Як загасити картоплю з м'ясом в мультиварці
Ще в старовину запікали в печі в глиняних горщиках картоплю з шматочками м'яса. І ось в наші дні сучасні господині використовують вже не піч на дровах, а електроприлад мультиварку для картоплі з м'ясом.
М'ясо підійде будь — свинина, баранина, телятина і навіть курка. І необов'язково це має бути м'якоть – жирні реберця теж підійдуть. Іноді додають в це блюдо гриби, томатний морс, інші овочі та прянощі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Картопля - | 650 г |
Морква - | 1 шт. |
Молода Телятина - | 400 г |
Цибулю - | 1 шт. |
Сіль, приправи - | за смаком |
Рослинна олія - | 2 ст. л. |
Томатний морс - | 200 мл |
Свіжа зелень - | пучок |
Час приготування: 95 хвилин | Калорійність на 100 грам: 132 Ккал |
Кулінари вважають, щоб приготувати цю страву краще застосовувати стару торішню картоплю. Це з-за того, що вона швидше розвариться і стане м'якше на відміну від молодої бульби.
Молоду телятину промиваємо і розрізаємо на шматки, паралельно вирізаючи плівку і жили. Активуємо електроприлад, підливаємо олія соняшникова і закладаємо прожариваться м'ясо на функції «Смаження».
Очищаємо овочі і шаткуємо півкільцями. Кладемо до м'яса.
Картоплю ретельно промиваємо і чистимо шкірку, ріжемо на довільні шматки розміру одного. Заливаємо водою і залишаємо постояти, поки м'ясо не дійде до напівготовності – це близько тридцяти хвилин.
Викладаємо на телятину з овочами картоплю, заливаємо домашнім томатним морсом, додаємо приправи і сіль.
Герметично прикриваємо кришку приладу, перемикаємо на функцію гасіння і залишаємо на п'ятдесят п'ять хвилин. Відкриваємо, перемішуємо і притрушиваем будь свіжою зеленню.
Рецепт тушкованої картоплі з курячим м'ясом і грибами
Компоненти:
- Картопля молода – 1 кг;
- Куряче філе – 350 г;
- Гриби – 200 г;
- Сіль, спеції – за смаком;
- Оливкова олія – 1 ст. л.;
- Цибуля – 1 головка;
- Бульйон – 2 склянки.
Приготування: 85 хвилин.
Калорійність: 141 Ккал/ 100 р.
Куряче м'ясо филейным ножем розрізаємо на невеликі смужки. Лук очищаємо і шаткуємо кубиками. Запускаємо пристрій на функцію смаження і перекладаємо підготовлені продукти разом з оливковою олією.
Картоплю молоду чистимо металевою сіткою для посуду – так швидше і ефективніше. Гриби промиваємо в теплій воді і шаткуємо слайсами. Кладемо до м'яса з цибулею, промешиваем і готуємо дев'ять хвилин. Зверху засипаємо невелику картоплю, підсолюємо, додаємо спеції і вливаємо дві склянки будь-якого бульйону. Прикриваємо кришкою, перемикаємося на функцію гасіння і доготавливаем блюдо тридцять хвилин.
Замість бульйону можна залити розведеним з водою вершками і сметаною і притрусити сушеної зеленню.
Тушкована картопля з яловичиною в мультиварці Редмонд
Господині не дуже часто використовують в приготуванні страв яловиче м'ясо. Щоб вийшло смачне м'яке страву, треба постаратися, але багаторежимний прилад Редмонд значно спростить цю задачу.
Компоненти:
- Яловича вирізка – 350 г;
- Картопля – 8 шт.;
- Томатна паста – 2 ст. л.;
- Вершки – 150 мл;
- Сіль – за смаком;
- Морква – 1 шт.;
- Перець горошком – 3 зернятка;
- Лист лавра – 2 шт.;
- Смалець – 2 ст. л.
Приготування: 50 – 70 хвилин.
Калорійність: 108 Ккал/ 100 р.
Картоплю вичищаємо від шкірки, шаткуємо кубиками. Викладаємо на сковороду з жиром і обсмажуємо буквально п'ять – сім хвилин. Вирізку ріжемо слайсами і даємо промаринуватися десять хвилин, притрусивши приправами і сіллю.
Активуємо агрегат на режим обсмажування, смажимо яловичину до рум'яної скоринки. Засипаємо зверху почищену і нашатковану кубиками моркву, листя лавра і чорний перець.
Вливаємо мікс з вершків і томатної пасти, протушиваем всі п'ятнадцять хвилин додаємо оброблену картоплю. Перемішуємо, ще солимо і готуємо півгодини, двічі відкриваючи кришку приладу і перемішуючи вміст.
Якщо ви накололи шматочок м'яса, а він ще жорсткий, то продовжите час приготування на десять – п'ятнадцять хвилин.
Читайте як зварити смачний холодець зі свинячих ніжок. Читайте як готувати холодець, щоб він залишався прозорим і ароматним.
Як приготувати простий рецепт кляру для курки читайте в нашій статті.
Читайте особливості приготування холодцю з курки з додаванням желатину. Рецепт тут. </div
Як загасити картоплю в мультиварці без м'яса
Можна приготувати пісне вегетаріанське блюдо без м'яса. На смак воно, звичайно, буде суттєво відрізнятися, але спробувавши його кілька разів, звикаєш, і навіть починає подобатися.
Компоненти:
- Картопля – 650 г;
- Цибуля – 2 шт.;
- Морква – 2 шт.;
- Рослинна олія – 2 ст. л.;
- Часник – 2 зубки;
- Лист лавра – 1 шт.;
- Перець чорний – за смаком;
- Сіль – щіпка;
- Вода – 550 мл;
- Зелень – пучок;
- Сир – 100 р.
Приготування: 60 хвилин.
Калорійність: 56 Ккал/ 100 р.
Картоплю вимиваємо від бруду і чистимо гострим ножем. З овочів знімаємо піну і шаткуємо брусками, часник подрібнюємо филейным ножем. Моркву нарізаємо шматочками або натираємо теркою.
Цибулю шаткуємо півкільцями і злегка смажимо на олії рослинній в електроприладі, запустивши функцію смаження. Через хвилин п'ять кладемо моркву і картоплю, доливаємо воду і додаємо спеції і сіль.
Герметично закриваємо кришку, активуємо функцію «Гасіння» або «Суп» і готуємо сорок п'ять хвилин. В кінці відкриваємо, притрушиваем зеленню і сиром. Замінити можна воду на томатний сік або овочевий бульйон.
Не маючи мультиварки, це блюдо просто запекти в глиняних горщиках або легко тушкувати на конфорці.
Тушкована картопля з м'ясом і овочами
Мясос овочами – традиційне повсякденне блюдо практично в кожній родині. Але смак у всіх виходить різних через додаються продуктів.
Компоненти:
- Куряче філе – 400 г;
- Перець солодкий – 3 шт.;
- Кабачок – 1 шт.;
- Цибуля – 1 шт.;
- Морква – 1 шт.;
- Картопля – 5 шт.;
- Гриби – 170 г;
- В'ялені помідори – 1 банка;
- Кукурудза – 1 банка;
- Сіль, приправи – за смаком;
- Жир свинячий – 3 ст. л.
Приготування: 90минут.
Калорійність: 162 Ккал/ 100 р.
М'ясо куряче нарізаємо кубиками, розтоплюємо жир на сковороді і кладемо підсмажитися філе. Овочі чистимо всі вимиваємо і у воді. З перцю вирізаємо серединку і насіння. Краще взяти три різних кольори – у страві буде виглядати яскравіше.
Цибулю, кабачок, перець, моркву, картоплю, шаткуємо одного розміру, кубиками. До м'яса додаємо цибулю, гриби і моркву, через п'ять хвилин – кабачок і перець, через десять хвилин – картоплю, сіль, в'ялені помідори і приправи.
Все перемішуємо і обсмажуємо сім хвилин.
Включаємо пристрій на функцію гасіння. Перекладаємо напівготове блюдо в чашу, додаємо кукурудзу і готуємо двадцять хвилин.
Тушкована картопля з кроликом і сиром
Як легко перетворити звичайне блюдо в неординарне і незвичне? Варто просто додати кілька нестандартних продуктів – і готово.
Компоненти:
- Картопля – 5 шт.;
- Кролик – 1.5 кг;
- Сметана – 150 г;
- Морква – 1 шт.;
- Чорний перець – 4 зерна;
- Вода – 650 мл;
- Сіль, приправи – за смаком;
- Кріп – пучок;
- Сир – 100 р.
Приготування: 75 хвилин.
Калорійність: 127 Ккал/ 100 р.
Кролика розрізаємо на кілька частин, закладаємо проваритися в закипающую воду на двадцять хвилин. Картоплю чистимо і шаткуємо брусками. Моркву тремо. Включивши електроприлад на функцію обжарювання, закладаємо підготовлені овочі.
Періодично промешівая, готуємо п'ятнадцять хвилин. Виймаємо з бульйону кроля і перекладаємо в чашу, перемішуємо, заливаємо сметаною, притрушиваем сіллю і приправами.
Готуємо двадцять хвилин під щільно закритою кришкою. В кінці посипаємо кропом і сиром.
Підказки кулінарів
- Перед приготуванням обов'язково треба обсмажити картоплю і м'ясо, щоб вони придбали гарний колір;
- Не потрібно крупно шаткувати продукти. Це значно збільшить час приготування;
- Замість води для гасіння можна долити будь бульйон або вершковий, грибний, томатний соус;
- Якщо при обсмажуванні м'ясо пристає до сковороді, додайте трохи кип'яченої води;
- В це блюдо рекомендують завжди класти чорний перець і лист лавра;
- Засмажувати інгредієнти можна на вершковому маслі, оливковій олії і на салі;
- М'ясо слід підсолювати, коли на ньому з'явиться скориночка, щоб не вийшло сухим;
- Якщо хочете прискорити процес, обдайте картоплю гарячою водою і дайте обсохнути на рушник.
Приємного апетиту!