Як приготувати дієтичний сирний суп
Сирні супи досить поживні, прості і одночасно витончені. Їх часто готують, щоб розвантажити організм після свят, не відмовляючись від звичних інгредієнтів. Варіацій страви дуже багато, всі вони дивовижно смачні!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
філе куряче - | 0,2 кг |
моркви - | 1 шт. |
цибулин - | 1 шт. |
спецій - | за смаком |
спаржі - | 0,3 кг |
сиру «Фітнес» - | 0,2 кг |
зелені - | 20 г |
води - | 3 л |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 31 Ккал |
Як приготувати:
- На курячій грудці необхідно зварити бульйон.
- Коли він буде готовий, м'ясо витягнути і дати йому трохи охолонути.
- Сир дрібно натерти і вмішати в бульйон. Він повинен повністю розчинитися, це займе близько двох хвилин. Заважати потрібно постійно.
- Моркву очистити і крупно натерти її.
- Цибулину без лушпиння нашаткувати не занадто дрібними квадратиками.
- Спаржу вимити і нашаткувати кільцями. Верхівку можна не використовувати.
- Перекласти овочі в бульйон, коли сир розтане. Варити до м'якості спаржі.
- В останні хвилини додати спеції, а також дрібно порубану зелень. Подавати до столу відразу.
Дієтичний крем-суп з плавленим сиром
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
моркви | 1 шт. |
картоплі | 2 шт. |
води | 3 л |
броколі | 0,3 кг |
сиру плавленого | 2 шт. |
квасолі стручкової | 70 г |
цибулин | 1 шт. |
спецій | за смаком |
зелені | 1 пучок |
Скільки по часу – 45 хвилин.
Яка калорійність – 21 калорія.
Як приготувати:
- Вилити воду в каструлю, поставити на вогонь.
- Очищену моркву порізати кубиками або кільцями і покласти у воду.
- Цибулину звільнити від лушпиння і покласти туди ж.
- Картоплю теж звільнити від шкірки і нарізати на кубики середньої величини. Надіслати до моркви.
- Коли вода й овочі закиплять, додати сюди брокколі. Його попередньо потрібно розібрати на невеликі суцвіття і вимити.
- Стручкову квасолю промити, обрізати кінчики і розрізати на кілька частин. Додати в суп. Якщо немає квасолі, можна взяти свіжий зелений горошок.
- Проварити все разом близько семи хвилин, щоб овочі стали трохи м'якше.
- У цей час нарізати дрібними кубиками плавлений сир і відправити його в суп. Розмішати.
- Дрібно нашаткувати вимиту зелень і додати її в каструлю разом зі спеціями. Через хвилину можна подавати.
Рецепт приготування з креветками
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
картоплин | 3 шт. |
води | 2,5 л |
соєвого соусу | 15 мл |
креветок | 0,8 кг |
моркви | 1 шт. |
часнику | 2 зубці |
лимонного соку | 15 мл |
спецій | за смаком |
вершкового сиру | 0,4 кг |
цибулин | 1 шт. |
Скільки по часу – 1 година.
Яка калорійність – 79 калорій.
Як приготувати:
- Креветки розморозити і очистити їх від панцира. Це зручно робити манікюрними ножицями, якщо немає спеціальних.
- Очищену картоплю порізати великими кубиками.
- Морква без шкірки, подрібнити таким же способом.
- Дрібно нашаткувати очищену цибулину.
- Воду налити в каструлю і відправити закипати.
- Перекласти в неї всі вищеперелічені овочі. При несильному кипінні варити їх хвилин двадцять.
- Дрібно нашаткувати зубчики часнику без лушпиння.
- У сковороду додати ложку рослинної олії і обсмажити в ньому часник.
- Далі додати сюди очищені креветки і обсмажувати їх на сильному вогні близько чотирьох хвилин.
- Полити морепродукти лимонним соком і соєвим соусом і тушкувати ще хвилину. Заважати потрібно постійно. Приправити. Відкласти кілька креветок для презентації.
- Вершковий сир покласти в суп і гарненько розмішати його.
- Далі перемістити креветки зі сковороди разом з часником в суп. Перешкодити. Приправити. Вимкнути.
- Подавати в порційних тарілках, прикрасивши зверху креветками.
Приготувати томатний крем-суп — рецепт з фото.
Смачний і ситний суп з консервованого тунця з картоплею.
Як швидко приготувати суп з курячих шийок в мультиварці.
Як приготувати сирний суп з грибами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зелені | 20 г |
води | 1,5 л |
спецій | за смаком |
сиру плавленого | 1 шт. |
моркви | 1 шт. |
шампіньйонів | 3 шт. |
цибулин | 1 шт. |
Скільки по часу – 1 година 10 хвилин.
Яка калорійність – 19 калорій.
Як приготувати:
- Воду в каструлі поставити на плиту. Дочекатися закипання.
- Морква без шкірки, дрібно нашаткувати. Можна соломкою, можна кубиками.
- Очистити від сміття гриби, нарізати їх слайсами.
- Зелень помити, злякатися вологу, нашаткувати.
- Цибулину без лушпиння необхідно опустити в киплячу воду. Різати її не потрібно.
- Сир звільнити від упаковки і нарізати на невеликі кубики. Чим м'якше сир, тим швидше він розтане, тому його бажано заздалегідь витягнути з холодильника. Перекласти в воду і дати розтанути, часто помішуючи, інакше пристане до дна.
- Після повторного закипання опустити сюди печериць пластинки.
- Коли закипить втретє, додати нашатковану моркву.
- Дати покипіти всім продуктам хвилин п'ятнадцять.
- За хвилину до кінця готування додати приправи, перешкодити.
- Подавати суп в глибоких тарілках, присипавши зверху зеленню.
Рецепт першого страви з куркою для дієтичного меню
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
капусти цвітної | 0,2 кг |
курячої грудки | 0,3 кг |
моркви | 1 шт. |
сиру | 130 г |
води | 1,5 л |
спецій | за смаком |
картоплин | 2 шт. |
Скільки по часу – 50 хвилин.
Яка калорійність – 53 калорії.
Як приготувати:
- Вилити воду в сотейник і відправити на плиту. Дати закипіти.
- За цей час почистити від шкірки картоплю з морквою. Плоди потрібно нарізати дрібними кубиками.
- М'ясо вимити, прибрати серветками всю вологу. Порізати його на шматочки, ширина яких не повинна перевищувати 1 див.
- Розігріти сковороду без масла і перекласти сюди м'ясо. Обсмажувати його близько двох хвилин з кожного боку. Курка повинна стати рум'яної. Повної готовності домагатися не потрібно. Трохи приправити після готування.
- Частиною окропу з каструлі залити курку. Накрити кришкою і залишити варитися на плиті близько десяти хвилин.
- В решті киплячій воді слід зварити овочі, теж близько десяти хвилин. Сюди ж потрібно додати спеції. Якщо є, можна використовувати лавровий лист.
- Капусту розібрати на суцвіття, помити їх.
- Сир порізати на шматочки поменше. Вибирайте ті сорти, що добре плавляться.
- Всі компоненти з'єднати в одній каструлі, тобто курку разом з бульйоном перелити до овочів. Сюди ж додати капусту і сир, гарненько розмішати, додатково приправити.
- Варити ще п'ять хвилин на маленькому вогні. Заважати потрібно постійно. Потім вимкнути плиту, суп розлити по тарілках і, якщо є бажання, подавати з зеленою цибулею.
Як приготувати дієтичний сирний суп з куркою, дивіться на відео нижче:
Незвичайний варіант з сиром і брокколі
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
філе курячого | 1 шт. |
спецій | за смаком |
картоплин | 2 шт. |
води | 2 л |
зелені | 15 г |
моркви | 1 шт. |
броколі | 1 шт. |
сиру | 180 г |
Скільки по часу – 35 хвилин.
Яка калорійність – 54 калорії.
Як приготувати:
- Промите і обсушенное серветками м'ясо необхідно порубати кубиками, не дуже дрібними.
- У сковорідку влити ложку оливкової олії, розігріти його. Обсмажити кубики курки, до готовності доводити не потрібно. Необхідно домогтися легкої скоринки зверху.
- Поруч поставити каструлю з водою, щоб вона закипіла.
- Картоплю без шкірки слід порубати кубиками.
- Очищену моркву потрібно розрізати вздовж, а потім нашаткувати півкільцями середньої товщини.
- У киплячу воду покласти кубики м'яса.
- На маленькому вогні їх потрібно проварити не більше десяти хвилин.
- Далі покласти сюди моркву і картоплю, варити ще десять хвилин.
- Броколі розібрати на суцвіття, кожне з них промити і покласти в суп.
- Нежирний сир нарізати кубиками подрібніше і вмішати їх в суп. Дочекатися повного розчинення, постійно перемішуючи. Приправити.
- Варити все разом ще хвилин п'ять, потім вимкнути.
- Зелень дрібно порубати і присипати або кожному в тарілку, або просто в каструлю зверху.
Як варити в мультиварці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
картоплин | 2 шт. |
цибулин | 1 шт. |
спецій | за смаком |
води | 1,5 л |
моркви | 1 шт. |
олії соняшникової | 15 мл |
листя лавра | 2 шт. |
зелені | 1 пучок |
пісного яловичого фаршу | 140 г |
сиру плавленого | 180 г |
часнику | 2 зубці |
Скільки по часу – 55 хвилин.
Яка калорійність – 70 калорій.
Як приготувати:
- З цибулі і часнику зняти лушпиння, а інші овочі очистити від шкірки.
- Цибулю дрібно порубати ножем, моркву крупно натерти.
- Картоплю порізати на кубики середнього розміру, часник нашаткувати як можна дрібніше або пропустити через давильню.
- У чашу пристрою налити ложку масла, включити режим «Смаження».
- Всі ці овочі, трохи обсмажити, поки цибуля не стане золотим.
- З фаршу вологими руками сформувати невеликі фрикадельки. М'ясо можна приправити, але це не обов'язково.
- Перекласти в чашу м'ясні кульки і листя лавра, залити зазначеною кількістю води. Перемкнути режим пристрою на «Варка».
- Закрити кришку, готувати протягом півгодини.
- Плавлений сир нарізати на маленькі шматочки. Додати його після сигналу мультиварки, заважати до розчинення, приправити.
- Готувати під кришкою ще хвилин десять, потім подавати до столу з рубаною зеленню.
Хитрощі на замітку
Сир можна натерти, щоб він швидше розтанув. Плавлений треться гірше, тому його можна заздалегідь покласти в морозилку хвилин на десять, а потім відразу натерти. Додавати в суп поступово, щоб не утворився великий клубок, який може пристати до дна.
Відео-рецепт дієтичного сирного супу:
Дієта – це завжди непросто. Але якщо готувати в цей час смачні страви, можна стежити за фігурою з задоволенням! Дані рецепти — тому підтвердження. В них присутні корисні речовини, які зможуть тримати організм в тонусі і додадуть сили.