20 май 2019 4 447

Як загасити картоплю з м'ясом в мультиварці

Ще в старовину запікали в печі в глиняних горщиках картоплю з шматочками м'яса. І ось в наші дні сучасні господині використовують вже не піч на дровах, а електроприлад мультиварку для картоплі з м'ясом.

М'ясо підійде будь — свинина, баранина, телятина і навіть курка. І необов'язково це має бути м'якоть – жирні реберця теж підійдуть. Іноді додають в це блюдо гриби, томатний морс, інші овочі та прянощі.

Це блюдо ситне, смачне і справляється із завданням забезпечення всієї родини енергетичними речовинами. Адже немає таких людей, яким би воно не сподобалося. Перед приготуванням картоплю можна підсмажити трохи олії, щоб вона набула скоринку, а можна цього не робити і просто сирої овоч закинути в агрегат.
Тушкована картопля з м'ясом
Інгредієнти Кількість
Картопля - 650 г
Морква - 1 шт.
Молода Телятина - 400 г
Цибулю - 1 шт.
Сіль, приправи - за смаком
Рослинна олія - 2 ст. л.
Томатний морс - 200 мл
Свіжа зелень - пучок
Час приготування: 95 хвилин Калорійність на 100 грам: 132 Ккал

Кулінари вважають, щоб приготувати цю страву краще застосовувати стару торішню картоплю. Це з-за того, що вона швидше розвариться і стане м'якше на відміну від молодої бульби.

Молоду телятину промиваємо і розрізаємо на шматки, паралельно вирізаючи плівку і жили. Активуємо електроприлад, підливаємо олія соняшникова і закладаємо прожариваться м'ясо на функції «Смаження».

Очищаємо овочі і шаткуємо півкільцями. Кладемо до м'яса.

Картоплю ретельно промиваємо і чистимо шкірку, ріжемо на довільні шматки розміру одного. Заливаємо водою і залишаємо постояти, поки м'ясо не дійде до напівготовності – це близько тридцяти хвилин.

Викладаємо на телятину з овочами картоплю, заливаємо домашнім томатним морсом, додаємо приправи і сіль.

Герметично прикриваємо кришку приладу, перемикаємо на функцію гасіння і залишаємо на п'ятдесят п'ять хвилин. Відкриваємо, перемішуємо і притрушиваем будь свіжою зеленню.

Рецепт тушкованої картоплі з курячим м'ясом і грибами

Саме смачне поєднання продуктів – це куряча грудина з грибами і молодою картоплею. Краще брати, звичайно, лісові гриби, але через брак можна в блюдо класти гливи або печериці.

Компоненти:

  • Картопля молода – 1 кг;
  • Куряче філе – 350 г;
  • Гриби – 200 г;
  • Сіль, спеції – за смаком;
  • Оливкова олія – 1 ст. л.;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Бульйон – 2 склянки.

Приготування: 85 хвилин.

Калорійність: 141 Ккал/ 100 р.

Куряче м'ясо филейным ножем розрізаємо на невеликі смужки. Лук очищаємо і шаткуємо кубиками. Запускаємо пристрій на функцію смаження і перекладаємо підготовлені продукти разом з оливковою олією.

Картоплю молоду чистимо металевою сіткою для посуду – так швидше і ефективніше. Гриби промиваємо в теплій воді і шаткуємо слайсами. Кладемо до м'яса з цибулею, промешиваем і готуємо дев'ять хвилин. Зверху засипаємо невелику картоплю, підсолюємо, додаємо спеції і вливаємо дві склянки будь-якого бульйону. Прикриваємо кришкою, перемикаємося на функцію гасіння і доготавливаем блюдо тридцять хвилин.

Замість бульйону можна залити розведеним з водою вершками і сметаною і притрусити сушеної зеленню.

Тушкована картопля з яловичиною в мультиварці Редмонд

Господині не дуже часто використовують в приготуванні страв яловиче м'ясо. Щоб вийшло смачне м'яке страву, треба постаратися, але багаторежимний прилад Редмонд значно спростить цю задачу.

Компоненти:

  • Яловича вирізка – 350 г;
  • Картопля – 8 шт.;
  • Томатна паста – 2 ст. л.;
  • Вершки – 150 мл;
  • Сіль – за смаком;
  • Морква – 1 шт.;
  • Перець горошком – 3 зернятка;
  • Лист лавра – 2 шт.;
  • Смалець – 2 ст. л.

Приготування: 50 – 70 хвилин.

Калорійність: 108 Ккал/ 100 р.

Картоплю вичищаємо від шкірки, шаткуємо кубиками. Викладаємо на сковороду з жиром і обсмажуємо буквально п'ять – сім хвилин. Вирізку ріжемо слайсами і даємо промаринуватися десять хвилин, притрусивши приправами і сіллю.

Активуємо агрегат на режим обсмажування, смажимо яловичину до рум'яної скоринки. Засипаємо зверху почищену і нашатковану кубиками моркву, листя лавра і чорний перець.

Вливаємо мікс з вершків і томатної пасти, протушиваем всі п'ятнадцять хвилин додаємо оброблену картоплю. Перемішуємо, ще солимо і готуємо півгодини, двічі відкриваючи кришку приладу і перемішуючи вміст.

Якщо ви накололи шматочок м'яса, а він ще жорсткий, то продовжите час приготування на десять – п'ятнадцять хвилин.

Читайте як зварити смачний холодець зі свинячих ніжок. Читайте як готувати холодець, щоб він залишався прозорим і ароматним.

Як приготувати простий рецепт кляру для курки читайте в нашій статті.

Читайте особливості приготування холодцю з курки з додаванням желатину. Рецепт тут. </div

Як загасити картоплю в мультиварці без м'яса

Можна приготувати пісне вегетаріанське блюдо без м'яса. На смак воно, звичайно, буде суттєво відрізнятися, але спробувавши його кілька разів, звикаєш, і навіть починає подобатися.

Компоненти:

  • Картопля – 650 г;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Морква – 2 шт.;
  • Рослинна олія – 2 ст. л.;
  • Часник – 2 зубки;
  • Лист лавра – 1 шт.;
  • Перець чорний – за смаком;
  • Сіль – щіпка;
  • Вода – 550 мл;
  • Зелень – пучок;
  • Сир – 100 р.

Приготування: 60 хвилин.

Калорійність: 56 Ккал/ 100 р.

Картоплю вимиваємо від бруду і чистимо гострим ножем. З овочів знімаємо піну і шаткуємо брусками, часник подрібнюємо филейным ножем. Моркву нарізаємо шматочками або натираємо теркою.

Цибулю шаткуємо півкільцями і злегка смажимо на олії рослинній в електроприладі, запустивши функцію смаження. Через хвилин п'ять кладемо моркву і картоплю, доливаємо воду і додаємо спеції і сіль.

Герметично закриваємо кришку, активуємо функцію «Гасіння» або «Суп» і готуємо сорок п'ять хвилин. В кінці відкриваємо, притрушиваем зеленню і сиром. Замінити можна воду на томатний сік або овочевий бульйон.

Не маючи мультиварки, це блюдо просто запекти в глиняних горщиках або легко тушкувати на конфорці.

Тушкована картопля з м'ясом і овочами

Мясос овочами – традиційне повсякденне блюдо практично в кожній родині. Але смак у всіх виходить різних через додаються продуктів.

Компоненти:

  • Куряче філе – 400 г;
  • Перець солодкий – 3 шт.;
  • Кабачок – 1 шт.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Картопля – 5 шт.;
  • Гриби – 170 г;
  • В'ялені помідори – 1 банка;
  • Кукурудза – 1 банка;
  • Сіль, приправи – за смаком;
  • Жир свинячий – 3 ст. л.

Приготування: 90минут.

Калорійність: 162 Ккал/ 100 р.

М'ясо куряче нарізаємо кубиками, розтоплюємо жир на сковороді і кладемо підсмажитися філе. Овочі чистимо всі вимиваємо і у воді. З перцю вирізаємо серединку і насіння. Краще взяти три різних кольори – у страві буде виглядати яскравіше.

Цибулю, кабачок, перець, моркву, картоплю, шаткуємо одного розміру, кубиками. До м'яса додаємо цибулю, гриби і моркву, через п'ять хвилин – кабачок і перець, через десять хвилин – картоплю, сіль, в'ялені помідори і приправи.

Все перемішуємо і обсмажуємо сім хвилин.

Включаємо пристрій на функцію гасіння. Перекладаємо напівготове блюдо в чашу, додаємо кукурудзу і готуємо двадцять хвилин.

Тушкована картопля з кроликом і сиром

Як легко перетворити звичайне блюдо в неординарне і незвичне? Варто просто додати кілька нестандартних продуктів – і готово.

Компоненти:

  • Картопля – 5 шт.;
  • Кролик – 1.5 кг;
  • Сметана – 150 г;
  • Морква – 1 шт.;
  • Чорний перець – 4 зерна;
  • Вода – 650 мл;
  • Сіль, приправи – за смаком;
  • Кріп – пучок;
  • Сир – 100 р.

Приготування: 75 хвилин.

Калорійність: 127 Ккал/ 100 р.

Кролика розрізаємо на кілька частин, закладаємо проваритися в закипающую воду на двадцять хвилин. Картоплю чистимо і шаткуємо брусками. Моркву тремо. Включивши електроприлад на функцію обжарювання, закладаємо підготовлені овочі.

Періодично промешівая, готуємо п'ятнадцять хвилин. Виймаємо з бульйону кроля і перекладаємо в чашу, перемішуємо, заливаємо сметаною, притрушиваем сіллю і приправами.

Готуємо двадцять хвилин під щільно закритою кришкою. В кінці посипаємо кропом і сиром.

Підказки кулінарів

  1. Перед приготуванням обов'язково треба обсмажити картоплю і м'ясо, щоб вони придбали гарний колір;
  2. Не потрібно крупно шаткувати продукти. Це значно збільшить час приготування;
  3. Замість води для гасіння можна долити будь бульйон або вершковий, грибний, томатний соус;
  4. Якщо при обсмажуванні м'ясо пристає до сковороді, додайте трохи кип'яченої води;
  5. В це блюдо рекомендують завжди класти чорний перець і лист лавра;
  6. Засмажувати інгредієнти можна на вершковому маслі, оливковій олії і на салі;
  7. М'ясо слід підсолювати, коли на ньому з'явиться скориночка, щоб не вийшло сухим;
  8. Якщо хочете прискорити процес, обдайте картоплю гарячою водою і дайте обсохнути на рушник.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: