Різноманітні закуски з лаваша для будь-якого приводу
Лавашные закуски добре вкоренилися на всіх урочистих столах. Нічого дивного тут немає. Все це тому, що дані рулети зробити досить просто. Також вони зовсім не вимагають тривалого приготування.
А на виході дане страву виходить надзвичайно смачною. Всі гурмани залишаються в повному захваті від з'їденої закуски.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вірменського тонкого лаваша - | три аркуша |
яєць - | три штуки |
часнику - | 4 зубки |
крабових паличок - | 200 грам |
сиру м'яких сортів - | 250 грам |
майонезу - | за смаком |
кінзи - | пучок |
сіль і спеції - | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 240 Ккал |
Хід кулінарної роботи:
Подрібніть в кухонному комбайні курячі яйця, сир і часник. Використовуючи для цього насадку у вигляді великої терки;
Крабові палички подрібніть кухонним ножем;
Обробіть розстелений лист лаваша сметанним соусом;
Викладіть на нього подрібнену крабову субстанцію;
Змастіть другий лавашный лист з обох сторін майонезним соусом. Устелите їм крабову поверхню;
Викладіть на нього тертий часниковий сир. Застеліть ще одним змазаним вірменським листом;
Помістіть на дану поверхню рубану зелень і яйця. Змастіть їх майонезом;
Акуратно, щоб не порвати борошняний лист, поверніть цю закуску з лаваша з крабовими паличками в трубочку.
Перед презентацією готову страву потримайте трохи в холодильнику. Перед самою подачею, розріжте лавашные трубочки на кружальця по 2 див. Презентуйте дане страву на красивому керамічному підносі, притрусивши зверху рубаною зеленню.
Приємного вам свята!
Закуска з крабовим м'ясом і огірком в лаваші
Приготуйте до вашого банкету цю оригінальну закуску з крабів. Вийде досить смачно і ситно. Ніхто голодним не покине межі вашого заходу.
Склад:
- Лист вірменського лаваша;
- 200 грам м'яса крабів;
- 200 грам свіжих огірочків;
- Два курячих яйця;
- 100 грам листя салату;
- Майонезний соус;
- Сухий часник;
- Сіль;
- Спеції.
Тривалість приготування: 25 хвилин.
Калорійність 1-й порції: 170 ккал.
Хід роботи:
- Змішайте майонезний соус з сухим часником;
- Розстеліть на обробній дошці вірменський лаваш. Рясно змастіть його майонезним соусом зі смаком часнику;
- Порвіть руками листя салату. Укладіть їх на лаваш. Змастіть майонезом;
- Протягом 10 хвилинок варіть курячі яйця. Видаліть з них шкаралупу. Натріть на крупній тертці. Викладіть їх зверху салатного листя. Промажте часниковим соусом;
- Огірочки також натріть і укладіть зверху яєць. Змастіть соусом;
- Крабове м'ясо потріть на крупній тертці і устелите ними огірковий шар. Полийте їх майонезом;
- Акуратними рухами рук скрутіть в щільну трубочку аркуш лаваша.
Перед презентацією на стіл охолоджені трубочки розріжте на кружальця по 3 див. Презентуйте гостям ваш шедевр на красивому блюді з скла.
Приємного вам свята!
Поєднуємо крабове м'ясо і кальмари
Приготуйте для своїх гостей це незабутнє страву з морепродуктів. Гості будуть просто в захваті від цієї закуски. А на допомогу вам ми підготували цей рецепт.
Склад:
- Три листа вірменського лаваша;
- Дві ст. л. лососевої ікри;
- 150 грам м'яса крабів;
- 300 грам кальмарів;
- 150 грам пекінської капусти;
- Два курячих яйця;
- 60 мл майонезного соусу зі смаком часнику;
- Сіль;
- Спеції.
Тривалість приготування: півгодини.
Калорійність 1-й порції: 125 ккал.
Хід роботи:
- Зваріть протягом 10 хвилинок курячі яйця. Видаліть з них шкаралупу. Наріжте тоненькими брусочками;
- Пекінську капусту нашаткуйте середніми смужками;
- Відваріть в підсоленій рідини кальмари. Поріжте їх невеликими брусочками;
- М'ясо крабів теж дрібно поріжте;
- Викладіть всі підготовлені інгредієнти в невелику миску. Приправте сіллю і спеціями. Залийте їх майонезним соусом і ретельно перемішайте;
- Устелите на стіл три листи лаваша. Змастіть їх майонезом;
- Поверх майонезу викладіть лососеву ікру;
- Розділіть вміст миски на три частини. Кожну викладайте на окремий аркуш;
- Акуратними рухами рук поверніть кожен лаваш в трубочку.
Охолоджену закуску наріжте гострим ножем на кружечки по 4 див. Презентуйте на білому керамічному блюді. Зверху можете присипати залишилася ікрою.
Приємного вам свята!
Пісні закуски з лаваша
З сиром і солодким перцем
Ця прекрасна, абсолютно некалорійна, закуска стане доречна на будь-якому столі. Ваші дорогі гості її оцінять. Ось вам на допомогу наш рецепт.
Склад:
- Знежирений сир – 400 грам;
- Латук – 3 листочка;
- Тонкий лаваш – 3 аркуша;
- Солодкий перець різних кольорів – 2 штуки;
- Пір'я зеленої цибулі – пучок;
- Сіль;
- Спеції.
Тривалість приготування: 10 хвилин.
Калорійність 1-й порції: 32 ккал.
Хід роботи:
- Помийте і видалити насінну частину в солодкому перці. Наріжте його тоненькими брусочками;
- Пір'я зеленої цибулі перетворіть в дрібну крихту кухонним ножем;
- Листя салату наріжте невеликими смужками;
- У сир введіть салат і цибулю. Гарненько все перемішайте;
- Розстеліть на столі листи лаваша і змастіть їх сирною масою;
- Викладіть зверху солодкий перець і приправте сіллю і спеціями;
- Акуратними рухами рук, скрутіть закуску в щільну трубочку.
Охолоджені трубочки розріжте на круги по 3 см в товщину. Презентуйте на красивому блюді з скла.
Приємного вам відпочинку!
З грибами і овочами
Не любите рано вставати і тому йдете на роботу голодним? Приготуйте з вечора цей рулет, і вранці вас чекає в холодильнику відмінний сніданок. Його ви зможете з'їсти по дорозі на роботу. Так як для нього не потрібні столові предмети. А приготувати його зможуть навіть чоловіки.
Склад:
- 5 тонких лавашів;
- 250 грам грибів;
- 100 г пекінської капусти;
- Один томат;
- Один маринований огірочок;
- Пучок свіжої зелені;
- 3 ст. л. знежиреного майонезу;
- 3 ст. л. не жирної сметани;
- 2 зубки часнику;
- Сіль;
- Спеції;
- Паприка.
Тривалість приготування: 15 хвилин.
Калорійність 1-й порції: 47 ккал.
Хід роботи:
- Нарізані бруски грибів обсмажте в невеликій кількості оливкової жиру;
- Інші овочі порізати тоненькими брусочками;
- Зелень дрібно порубаєте кухонним ножем;
- Приготуйте соус, з'єднавши кисломолочні продукти з майонезом, сіллю, спеціями, рубаним часником і паприкою. Все добре перемішайте;
- Розділіть овочеву суміш на три рівні частини;
- Укладіть кожну на розстелений лаваш;
- Полити все соусом і акуратно скрутіть в трубочку.
Запакуйте ваші рулети в харчову плівку і відправте на ніч у холодильник.
Ситного вам сніданку!
Покрокові рецепти гарячих закусок з лаваша
З копченими ковбасками
Хочемо вам представити дуже цікаву інтерпретацію закуски, яку їдять в гарячому вигляді. Приготуйте її на сніданок, і вся ваша сім'я піде по справах ситій і задоволеною.
Склад:
- Лаваш вірменський – 2 штуки;
- Твердий сир – 200 грам;
- Копчені ковбаски – 150 грам;
- Курячі яйця – 3 штуки;
- Часник – 3 зубки;
- Солоний огірок – 3 штуки;
- Пір'я зеленої цибулі – пучок;
- Вершковий жир – 1 ст. л;
- Майонезний соус.
Тривалість приготування: півгодини.
Калорійність 1-й порції: 178 ккал.
Хід роботи:
- Тоненькими брусочками наріжте копчені ковбаски, солоні огірочки, сир і варені яйця;
- Порубаєте ножем зелень і часник. Введіть їх у підготовлені раніше продукти;
- Заправте все майонезним соусом;
- Розстеліть на столі Листи лаваша. Змастіть його часниковим майонезним соусом;
- Розподіліть начинку на 2 частини і викладіть на кожну окремий лаваш;
- Скрутіть їх в щільні трубочки;
- Змастіть вершковим жиром кожен рулет;
- Натріть на крупній тертці твердий сир. Посипте їм трубочки;
- Складіть всю закуску на деко і запікайте 13 хвилин.
Готову закуску розріжте на кружечки. Подавайте на стіл в гарячому вигляді.
Приємного вам сніданку!
Легкі і тонкі млинці рецепт на кислому молоці — вони смачні і підійдуть для будь-якого свята якщо проявити фантазію і зробити кілька варіантів начинки.
А ви знаєте що цікавого приготувати з рису?. Найцікавіші поєднання рису і морепродуктів — різотто. Читайте рецепти цього італійського блюда.
Як приготувати соковиті курячі гомілки з картоплею в духовці рецепти з фото і покроковими рекомендаціями. Рецепти тут.
З фаршем в духовці
Представляємо вашій увазі прекрасну інтерпретацію гарячої закуски до новорічного столу. Приготуйте і ви її у себе на кухні. Нічого складного в цьому рецепті немає. А ось результат виправдає всі ваші очікування.
Склад:
- Один аркуш тонкого вірменського лавашу;
- 700 грам свинячого фаршу;
- 250 грам сиру твердих сортів;
- Дві цибулини;
- Два томата;
- Три варених яйця;
- 150 мл майонезного соусу;
- 200 мл жирної сметани;
- Оливковий жир;
- Пучок свіжої зелені;
- Сіль;
- Спеції.
Тривалість приготування: 45 хвилин.
Калорійність 1-й порції: 166 ккал.
Хід роботи:
- Обсмажте на оливковій жирі, до повної готовності, свинячий фарш з цибулею;
- Приправити його сіллю і спеціями;
- Наріжте брусочками томати, варені яйця і твердий сир;
- На розстелений лист лаваша викладіть смажений фарш, томати, сир та яйця;
- З'єднайте майонезний соус зі сметаною. Залийте цією субстанцією начинений лаваш;
- Скрутіть в трубочку і покладіть на деко;
- Зверху змастіть всі трубочки оливковою жиром. Рясно посипте тертим сиром;
- Запікайте в духовці, поки не розплавиться сир.
Перед подачею розріжте на порції приготовану закуску, і сміливо подавайте до столу.
Підказки господаркам
У будь-якому випадку навіть сама проста закуска має свої підводні камені в приготуванні. Ось і наша закуска має свої хитрощі. Давайте трохи поговоримо про них:
- Обов'язково готовий рулет поставте на 30 хвилин у холодильник. Тоді начинка застигне, а трубочка легко наріжете;
- Заправка для начинки повинна бути дуже смачною і насиченою;
- Перед запіканням обов'язково змастіть рулет яким-небудь жиром. Тоді лаваш не пересушити.
Ці три елементарні правила треба беззаперечно виконувати. Тоді ваша закуска вийде на славу. Закуски з лаваша дуже гарні для святкового бенкету. Готуються вони легко і швидко. Смакові інтерпретації різноманітні. Готуйте їх хоч в холодному, хоч у гарячому вигляді, все одно вони вийдуть дивовижними. Успіхів вам на вашій кухні!
Приємного апетиту!