21 март 2019 8 890

Рецепти самих простих і смачних салатів на кожен день

Салат – страва, що подається для збудження апетиту, це поєднання смаків і яскравих кольорів привертає погляд. Салату не буває багато, кожен день хочеться урізноманітнити меню.

Але якщо супчики (борщі) і друге блюдо готується відразу на кілька днів, то салати можна міняти хоч кожен день і тоді стіл буде виглядати кожен раз по-іншому. Тому представляємо вашій увазі цікаві рецепти найпростіших салатів на кожен день.

Овочі всьому голова

Легкі овочеві салати з нежирної заправкою можуть увійти в дієтичне меню. Ввечері не страшно з'їсти і подвійну порцію такого частування, головне, щоб не було калорійність соусу.
«Вітамінка»
Інгредієнти Кількість
білої цибулини - 0,5 шт.
моркви - 1 шт.
білокачанної капусти - 300 г
солодкого перцю - 1,5 шт.
зеленого свіжого тархуну - 4 гілочки
селери - 2 стебла
перець мелений з гімалайської сіллю - за смаком
оливкової олії - 2 ст. л.
домашній гірчиці - 0,5 ч. л.
варених перепелиних жовтків - 2 шт.
сухого майорану - 6 р
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 35 Ккал

Капусту дрібно порізати, покласти в глибоку миску, посолити і розім'яти руками. Овочі і тархун помити. Цибулю і перець очистити і нарізати тонкими полуколечками.

Морквину – нарізкою «жульєн». Тархун дрібно нарубати, селеру нарізати ломиками. Соус готується так.

Гірчицю, перець з гімалайської сіллю і майоран додати до масла, покришити туди ж руками желточки, Змішати всі продукти в мисці, полити соусом.

Такий салат наситить і одночасно позбавить організм від зайвих шлаків, адже вітамінів в ньому хоч відбавляй.

«Світлофор»

На 2 порції салату «Світлофор» потрібно:

  • 2 свіжих огірка;
  • 200 гр. помідорів черрі;
  • 1 великий жовтий солодкий перчик;
  • 12 білої цибулини;
  • 2 гілочки кропу;
  • Солити і перчити за смаком;
  • 2 ст. л. лляної олії;
  • 1 зубчик часнику.

Спочатку потрібно приготувати заправку. 1 огірок очистити від шкірки, перемолоти через м'ясорубку, потім процідити через марлю. Сік перелити в миску, м'якоть більше не знадобиться. Кріп нарізати. Цибулину і часник очистити і дрібно накришити.

У миску до соку огірка додати цибулю, часник, олію, сіль, перець, добре перемішати, дати настоятися 10 хвилин. За цей час другий огірок нарізати кружечками і викласти на дно тарілки.

Перець розрізати навпіл, з кожної половини зробити невеликі квадратики, викласти їх на зелений шар.

Помідори помити, розрізати на 2 половинки і укласти на жовтий шар. Полити салат підготовленої заправкою і присипати кропом.

Цікава страва прикрасить безбарвне пюре або пшеничну кашу, наприклад. Імітація світлофора сподобається діткам, з допомогою салату вони можуть вчити кольору.

«Різнобарвний»

На 2 порції салату «Різнобарвний» необхідно взяти:

  • По 100 гр. зеленого консервованого горошку, червоної квасолі та кукурудзи;
  • 15 гр. каперсів;
  • 2 варені яєчка;
  • 200 гр. вареної індички;
  • 6 помідорів чері;
  • 100 гр. вершкового сиру;
  • По 4 гр. солі і перцю;
  • 170 гр. сметани 15%.

Каперси дрібно нарізати і додати в сметану, присолити і приперчити соус. Черрі вимити, розрізати на четвертинки. Індичку довільно нарізати. Сир поламати руками довільно.

Яйця очистити і зарізати кружечками. Викласти в тарілку гіркою курку, яйця, черрі, горошок, кукурудзу, квасолю і сир, полити сметанним соусом.

Рецепт простий, але салат смачний і незвичайний. Легка заправка, наявність білка і овочів – відмінний перекус для людей, які стежать за фігурою.

