07 май 2019 13 344

Як приготувати рис з овочами в мультиварці

Не завжди з рису можна готувати каші або плов з м'ясом. Рисова крупа відмінно поєднується з овочами. Овочевий гарнір надає рісу прекрасний смак і аромат. Рис з овочами можна їсти як в якості вечері або обіду, так і під час дієт.

Що примітно, особливо смачним це блюдо виходить в мультиварці. Та й приготування не забере надто багато часу і витрат.

Рис з овочами в мультиварці
Інгредієнти Кількість
Рисова крупа - 200 грам
Ріпчаста цибуля - 2 головки
Морквина - 1 штучка
Помідори - 4 штуки
Солодкий або болгарський перчик - 2 штуки
Кукурудза консервована - 2 великі ложки
Консервований зелений горошок - 2 великі ложки
Рослинна олія - трохи
Кріп - пучок
Сіль - за смаком
Перець - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 105 Ккал

Що буде потрібно:

Приступаємо до готування:

Моркву потрібно гарненько промити теплою водою, щоб зчистити бруд і пісок. Чистимо його від шкірки і нарізаємо невеликими квадратиками;

З головок цибулі знімаємо шкірку і нарізаємо невеликими квадратиками;

Помідори обполіскуємо і нарізаємо соломкою;

Перчик обполіскуємо, очищаємо від насіння і ріжемо соломкою;

У чашку мультиварки підливаємо трохи рослинного масла, засипаємо туди овочеву нарізку, додаємо до них консервовану кукурудзу та горошок. Все перемішуємо;

Виставляємо програму «vegetable fry» і залишаємо смажитися 10 хвилин. Всі постійно помішуємо і засмажуємо до золотистого кольору;

Рисову крупу потрібно гарненько промити холодною водою. Бажано прополоскати кількома водами, поки вода не досягне прозорості;

Потім до овочевої засмажки викладаємо промитий рис, додаємо сіль, чорний мелений перчик і заливаємо водою близько 2 склянок;

Вибираємо програму «Білий рис», накриваємо кришкою і залишаємо готуватися на 15 хвилин;

Через 10 хвилин відкриваємо кришку, що випарувалася вся зайва рідина і залишаємо готуватися ще 5 хвилин;

Готову страву прикрашаємо гілочками зелені і подаємо на стіл.

Рис із замороженими овочами

Складові компоненти:

  • 200 грам білого рису;
  • 400 грам замороженої овочевої суміші асорті – кукурудза, морква, зелена квасоля, цибуля порей, помідори, цвітна капуста, ріпчаста цибуля;
  • 5-6 штук білих грибочків;
  • Півтора склянки води;
  • Трохи оливкової олії;
  • Сіль – за своїм смаком;
  • Спеції.

Період приготування – 60 хвилин.

Скільки калорій – 100.

Приступаємо до готування:

  1. Грибочки промиваємо, очищаємо капелюшки і ріжемо у вигляді тонких пластинок;
  2. Засипаємо грибні шматочки в мультиварку, приправляємо сіллю і спеціями;
  3. Підливаємо масла і виставляємо програму «Випічка», обсмажуємо протягом 20 хвилин;
  4. Приблизно за 10 хвилин до приготування викладаємо до грибочкам заморожені овочі, прикриваємо кришкою і залишаємо готуватися ще на 10 хвилин;
  5. Рисову крупу обполіскуємо кількома водами до прозорості води;
  6. Після звукового сигналу мультиварки, знімаємо кришку, перемішуємо овочі і засипаємо до них рис. Знову змішуємо;
  7. Заливаємо все інгредієнти водою і вибираємо програму «Рис»;
  8. Якщо потрібно, то можна підсолити і додати спецій;
  9. В середньому на готування піде 30-40 хвилин;
  10. Готове частування викладаємо у велику тарілку і подаємо на стіл.

Як приготувати рис з овочами на швидку руку

Що знадобиться:

  • 300 грам рису «Басматі»;
  • 1 середній баклажан;
  • 1 жовтий болгарський перчик;
  • Один невеликий кабачок;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Морква – 1 штука;
  • ½ Ч. ложки паприки;
  • Щіпка куркуми;
  • Трохи солі;
  • Рослинне масло.

Період готування – 1 годину.

Калорійність – 110.

Приступаємо до готування:

  1. Цибулька очищаємо і ріжемо невеликими кубиками;
  2. Баклажан розрізаємо невеликими кубиками;
  3. Кабачок очищаємо від шкірки, насіння і ріжемо маленькими скибочками;
  4. Перчик чистимо від насіння і ріжемо соломкою;
  5. Морквину промиваємо від бруду, чистимо шкірку і ріжемо невеликими смужками;
  6. У ємність мультиварки підливаємо рослинне масло, виставляємо режим «Випічка» або «Смаження/Овочі» на 20 хвилин;
  7. Спочатку закидаємо туди цибулька і обсмажуємо 5 хвилин, постійно помішуючи;
  8. Потім засипаємо туди моркву і перчик, смажимо їх також 5 хвилин;
  9. Засипаємо баклажан з кабачком, підсолюємо і залишаємо обсмажуватися 10 хвилин;
  10. Рисову крупу промиваємо до прозорості води;
  11. Овочеву засмажку виймаємо в окрему чашку, весь сік від овочів залишаємо в мультиварці;
  12. Рис засипаємо в мультиварочный апарат, додаємо паприку, куркуму, сіль і заливаємо водою;
  13. Прикриваємо кришкою, вибираємо режим «Варка/Експрес» і залишаємо готуватися на 40 хвилин;
  14. Після того як рис буде готовий, викладаємо до нього овочі, перемішуємо.
  15. Тримаємо все в мультиварці на режимі підтримки тепла ще 10-15 хвилин, щоб всі інгредієнти рівномірно прогрілися.

Як приготувати суші в домашніх умовах? Прості покрокові рецепти з різними начинками.

Рецепт українських пампушок з часником, їх можна готувати як до традиційного борщу, так і для інших страв.

Як приготувати свинячі реберця в мультиварці: від найпростіших, до найскладніших рецептів. Але кожен з них гідний згадування.

Секрети та поради

  • Для готування цієї страви бажано використовувати довгозерний білий рис. Після приготування він вийде розсипчастим;
  • Обов'язково додайте побільше спецій, вони додадуть приємний аромат і хороший смак;
  • У страву можна додати пару зубчиків часнику, попередньо їх потрібно порубати на дрібні шматочки;
  • Не наливайте занадто багато води, інакше рис сильно розвариться і вийде кисіль;
  • В кінці страву можна прикрасити дрібно посіченою зеленню;
  • Період готування залежить від моделі мультиварки, в будь-якому випадку готовність слід перевіряти рісу, якщо він став м'який, то страва готова.

Рис з овочами – це відмінне частування, яке зробить ваше меню різноманітним. Цю страву можна готувати кожен день, і воно точно не набридне. Гарнір можна урізноманітнити різними овочами – баклажани, помідори, кабачки, моркву, цибулю, огірки, картопля, капуста. Які б ви овочі не додавали, завжди буде смачно і, головне, корисно. Не відкладайте готування цього блюда на потім, а зробіть його як можна швидше, тим більше всі інгредієнти можна знайти у себе вдома.

Що ще почитати: