Як приготувати соус для піци як у піцерії
Безсумнівно, піца є одним з найулюбленіших страв більшості населення. А приготувати таку смакота не складе ніяких труднощів, адже весь процес потребує зовсім небагато часу і не вимагає складних маніпуляцій.
Ніяких обмежень при виборі начинки не встановлено. Навіть улюблений м'ясної наповнювач можна зробити різноманітним. Адже звичайне і звичне ковбасу ніхто не заборонить замінити фаршем або будь-яким видом м'яса, злегка обсмаженою або вареним.
Зрозуміло, що серед любителів піци знайдуться і вегетаріанці. Звичайно ж, їм засмучуватися не варто, тому що в їхньому випадку роль начинки зіграють овочі. З цим завданням чудово впорається кабачок, болгарський перчик, брокколі, томати, гриби і навіть баклажан. А особливі гурмани і зовсім воліють ці два види начинки поєднувати разом.
Загалом, все залежить від смакових уподобань. Втім, є-таки один важливий і обов'язковий інгредієнт. Звичайно ж, це твердий сир. А чим більше його в піці, тим краще. Тому економити на цьому кисломолочному продукті категорично забороняється.
Сир повинен бути смачним та якісним. Однак відмінний смак піци практично у всіх випадках залежить від соусу, яким змащується розкатане тісто.
От про способи їх приготування і піде мова далі.
Кілька простих рецептів смачних червоних соусів для піци
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| Стиглі помідори - | 1 кг | 
| Цибулю - | 200 г | 
| Часник - | 6-8 зубців | 
| Гострий перчик - | 1 шт. | 
| Великий солодкий перець - | 1 шт. | 
| Солодка паприка - | 0,5 ст. л. | 
| Сушений розмарин, базилік, чабер і орегано - | по ¼ ст. л. кожного | 
| Олія оливкова - | 40-50 мл | 
| Сіль - | 1 ч. л. без гірки | 
| Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 70 Ккал | 
Покроковий рецепт:
Спочатку необхідно зайнятися помідорами. Їх краще всього брати вже трохи переспевшими, тоді вони більш м'ясисті і насичені кольором. Томати слід добре помити і зробити на кожному невеликий неглибокий хрестоподібний надріз на підставі, де плід прикріплюється до гілки. І занурити на декілька хвилин в окріп. Така процедура дозволить без праці очистити помідори від шкірки;
Далі необхідно позбавити від лушпиння цибулю і часник подрібнити. Цибулинки найкраще дрібно нарізати, а часникові зубці пропустити через чеснокодавку;
Глибоку ємність, бажано не емальований, поставити на вогонь і змастити маслом. І занурити в неї всі овочі і спеції;
Поступово томати почнуть виділяти сік, а коли вся ця суміш закипить, то слід зменшити вогонь на мінімум і продовжити гасіння протягом 20 хвилин;
Коли відведений час вийде, вариво необхідно подрібнити. З цим завданням чудово впорається занурювальний блендер. Якщо такого пристосування в господарстві не знайдеться, то домогтися такого ж результату можна за допомогою м'ясорубки (тільки процедуру перемелювання провести 2 рази) або протерши через сито;
Отриманий соус при необхідності можна досолити і обов'язково ще раз довести до кипіння.
Найпростіший рецепт червоного соусу
Інгредієнти:
- 400 г томатів;
- Пара зубчиків часнику;
- Сушений базилік і орегано – за пів ст. л. кожного;
- Сіль, перець — за смаком.
Час приготування: 10-12 хв.
Калорійність: 100 г – 25 ккал.
Спочатку помідори необхідно позбавити від шкірки, зробити це не складе труднощів, якщо попередньо помідори обдати окропом. Потім плоди можна трохи подрібнити і відправити в чашу блендера. Потрібно також вчинити і з часником, тільки перед цим його слід, звичайно ж, почистити і помити.
Слідом відправляються всі спеції і приправи. Залишилася справа за малим. Тепер всю цю суміш потрібно гарненько подрібнити блендером до однорідної маси.
Раптом такого електричного помічника немає, то засмучуватися не варто. У такому випадку помідори ретельно необхідно перетиснути виделкою, а часник пропустити через чеснокодавку або натерти. І все це змішати в одній мисці, не забувши додати орегано, сіль, базилік і перець.
Рецепт вишуканого соусу з червоним вином
Які продукти знадобляться:
- 800 г попередньо приготованого найпростішого соусу з томатів;
- Одна цибулина середнього розміру;
- Зелень петрушки і селери – по 40 г;
- Вино червоне – 100 мл;
- М'ясний бульйон – 1 склянка;
- Гострий перець – 1 шт.;
- Гвоздика, натертий мускатний горіх – за особистим уподобанням.
Час приготування: 40-45 хв.
Калорійність: 100 г — 60 ккал.
Всі овочі добре промити під проточною водою, за необхідності очистити і дрібно нарізати.
Подрібнену петрушку, цибулю, селеру і гвоздику помістити в сотейник і залити червоним вином. Відправити на вогонь і після початку кипіння уварювати приблизно 20-25 хвилин. Цього часу абсолютно достатньо, щоб вариво зменшилася на 2/3 від початкового об'єму.
Після закінчення відведеного часу в підлозі готову суміш відправляється червоний соус і натертий мускатний горіх. І готування триває ще хвилин 20, головне – задати мінімальний вогонь.
Після завершення теплової обробки соус за бажанням посолити і обов'язково процідити за допомогою сита.
 Салати до шашлику рецепти які обов'язково варто взяти на замітку, якщо ви збираєтеся на пікнік.
Салати до шашлику рецепти які обов'язково варто взяти на замітку, якщо ви збираєтеся на пікнік.
Рецепт приготування в духовці цілком. Дізнайтеся, як правильно готувати птицю щоб м'ясо не було жорстким і прісним.
Читайте як правильно приготувати збірну солянку в мультиварці. Що можна, а що треба класти в солянку.
Білий соус для піци: кілька версій виконання
Найпростіший варіант
Для нього необхідно:
- Пів-літри бульйону;
- 25 г просіяного пшеничного борошна;
- 30 г теплого вершкового масла.
Час приготування: 40-50 хв
Калорійність: 100 г – 70 ккал.
План рецепту:
- Для початку знадобиться сотейник або глибоку сковорідку поставити на вогонь. Занурити туди масло і борошно, а ще додати пару ложок бульйону. Обсмажувати всю цю суміш протягом 5-7 хвилин;
- Потім залити бульйон, що залишився в ємність з підготовлюваною густою сумішшю і ретельно розмішати, домагаючись однорідності;
- Коли утворилася рідина закипить, треба зменшити вогонь до мінімально допустимого і уварювати близько 30-40 хвилин. Звичайно ж, не забувати періодично помішувати;
- Після завершення готування соус необхідно процідити, використовуючи марлю.
Соус особливий — грибний
Інгредієнти:
- 750 г печериць;
- 2 ст. л. оливкової олії;
- 220 мл нежирних вершків;
- 2 ст. л. соєвого соусу.
Час приготування: 25-30 хв
Калорійність: 100 г – 70 ккал.
Етапи приготування:
- Гриби попередньо очистити, помити і дрібно нарізати;
- На розігрітий сотейник або сковорідку відправити масло, а слідом – подрібнені гриби. Обсмажувати приблизно хвилин 15 і обов'язково часто перемішувати, щоб не пригоріли;
- Коли печериці обзаведуться злегка золотистим відтінком, необхідно додати вершки і соєвий соус. Після закипання цієї суміші вогонь зменшити до мінімуму і трохи випарити, 15 хвилин буде достатньо;
- Перед використанням соус слід остудити до кімнатної температури.
Приємного апетиту!