Прості салати, які займуть трохи більше часу

Звичайне блюдо можна приготувати не тільки з складових частин, які потрібно всього лише помити і порізати. Часто продукти, які довго варяться, в поєднанні дають неймовірний кулінарний ефект.

Яловичина або свинина додадуть оригінальності страви, хоча часу для його приготування піде більше, ніж на звичайний овочевий салатик.

Салат з чіпсами рецепти з фото покроково і рекомендації цікавої подачі.

Рекомендуємо салат з червоної консервованої квасолею і сухариками.

Пропонуємо вам кілька рецептів швидких і легких салатів з фото і рекомендаціями.

«Пікантний»

На 4 порції салату «Пікантний» знадобиться:

  • 3 варені яйця;
  • 50 гр. оцту;
  • 300 гр. яловичини;
  • 1 лавровий лист;
  • Сіль для м'яса — за смаком;
  • 200 гр. маринованих великих печериць;
  • 150 гр. сиру;
  • 1 голівка білої цибулі;
  • По 12 гр. цукру і солі (для маринаду);
  • 1 ст. майонезу.

В посуд з водою покласти яловичину, лаврушку, посолити і проварити близько години. Цибуля позбавити від лушпиння, нарізати полуколечками.

У миску висипати цибулю, полити оцтом, присипати сіллю і цукром, перемішати, накрити кришкою. Дати промаринуватися до кінця підготовки інгредієнтів.

Печериці і сир нарізати брусочками, яйця скибочками. Коли яловичина зварилася, остудити її і нарізати брусочками. Важливо стежити, щоб вся нарізка продуктів була приблизно одного розміру.

Скласти в миску мяско, яйця, сир, гриби і додати до них цибулю. Обережно все перемішати, щоб не пом'яти інгредієнти. Розкласти салат порційно і полити майонезом.

При бажанні гості можуть додати собі в тарілку ще майонез, але смак цього салату краще не забивати жирним соусом. Смак кожного продукту має відчуватися. Таку страву можна подати як самостійне, так як воно виходить дуже ситним.

«Париж»

На 2 порції салату «Париж» потрібно взяти:

  • 2 індичих яєчка;
  • По 80 гр. олії та крохмалю;
  • 300 гр. курячої грудки;
  • 1 цибулина (краще біла);
  • 50 мл оцту;
  • 200 гр. майонезу;
  • 2 шматка цукру-рафінаду;
  • Сіль, перець за смаком.

Яєчка віночком перемішати в мисці, додати до них крохмаль і масло, добре збити і випекти 3-4 млинчика на звичайній сковорідці.

Кожен ще не остиглий млинець згорнути трубочкою і тонко нарізати поперек. Перекласти в миску. Курочку зварити в солоній воді, остудити і довільно нарізати. Цибулю почистити, зробити півкільця і полити їх оцтом.

За смаком до цибулі додати сіль і кубики сахарка. Залишити півкільця трохи промаринуватися. Коли цибуля візьме смак маринаду, додати його в миску з курочкою і нарізаними млинцями. Поперчити салат і полити майонезом. Акуратно перемішати блюдо.

Салат виходить пікантним і ситним.

Рецепт дієтичного салату «Тонка талія»

На 2 порції дієтичного салату необхідно:

  • 1 варене філе курочки;
  • 3 скибочки перчика чилі;
  • 0,5 банки консервованого горошку;
  • Півпучка суміші зелені;
  • 2 варені яєчка;
  • 6 гр. чорного меленого перцю;
  • 3 ст. л. натурального йогурту.

Курочку довільно нарізати.

Чилі дрібно нарубати.

Яєчка очистити і накришити.

Промиту зеленушку подрібнити.

Змішати продукти в мисці з високими краями разом з горошком, поперчити і залити йогуртом. Ще раз перемішати. Блюдо виходить смачним і легким, підходящим для пізнього вечері. Перчик допоможе спалити зайві калорії.

Пропонуємо вам ознайомитися з цікавими рецептами салатів без майонезу:

Прості салати можуть доповнити складні в приготуванні другі страви на сімейному або урочистому вечері. Віртуозність кулінара гості оцінять, якщо овочевий простенький салатик буде приготований з турботою про них.

Що ще почитати: