16 июнь 2019 5 966

Як приготувати підливу до макаронів: способи та поради кулінарів

Ну хто з нас не любить макарони?

Це універсальне блюдо, яке може бути і прекрасним сніданком, і ситним обідом, і пікантним вечерею.

Вживання макаронів з вершковим маслом зараз поступово сходить нанівець.

По-перше, це занадто калорійне, а по-друге, нудно і одноманітно.

Саме тому колись було придумано ненавмисне винахід – підлива для макаронів.

На сьогоднішній день існує величезна кількість різних варіацій.

Розглянемо кілька найбільш смачних рецептів.

Томатно-вершкова підлива
Інгредієнти Кількість
цибулин - 2 шт.
часникових зубчиків - 3-4 шт
вершків жирністю мінімум 20% (можливе також використання сметани) - 1 пакет
помідор - 0,5 кг
вершкового масла - 1 ст. ложка
базиліка - пучок
солі і перцю - за смаком
цукру - 1 ч. ложка
сушеної меліси - щіпка
оливкова олія - трохи
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 100 Ккал

Подібна заправка для макаронів може послужити відмінну службу, особливо, якщо ви не хочете принципово вживати в їжу м'ясо.

Вона відрізняється неповторним смаком: ніжний вершковий аромат і трохи кислинки від томата.

Першим ділом необхідно буде нарізати дрібно часник і відправити його обсмажуватися на сковороду з оливковою олією.

Дочекайтеся, поки він не набуде золотистий колір і приберіть зі сковороди.

Замість часнику помістіть на гарячу сковорідку поросяти, ягняти цибулю.

Обсмажуйте його до тих пір, поки він також, як і часник, не набуде золотистий колір.

В цей час наріжте помідори кубиками, попередньо знявши з них шкірку.

Щоб це зробити, необхідно обдати їх окропом, тоді шкірка з допомогою легкого руху руки зійде без проблем.

Довели цибулю до готовності?

Додайте помідори.

Посоліть, поперчіть, туди ж додайте вершкове масло і поросяти, ягняти базилік.

Тепер залишається почекати, поки більша частина рідини випарується.

Після цього вмішайте в майбутню підливку сметану або вершки.

Перемішайте суміш і почекайте, поки соус закипить.

Після чергу меліси.

Далі вимкніть плиту та дайте отриманої страві настоятися хоча б 15 хвилин.

Ви можете або протушкувати разом з підливою макарони, або ж викладати зверху в якості соусу.

Звертаємо вашу увагу на відео-рецепт, в якому ви дізнаєтеся, що потрібно для приготування пасти в томатному соусі по-італійськи:

Ковбасна підлива на швидку руку

Така підлива стане в нагоді тим, у кого немає часу на тривале стояння біля плити.

Вона має приємний смак, а її готування дивно проста.

Інгредієнти, які знадобляться:

  • 200 грам будь вареної ковбаси (можна використовувати і молочні сосиски);
  • 1 середня морква;
  • 1 цибулина;
  • 2-3 ст. ложки борошна і стільки ж кетчупу;
  • чорний мелений перець запашний і чорний перець (за смаком);
  • лавровий лист;
  • соняшникова олія.

Для початку наріжте ковбасу (кубиками або соломкою – неважливо).

Цибулю наріжте маленькими кубиками, а моркву натріть на середній терці.

Розігрійте сковороду і помістіть всі інгредієнти, обсмажте їх протягом декількох хвилин.

В окремій ємності розігрійте невелику кількість соняшникової олії і обсмажте на ньому борошно, додайте кетчуп.

Важливо добре перемішувати, щоб не утворилися грудочки.

Потім влити трохи води, щоб вийшла консистенція, нагадує рідку сметану.

Отриману суміш додати в сковороду з ковбасою і овочами, протушкувати ще близько 10 хвилин.

Заправка до макаронів готова!

Овочева підлива

Подібний соус відмінно підійде вегетаріанцям і людям, які ведуть здоровий спосіб життя.

Він, як жоден інший, насичений вітамінами в силу присутності великої кількості різних овочів.

Вам знадобиться:

  • 0,5 кг томатів;
  • 2 середніх цибулини;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 невеликий цукіні;
  • 200 грам гарбуза;
  • стебло селери;
  • трави: базилік, розмарин і чебрець;
  • чорний мелений перець (за смаком);
  • 1-2 ст. ложки томатної пасти;
  • кілька часникових зубчиків;
  • оливкова олія і вода.

Всі овочі наріжте однаково, щоб вони рівномірно обжарились.

Налийте в ємність для обжарювання невелику кількість масла, розігрійте і помістіть всередину овочі.

Перемішавши, закрийте щільно кришкою і залиште гаситися на маленькому вогні.

Важливо постійно перемішувати овочі, щоб вони не прилипали до дна.

Якщо є необхідність – додавайте воду.

Необхідно дочекатися часу, коли всі овочі знайдуть більш м'яку форму.

Тоді настає наступний етап – додавання томатної пасти для кислинки.

Також наріжте дрібно трави і висипте в суміш.

Мелкопорезанный часник теж надсилайте до загальної маси.

А пам'ятаєте в дитинстві мама купувала в магазині шоколадну ковбасу? Її так швидко з'їдали! Тепер у вас є можливість приготувати це ласощі самостійно, не виходячи з дому. Шоколадна ковбаса: рецепти безтурботного дитинства.

З усіх заготовок на зиму особливе місце повинні займати салати з болгарського перцю. Хоча б тому, що вони яскраві, і завдяки цьому кидаються в очі на будь-якому столі. До того ж, вони володіють чарівним смаком. Добірка рецептів маринованого перчика знаходиться тут.

Засушити гриби при бажанні не складе проблеми, адже ви на нашому сайті, де докладно описані всі способи цієї процедури.

Посоліть, поперчіть і залиште гаситися до готовності.

У загальній складності підлива повинна нудитися на вогні близько 40 хвилин.

Це не найшвидший варіант заправки для макаронів, однак спробувавши раз, ви вже не зможете відмовити собі в такому задоволенні в наступні рази.

А в наступному відео представлений рецепт найсмачнішої грибної підливи до макаронів:

Корисні поради практикуючим кулінарам

  1. Якщо ви – любитель гострих страв, то будь-яку підливку до макаронів можна зробити саме так, як подобається вам, без втрати основного смаку. Для цього пропустіть пару зубчиків часнику через чеснокодавку і змішати з чайною ложкою червоного меленого перцю.
  2. Щоб уникнути грудок при додаванні борошна, можна її попередньо розвести в теплій воді, гарненько розбивши грудочки віночком або вилкою.
  3. Якщо під рукою не виявилося борошна – не біда. Кукурудзяний крохмаль також часто використовують як загусник соусу.
  4. З будь заправки можна зробити самостійне блюдо, додавши нарізане куряче філе на першому етапі обсмажування овочів.
Роблячи підливу до макаронів, ви даруєте своєму шлунку чудовий подарунок, адже соус, виконаний з свіжих овочів в рази краще повсякденному заправки з жирного масла, а вже тим більше, покупних соусів.

Тепер ви знаєте, що якщо у вас є в холодильнику куряче філе і овочі, то можете сміливо готувати соус до макаронів, наприклад, такий:

Що ще почитати: