй текстурі.
  15. Помідори промийте і наріжте часточками або половинками залежно від розміру.
  16. Висохлі листи романо порвіть вручну на дрібні шматочки.
  17. Пармезан натріть на тертці або наріжте за допомогою сирної лопатки.
  18. Рибу розберіть на невеликі шматочки вздовж волокон або наріжте її гострим ножем. Але пам'ятайте, що м'ясо риби дуже делікатне, так що ніж повинен бути неймовірно гострим. Інакше філе перетвориться на кашу!
  19. Романо розподіліть по страві, зверху викладіть сьомгу, черрі.
  20. Далі полийте все це підготовленої заправкою, прикрасити сухариками і присипте пармезаном.

Порада: поки сухарики запікаються, їх необхідно кілька разів перемішати для рівномірності.

Як приготувати з копченою сьомгою

Для любителів копченостей ідеально підійде цей рецепт. Пікантна сьомга, свіжий романо, горіхи, сухарі, пармезан. Все це разом дуже смачно, особливо під соусом.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
хліб 0,1 кг
оливковий майонез 50 мл
мигдаль 70 г
яйця 4 шт.
свіжий базилік 10 г
романо 2 шт.
сік лимона 45 мл
пармезан 100 г
часник 1 шматочок
масло оливи 30 мл
морква 3 шт.
копчена сьомга 120 г
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 165 ккал

Як приготувати:

  1. Яйця помістіть в сотейник і залийте водою.
  2. Приберіть на плиту і з моменту закипання варіть п'ятнадцять хвилин.
  3. Після цього яйця остудіть, очистіть і наріжте кільцями.
  4. Часник почистіть і пропустіть через прес.
  5. Романо промийте і наріжте смужками.
  6. З моркви зріжте шкірку, промийте її і натріть.
  7. Пармезан наріжте лопаткою для сиру.
  8. Сьомгу поріжте тонкими слайсами.
  9. Хліб наріжте кубиками і висипте в розігріту сковороду.
  10. Прогрійте до легкого хрускоту і рум'яності, остудіть.
  11. Майонез в невеликій піалі збийте з часником, спеціями, соком лимона і маслом.
  12. Горіхи висипте на суху сковороду і прогрійте їх до яскравого аромату і рум'яності.
  13. Після цього остудіть і засипте в блендер.
  14. Перебити до дрібних шматочків.
  15. Базилік промийте і зніміть листочки з гілок.
  16. З'єднайте їх з горіхами, морквою, соусом, листям салату і сухарями.
  17. Розподіліть отриману суміш по тарілках.
  18. Зверху розкладіть шматочки риби і кільця яєць, пармезан.

Порада: якщо майонез буде домашнім, соус буде незабутньо смачним.

Любителям червоної риби присвячується наступна стаття. Запечена сьомга в духовці — візитна картка рибного дня!

Млинці з сьомгою: рецепти, фото, ідеї оформлення і подачі до столу.

Хочете приготувати «Цезар» з креветками? Тоді ось вам підбірка рецептів. Вибирайте будь-та дивуйте близьких чудовим салатом!

Салат «Цезар» з сьомгою і авокадо

Ще один оригінальний варіант відомого салату. Тут буде вся класика, а разом з нею копчений бекон, яйця пашот і авокадо. Це дуже смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
салату 1 пучок
масло оливи 15 мл
спеції за смаком
філе анчоуса 15 г
часник 1 шматочок
сік лимона 30 мл
яйце 1 шт.
пармезан 20 г
хліб 3 скибочки
натуральний йогурт 45 мл
авокадо 1 шт.
філе сьомги 300 г
тертий пармезан 15 г
бекон 2 слайсу
майонез 30 мл
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 г: 170 ккал

Як приготувати:

  1. Хліб звільніть від шкірки, м'якоть наріжте кубиками.
  2. Покладіть їх на деко і приберіть в духовку хвилин на десять до рум'яності.
  3. Часник почистіть і пропустіть через прес.
  4. Сьомгу промийте, обсушіть і перевірте на наявність кісток.
  5. Далі присипте філе спеціями, натріть часником і збризніть маслом.
  6. Сковороду добре прогрійте і викладіть туди сьомгу.
  7. Смажте з обох сторін до легкої рум'яності.
  8. В кінці збризніть маслом і акуратно перекладіть на блюдо.
  9. У ту ж сковороду покладіть бекон.
  10. Смажте його до стану хрускоту на сильному вогні.
  11. Потім перекладіть його на сухі серветки.
  12. Далі дрібно порубаєте.
  13. Приготуйте яйце пашот (варене без шкаралупи яйце з сирим жовтком).
  14. Філе анчоуса дрібно порубаєте гострим ножем або збийте в блендері до стану пюре.
  15. З'єднайте його з йогуртом, майонезом, тертим пармезаном, соком лимона і маслом.
  16. Введіть спеції і збийте соус до однорідності.
  17. Авокадо очистіть і витягніть з нього кісточку.
  18. М'якоть наріжте довільно.
  19. На блюдо для подачі викладіть шматочки салату, потім сухарі.
  20. Посипте все беконом і викладіть зверху рибу.
  21. Далі — авокадо і зверху пашот.
  22. Полийте все це заправкою і розподіліть зверху пармезан, нарізаний лопаткою.

Порада: в соус можна додати трохи часнику для яскравості смаку.

Три найсмачніших рецепта заправки для «Цезаря»

Смачний соус на основі йогурту

Завдяки йогурту заправка дуже ніжна і легка. Спробуйте!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
лимон 60 г
часник 1 шматочок
грецький йогурт 0,1 кг
спеції за смаком
філе анчоуса 2 шт.
сир 15 г
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 95 ккал

Як приготувати:

  1. Обполосніть лимон і зчистите з нього цедру з допомогою терки.
  2. Видавіть сік прямо в чашу блендера, туди ж відправте цедру.
  3. Доповніть компоненти йогуртом, анчоусами, спеціями.
  4. Сир натріть, часник очистіть і пропустіть через прес.
  5. Додайте обидва компоненти в блендер.
  6. Збийте компоненти до однорідності.
  7. Готовий соус перелийте в герметичну ємність.
  8. Приберіть в холодильник хоча б на дві години перед використанням.
Порада: можна використовувати і самий простий йогурт без добавок.

Заправка з пряними травами

Якщо ви любите яскраві аромати і такі ж смаки, то збережіть для свого страви наступний варіант. Багато дрібних компонентів разом створюють щось особливе!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сухий базилік 2 дрібку
гірчиця 10 мл
пармезан 50 г
жовтки 2 шт.
соєвий соус 20 мл
сік лимона 30 мл
спеції за смаком
масло оливи 70 мл
орегано 3 дрібку
каперси 4 шт.
Час приготування: 5 хвилин Калорійність на 100 грам: 225 ккал

Як приготувати:

  1. Жовтки помістіть в піалу, додайте сік лимона, гірчицю і соєвий соус.
  2. Всі компоненти ретельно збийте до однорідності.
  3. Коли мета буде досягнута, тонкою цівкою влийте масло, не перестаючи збивати соус.
  4. Пармезан натріть, каперси дрібно порубаєте ножем.
  5. Обидва компоненти додайте до решти разом зі спеціями, орегано та базиліком.
  6. Соус готовий.

Порада: замість каперсів можна використовувати подрібнені оливки.

Простий варіант соусу з гірчицею

Мінімум компонентів, максимум смаку для вашого «Цезаря». Це класика, так що краще запам'ятовуйте. Вам обов'язково сподобається!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
лимонний сік 40 мл
жовток 1 шт.
масло оливи 0,1 л
діжонська гірчиця 5 мл
спеції за смаком
Час приготування: 5 хвилин Калорійність на 100 грам: 504 ккал

Як приготувати:

  1. Жовток відправте в високу чашу блендера.
  2. Туди ж сік лимона, гірчицю, прянощі.
  3. Збийте віночком до однорідності.
  4. Потім тонкою цівкою влийте масло, не перестаючи збивати соус.
  5. Коли він стане густіше, його можна використовувати для салату.
Порада: можна використовувати зернисту гірчицю за смаком.

Поради щодо оформлення та подання

Якщо ви використовуєте для салату помідори черрі, то їх краще різати четвертинками і викладати на поверхню вже готового салату. Це яскравий продукт, який люблять усі, так що з ним салат стає тільки апетитніше!

Те ж саме стосується і яєць. Але якщо ви хочете більш акуратну подачу, то краще візьміть перепелині яйця, їх можна буде викладати і четвертинками, і половинками.

Щоб довго не готувати соус для салату (хтось з вас любить простіше, вірно?), використовуйте щось банальне. Це може бути простий йогурт, майонез, сметана або щось інше.

Можна додати в салат компоненти, які зроблять його ще й оригінальним. Це можуть бути горіхи, оливки, сухофрукти, ягоди. Все це звучить дивно, але в цьому і полягає суть слова «оригінально».

Домашній «Цезар» — це завжди хороша ідея. Це не тільки в рази смачніше, але ще й ситно, смачно! Спробуйте цей салат лише раз, і ви більше не зможете без неї жити, тому що назавжди закохаєтесь. Приємного апетиту!

Що ще почитати: