Смачні блюда з печериць на всі випадки життя
Існує нелічена кількість різних страв з таких грибів, як печериці. В одних з них вони є головним компонентом, а в інших – доповненням до основного. За рахунок свого ніжного смаку і апетитного аромату цей продукт легко приготувати і практично неможливо зіпсувати.
Деякі кулінари впевнені, що їжа, зроблена з цих грибів, припаде до смаку будь-якому гурману. Печериці, крім відмінних смакових якостей, мають і корисними активними речовинами, амінокислотами, і мають низьку калорійність, яка варіюється від 20 до 30 Ккал/ 100 г.
Досить просто відкрити баночку грибів, полити оливковою олією, додати білий або зелений лук – і закуска готова. Не обходяться без цього компонента піца, чебуреки і запіканки.
Пропонуємо вам деякі рецепти з фото, слідуючи яким, ви зможете приготувати відмінні блюда з печериць.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Гриби - | 250 г |
Жирні вершки - | 110 мл |
Цибуля порей - | 50 г |
Масло вершкове - | 50 г |
Базилік - | 2 гілочки |
Олія оливкова - | 1 ст. л. |
Куряча грудинка - | 200 г |
Молоко незбиране - | 650 мл |
Сіль, перець - | за смаком |
Вода очищена - | 1500 мл |
Цибулю - | половина головки |
Борошно - | 1.5 ст. л. |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 69 Ккал |
Цей ніжний ароматний і неймовірно смачний супчик з грибів шампіньйонів не залишить байдужим нікого. Таке блюдо підійде як дорослим, так і дітям, адже він просто тане у роті.
Однак потрібно врахувати, що з'їсти його потрібно в той же день, інакше через час він втратить свій смак.
- Промиваємо курячу грудку і кладемо в закипающую воду, зменшуємо полум'я і варимо двадцять –двадцять п'ять хвилин.
- Білий цибулю очищаємо, порей промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками. Оливкова і вершкове масло з'єднуємо в одному сотейнику і прогріваємо.
- Гриби занурюємо в теплу воду і старанно вимиваємо від бруду, знімаємо верхній шар з капелюшків, відрізаємо і рубаємо ніжки.
- Змішуємо нарізані продукти разом і кладемо підсмажуватися на низькому вогні, періодично помішуючи. Всипаємо борошно і продовжуємо готувати.
- Капелюшки нарізаємо великими шматочками, додаємо до підсмажених овочів. Виймаємо з бульйону м'ясо, проціджуємо навар через марлю, і 200 мілілітрів вливаємо в сотейник до інших компонентів.
- Коли вся маса почне пузиритися, тонкою цівкою вливаємо холодне жирне молоко і вершки. Протушиваем п'ять – сім хвилин і знімаємо з вогню.
- Перебиваємо отриману масу заглибним блендером, доводимо до смаку за допомогою спецій, зверху кладемо помитий і просушений базилік. Таке блюдо краще всього їсти з підсмаженими тостами або житніми грінками.
Фаршировані печериці
Компоненти:
- Гриби – 400 г;
- Сир – 200 г;
- Курячі гомілки – 4 шт.;
- Зелень – пучок;
- Сметана – 3 ст. л.;
- Сіль – за смаком;
- Цибуля – 1 шт.;
- Олія нерафінована – 2 ст. л.
Приготування: 55 хвилин.
Калорійність: 73 Ккал/100 р.
Промиваємо печериці в теплій воді, акуратно, щоб не пошкодити, від'єднуємо ніжки від шляпок. Лук очищаємо і шаткуємо кубиками.
Курячі гомілки перевіряємо на наявність пір'я, якщо є необхідність – подсмаливаем, спеціальним ножем зрізаємо м'ясо з кістки і рубаємо разом з шкіркою як можна дрібніше. Якщо ви бажаєте отримати більш дієтичне блюдо, то використовуйте курячу грудинку.
Ніжки грибів нарізаємо і разом з цибулею і м'ясом підсмажуємо на прогрітому рослинному маслі до напівготовності, не більше десяти – п'ятнадцяти хвилин.
У самому кінці додаємо сметану і подрібнену зелень. Підсолюємо, кладемо спеції і відключаємо вогонь.
Капелюшки грибів викладаємо на деко, маленькою ложкою акуратно начиняємо підготовленим фаршем і занурюємо в електродуховку на п'ятнадцять хвилин при 180 °С. За три хвилини до завершення приготування притрушиваем тертим твердим сиром.
Грибний жульєн
Ніжне і пікантне блюдо з грибами печерицями, яке є в кожному меню респектабельного ресторану. Поєднання грибів, сиру та соусу в маленькій піалі можливо приготувати і на домашній кухні, дотримуючись певну технологію і пропорції продуктів.
Компоненти:
- Гриби – 250 г;
- Цибуля – 3 шт.;
- Молоко жирне – 100 мл;
- Сметана – 100 мл;
- Сир – 50 г;
- Борошно – 1 ст. л.;
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Спеції, сіль – за смаком;
- Олія оливкова – 1 ст. л.
Приготування: 45 хвилин.
Калорійність: 152 Ккал/100 р.
Промиті і обсушені печериці наріжте соломкою, занурте в закипающую воду і варити майже до готовності.
Вийміть шумівкою і дайте зійти воді. Почистіть цибулю, перемішайте з печерицями і пасеруйте на оливковій олії до рум'яного кольору.
Масло вершкове розтопити в маленькій сковороді, протрусите борошно і підсмажуйте, швидко помішуючи, щоб не пригоріла, а вийшла красивого коричневого кольору. Вливайте, чергуючи, молоко і вершки.
Протушкувати соус п'ять хвилин і додайте підсмажені гриби з цибулею. Притрусіть спеціями, сіллю і розкладіть по спеціальним кокотницях, попередньо рясно промазанным вершковим маслом.
Активуйте електродуховку на 175 °С. Посипте жульєн сиром і поставте запікатися на сім – вісім хвилин.
Читайте як приготувати карпаччо з яловичини в домашніх умовах.
Сама цікава добірка рецептів супу харчо. Читайте як правильно приготувати це кавказьке блюдо.
Як приготувати сирні коржики на кефірі на сковороді або в духовці. Ця закуска підійде для багатьох страв.
Овочеве рагу з грибами в мультиварці
Дуже просто урізноманітнити щоденне банальну меню овочевим рагу з грибами. Ця страва добре тим, що всі інші, крім свіжих печериць, компоненти можна весь час міняти і комбінувати.
Компоненти:
- Бульби картоплі – 6 шт.;
- Цибуля – 2 шт.;
- Капуста молода – 300 г;
- Морква невелика – 2 шт.;
- Гриби – 350 г;
- Соняшникова олія – 100 мл;
- Розмарин – 1 ч. л;
- Солодкий перець – 2 шт.;
- Помідори – 2 шт.;
- Сіль – за смаком.
Час приготування: півтори години.
Калорійність: 51 Ккал/100 р.
Картоплю очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками. Моркву і цибулю чистимо і шаткуємо півкільцями. Запускаємо агрегат на функцію гасіння, вливаємо половину масла і прогріваємо.
Закладаємо підготовлені продукти і готуємо п'ятнадцять хвилин, герметично закривши кришку.
Помиті гриби шаткуємо слайсами і смажимо на останньому розігрітому маслі до напівготовності. Подрібнюємо капусту і кладемо до печерицям. Залишилися подрібнюємо овочі кубиками.
Коли капуста і гриби стануть рум'яними і придбають красивий колір, додаємо перець і помідори, підсолюємо і посипаємо розмарином.
Протушенную овочеву заправу відправляємо в чашу приладу, перемішуємо і готуємо десять хвилин. По закінченні залишаємо рагу в чаші ще на півгодини, щоб страва остаточно просочилося і наситилося всіма ароматами овочів і грибів.
Салат з куркою і печерицями
Куряче м'ясо завжди поєднується з грибами і практично з усіма овочами. Додавши білі сухарики і маслини з горіхами, заправивши все це оливковою олією, отримаємо смачний святковий салат з грибами печерицями та курячим м'ясом.
Компоненти:
- Помідори черрі – 450 г;
- Гриби мариновані – 1 банка;
- Куряча грудина – 550 г;
- Маслини – 1.5 банки;
- Волоські горіхи – 120 г;
- Олія оливкова – 3 ст. л.;
- Олія соняшникова – 2 ст. л.;
- Лимон – половина;
- Батон – 4 шматки.
Приготування: 45 хвилин.
Калорійність: 173 Ккал/100 р.
Куряче м'ясо промиваємо, видаляємо кісточки і нарізаємо довгими смужками. Соняшникова олія наливаємо в сковороду і смажимо на ньому грудину. Горіхи лускаємо спеціальним молотком і витягаємо ядра, перекладаємо в пакет і подрібнюємо качалкою, але не в борошно, а так, щоб вийшли невеликі шматочки.
Батон нарізаємо кубиками і ставимо підсмажити в розігріту електродуховку на п'ять – сім хвилин. Стежте, щоб не пересмажились.
Відкриваємо маслини і мариновані гриби, зливаємо розсіл і шаткуємо кубиками. Маслини краще використовувати без кісточок, це полегшить процес подрібнення.
Черрі промиваємо в холодній воді і розрізаємо гострим ножем на чотири частини. З'єднуємо всі підготовлені продукти у великій салатниці, солимо, скроплюємо лимонним соком і заправляємо оливковою олією.
Цей салат з печериць готують перед подачею на стіл. З-за помідорів і консервованих грибів він швидко стає вологим, довго стояти не буде.
Кулінарні нотатки
- При вживанні печериць необхідно враховувати те, що вони надають велике навантаження на систему травлення, тому не варто ними зловживати.
- Щоб полегшити засвоєння, гриби слід попередньо проварити у підсоленій воді.
- Ще більше посилять смак такі спеції: часник, цибулю, чебрець, розмарин, свіжа зелень.
- Не терплять гриби великої кількості оцту, це зіпсує блюдо.
- При виборі даного продукту слід звертати увагу на його зовнішній вигляд.
- Гриби повинні бути пружними, без плям і пошкоджень.
Якщо вони мають потемнілий жовтуватий вигляд, то навряд чи вони свіжі. Дотримуючись усіх цих рад і, звичайно ж, покрокового процесу приготування по одному з вище викладених рецептів, ви отримаєте чудове ситне блюдо з грибами печерицями.
Приємного апетиту!