26 май 2019 1 415

Рецепти вишуканого салату «Цезар»: класичний і простий з куркою

Салат «Цезар» — це дуже просте блюдо. Воно досить швидко готується і підійде як для святкового застілля, так і для звичайної трапези в колі сім'ї.

Додавання додаткових інгредієнтів дає незліченну кількість варіантів його приготування, причому на будь-який смак.

Нижче ми розглянемо, як потрібно готувати класичний рецепт салату «Цезар» та інший простий рецепт це страви — з куркою.

Основний класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
Салат - 350-400 г
Хліб білий - 2-3 скибочки
Оливкова олія, бажано холодного віджиму - за смаком
Сир Пармезан - 150 г
Часник - 2-3 зубчики
Яйце - 1 шт.
Лимон - 1 шт.
Вустерський Соус - за смаком
Сіль і приправи - за смаком
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 120 Ккал

З білого хліба зрізаємо шкірку і нарізаємо його шматочками розміром 1 див

Розкладаємо по листу і відправляємо рум'янитися в заздалегідь розігрітий духову шафу, достатньо потримати там сухарики хвилин на 20.

Не забувайте періодично перевертати хлібні кубики, щоб вони рівномірно подсушились. Поки сухарики готуються, подрібнюємо часник, змішуємо його з сіллю.

На сковороду наливаємо масло, викладаємо змішані часник і сіль і нагріваємо на повільному вогні. Сухарики до цього моменту повинні вже настигнути.

Викладаємо їх на сковорідку з часником та олією, ретельно змішуємо і тушкуємо до тієї пори, поки не з'явиться гарна золотава скоринка.

Далі беремо яйце і робимо прокол з тупої сторони, опускаємо його на 1 хвилину в киплячу воду. Потім дістаємо і залишаємо остигати.

Беремо посуд, в якій страва буде подане до столу, і натираємо її зубчиком часнику. Салат розбираємо на листя, ретельно миємо і підсушуємо з допомогою рушники.

Руками розриваємо листя на досить великі шматки, викладаємо в посуд для подавання, заправляємо оливковою олією і ретельно перемішуємо.

З лимона віджимаємо сік і додаємо до салатним листям разом з сіллю перцем і вустерским соусом. Знову все перемішуємо. Потім розбиваємо яйце і поливаємо салат, щоб листя салату рівномірно вкрилися яєчною масою і знову перемішуємо.

Сир Пармезан натираємо на дрібній тертці і додаємо до решти інгредієнтів. Знову перемішуємо.

В останню чергу додаємо сухарики, перемішуємо і відразу ж ставимо на стіл.

Давайте подивимося всі етапи приготування салату «Цезар» у відео нижче:

Простий «Цезар» з куркою і сухариками

В даний час створено безліч варіацій приготування «Цезаря», проте найбільшою популярністю користуються рецепти з додаванням відвареної курячої грудки.

Необхідні продукти:

  1. Куряча грудка — 200 гр. (приблизно 1 грудка середньої величини);
  2. Салат латук — 4-5 розеток;
  3. Помідори — 1 шт. середнього розміру;
  4. Білий хліб — 150-200 гр.;
  5. Будь-який твердий сир — 50-100 гр.;
  6. Часник — 2-3 зубчики;
  7. Звичайне масло соняшнику - 4 ст. ложки;
  8. Майонез — за смаком;
  9. Сіль і приправи — за смаком.

Листя латуку розбираємо і опускаємо в холодну воду. Це потрібно для додання їм свіжості й пружності.

З білого хліба готуємо сухарики за технологією, описаною в першому рецепті. Викласти сухарики на паперову серветку, щоб дати їм увібрати надлишки масла.

Курячу грудку ріжемо на кілька шматків і обсмажуємо до готовності, потім ріжемо на дрібні шматочки.

Листя латуку ріжемо ножем або рвемо руками. Головне — шматки салату повинні бути достатньо великими. Помідор ріжемо невеликими скибочками, а сир натираємо з допомогою великої терки або нарізаємо кубиками.

Всі отримані інгредієнти покласти в салатницю, додаємо сіль і приправи і ретельно все перемішуємо. Майонез можна покласти або відразу в салат або поставити в окремому посуді, щоб кожен додавав собі за смаком.

Курячі грудки в цьому рецепті можна доповнити грибами, а можна зовсім замінити на креветки. Або проекспериментувати з іншими продуктами.

А ось і відео-рецепт цього дивовижно простого і смачного салатику, але тільки з рецептурою без помідорів:

Оригінальний соус для салату «Цезар»

Оригінальний смак салату додає вустерський соус. Цей соус був винайдений в Англії в кінці 19 століття, він являє собою суміш, приготовану з оцту, цукру і риби.

Він має оригінальний кисло-солодкий смак з присмаком риби. Іноді буває важко знайти в магазинах, в такому разі його в класичному рецепті замінюють на анчоуси.

Спробуємо приготувати. Необхідні інгредієнти:

  1. Майонез — 50-100 гр.;
  2. Сік лимона — 2-3 ст. ложки;
  3. Часник — 1-2 зубчики;
  4. Сир Пармезан тертий — 50-70 гр.;
  5. Анчоуси — 2 шт., або вустерський соус — 1 ч. ложка;
  6. Оливкова олія — 0,5 склянки;
  7. Сіль і приправи - додаємо за смаком.

Зубчики часнику дрібно нарізаємо або тиснемо пресом.

Ретельно перемішуємо лимонний сік, майонез, сир, сіль, перець і анчоуси чи вустерський соус.

Потім поступово, потроху додаємо масло, продовжуючи перемішувати.

Якщо не дотримуватися класики, можна урізноманітнити цей рецепт і іншими продуктами. Наприклад, замінити анчоуси дижонской гірчицею, додати свіжу зелень, таку як кріп, петрушка або листова гірчиця.

Почерпнути ідеї соусів для салату «Цезар» можна прямо на нашому сайті. Популярні рецепти соус для Цезаря. Будьте оригінальні у приготуванні цієї страви!

Курячу печінку можна приготувати дуже смачно, поєднуючи її зі сметаною. Дивіться самі тут. Ніжний смак страви залишить незабутні враження у всіх, хто тільки спробує його!

Збираючись приготувати рибні котлети, зверніть увагу на цей рецепт. Так, щука дуже корисна, а котлетки з неї виходять соковиті і ситні. Влаштуйте собі рибний день!

Корисні рекомендації кулінарів

Якщо до складу класичного соусу ви берете анчоуси, а не вустерський соус, то можна ще додати половину чайної ложки меду, його смак пом'якшить анчоуси.

Самі смачні сухарики для салату виходять не з свіжого, а з полежавшего хліба. Не потрібно сильно смажити сухарики, так як якщо вони будуть занадто твердими, то зіпсують смак готової страви.

Не намагайтеся приготувати вустерський соус будинку, краще, якщо він попався на очі в магазині — купуйте. Однією його невеликої місткості (зазвичай — пляшечки, але він може продаватися і в баночках) вистачить на дуже тривалий час.

Для отримання соусу однорідної консистенції краще всього використовувати блендер, особливо якщо замість вустерського соусу використовуєте анчоуси.

Замість звичних помідорів можна взяти черрі, в цьому випадку вони кладуть у салат цілком або розрізають на дві половинки. Якщо помідори неводянистые — відмінно! В іншому випадку вони пустять багато соку.

Якщо немає часу готувати «Цезар» безпосередньо перед подачею гостям, то не додавайте сухарики відразу. Відкладіть їх на окрему тарілку, а коли будете ставити на стіл страву, то додасте їх до решти інгредієнтів. Інакше сухарики розмокнуть і зіпсують смак страви.

Бажаємо вам кулінарних успіхів!

Що ще почитати: