Як спекти домашні мафіни на кефірі
Мафіни являють собою невеликі кекси. Вони можуть бути представлені як солодкими, так і більш пікантними. Найчастіше вони виступають з різними наповнювачами. В серединку поміщають фрукти, ягоди, шоколад, мармелад, варення, овочі, м'ясо і так далі.
Сьогодні ми розглянемо кілька шикарних варіантів даної міні-випічки. Приготувати її не складе особливих труднощів навіть самої недосвідченої господині. А також поділимося з вами деякими хитрощами приготування.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кефіру - | 200 мл |
вершкового жиру - | 200 грам |
яєць - | 2 шт. |
борошна - | 0,5 кг |
цукру - | стакан |
соди - | 2,5 грама |
солі - | щіпка |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 373 Ккал |
Перед вами класичний рецепт мафінів. Складність приготування абсолютно ніякої. Вони чудово підійдуть для затишного чаювання в колі рідних і близьких.
Хід роботи:
- Розтопіть вершкове масло до рідкого стану;
- Остудіть, щоб він став ледве теплим;
- Повільно з'єднайте його з іншими інгредієнтами;
- Перемішайте всі складові до консистенції дуже густої сметани;
- Силіконову форму промаслите. Присипте борошном;
- Помістіть їх в попередньо нагріту до 200 градусів духовку на 45 хвилин.
Готовий кондитерський виріб посипте зверху цукровою пудрою. Презентуйте на красивому блюдце з гілочкою свіжої м'яти.
Приємного вам чаювання!
Мафіни на кефірі зі смородиною
Нагрянула подружка і вам нічого піднести до чаювання? Не біда! Ось вам рецепт смачної міні-випічки. За розмовами ви не помітите, як приготували цей шедевр.
Склад:
- 180 мл кефіру;
- 100 мл соняшникової жиру;
- Одне куряче яйце;
- 200 г рафінаду
- Щіпка солі;
- Склянка пшеничного борошна;
- 10 грам розпушувача тіста;
- 1 пакетик ваніліну;
- 100 грам смородини.
Посяде — 45 хвилин.
Калорії – 227.
Хід роботи:
-
- З'єднайте кефір, яйця і соняшниковий жир;
-
- Змішайте сіль, рафінад, пшеничне борошно, розпушувач і ванілін;
-
- Борошняну і кефірну суміші змішайте воєдино;
-
- Введіть отриману субстанцію смородину. Ретельно перемішайте;
- Перелийте рідке тісто у формочки, змащені жиром і притрушені борошном;
- Помістіть їх у підігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.
Подавайте мафіни з чашкою ароматного чаю. Приємного вам чаювання!
Шоколадні мафіни на кефірі
Перед вами найніжніші маленькі кекси. Вони чудово доповнять будь-яку чашку ароматної кави. Побалуйте своїх близьких цій випічкою.
Склад:
- 25 грам сухого какао;
- 50 грам маргарину;
- Пакетик ваніліну;
- 2,5 грама розпушувача тіста;
- 180 грам рафінаду;
- 90 грам пшеничного борошна;
- Три курячих яйця;
- 60 грам кефіру;
- Одна ч. л. солі;
- Мелена кориця.
Посяде — 35 хвилин.
Калорії — 317 ккал.
Хід роботи:
- Збийте міксером маргарин з рафінадом до утворення білків;
- Поступово Вводите курячі яйця. Процес збивання закінчити через 3 хвилини;
- Всипте ванілін, сухий какао та сіль. Гарненько з'єднайте;
- Влийте кефір. Змішайте;
- Два рази пропустіть через сито борошно пшеничне. Всипте її в масляну субстанцію;
- Попрацюйте ще 5 хвилин міксером;
- Помаслите силіконові маффиницы. Рясно посипте борошном;
- Поставте в попередньо нагріту до 200 градусів духовку на 22 хвилини.
Спечений десерт притрусіть зверху корицею. Помістіть на його поверхню листочки м'яти. Сервіруйте на красивих блюдцях.
Приємного вам чаювання!
Мафіни на кефірі з яблуками
Перед вами мафіни з найніжнішим, яблучним смаком. Ваші дітки будуть в повному захваті від скушанного десерту. Та й не кожен дорослий зможе відмовитися від такого задоволення. Приготуйте цей десерт для своїх маленьких гурманів.
Склад:
- Склянка борошна;
- 10 грам розпушувача для тіста;
- Одне куряче яйце;
- 150 грам рафінаду;
- 80 мл рослинного жиру;
- 300 мл кефіру;
- Щіпка солі;
- 200 грам яблук;
- 100 грам родзинок;
- Один лимон;
- 75 грам какао-порошку;
- 30 грам маргарину.
Посяде — 60 хвилин.
Калорії — 280.
Хід роботи:
- У глибоку миску введіть куряче яйце, сіль і рафінад;
- Увімкніть на максимальну швидкість міксер. Збийте вміст миски до пишних білків;
- Введіть до них жирний кефір і рослинний жир. Змішайте все до однорідності;
- Змішайте борошно пшеничне з 15 грамами сухого какао. Ввести суміш в попередню масу. Ретельно збити;
- Фрукти почистити. Нарізати маленькими кубиками;
- Введіть в білкову субстанцію фрукти, родзинки і сік лимонної половинки. Ретельно все перемішайте;
- Гарненько змастіть формочки;
- Влийте трошки тіста. Покладіть ложечку фруктів. Заповніть їх поверхню тестом;
- Покладіть підготовлені формочки в попередньо нагріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Свіжоспечений десерт притрусіть тертим шоколадом. Презентуйте на красивих блюдцях білого кольору.
Приємного вам чаювання!
Ніжне Цукерки «Рафаелло» в домашніх умовах приготувати не складно, якщо слідувати нашим радам. Але можна приготувати і торт
Читайте як приготувати торт на кефірі «Чорний принц», простий рецепт з покроковими фото.
Ви ласун і ніяк не можете відмовитися від солодкого? Перепробували багато варіантів? Прочитайте нашу статтю.
Незвичайні мафіни на кефірі з шинкою
Даний рецепт не схожий на попередні. Він особливо сподобається чоловічій половині вашої родини. Побалуйте цієї випічкою свою другу половинку.
Склад:
- Склянка пшеничного борошна;
- 100 мл жирного кефіру;
- 4 яйця;
- 150 мл соняшникової жиру;
- 50 мл винного алкоголю;
- 150 грам ветчинной ковбаси;
- 200 грам сиру;
- Щіпка соди;
- 5 грам розпушувача тіста.
Посяде – 55 хвилин.
Калорії – 345.
Хід роботи:
- З'єднайте курячі яйця з просіяного пшеничного борошном. Гарненько змішайте все міксером;
- Введіть соняшниковий жир, кефір і алкогольний напій. Дану консистенцію з'єднайте до однорідного стану;
- Введіть сіль, соду і розпушувач. Змішайте;
- Натріть сир. Поріжте дрібно ковбасний виріб. Всипте все в борошняну масу. Тихенько змішайте всі пластиковою лопаткою;
- Промаслите силіконові форми. Наповніть їх тестом;
- Раніше підігрітий до 200 градусів духовку помістіть сирі вироби на 40 хвилин.
Готові міні-кекси не треба нічим декорувати. Досить їх викласти на об'ємне блюдо і презентувати гостям.
Пікантні кекси з овочами
Побалуйте своїх домочадців цієї випічкою. Сподобається вона абсолютно всім. Тим більш приготування банально просте. А вам на виручку ми підготували даний рецепт.
Склад:
- Склянка пшеничного борошна;
- 100 г грам м'якого сиру;
- 50 мл соняшникової жиру;
- Два курячих яйця;
- Два томата;
- 250 мл кефіру;
- Одна цибулина;
- Пучок кінзи;
- Часниковий зубок;
- 10 грам пекарського порошку;
- 2,5 г соди;
- Щіпка солі.
Займе 30 хвилин.
Калорійність – 250.
Хід роботи:
- Дрібно поріжте цибулю, томати та сир;
- Порубаєте в крихту, за допомогою кухонного ножа кінзу;
- Дрібненько наріжте часник;
- З'єднайте пекарський порошок з борошном, содою і сіллю. Добре змішайте;
- Збийте міксером яйця, кефір, соняшниковий жир і сир;
- Введіть борошняну субстанцію кефірну суміш;
- Додайте томати, сир і цибулину;
- Гарненько змішайте всі пластиковою лопаткою до однорідності;
- Змастіть жиром силіконові форми;
- Помістіть їх у розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Презентуйте гостям в красивому об'ємному блюді з скла.
Приємного вам чаювання!
Кекси з ананасом і куркою
Хочемо розповісти вам про дуже цікавий і ситному рецепті мініатюрної випічки. Він стане окрасою будь-якого святкового столу. Від охочих дізнатися рецептуру даних мафінів, відбою не буде. Здивуйте і ви своїх гостей цими кексами.
Склад:
- 200 мл кефіру;
- Три курячих яйця;
- 250 грам пшеничного борошна;
- 5 грам соди;
- Дві краплі оцтової кислоти;
- 6 ананасових кілець;
- 100 грам твердого сиру;
- 1 грудинка вареної птиці;
- Трохи петрушки.
Посяде – 40 хвилин.
Калорії – 225.
Хід роботи:
- Перетворіть, з допомогою міксера, курячі яйця в пишну піну.
- Введіть до них жирний кефір просіяне пшеничне борошно. Продовжуйте збивати;
- Загасіть соду оцтовою кислотою. Влийте в борошняну субстанцію. Ретельно змішайте;
- Перетворіть в дрібну крихту петрушку, відварну курятину, ананас і твердий сир. Всипте все в тісто. Потихеньку все з'єднайте до однорідності;
- У змащені маслом форми помістіть тісто;
- Надішліть сире виріб в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.
Подавайте свій кулінарний шедевр на красивому об'ємному блюді.
Приємного вам чаювання!
Корисні поради
Щоб ваша випічка стала справді шедевром, дотримуйтесь деякі правила приготування. А ось, власне, і вони:
- Наливайте тісто тільки в промаслені і притрушенные борошном силіконові форми;
- Для зручності, при замісі, використовуйте міксер;
- Попередньо, ягоди і фрукти притрусіть борошном;
- Не до країв заповнюйте формочки тестом;
- Духовку розігрійте до 200 градусів;
- Готовність випічки перевіряйте сірником.
Мафіни банально прості в приготуванні. Головне — підібрати хороший рецепт і знати деякі правила. Тоді ваша сім'я буде радіти домашній випічці хоч кожен день.