Як приготувати піцу з куркою і грибами
Які два найпопулярніших страви, що замовляються он-лайн? Піца і суші! А якщо в будинку діти? Сира риба — не найкращий продукт для різноманітності раціону, тоді залишається піца, яку, до речі, можна приготувати й самому. Довго? Потім відмивати кухню? Фантазувати з начинкою? Без паніки! Ось рецепт — все швидко, чисто, смачно!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошна - | 3 чашки |
рідини (це може бути вода, молоко або сироватка) - | 1 чашка |
дріжджів сухих швидкодіючих - | 1 пакетик |
олії (соняшникова чи оливкова) - | 2-3 ст. ложки |
солі - | за смаком |
томатної пасти (менше дієтичний варіант кетчуп) - | 1 ст. ложка |
натурального йогурту (менше дієтичний варіант майонез) - | 2 ст. ложки |
ріпчастої цибулі (за бажанням) - | 1 маленька головка |
чебрець/кріп/петрушка/перець - | за бажанням і на любителя |
курячих грудок - | 200 - 300 г |
печериць (або 1 банка консервованих) - | 150 - 200 г |
напівтвердого сиру (можна додати трохи пармезану) - | 200 г |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 239 Ккал |
Куряча грудка в клярі в духовці — одне з найпростіших страв, які можна приготувати за кілька хвилин.
Рецепт приготування шурпи з баранини читайте і готуйте.
Читайте як правильно і смачно загасити капусту з м'ясом в каструлі. Прості і складні рецепти на будь-який смак.
Отже готуємо.
Для початку нам потрібно замісити тісто. Для цього просеем на стіл борошно, додамо сіль, формуємо з борошна гірку з лункою в центрі.
В цю ямку вливаємо рідку частину (вода, молоко або сироватка — додасть тесту особливий аромат) і додаємо дріжджі. Потрібно почекати хвилин 10 поки опара оживе і почне працювати (на поверхні буде з'являтися бульбашки).
Тепер беремо дерев'яну лопатку і поступово, круговими рухами вмішуємо борошно в рідину. Коли тісто стане більш-менш щільним і лопаткою заважати буде вже незручно, вливаємо олію і починаємо місити руками.
Для інтенсивного замісу потрібно хвилин 10, якщо тісто на вигляд стало гладким, а на дотик приємним і еластичним, значить, воно готове. Потрібно сформувати з тіста в кулю і прибрати в тепле місце без протягів, краще в миску накриту полотенчиком, поки приготуємо соус і начинку.
Увага! Вже можна включати духовку на 230-250 градусів.
Поки тісто відпочиває, змішаємо соус. Класичний соус для піци з куркою і грибами – це томатний з приправами. Томатну пасту змішати зі спеціями і готово!
Але принадність домашньої їжі в те, що можна міняти склад в залежності від індивідуальних уподобань. Наприклад, томатну пасту замінити на кетчуп, додати майонез або дієтичний йогурт.
Вмішати порубані і обсмажені цибулю і часник/або болгарський перчик.
Тісто готове, соус готовий, справа залишилася за малим — начинка.
У складі начинки три інгредієнта:
- Куряче філе злегка відбити, обсмажити, нарізати шматочками приблизно 1 см;
- Гриби нарізати (можна додатково припустити на сковороді);
- Сир натерти на тертці.
Залишилося зібрати всі складові. Відпочиле розтягнути тісто в тонкий корж, можливо, ви вмієте так само віртуозно крутити його над головою, як це роблять майстри пиццамейкеры, викласти у форму для запікання або на деко, змастити соусом і викласти курячу грудку, гриби і щедро посипати сиром. Кількість начинки можна варіювати.
Духовка вже нагрілася. Можна закладати піцу, краще на нижній рівень, тоді тісто встигне пропектися і обзавестися тією самою смачною хрусткою скоринкою, до того як начинка почне перегріватися.
І чим вище температура, тим менше часу знадобиться для повного запікання, наприклад, якщо розігріти духовку до 250 градусів, то буде потрібно всього 8-10 хвилин.
Перед подачею можна додатково посипати сиром типу пармезан або подрібненим кропом.
Приємного апетиту!
Маленькі секретики
- Найбільше ця піца любить свіжий кріп;
- Не завадить перевірити томатну пасту на відсутність у складі різних добавок і загусників, зайвий крохмаль нам ні до чого;
- Заради інтересу можна спробувати разок замісити тісто без масла, різниця буде помітна;
- Рідину потрібно підігріти для кращої і більш швидкої активації дріжджів. Оптимальна температура 35-40 градусів;
- Цукор на підживлення дріжджів гарний у здобі, але не в піці. Тесту для піци зовсім не потрібна зайва солодкість, так можна просто зіпсувати смак;
- Піцу потрібно випікати при максимальній температурі;
- Курячу грудку краще обсмажувати, а не запікати. Так виходить смачніше і соковитіше;
- Випікати піцу слід на самому нижньому поверсі в духовці, так можна уникнути згорілої начинки в поєднанні з сирим тестом;
- Додатково начинку можна присмачити маслом, для цього краще використовувати оливкову олію екстра-класу Extra Virgin.
А тепер їмо і насолоджуємося!
Приємного апетиту!