Як приготувати сирний суп з печерицями
Сир і гриби – це досить смачні продукти, які можна поєднувати в різних стравах. Сьогодні ми розглянемо, як можна зробити смачні супи з сиру і печериць. Готувати ці страви не так вже й складно, так і за часом зовсім недовго.
А в підсумку виходить відмінне частування, яке можна подавати на обід або вечерю. Так, як же приготувати смачний супчик з грибним і сирним смаком? Всі подробиці в рецептах нижче.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Вода - | 2 літра |
Сиру м'якого сорту - | 200 г |
Печериць - | 8 штук |
Моркви - | 1 шт. |
Картоплі - | 5 штук |
Лука - | 1 шт. |
Масло рослинне - | на свій розсуд |
Солі - | трохи |
Меленого перцю - | пару щіпок |
Зелені - | 5-6 гілок |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 г: 80 Ккал |
Як готувати ароматний сирний суп з печерицями:
- Підливаємо води в ємність і ставимо на плиту прогріватися;
- Поки вода гріється, готуємо овочі;
- З картоплі видаляємо шкірку, ретельно споліскують і ріжемо невеликими скибочками;
- З моркви потрібно зчистити весь бруд, шкірку і добре промити. Натираємо овоч теркою з великими зубцями;
- Гриби споліскуємо, видаляємо шкірку і нарізаємо пластинками;
- З лука зчищаємо лушпиння, нарізаємо лек невеликими квадратиками;
- Як тільки вода почне кипіти, засипаємо туди шматочки картоплі і проварюємо до готовності протягом 15 хвилин;
- У жаровню підливаємо рослинного масла, ставимо на плиту і прогріваємо;
- У прогріте масло треба засипати шматочки цибулі, моркви. Всі компоненти розмішують і залишають далі обсмажуватися;
- Через 5 хвилин в сковорідку засипаємо шматочки грибів, приправляємо сіллю, спеціями і залишаємо тушкуватися на 7 хвилин;
- Після того як шматочки картоплі стануть м'якими, засипаємо в ємність грибну засмажку з цибулею і морквою, все перемішуємо;
- Обов'язково спробуйте суп на сіль, він повинен бути трохи недосоленим, тому що сир додасть йому додаткову сіль;
- Сир потрібно нарізати на середні шматочки. Приблизно через 10 хвилин поміщаємо його в суп. Все розмішуємо до розчинення сиру;
- Залишаємо ще покипіти приблизно 10 хвилин і вимикаємо;
- Залишаємо постояти протягом 15 хвилин під кришкою і подаємо на стіл.
М'ясні зрази з яйцем — смачне і ситне блюдо до будь-якого столу.
Як зробити цибульні кільця в клярі читайте в нашій статті з покроковими фото.
Найпростіший рецепт пирога з маком — візьміть на замітку.
Рецепт приготування страви з куркою
Які інгредієнти потрібні для приготування:
- 3000 мл питної води;
- Куряче філе – 300 грам;
- 350 грам шампіньйонів;
- Сир м'якого сорту – 350 грам;
- Вона середня морквина;
- 800 грам картоплі;
- Одна невелика цибулина;
- Невеликий шматочок вершкового масла на 50 грам;
- Пучок свіжої зелені;
- Сіль на свій смак;
- Спеції за бажанням;
- Трохи сухарів.
Період готування – 1 годину 20 хвилин.
Рівень калорій в 100 грамах – 122 ккал.
Як готувати сирний суп з куркою і печерицями:
- Суп можна зробити на звичайній воді, але на смак він вийде не таким поживним і наваристим, як на курячому м'ясі. Для початку промиваємо шматочок курки, обтираем серветок з паперової основи;
- Далі викладаємо м'ясо на обробну дошку, видаляємо шкірку, плівку і різні хрящі, якщо вони є;
- У глибоку металеву тару підливаємо води, виставляємо на газ, кладемо в воду шматочок курячого м'яса і залишаємо варитися;
- Коли на поверхні з'явиться піна, її потрібно буде акуратно прибрати ложкою;
- Зменшуємо вогонь і відварюємо курку до готовності приблизно півгодини;
- Поки відварюється куряче м'ясо, готуємо овочі. З картоплю зрізаємо шкірку, споліскуємо;
- Ріжемо картопляні бульби невеликими скибочками або соломкою;
- Потім промиваємо морква, зчищають весь бруд і перетираємо її великою теркою;
- З лука зчищаємо лушпиння і ріжемо його на невеликі квадратики;
- Гриби промиваємо, зчищають з них всю шкірку і ріжемо невеликими пластинками;
- Зелень споліскуємо і шаткуємо на дрібні шматочки;
- Всі нарізані компоненти розкладаємо по окремих чашках;
- Після цього на плиту поміщаємо сковорідку, викладаємо на неї шматочок вершкового масла і залишаємо розігріватися, поки він не розтопиться;
- У прогріте масло кладемо шматочки цибулі, розмішуємо і засмажуємо протягом 5 хвилин;
- Потім засипаємо моркву і обсмажуємо разом з цибулею ще хвилин 7;
- Після цього засипаємо гриби, зменшуємо вогонь і залишаємо готуватися під кришкою, до повного випаровування рідини;
- Коли зажарка готова, знімаємо її з плити і відставляємо в сторону;
- Виймаємо з каструлі готове куряче м'ясо, прибираємо його в сторону, щоб воно охолонуло;
- Засипаємо в воду картоплю відварюємо до готовності, близько 15 хвилин;
- Куряче м'ясо нарізаємо кубиками і разом з зажаркою викладаємо в бульйон з картоплею;
- Додаємо в суп сіль, приправу;
- Сир нарізаємо кубиками й викладаємо в каструлю, все перемішуємо до розчинення супу;
- Зелень промиваємо, шаткуємо дрібними шматочками;
- Вимикаємо грибний суп з сиром і куркою, приправляємо зеленню і залишаємо постояти під кришкою хвилин 15.
Сирний суп з печериць з брокколі
Які інгредієнти потрібні для готування:
- 8 штук печериць;
- 2 плавлених сирка;
- 200 грам брокколі;
- 300 грам картоплі;
- Одна морквина;
- Рослинна олія;
- Вода – 1500 мл;
- Трохи солі і спецій.
Скільки готується по часу – 1 година.
Калорійність на 100 грам -75 ккал.
Як потрібно робити грибний суп з печериць, сиру і броколі:
- Наливаємо воду в ємність, ставимо на вогонь і залишаємо грітися до кипіння;
- Тим часом гриби промиваємо, нарізаємо невеликими пластинками;
- Моркву чистимо від шкірки, промиваємо і натираємо теркою з крупною решіткою;
- Ставимо на плиту сковорідку, підливаємо рослинне масло і прогріваємо;
- У гаряче масло засипаємо морква, розмішуємо і обсмажуємо хвилини 3-4;
- Ставимо окрему жаровню на вогонь, підливаємо мало, прогріваємо і викладаємо гриби. Перемішуємо, прикриваємо кришкою і залишаємо готуватися до повного випаровування рідини;
- Брокколі розділіть на суцвіття. Якщо вона свіжа, то її слід трохи відварити;
- Зчищають з картоплі шкірку і нарізаємо на невеликі скибочки;
- Засипаємо картоплю в киплячу воду, залишаємо отвариваться до готовності;
- Далі викладаємо засмажку з моркви, грибів і брокколі;
- Додаємо сіль, спеції, все перемішуємо;
- Сирок перетираємо на тертці з крупною решіткою і викладаємо в суп;
- Все розмішуємо, проварюємо хвилин 10;
- Готовий сирний суп з грибами і брокколі наполягаємо під кришкою хвилин 15 і подаємо на стіл.
Смачний сирний суп з печерицями можна приготувати з різними овочами, з м'ясом, з прянощами. Ця страва завжди виходить дуже смачним і ароматним. Обов'язково почастуєте цим ласощами своїх рідних, воно їм точно сподобається.