Підбірка простих і смачних салатів з курячої грудки
Більшість з нас обожнюють курочку. Це дуже смачне м'ясо з успіхом подається в різних варіаціях. Її смак практично неможливо зіпсувати, а в якості інгредієнта для салату вона підійде найкращим чином, доповнивши його пікантністю і ніжністю.
«Що може бути простіше, ніж нарізати салат з пари-трійки складових?!», ─ скажете ви. Але не все так просто. До салату, як і до будь-якої страви потрібен свій підхід і фантазія. Адже простий експеримент з додаванням банального інгредієнта в звичний рецепт може докорінно змінити смак будь-якого салату.
Отже, існують різні варіації приготування святкових салатів, але найбільший фурор виробляють лише кілька рецептів. Сьогодні ми поділимося з вами секретами їх приготування.
Простий і смачний салат з курячої грудки: рецепти
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
філе курячого - | 0,5 кг |
сиру твердих сортів - | 150 г |
свіжого листя салату - | 1 пучок |
яєць - | 5 шт. |
зеленої цибулі - | кілька пір'їн |
невеликих помідорів - | 2 шт. |
вершкового масла - | 30 г |
кропу - | за смаком |
майонез 67% - | 200 г |
солі - | за смаком |
спецій - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 г: 290 Ккал |
Приступимо! Ставимо варитися нашу курочку. Тим часом відварюємо круто 2 яйця. З решти яєць робимо омлет. Для цього в мисочку додаємо 2 ст. ложки майонезу і вбиваємо туди яйця, солимо і ретельно збиваємо. У розігріту сковороду, змащену вершковим маслом, вливаємо яєчну суміш і обсмажуємо з двох сторін.
Нарізаємо помідори соломкою, кладемо в тарілку і даємо зайвого соку стекти. Звареному філе дозволяємо охолонути, подрібнюємо в тоненькі брусочки. Таким же чином ріжемо сир, омлет і відварені яйця. Рубаємо зелень і змішуємо всі інгредієнти в салатник.
Заправляємо сіллю, спеціями і майонезом. Прикрасити можна за власним бажанням. Повірте, цей салатик нікого не залишить зовсім байдужим!
Салат «Французький» з креветками
Звичайно, такий салатик далеко не простий, але надзвичайно смачний. В цілях економії креветки можна сміливо замінити на крабові палички (тільки їх не варто обсмажувати).
Складові:
- 400 гр. курячого філе;
- 200 гр. варених і очищених креветок;
- 100-120 гр. твердого сиру;
- 2 пружних свіжих огірка;
- 8 ягід білого винограду (можна не додавати);
- 200 гр. майонезу 30%;
- Зелень (за смаком);
- Сіль, спеції (на свій смак);
- 70 гр. вершкового (жирного) олії.
На приготування піде 1 годину.
Калорійність в 100 грамах готового продукту — близько 240 ккал.
Почнемо! Варимо курку і остуджуємо. Сир і огірок ріжемо середнім кубиком. Вершкове масло розтоплюємо на сковороді і обсмажуємо на ньому креветки. Охолоджену курку подрібнюємо на дрібні квадратики. У салатнику з'єднуємо курочку, сир, огірок, креветки і заправляємо все майонезом. Приправляємо до смаку сіллю і спеціями і засипаємо виноградом. При бажанні можна прикрасити ще і зеленню.
Салат «Простачка»
Нам потрібно:
- Півголівки капусти;
- 400 гр. курячого філе (можна замінити ковбасою чи шинкою);
- 1 банку консервованого зеленого горошку;
- 1 великий пучок кропу;
- Кілька пір'я зеленої цибулі;
- 200 гр. майонез 67%;
- Сіль, перець (за своїм бажанням і смаку).
Часу піде 30 хвилин.
Калорійність в 100 грамах готового продукту — близько 180 ккал.
Йдемо на кухню. Дістаємо капусту тоненько її шаткуємо.
З горошку зливаємо рідину і висипаємо в салатник, туди ж відправляємо капусту. Варену курку ріжемо тонкою соломкою і добре приправляємо чорним меленим перцем.
Зелень рубаємо. Все змішуємо і потім заправляємо майонезом, солимо. Ось і всі премудрості! Наш салатик готовий.
Салат «Улюблений» з кальмарами
Нічого досконаліші на смак, ніж курка в союзі з цим морепродуктом, напевно, не існує. Цей ситний білковий салатик вражає уяву своїм смаком.
Компоненти:
- 200 гр. вареної курки;
- 0,5 кг кальмарів;
- 150-200 гр. твердого сиру;
- 1 невелика цибулина;
- 3 яйця;
- 200 гр. майонезу 30%;
- 20 гр. оцту;
- 60 гр. води;
- 1 ч. ложка цукру;
- Сіль, перчик по своєму смаку.
На готування піде 1 годину.
Калорійність в 100 гр. готового продукту — близько 290 ккал.
Починаємо творити! Для початку замаринуем цибулька. Для цього шаткуємо його соломкою, змішати з цукром і заливаємо оцтом, розведеним водою ─ залишаємо на 40 хвилин. Тим часом займемося кальмарами. Під проточною водою, знімаємо плівку з кальмарів і виймаємо пластини. Нам необхідно залити їх окропом 2 рази.
Після першого, повинно пройти 5 хвилин. Далі, воду злити і повторити процедуру. Після таких маніпуляцій, кальмар виходить дуже м'яким. Беремо нашу відварену грудинку і нарізаємо соломкою, те ж саме робимо з кальмарами, твердим сиром і відвареними круто яйцями.
Все змішуємо в салатнику, висипаємо цибулю, солимо, перчимо. Наостанок салат заправити майонезом. Приємного апетиту!
Салат «Ледачий Цезар»
Як же часто не вистачає часу бігати по магазинах у пошуках вустерського соусу, анчоуса і пармезану, таких необхідних для шедевра сучасної кухні ─ салату «Цезар». Та що там говорити!
Найчастіше просто у деяких людей навіть немає коштів, щоб придбати всі перераховані інгредієнти. Тут на допомогу прийде запропонований рецепт, не аналог, звичайно, але як варіант заміни, цілком смачненько.
Візьміть:
- 300 гр. курячої грудинки;
- 1 пекінська капуста (невелика);
- 1 помідор;
- 1 зубчик часнику;
- Пів-лимона;
- 1 пачка пшеничних сухарів «хрін з часником»;
- 200 гр. майонезу 30%;
- 2 ст. ложки сметани;
- 2 ст. ложки соняшникової (звичайного) масла;
- 100 гр. твердого жирного сиру;
- 0,5 ч. ложки цукру;
- Сіль, перець (за смаком).
На всю готування піде 30 хвилин.
Калорійність в 100 гр. готового продукту близько 220 ккал.
Приступаємо! Для початку нам необхідно обсмажити з часничком нашу грудку. Для цього ми її режим на кубики і відправляємо в розігріту з олією сковорідку. Доводимо до готовності на середньому вогні. Часник чистимо від луски і подрібнюємо. Додаємо до курочку і смажимо до готовності, постійно помішуючи. У глибоку салатницю рвемо (не нарізаємо) пекінську капусту невеликими шматочками.
Помідор ріжемо великими квадратиками і додаємо до капусти. Сир тремо на крупній тертці і відправляємо туди ж. Курку остуджуємо і змішуємо з вмістом салатниці. Солимо, перчимо, посипаємо сухарями. Готуємо соус.
В чаші змішати майонез, сметану, вичавити трохи лимона і додати цукор. Готовий салат можна заправити соусом відразу, але бажано це зробити перед подачею. Приємного апетиту!
Свинячі реберця рецепт в мультиварці приготовані по-домашньому. Читайте які спеції потрібно додавати.
Як приготувати смачну юшку з голови сьомги, що додати і як не перетворити царський блюдо в юшку. Читайте рецепт.
Які закуски можна приготувати з лаваша: рулети, котлети, пироги — рецепти смачних страв.
Кулінарні поради
- Салати з курки будуть набагато смачніше, якщо приготувати їх з м'яса грудної частини;
- Для того щоб віджати сік лимона його необов'язково розрізати. Досить просто проколоти чимось гострим;
- Сметана створить хрустку скоринку на смаженої курки, тому перед смаженням намажте нею м'ясо;
- Помішування продуктів при приготуванні ложкою з дерева, збереже в них всі корисні вітаміни;
- Щоб з сирого лука пішла гіркість, його потрібно обшпарити окропом;
- М'ясо курки буде соковитим і м'яким, якщо перед варінням її вимочити в холодній воді з додаванням 1 столової ложки оцту;
- Сік в курці залишиться, якщо перед термічною обробкою її посолити;
- Смажену курку, можна подавати і в холодному вигляді, вона майже не втрачає своїх смакових якостей;
- Якщо куряче м'ясо призначене для приготування салату, то закладати його потрібно вже в киплячу воду;
- Салат може швидко прокиснуть, якщо під час його приготування з'єднувалися холодні і теплі продукти;
- При купівлі курки, потрібно постаратися купити її в охолодженому вигляді;
- Курка середніх розмірів готується близько 1 години;
- Готовність курячого м'яса визначають, проткнувши його ножем, якщо виділяється сік прозорого кольору, то птах готова;
- Відварна курка ─ смачне, корисне і дієтичне м'ясо;
- Куряче м'ясо відмінно поєднується з лимонним соком і часником;
- Найсмачнішими і пікантними виходять салати з курки, в поєднанні з овочами;
- Ніжним і буде особливим салат з курячої грудки з апельсинами або ананасом;
- Соєвий соус доводить куряче м'ясо до досконалого і неповторного смаку;
- Будь салат з курячої грудки добре доповнить смажене насіння кунжуту.
Приємного всім апетиту!